arkadaslar ben bir konuda ikilemde kaldim, degisik fikirlere ihtiyacim var. atis serbest yani.
biraz detayli yazacagim cunku sonradan cok soru soruluyor. herseyi yazayim da olayi tum acisiyla gorun.
benim esim dogulu. babasi iki evli. esim ikinci hanimin en buyugu. ailenin tek okumus cocugu. 3 kiz 2 erkek kardesi var. kizlar zaten evde 20li yaslardalar. erkek kardeslerden birisi issiz guccuz. borc takar, cep telefonu kulagindan dusmez, facebook ve bilimum chat sitelerinde gezer. kac defa milyarlarca borcunu kapattik.
son kaynim da universitede ogrenci. ayda 400 lira gonderiyoruz. beyefendi her sene yaz okuluna gittigi halde 4. sinifa gecerken 9 zayifla geldi. okulu uzayacak en az 1 sene.
Esim yuksek duzeyli memur.
ailesi biz evlenirken hicbirsey takmadiklari gibi dugunde giyeceklerine, takacaklarina kadar esim aldi, borcunu beraber odedik. memleketlerine giderken benzin paralarini biz verdik.
2 sene icin gecici olarak ABD ye gidecegimiz icin de evlenirken esya almadik. esimin bekarlik esyalari. esimle gelince alalim diye konustuk.
2 sene sonunda geldik ve sifir araba aldik. esime dedim ki ben esyalardan 3-4 ay fedakarlik edebilirim. sen istedigin gibi bir araba al. esyalari borc bitince aliriz.
ABD de calisip para biriktirdim. 700 dolar kadar. cok degil ama begendigim bir sey vardi esim de bir o kadar daha koyup alacakti Tr ye gelince.
bunlari neden mi yaziyorum, bunlar benim ve evimin ihtiyaclari, dusundukleimiz gerceklestirmek istediklerimiz.
ama hic oyle olmadi. biz ABD deyken millet siraya girmis bile.
kayinvalidemin ust ve alt disleri tamamen sorunlu. ust disleri ortadan sonra sol taraf tamaman yok. diger taraf ise kaplama. ama o dislerin de alti bosalmis. 3 tane dis saglam kalmis o tarafta.
alt damakta da durum oyle.
kayinvalidem biz ABD deyken dis icin para istedi. 850 milyon. gonderdik ama kaynim sagolsun o parayi yemis. cunku kayinvalidem protez yani takma dis yerine nerden duydu ise vidali yani implant dis yaptirmaya karar vermis. bizim gelmemizi beklerken de kaynim ic etmis parayi.
neyse geldik. kadini o disciye bu disciye goturuyoruz 11 milyar dediler. tek ust sol tarafi yaptirsak 5 milyar. ki o tarafi yaptirmakla da bitmeyecek. yarin sag taraf da dokulecek. ici bos cunku. e orayida mi yaptiracagiz? altlar dokulecek yarin orayida mi?
esim de arada kaldi. evimde esyam yok. kucucuk 3.5 aylik bebegim var. borcumuz var. surekli sonraki ayki maasin icine giriyoruz.bir suru borcumuz var. bana da sozu var ki ben fedakarlik edip bekliyorum basina asla kakmiyorum. ben fedakarlik ettikce millet sirada.
tam 3 disciye goturduk kadin laftan anlamiyor. takma dis soyle boyle. bir de oradan gelirken herkese ben Istanbul da daha guzelini daha ucuza yaptiracam vs diye hava atmis. simdi gururu kirilacak yaptirmazsa. millet soz edermis. gorumcem oyle soyluyor.
evet hakli. implant super takma dis yaninda. ama benim teyzem 35 yasinda takma dis kullanmaya basladi, cani yok mu? gorumceme boyle soyledim, herkesin arzusu farkli dedi. ben de herkes iyisini biliyor ama bu arzu meselesi degil para meselesi dedim.
ama implant genelde genc insanlar icin genellikle. cunku cok pahali. yaptirince uzun yillar kullanmak icin.
kayinvalidem 60 yasinda. kemik erimesi var. yasli sayilmaz ama bu anlayissizligina anlam veremiyorum ve sinirden deliye donuyorum. kendimi zor tutuyorum.
asla bir terbiyesizlik yapmam. diyorum ki annesi. ne olacak. onu bu yasa getirmis. ama arkadaslar esim kendi okumus, kendi evlendi. annesinin mutlaka hakki var ama her aile yaptigi herseyi cocugunun basina kakabilir mi?
ne yapsam? ben mi cok anlayiisizm? cok mu abartiyorum? bana akil verin, beni ya teskin edin ya da ne yapmam konusunda yardim edin. cunku sinirden ne ders calisbiliyorum ne baska sey yapabiliyorum. yuzune soylemek istiyorum. anne neden anlayissizsin, bak benim evimde bir copum yok, bebegim var gelecegini dusunmek zorundayim, calismiyorum, borclarimiz var. herkesin cani var herkes takma dis yaptiriyor ne var bu kadar buyutecek abartacak? ama diyemiyorum cunku annesi biraz cabbar. gider esime soyler karin boyle dedi diye. esim de bana kizar. neden karisiyorsun diye.
yardiiimmmmmmmmmmmm...........