Benim kurabiye ve yağlamayıda yaptın:)) Ben atıyorum da sen görmüyorsun demek ki :) Çoğu yarışmada yarışmacıların yaptığını denemişimdir içlerinden 1 2 tanesini seçerek onları koyuyorum buraya, geçen gelin bohçasını yaptım buraya koymadım ama kızlar gördü :) Birşey yapınca her seferinde çekmek aklıma gelmiyor
Bana görev verilmesini sevmiyorum ta küçükken anneme kızardım neden ütüyü sen yapıyorsun herkes kendi ütüsünü yapsın, niye babamın ayağına çay götürüyorsun o sana getirsin diye evlendiğim zaman baştan yaptım sonra bıraktım eşim çoğu zaman kendi yapar ütüsünü, kahveyi bi gün yapıyorsam ertesi gün eşim yapar. Mecburiyet hissedersem yapmıyorum, zevk almıyorum çünkü
Eşim evdeyse ve ben temizlik yapıyorsam hayatta oturmaz kalkar ya süpürür ya siler, öteki türlü ben delirirdim herhaldeKadının görevi diye birşey yok 100 yıl önce anneannelerimiz böyle yapmış diye bu kural olamaz, artık o dönemde değiliz bana göre
Bakın bunlar Malatya'da kayısı pazarından çekilmiş resimler,o sokakta bu dükkanlardan bir sürü var hepsi şifa ve lezzet dağıtıyor..Geçen yıl kendim çekmiştim
Eki Görüntüle 1494754 Eki Görüntüle 1494755 Eki Görüntüle 1494756 Eki Görüntüle 1494757 Eki Görüntüle 1494758
Şimdi çok pahalı zaten canımHmm bak işte bilmek başka birşey
Ben anlamıyorum zaten kv getiriyor ben niye para vereyim ki
İyiyiz canım sen nasılsınmerhabalar, nasılsınız?
fotodakiler burada olsa da yesem
Merak ettiğim ilgimi çeken bir şey olursa yapıyorum dışardan yiyemeceğim bir şeyse el mahkum kalkıp mutfağa doğru yol alıyorumBenim kurabiye ve yağlamayıda yaptın
sen baştan ipleri eline almışsın
Yapıyorsun canım ben biliyorumMerak ettiğim ilgimi çeken bir şey olursa yapıyorum dışardan yiyemeceğim bir şeyse el mahkum kalkıp mutfağa doğru yol alıyorum
Annemin etkisi çok büyük bunda babama o kadar saçını süpürge etmeseydi belki bende şuan kabullenip yapıyor olurdum ama onun yapışı bende tepkiye sebep oldu. Baştanda böyle alıştırdım. Oğlunuzu çalıştırıyorum
Evet ya pahalıymışŞimdi çok pahalı zaten canımBirde kayısıcılardan 8-10-12ye alıp 25-30 hatta 40 tlye satıyorlar Biz sadece geçen yıl aldık Yoksa bizimde bahçe var mutlaka geliyor
Hatta eşim iş arkadaşlarına falan getirir her yıl hediye
Aynen canım bizde öyleyizEvet ya pahalıymışKayısı çekirdeği var ya ona da bayılıyor eşim poşet poşet geliyor eve. Kayısının Zerresini israf etmiyorsunuz yani
Sizin gibi ustaca yapamıyorum canım, acemi versiyonu oluyorYapıyorsun canım ben biliyorumHakkınıda veriyorsun
İyi yapıyorsunSonra alışınca daha fazlasını istiyorlar
Benim eşimde Allah var yardımcı oluyor.Büyük temizliklerde ve misafir aldığım zamanYemek bile yapıyor
İyiyiz canım sen nasılsın
Haklısın hepsinden olsada yesekBen gittiğimde hangisinden alsam şaşırıyorum
İyimişAynen canım bizde öyleyizKabuklarınıda sobada yakıyorlar köyde
Bu yıl çekirdeğimiz yoktu kayısı hiç olmadıKendimiz aldık Eşim buğday ile kavurga yapar çekirdeği hiç eksik olmaz evde
Ben kaç yıldır yemek yapıyorum sen daha yenisinSizin gibi ustaca yapamıyorum canım, acemi versiyonu oluyor
Fazlasını çok bekler buna şükretsin
Ona da çok özeniyorum nevoş benim ki yemek yapmıyorBabam yapar, erkek kardeşim yapar, eniştem yapar, her ailede bi tane aykırı olmalı deyip yapmıyor benim ki
Bayağı olmuşbende iyiyim, teşekkür ederim
yaklaşık 10 seneden fazla oldu gidemiyorum, özledim ama fırsat olmuyor maalesef
Canım aşureye koyuyorum çekirdeklerini soyupİyimiş
Bana yemek zor geliyo ya zaten küçücük bir de onu soycan
Ben kaç yıldır yemek yapıyorum sen daha yenisinBilmediğimiz o kadar çok şey varki
Bu kötüymüşBelki zamanla yapar Benimki ben ne yapsam deniyor. İçli köfte bile denemiştir
Fırın yemeklerini çok güzel yapıyorHatta benden güzel
Aaa evet onun tarifi bende varCanım aşureye koyuyorum çekirdeklerini soyupÖnceden ıslatır veya 10 dakika kaynatırsan kabukları kolayca soyuluyor
Tabi canım senide yormuyor oda önemliNe güzel ilgi duyuyor oluşu. Kaç sene bekar yaşadı hep dışardan yemiş hiç şunu yapayım dememiş adam
Gerçi hakkını yemeyeyim beni de yormak istemez, misafir geleceği zaman biliyon ya niye pink yapsın gelin yardım edin der
Aaa evet onun tarifi bende var
ailem ist da, genede hepimiz bir yaz gidelim diyoruz, çok özledik köyümüzü :)Bayağı olmuşKimseniz yoksa gitmek kolay olmaz,aramıyorsunuzdur
Değişti 10 yılda
İnşaallah nasip olur canımailem ist da, genede hepimiz bir yaz gidelim diyoruz, çok özledik köyümüzü :)
Hee Allah'tan o varTabi canım senide yormuyor oda önemli