Sürekli taklit ediliyorum

Merhaba görümcem tarafından sürekli taklit ediliyorum. Araba kullandım gitti ehliyet aldı araç kullanmaya başladı. Zayıfladım bende zayıflamaya başladım diyor. Değişik pastalar yapıyorum (onlar geleneksel şeyler yaparlar sadece) bir hafta sonra yapmış ballandıra ballandıra anlatıyor. Mesleğim var atama bekliyorum bende okumus olsaydım eşim üniversitede işe koyardı beni de diyor. böyle biseyle karşılaşmadım daha önce nasıl davranmam gerek yardımcı olur musunuz
Taklit ediliyorum değil örnek oluyorum dediğiniz anda hayat daha güzel gelecek gözünüze😌

Merhaba görümcem tarafından sürekli taklit ediliyorum. Araba kullandım gitti ehliyet aldı araç kullanmaya başladı. Zayıfladım bende zayıflamaya başladım diyor. Değişik pastalar yapıyorum (onlar geleneksel şeyler yaparlar sadece) bir hafta sonra yapmış ballandıra ballandıra anlatıyor. Mesleğim var atama bekliyorum bende okumus olsaydım eşim üniversitede işe koyardı beni de diyor. böyle biseyle karşılaşmadım daha önce nasıl davranmam gerek yardımcı olur musunuz
Ne güzel. Bir kadının özgürleşmesine vesile olmuşsunuz. Egonuzu sivrilteceğinize,karşınızdaki insan ile kıvanç duyun.

Ay konuyla ilgisi yok ama Philips lumea yı ne kadar süredir kullanıyorsunuz sonuçları nasıl koyu renkte mi açık renkte mi daha etkili ben lazerle halletmiştim ama hamilelikten midir nedir tekrar başladı kıl tüy sorunu
3 yıl önce almıştım. Açıkçası düzenli yapmadım, 2 yıldır da hiç dokunmadım. Ona rağmen tüylerim çok azaldı. Tenim beyaz, kıllarım koyu renk.

iyide bitek ehliyet alan siz değilsiniz her ehliyet alan her pasta yapan çevrenizdeki sizemi özeniyor canı çekmiştir yapmıştır ne varki bunda siz kendi kendinize kuruntu yapıyorsunuz

Daha önce sizi kimse “örnek” almadı mı?

Bırakın yapsın yaptıklarınızı, ne var bunda, neden rahatsız oluyorsunuz? Beğenmiş, özenmiş, örnek almış yapmış; sanki size küfür etmiş gibi davranıyorsunuz. Sizinkisi sırf görümce diye dert yaratmaya çalışmak.

Ben anlatamadım herhalde yapsın zaten kadın istediğini yapsın en iyisini yapsın herşeyin ama kendisi de birşeyler yapsin bende onu örnek alayım. Ama yaptıktan sonra herkesin içinde baaak ben araba kullanıyorum ohooo hemde nasıl vs tuhaf geliyo

Yasi senden gençtir, etrafi hep ayni insanlar ile doludur,.. Kendi çapinda kafasinda yatan seyleri yapmaya çalisiyor.

Sanki sen yaptiklarini kendinmi buldun da? Hayir, sende birinden duydun, internetten baktin, baskalarin paylastiklarini yapiyorsun.

Kiz ne yapsin, utansinmi yaptiklarindan? Tabiki ehliyet almaya hevesli olacak yada yeni bir pasta denediginde ve iyi oldugunda anlatir. Bu senin ile alakasi nedir? Gurur duymasinmi yaptiklarindan, sirf sen daha önce yaptin diye?

Eh iyi o zaman sende utan yaptiklarindan. Sonuçta sende baskalarindan, internetten felan gördün yaptiklarini. Sende orijinaal staaar degilsin ki.

Belki sizden ilham alıyor. Taklit edilmek mi bu. Soğuk mu aranız normalde.

Ne var bunda ..her tamam de gec

Taklit etmek, kıskanmak, örnek almak herkese göre değişen bir şey sanırım, görümcem ve eltim yok, eltili görümceli yaşam nasıldır bilmiyorum o yüzden yaşanan şey taklit midir örnek almak mıdır bilemem ama mesela bir komşum vardı, boylu endamlı güzel bir kadındı ama kilo sorunu vardı, yaklaşık 1 yıl kadardı sanırım sıkı bir diyet yaptı ve istediği kiloya erişince bana "Artık bende senin gibi oldum" gibi bir cümle kurmuştu, bunu kıskanmak olarak görmedim, zayıflamak istediği için belki kendini motive etmek istiyordu, taklit olarak da algılamadım aksine azmi için tebrik ettim, zaten güzel bir kadındın kilo vererek sağlığını da korumuş oldun dedim.

Konuyu okuyunca bir akraba geldi aklıma, o da fotoğraf çekilirken verilen tüm pozları kendine mal eder, misal bir duvara yaslanarak poz veren birini görünce benim gibi poz vermişsin der, sanırım bu kıskançlık oluyor, yani ne bileyim poz vermenin taklidi veya kişiye özgü modeli mi var, herkes pozu için telif hakkına mı başvuruyor 🙄

İnsanlarla büyük aşılamayacak problemler yoksa, hakaret kavga, onur ve namusa edilmiş bir söz yoksa bence ufak tefek şeylere takılıp dert etmemek lazım.

Bu verdiğiniz örnekler bile kıskançlık olmasa da daha elle tutulur şeyler. Konu sahibi birinin araba kullanmasını, zayıflamasını, pasta yapmasını nasıl kendisiyle bağdaştırmış anlamadım. Zayıflamak yahu, Türk kadınlarının genelinin başlıca uğraşı zaten o. Ne kafalar var. :rolleyes:

Benim bir akrabam benden 4-5 yil sonra evlendi buna rağmen gelin hanim benim taa 4-5 yil once giydigim gelinliğimin aynisini giydi neredeyse, sadece hafif bir yaka farkı vardı.

Yatak odalarimiz Adan Zye tıpa tıp ayni (ben degistirmiştim) o da gorunce aynisini yapti.
😁😁😁 Ama neticede gelinligim özel dikim, mobilyalarim özel tasarim değil. Hatta yatagim kizilay dagitmiş gibi zaten herkste var gibi, şu ikeanin beyaz demir yatagindan. 😁😁 Almadan once bu kadar tutuldugunu farketmemişim.

Hiç aklima konu acmak gelmedi. Saysam dunya kadar şey cikar. Benim de baskasindan gorup yaptigim, aldigim bir suru şey var. 🙄🙄 Herkes boyle yapiyor zaten.

Mesleği yada işi yok, eğitim durumu yok, belki arkadaş çevresi de yok hayatında gördüğü beğendiği özendiği siz varsınız demek ki. Art niyetli bir yaklaşım olarak düşünmeyin. Biraz anlayış gösterin.

Benimkiler de beni örnek alıp incecik hatunlar oldular, ben şiştim patatese döndüm :KK70: Örnek almak veya sizin deyiminizle taklit etmekte kötülük yok aranızda bir rekabet de yok zaten. Hadi bir iş yerinde olsanız sizin planlarınızı çalsa ya da sizi taklit edip daha iyi haliyle pazarlasa kızarsınız rekabet ortamı dersiniz de ailenin içinde birbirinize faydanız dokunuyor öyle düşünün. Kendinizi salmayın daha çok özenilecek hale gelin, kafanıza da takmayın :)

İçinde kötü niyet bulundurup sizi ezmeye veya üstün çıkmaya çalışmadığı sürece sorun yok bence. Araba aldığınızı görüp özenmiştir o da kullanmak istemiştir. Ha öbür türlüyse eğer bırakın kendi haline düşünmeye değmez :)

X