Sürekli taklit ediliyorum

Ben anlamıyorum “beni kıskanıyorlar” sendromunu yapsın etsin ne var bunda. bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler🤣eltisi çocuk yapsa beni kıskandı yaptı, açıköğretime yazılsa beni kıskandı okudu diyen başka üyeleri de gördüm.. olabilir özenmiş imrenmiş ya da örnek almış her neyse bunun size ne zararı var ki🤔
Mesela bir ev eşyası ne bileyim bir kıyafet çıkıyor, herkes beğeniyor vs. almak istiyor. Aynı ortamda ilk kişi aldıktan sonra diğerleri de alıyor, sonra ilk alan diyor ki beni kıskandılar. Böyle durumlar da çok.

Abimin eşine Philips Lumea'nın rahatlığını anlatmıştım, o da aldı; beni taklit etmiş mi oldu? Yoo, aksine işe yarar bir şeyi öğrendi o da kullanmaya başladı.

Görümce sizi iyi konularda örnek almış ne güzel.

Eltimle zevklerimiz tamamen zıttır, ama zamanla benim giyim tarzıma yakın giyinmeye başladı, evimdeki ufak tefek eşyaların aynısından aldı, saçını benim saç modelimin aynısını kestirdi, rengini aynı renge boyattı. Buna benzer çok şey yaşadım ama hiçbir zaman dile getirmedim. Hatta çevreden tepki geldi "Gittikçe sana benziyor" diye. Benzesin sorun yok dedim. Yani bunlar takılacak şeyler değil bence. İnsanlar genelde iyiyi, güzeli örnek alır. Örnek alınmak hoşuma gider.

Merhaba görümcem tarafından sürekli taklit ediliyorum. Araba kullandım gitti ehliyet aldı araç kullanmaya başladı. Zayıfladım bende zayıflamaya başladım diyor. Değişik pastalar yapıyorum (onlar geleneksel şeyler yaparlar sadece) bir hafta sonra yapmış ballandıra ballandıra anlatıyor. Mesleğim var atama bekliyorum bende okumus olsaydım eşim üniversitede işe koyardı beni de diyor. böyle biseyle karşılaşmadım daha önce nasıl davranmam gerek yardımcı olur musunuz
Eee ne güzel işte örnek oluyorsunuz ona. Ben sizin yerinizde olsam bu durumdan bırakın rahatsız olmayı gurur duyardım 🥰

Araba kullanmak ve zayıflamak çok orijinal bir fikirmiş gerçekten. Benim de fazla kilolarım vardı, giydiğim şeyler yakışmıyordu. Acaba napsam diye düşünüyordum kiiii bu yazıyı görene dek. Zayıflamak hiç aklıma gelmemişti. Yolumu aydınlattınız gerçekten. Bir de zor oluyordu toplu taşımayla seyahat etmek. İyi ki araba kullandığınızı bizimle paylaştınız. Güzel bir fikir oldu. Ortalık bir durulsun, ben de araba bakayım. :işsiz:

benim kayinvalidem ayni sizin gibi konu sahibi. her seyi en iyi o bilir, herkes ondan gorur de yapar, herkes onu kiskanmaktan catlar. bir de boyle kendince kahkahalar atip “ay sekerim tabiii seviniyoruuummm beni ornek alsinlarrrr” diye guler. :deli:

halbuki kimse de onu kiskanmaz. bir sey aldiysa markasini sorup insanlarin almasi veya evinde yaptigi yemegin tarifinin istenmesi onu onore edici seyler, bak ne guzel senin zevklerini begeniyorlar diyoruz ama yok kesin herkes onu kiskandigi icin taklit ediyordur. :KK53:

Abimin eşine Philips Lumea'nın rahatlığını anlatmıştım, o da aldı; beni taklit etmiş mi oldu? Yoo, aksine işe yarar bir şeyi öğrendi o da kullanmaya başladı.

Eltimle zevklerimiz tamamen zıttır, ama zamanla benim giyim tarzıma yakın giyinmeye başladı, evimdeki ufak tefek eşyaların aynısından aldı, saçını benim saç modelimin aynısını kestirdi, rengini aynı renge boyattı. Buna benzer çok şey yaşadım ama hiçbir zaman dile getirmedim. Hatta çevreden tepki geldi "Gittikçe sana benziyor" diye. Benzesin sorun yok dedim. Yani bunlar takılacak şeyler değil bence. İnsanlar genelde iyiyi, güzeli örnek alır. Örnek alınmak hoşuma gider.
Eltiye küçük bir 'yuhh' demek geldi içimden 🤭 işte bu tür fena

Araba kullanmak ve zayıflamak çok orijinal bir fikirmiş gerçekten. Benim de fazla kilolarım vardı, giydiğim şeyler yakışmıyordu. Acaba napsam diye düşünüyordum kiiii bu yazıyı görene dek. Zayıflamak hiç aklıma gelmemişti. Yolumu aydınlattınız gerçekten. Bir de zor oluyordu toplu taşımayla seyahat etmek. İyi ki araba kullandığınızı bizimle paylaştınız. Güzel bir fikir oldu. Ortalık bir durulsun, ben de araba bakayım. :işsiz:
yeni aldigim tencerem görümcemin de hosuna gitti, linki attim aldi o da, simdi beni mi kıskandı görümcem :))
arkadasim da görüp cok hoş olmuşsun dediğim rimelden gidip ben de aldım, arkadasimi mi kıskandım simdi de, haberim yok :)))

Ay konuyla ilgisi yok ama Philips lumea yı ne kadar süredir kullanıyorsunuz sonuçları nasıl koyu renkte mi açık renkte mi daha etkili ben lazerle halletmiştim ama hamilelikten midir nedir tekrar başladı kıl tüy sorunu

Benim ailemde herkes kendi halindedir bu kadarını görmemiştim yaşayıp yorum yapabilecek varmı diye yazdım beni aşağıya çekmeye çalışıyorlar gibi geliyor sürekli çünkü bu kadar olmaz sadece bu yazdıklarımda değil
Sizi neden aşağıya çekmeye çalışsınlar ki?
Sizden görüp;ehliyet alması; kilo vermesi; değişik pasta yapması kadına fikir olmuş. Görümce olarak değil hemcinsinize faydalı olduğunuzu düşünün. Hatta yaşı gençse hala okuyabilir,meslek sahibi olabilir.
Bunun size neden kötülüğü olsun hala anlayamadım.

Sizi neden aşağıya çekmeye çalışsınlar ki?
Sizden görüp;ehliyet alması; kilo vermesi; değişik pasta yapması kadına fikir olmuş. Görümce olarak değil hemcinsinize faydalı olduğunuzu düşünün. Hatta yaşı gençse hala okuyabilir,meslek sahibi olabilir.
Bunun size neden kötülüğü olsun hala anlayamadım.
Çünkü kendini bu vasıflarla üstün(!) görmüş.
Aynı vasıflara sahip olunmasını kaldıramıyor.

Son düzenleme:
yeni aldigim tencerem görümcemin de hosuna gitti, linki attim aldi o da, simdi beni mi kıskandı görümcem :))
arkadasim da görüp cok hoş olmuşsun dediğim rimelden gidip ben de aldım, arkadasimi mi kıskandım simdi de, haberim yok :)))
Bu verdiğiniz örnekler bile kıskançlık olmasa da daha elle tutulur şeyler. Konu sahibi birinin araba kullanmasını, zayıflamasını, pasta yapmasını nasıl kendisiyle bağdaştırmış anlamadım. Zayıflamak yahu, Türk kadınlarının genelinin başlıca uğraşı zaten o. Ne kafalar var. :rolleyes:

Ben yerinizde olsam yüceltildigimi dusunurdum.
Asagi cekmek ne alaka?
Muhtemelen cevresindekileri, bu yaptiklarini dünya üzerinde yalnizca kendisinin yapabildigine inandirmaya calisip kendini onlardan üstün görüyor.

Ayni seyleri görümce yaptigi zaman insanlar da , demek ki isteyen herkes yapabiliyor, bunlar normal seyler, gelin hanimin bizden bir ustunlugu yok diye dusunuyorlar bu yuzden de gelin hanim asagi cekildigini dusunuyor.

Bu verdiğiniz örnekler bile kıskançlık olmasa da daha elle tutulur şeyler. Konu sahibi birinin araba kullanmasını, zayıflamasını, pasta yapmasını nasıl kendisiyle bağdaştırmış anlamadım. Zayıflamak yahu, Türk kadınlarının genelinin başlıca uğraşı zaten o. Ne kafalar var. :rolleyes:
Yani şu durumda 2 kilomdan kurtulmak istediğim için ben de kıskanmış oluyorum. Ama ben atandım, ehliyetimi alalı da 12 sene oldu. O zaman konu sahibi de beni kıskanıyor :confused:

Ben anlatamadım herhalde yapsın zaten kadın istediğini yapsın en iyisini yapsın herşeyin ama kendisi de birşeyler yapsin bende onu örnek alayım. Ama yaptıktan sonra herkesin içinde baaak ben araba kullanıyorum ohooo hemde nasıl vs tuhaf geliyo
Ne komik birsey araba kullanmak 18 yaşında ehliyeti olan her insanın yaptıgı birsey bu özel birseymi benmi cahilim yani size ve görümcenize özel bir nitelik degil hatta çok geç kalmısınız ikinizde

Seni anlıyorum kardeşim yaşamayan bilemez. Bizi kınayan bizim göyneğimizi giysin. O kadar söylüyorum. Benim eltim de hep geleneksel yemekler yapıyordu. Böyle uzun çubuk gibi bir şeyle bir şeyler açmaya çalışıyor falan. İçine de soğanlı garip şeyler koyuyor. Ben geçen gün Bruschetta yaptım. Eltim gördü "sen bilemezsin canım İtalyan yemeği bu lütfen beni aşağı çekme" dedim. Gitmiş aynısını yapmış kocasına. Kaynımı bahçede gördük bana diyor ki "bıruşlu bir şey yaptı karım çok güzel oldu" ay sen ne anlarsın Allah aşkına dedim beni aşağı çekmeden itip gittim yoluma.

Mesafeni koru, köylülük bulaşmasın. Ayrıca ilk ehliyeti günahsız olanınız alsın gibi özlü bir söz varken bu ne avamlık de ona.

Ben anlatamadım herhalde yapsın zaten kadın istediğini yapsın en iyisini yapsın herşeyin ama kendisi de birşeyler yapsin bende onu örnek alayım. Ama yaptıktan sonra herkesin içinde baaak ben araba kullanıyorum ohooo hemde nasıl vs tuhaf geliyo
Kesin sizden daha iyi kullanıyor yoksa bu söze güler geçerdiniz😊

Yani şu durumda 2 kilomdan kurtulmak istediğim için ben de kıskanmış oluyorum. Ama ben atandım, ehliyetimi alalı da 12 sene oldu. O zaman konu sahibi de beni kıskanıyor :confused:
Ben ehliyetimi 6 sene önce aldım ama arabam yok. Bu durumda kim kimi kıskanmış oluyor? :rolleyes:

X