Bebek Beslenmesi Süt meselesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelencim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
96
2
96
Çanakkale
Kızlar oğluma muhallebi yapmak istiyorum ama inek sütü 1 yaşına kadar verilmiyomuş. Sizler muhallebiyi neyle yapıyosunuz. Bide devam maması diye bişey varmış o süt yerinemi kullanılıyo yoksa mama mı anlamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardım biraz acemiyim de.

valla canım ben hep inek ütüyle yatım muhallebisini. inek sütünün işlenmemiş olarak tüketilmesi sakıncalı-ki o bile açıklığa kavuşmuş değil, her doktorun düşüncesi farklı bu konuda. süt ürünlerini rahatlıkla verebilirsin bebişine yoğurt, peynir, muhallebi. bu arada bebişin kaç aylık onu sormayı unuttum.

bende oğluma inek sütüyle yaptım hep.başlarda suyla karıştırıyordum yarım bardak su, yarım bardak süt ve irmik ile yapıyordum muhallebiyi.sonra hepsini süte çevirdim.9 aylıktan itibaren de mama yerine direkt süt verdim.çok şükür alerjik bir durum olmadı.

Son düzenleme:
Bide devam sütü diye bişey varmış. O mu kullanılıyoki acaba? Kimse yok muu?

devam sütü aptamil bebelac sma yada diğer markaların biberon maması oluyo. formül süt de deniyorr. ben muhallebiyi 1 çay bardagı su ile 2 tatlı kaşıgı pirinç ununu pişiriyorum ılıyınca 3 ölçek mamayı karıştırıp veriyorum

canım inek sütü verme, 200 ml suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip pişiriyorsun sonrada içine devam sütü ya da formül mama denen aptamil, hipp, bebelac gibi mamalardan birini seç 6 ölçek ekliyorsun..ben hipp organik mama kullanıyorum bu arada..

doktorumuzun bize muhallebi tarifi böyle..fazla gelirse yarı ölçek yapabilirsin..inek sütü 1 yaşına kadar yasak suyla da karıştırma lütfenn

6 aylık canım. Ek gıdaya alıştırmaya çalışıyorum. Bi çok gıdayı redetti. Bide muhallebi deniycem bakalım.

Muhallebi en son aşamada veriliyor. Ben keçi sütüyle yapıp verdim.İnek sütü dokunuyor. Keçi sütü de biraz dokundu.Daha önce hiç ek gıda vermediyseniz ağır olabilir.

arkadaşlar inek sütünün 1 yaşından önce KESıNLıKLE verilmemesi gerektiği şuanda kanıtlanmış değil. Sadece bikaç araştırma yapılmış ve sonuçlar hiç de zannedildiği gibi değil. Yalnızca direk ineğin memesinden çıkan sütü tüketmemek gerekli . o da yalnızca bebişler için değil bizler için de iyi değil.

bence boşa mamalarla uğraşmayın. bütçenize yazık. evet bebeklerimiz herşeye değer, onların sağlıkları için herşeyimizi feda ederiz. ama bu 1 yaşından önce inek sütü yasak söylemi bu işten para kazananlar tarafından icat edilmiştir ve de bu işten çıkarı olan herkes tarafından kullanılmaktadır.

benim kızım şuan 7,5 aylık ve 20-25 gündür günlük pastorize inek sütü içiyor. ilk başta azcık vererek denedim alerji olmayınca devam ettim. artık biberonundan su yerine süt içiyor. eminim ki onun süte ihtiyacı var ve şuanda anne sütü yer kalırsa da inek sütü alıyor. gelişimi de son derece iyi, hatta boyu çok güzel uzadı.

bence bir deneyin... bu arada bu bilgiler son derece bilgili, uzman ve güvenilir bir doktordandır.
sağlıkla büyütelim bebişleri

bir kez verdim alerjide yapmadı. hep veresim var. ama ver diyen bir tane doktora rastlamadım. bencede tamemen sektörün zorlaması. ve doktorlarda ne yazıkki buna katılıyor.
doktorunuz bu durumu nasıl açıklıyor?

arkadaslar o mamalarla muhallebi yapacagızda ya ben biberonu yıkarken midem bulanıyor iğrenc kokuyor allah askına bizler inek sütüyle büyüdükte afedersiniz ama aptalmı olduk ya yok su verme süt verme benim kızım 3 ayını bitiriyor tamam suan mama yiyor sütüm az oldugu için ama ek gıdaya gecince yok muhallebisi yok yogurdu o mamayla yapacakmışım öyle yogurtmu olur ya valla ben bu siteden ögrendim bunları sasırdım bence bunların hepsi ekonomik cıkar benim kuzenim cicibebeyle büyümüş şimdi kapı gibi masallahı var biz pirinc unu sütle büyüdük hanginizde bir eksiklik var o gün kendime sütlü pirinç unu yaptım benim kıza azcık verdim allahh yalana yalana bir hal oldu :)

evet bencede bizde sütle büyüdük hangimize ne olmuş?üstelik artık mamalarda da GDO olduğu göz önüne alınırsa sütün verilmemesi tamamen saçma geliyo bana.hiçbir doktor GDO dan bahsetmiyo.süt verdiğinizde bişey olmuyorsa neden vermeyeceksinizki.doktorlar bunu nasıl açıklıyor?bizim doktorumuızda 6. ayda muhallebisini sütle yapmamızı söylemişti.bu işin rant meselesi olduğu çok açık.reklamlarda bile direkt yasak diyemiyolar 'sağlık otoriteleri önermiyo' diyo.süt alerjisi olan bebekler hariç ama onun dışında sütün faydaları göz ardı edilemez ve bence bebekler mahrum kalmamalı.

Son düzenleme:
bir kez verdim alerjide yapmadı. hep veresim var. ama ver diyen bir tane doktora rastlamadım. bencede tamemen sektörün zorlaması. ve doktorlarda ne yazıkki buna katılıyor.
doktorunuz bu durumu nasıl açıklıyor?

bizim kendi doktorumuz bu durumdan haberdar değil açıkcası. o bu konuda klasik düşünenlerden, 1 yaşına kadar vermeyecek inek sütü. ben bu konuda onun gibi düşünmüyorum. internetten takip ettiğim bir doktor var. tv de de çıkıyor. sektör dayatması birçok konuda gözümü açan kişi diyebilirim.
bence deneyip alerji yapmadığını gördüyseniz gönül rahatlığıyla verin. alerji yapmadığından eminseniz hiçbirşey olmayacak görüceksiniz. bağırsak kanaması yalanı da yalnızca çiğ süt için geçerlidir. yani ineğin memesinden çıkan süt direk içilirse ancak o zarar verebilir.

doktorlarınıza "ama yoğurt da inek sütünden yapılıyor, peynir de, muhallebi de. onlar nasıl zarar vermiyor?" diye sorarsanız eminim size sütün fermante olduğunu söyleyecektir. ancak fermentasyon işlemi ile bir maddenin yapısındaki yalnızca şeker değişir. alerjen maddeler ise protein olarak bulunurlar. yani alerjen maddeler sütün yoğurt, peynir,vs. olmasıyla değişmez. bu durumda aslında yoğurt, peynir, vs. verirken bebeklerinize inek sütü veriyorsunuz. yalnızca sıvı süt olarak değil.

mamaların durumu da çok farklı değil aslında. o doktorun söylediğine göre mamalar, yağı alınmış inek süt tozundan başka birşey değil. ve ülkemiz bu mamaları ihraç etmek için milyonlarca dolar ödüyor yabancı ülkelere. sizce o ülkeler izin verir mi 1 yaşından önce inek sütüne?

şöyle de düşünmek lazım. insanın yapısında ne değişti de önceleri bebekler inek sütüyle gayet sağlıklı büyürken birden insanlara ne oldu da inek sütü zararlı oldu?!
bu doktorun inek sütü tavsiyesi ise 4 aydan büyük bebekler için,bunu da yazayım dedim. yani bebeğiniz 4 aydan büyükse herhangi bir kutu sütü deneyip alerji yapmadığından emin olduktan sonra rahatlıkla verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…