-
- Konu Sahibi ertugrulunhalimesi
Kızın kaç aylık canımKendini önemsiz gibi görmesin de... Kendi cocuklugumu gordum sanki...
Benim problem de kızım konuşmuyor. Anne ver ac otur kalk hep emir kelimeleri..
Korkuyorum
Maalesef bu benim hatam ben cidden çok üzgünüm kendim bu hale getirdim yavrumu bugünku olay olmasaydı cidden farkına varmayacaktim bu olayın resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü kızımı bir başka kızdan özür dilerken görmek kabus gibiBirakin cocuk kimseden ozur falan dilemesin hatta uzun bir sure bu ozur dilemeyi unutturun. Yazik cocuk fazla korkmus yada ciddiye almis. Onune gelenden ozur dileyecek yoksa. Biraz ozgur birakin bence cok uzuldum bir an kendi kizimi dusundum de.
Uzulme canim bence simdi hangi durumlarda dileyip hangi durumlarda dilemeyecegini ayirt edecek yasta degil. O yuzden sen bu ozur meselesini ortadan kaldir kafasini karistirma ilerleyen yaslarda gerekirse öğretirsin.Maalesef bu benim hatam ben cidden çok üzgünüm kendim bu hale getirdim yavrumu bugünku olay olmasaydı cidden farkına varmayacaktim bu olayın resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü kızımı bir başka kızdan özür dilerken görmek kabus gibi
Benim kizim da 32 aylıkken bir an da konuşmaya başladı ben bunu şu olaya yoruyorum biz yazın görumcemin eşinin köyüne gittik 5 gün orada kaldık dubleks ev yaptırdı kendine bu 5 günde 4 aile çoluk çocuk kalabalık bir ortam vardı normalde biz eşim ben çok uğraştık konuşsun diye çeşit çeşit yöntem kitap ise yaramadı o 5 gün içinde herkes muhatap oldu kızımla inanılmaz bir şekilde 1 günde konuşması açıldı 4. Gün bildiğin derdini anlatıyordu tabi çoğu cümleyi ben hariç kimse anlamıyordu :)31 aylik canim
Kızınıza yaşına uygun olmayan bir davranışı kazandırmakta ısrarcı olmanız bu duruma neden olmuş.
Çocukların yaşa göre gelişim özellikleri hakkında biraz bilgi edinmeniz iyi olur.
Bir müddet bu konuyu tamamen rafa kaldırın,özür kelimesini gündeme getirmeyin.
Zamanla kızınız unutur ve süreçte otomatik olarak özür dileme davranışı sönecektir.
Bu yaşlarda olumsuz veya istenmeyen davranışları bıraktırmak için en iyi yol söndürme yani görmezden gelmedir.
Bu şekilde çözemezseniz durumu tekrar değerlendiririz.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
Evet ben de özür diliyorum bazen yanlış anlıyorum onu misal masanın üstüne su dökülüyor ama onu eşim dökmüş ben kızım döktü zannediyorum söyleniyorum anne ben dokmedim niye bana kızıyorsun dediğin de ben de hemen özür diliyorum kızımdan sarılıp öpüyorum.peki o hakli oldugunda siz ozur diliyor musunuz? veya baskasindan kizinizdan ozur dilemesini istediniz mi hic?
haklilik kavrami tam oturmamis olabilir?
bu donem ozur dileme isini rafa kaldirin bence.
Evet ben de özür diliyorum bazen yanlış anlıyorum onu misal masanın üstüne su dökülüyor ama onu eşim dökmüş ben kızım döktü zannediyorum söyleniyorum anne ben dokmedim niye bana kızıyorsun dediğin de ben de hemen özür diliyorum kızımdan sarılıp öpüyorum.
Canım benim kızım 19 aylıkken 60 a yakın kelime biliyordu o ay soğuk havale geçirdi bildiği bütün kelimeleri unuttu silindi sanki o günden sonra çok uğraştım konuşsun kelimeler yerine gelsin diye ama maalesef pek bir ilerleme olmadı 2 buçuk yaşından sonra biraz biraz düzeldi kelime dağarcığı işte 32 aylık olduğunda o köyden geldik çok güzel konuşmaya başladı 3 4 hafta sonra da herkes anlamaya başladı cümlelerini kızımın. İnşaAllah senin evladın da bir anda cümleler kurmaya başlar canım.Ayy inşaallah bizim de aklımıza türlü türlü şey geldi ağladım çok korktum inşaallah kızım da hemen konuşur da kalabalık ortam biraz zor..
Öncesinde sizin kızınizda benimki gibi birkaç kelime mi kullanmıştı
Evet haklısınız gerçekten ev işinde kızım bana çok yardımcı özellikle kardeşini hiç kıskanmadı bugün gizli gizli izliyorum kardeşinin saçını okşuyor kaşlarına dokunuyor ellerini öpüyor çok mutlu oluyorum çok cana yakın bir çocuk lakin bana gelince benden hem korkuyor hem isyan ediyor bazen çok uyumlu oluyoruz kızımla oyunlar şarkılar söylüyoruz bazen de tam tersi hiç sözümü dinlemiyor sürekli bağırıyor bana ben de uyarıyorum hem sesli hem bakışlarımla bu yüzden sürekli ağlama nöbetleri ve özür dileme oluyorbu gayet iyi, bence ona bir sure hatirlatmasaniz (bakislariniz dahil:) zamanla azalacaktir.
Bir de bu tarz seyleri evdeki iliskilerden ogreniyorlar, mesela siz kizinizdan ozur dileyeceksiniz, esiniz size tesekkur edecek falan, veya siz hadi kizim babaya yardim edelim tek basina sofrayi toplamasin diyeceksiniz... Hani sen sunu yapmalisin, ozur dilemelisin tesekkur etmelisin dememek gerekiyor. Cocuklar zaten bizi kopyaliyorlar.
Evet haklısınız gerçekten ev işinde kızım bana çok yardımcı özellikle kardeşini hiç kıskanmadı bugün gizli gizli izliyorum kardeşinin saçını okşuyor kaşlarına dokunuyor ellerini öpüyor çok mutlu oluyorum çok cana yakın bir çocuk lakin bana gelince benden hem korkuyor hem isyan ediyor bazen çok uyumlu oluyoruz kızımla oyunlar şarkılar söylüyoruz bazen de tam tersi hiç sözümü dinlemiyor sürekli bağırıyor bana ben de uyarıyorum hem sesli hem bakışlarımla bu yüzden sürekli ağlama nöbetleri ve özür dileme oluyor
Bakma sen anneler öyle der ben de bazen kizima ömrümü yedin mincirik derim kahkahayı basar benim kızım bana aynı dediğin gibi asi isyankar bagirtkan babaya öyle değil ama :) inşaAllah bu özür olayını uzun bir süre gündeme almayacağım.Vay beee analar ne guzel cocuklar doğuyor böylekızınız cok tatli masallah ve cok sevgi dolu duygusal bence cok guzel yönleri var ne güzel paylaşımcı ben cok şaşırdım okuyunca Allah nazardan saklasın
Bir de bize bak annem benim icin "Beni 10 yaş yaşlanırdınız "derben cok hırçın yaramaz kıskanç ve sinirli bir cocukmusum ve boyle akilli minnos cocuklari görünce yiyesim geliyor ama hafiza degisik birseydir biliyorsunuz bence zamanla bu ozur dileme isini çözersiniz uyararak onu kiyamam kuzum
Bakma sen anneler öyle der ben de bazen kizima ömrümü yedin mincirik derim kahkahayı basar benim kızım bana aynı dediğin gibi asi isyankar bagirtkan babaya öyle değil ama :) inşaAllah bu özür olayını uzun bir süre gündeme almayacağım.Vay beee analar ne guzel cocuklar doğuyor böylekızınız cok tatli masallah ve cok sevgi dolu duygusal bence cok guzel yönleri var ne güzel paylaşımcı ben cok şaşırdım okuyunca Allah nazardan saklasın
Bir de bize bak annem benim icin "Beni 10 yaş yaşlanırdınız "derben cok hırçın yaramaz kıskanç ve sinirli bir cocukmusum ve boyle akilli minnos cocuklari görünce yiyesim geliyor ama hafiza degisik birseydir biliyorsunuz bence zamanla bu ozur dileme isini çözersiniz uyararak onu kiyamam kuzum