ben genel olarak her zaman..anne_baba,kayınvalde_kayınpeder gibi büyüklerin kalplerinin kırılmaması,gönüllerinin hoş edilmesi,elden gelen imkanlar doğrultusunda onları rahat ettirmek,sevgi ve saygı,hürmette kusur etmemek gerektiğini ve hatta bize ters düşen,bizi üzen davranışlarıda olsa,hatalarıda olsa (bilerek bilmeyerek)bunları mümkün çercevede tolere edip,sabırlı olmamız gerektiği kanaatini taşırım ve çevremde gençlerede bu tür sıkıntıları olan eşe dostada bu yönde telkin veririm...yani eğer bir taraf olma söz konusu ise ben büyüklerin tarafındayım her daim.....
ama!! sizin durumunuzda iş değişir...şöyleki anlattıklarınızdan anlıyorumki...sizin işiniz,çabalamanız bu 11 milyarla bitecek gibi değil
..emin olun bununla bitecek olsa derdimki "güzel kardeşim bugüne kadar elinden gelen fedakarlığı yapmışınız..buda biraz fazla olacak ama hadi 2 sene daha sıkın dişinizi hayır duasını alın" ki bunu derken hayatınızdan 2 sene daha haybiye yere gidiyor,diğer yandan bugünkü ekonomik koşullar ve sizin aile ekonominiz göre bakarsak 11 milyar bir servet(siz derken yanlış anlamayın biz yani benim aile ekonomim içinde 11 milyar çok büyük bir para..evimiz olduğu halde...eşyalarımız yeni değil ama çok şükür eksiğimiz yok,borcumuz var ama ufak tefek çok şükür altından kalkılmayacak şekilde değil, demek istediğim sizin gibi ev ve düzen kurma çabamızda yok,ama yinede büyük para! bizlerde bir şeyler rutine oturmuş durumda oysa sizler daha başındasınız size daha çok para lazım)...ne ise uzatmayayım olayın bütününe bakmak gerekli,dediğim gibi sizin işiniz bununla bitecek gibi değil
((kayınbaba malum..olaya bakışı küçük oğluna verdiği nasihattan belli...ee bu kızlar yani görümcelerini kim evlendirecek? erkek kardeşlerini kim evlendirecek? ki zaten bu durumda evlenmesinler işsiz,güçsüz birde onların eşleri çoluğu çocuğu...aman aman dursunlar...görümcelerinin okumamış olması çalışmamalarına bir sebeb teşkil edebilirmi? kesinlikle hayır...bu ülkede tahsili olanlarmı çalışıyor hep...kaldıki onların çoğuda işsiz
ama bunun sebebi birazda haklı olarak tahsil yaptıkları alanlarda ve onun uzantısında iş sahibi olmak istemelerinede bağlı..gerçi artık çoğu onada bakmıyor...ne üni. mezunlarını gördük kömür ocağı işcisi olmak için kütükler taşıyıp,ipe sapa gelmez saçma sapan güç ispatlama sınavlarından geçen...onlar bile işsiz gezerken,kendini yetiştirmiş ispatlamış ilköğretim mezunu bir sürüde çalışan var...yani çalışamamalarına bahane bu olamaz...kuzum sizin eşiniz ne iş yaparki tüm aile vur abalının sırtına deyip eşinize dayanmışlar...ne düzey memur olursa olsun buna canmı dayanır...bir kişi çalışacak 5 kişi ailesi,birde siz ve bebeğiniz !! yani burda bariz bir dengesizlik söz konusu değil mi? bunun için ne ekonomist,ne işletmeci,nede istatikçi olmaya gerek yok...bakkal mehmet ağa hesabını bilen sıradan bir insan bile derki"duuurr kardeşim bu iş böyle gitmez"
kayınvaldenizi karşınıza lın saygı çercevesinde "anneciğim gönlümüz hep güzel olanı ister ama olup olmayacağını,imkanlar belirler...şimdi siz ağzında diş problemleri olan bir insansınız...ama bu arada bekar evlenecek iki kızınız var,hakesa işi gücü olmayan boş aylak gezen,ama zamanı gelince evlenip yuva kurmak isteyecek bekar bir oğlunuz,diğer yandan okuyan bir bekar oğlunuz daha olan bir annesiniz...elinizde şuan eli ekmek tutan tek çocuğunuz benim eşim,ama oda evli karısı ve çocuğu var ve hala kendi düzeni bile yok...tüm bunlar nasıl olacak? bir tek benim eşimin çabası ile olabilirmi? taktir edersiniz mümkün değil...eşim ömrünü kardeşlerine ve size hibe etse mümkün değil...ki niye etsin onun hayat hakkı yokmu?? siz bir anne olarak yok derseniz,ben bir el kızı olarak bunu nereye kadar taşırım bilemem....gelelim diş konusuna bunca şey ardınızda dururken ve bunların hepside maddiyata dayanırken nasıl 11 milyara diş yaptırmayı düşünebiliyorsunuz...siz annesiniz evlatlarım bu durumda ve yapılacak bunca iş varken benim ağzımda diş olsa ne olur,olmasa ne olur diye düşünmeniz gerekmez mi? ki siz öyle desenizde bizim gönlümüz buna el vermez...ama bu implant olmazda protez olur...ama şu gerçeği görmelisinizki bizim şartlarımız size 11 milyar verip diş yaptırmaya el vermiyor...keşke imkanlar olsada konusu bile olmaz diyebilsek ama yok işte...keşke siz bunu düşünüpte benide bu konuşmayı yapmak zorunda bırakmasaydınız.ille yaptıracağım derseniz bizim size iyi bir protez kadar katkımız olur,üstünüde siz bulup yaptıracaksınız eşinizden mi istersiniz,diğer oğullarınız ve kızlarınızmı çalışır bilemem ama gerçek durum bu" ....evet bu şekilde veya bu çercevede bir konuşma yapma zamanınız gelmiş ve geçmekte...birinin frene basması lazım...böyle gitmez..birinizin olayların gidişini ve gelişimini değiştirmek için yeniden bir yapılanma olayına girmesi lazım....yoksa ya eşiniz genç yaşta sinir hastası veya kalp hastası bezgin bıkkın bir adam olur,ya evliliğiniz çatırdar,yada siz sinir hastası bıkkın ve yılgın bir kadın olusunuz...büyük ihtimal hepsi birdende olabilir....yani bu iş 11 milyarla bitmez canım...bitse öp başın üstüne koy,borç harç kredi mredi..yap kurtul derim ama ıhh bitmez...annemde yaptırdı dişlerini onada üst damak için implant önerdi dr...2 sene önce oldu galiba 4;5 milyar çıktı hesap...annem iki emekli maaşı olan,kendine ait dört dörtlük lüks dairesinin yanı sıra 4 dairesi daha olan(her ne kadar onlar sizin, benim değil desede o hayatta olduğu müddet asla bizim diyemeceğimiz,onun tasarrufu ile olan daireler)birikimi olan,bütün çocukları evli,kendi evleri ve gelirleri olan,bakmakla yükümlü olduğu kimse olmadığı halde düşündü taşındı ve dediki "geldim 60 yaşıma bu yaştan sonra bu kadar parayı ağzıma tıkmanın hemde başka alternatiflerim varken akıl götüren yanı yok,ısrar etmeyin içime sinmiyor...torunlarım büyüyor okulları var,üni.leri var,evlenecekler...birikimim olsun yarın onlara el atarım ömrüm olursa olmazsada siz onlar için değerlendirirsiniz...yarın bir hastalığım olsa birşey olsa kenarda param olursa kafam dinç olur kara kara düşünmem "dedi...o kadar ısrarımıza rağmen yaptırmadı..."şimdilik sorun çıkarmıyor,çıkardıkları zaman iyi bir dr'a,iyi bir protez yaptırırım olur "dedi.alt damaktaki sabit protezlerini yeniledi,üst damak şimdilik sorunsuz duruyor.....ve ayrıca o günkü dönem araştırdık implant çokta zahmetli bir işlem ...bir kere aylar sürüyor,yaraların kapanması için zaman gerekiyor ve tüm bunlara rağmen her bünyede kabul etmiyor,tutmayabiliyormuş ve daha bir sürü şey...yani harcanan paralar buhar olup uçabiliyorda...onca parayı kedinin sırtına yükleyebilirsinizde yani
bunlarıda anlatın kayınvaldenize ...Allah yardımcınız olsun...esenkalın