Sürekli özür dileyen kızım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte kilit nokta haksızlığa uğrayan kendisi ama özür diliyor kızdan. Şimdi bu kadar sorun oluyorsa kresi okulu düşünemiyorum.
Bu özür konusunu bir süre iptal edin bence. Haklı haksız gibi soyut kavramları ayıramaz ki. O kız küserek yanlış yapıyor, küsmek kötü bir şey, senin özür dilemene gerek yok diyebilirsiniz

Kıyamam yaa.sizi öyle ii anlıyorum ki.iki çocuğum var iki ve üç yaslarında..bence oyun yontemiyle çok kolay davranış öğreniyor cocuklar.kullanmanizi tavsiye ederim

Bu özür konusunu bir süre iptal edin bence. Haklı haksız gibi soyut kavramları ayıramaz ki. O kız küserek yanlış yapıyor, küsmek kötü bir şey, senin özür dilemene gerek yok diyebilirsiniz
Canım artık özür dilemesini dile getirmiyorum artık kizima ne kadar empoze ettiysem en ufak bir konuda özür dilemeye başlıyor çok üzülüyorum bu konuya evet küsmek de çok yanlış kuzenim de uyarmiyor üstelik o daha küçük anlamaz demedi kalkana kadar kızını kızımın yanına göndermedi çok üzgünüm kızımı bu duruma soktuğum için

Bana söylenen bir şeyi size söyleyeyim o zaman:) siz rahat olun ki o da olsun. Ben de çok takıyorum ama onlar bizim gergin halimizi daha çok benimsiyor. Kısa sürede bu davranışın söneceğini görürsünüz

Kuralcı bir cocuk olabilir mi? Benim oğlum da üç yaşlarında kraldan fazla kralciydi.

Bir de özür dilemeyi öğrenmek için erken sanki

O hareketinizi bulup duzeltmeye calisin. Her ne kadar kucuktur ogrenir desek dahi cogu sey cocukluk doneminde yasadiklarimizla baglantili..
Ben eskiden bir hata yapsam annem bana bakışlarıyla kızardı ben de kizima aynısını yapıyorum bir hata yapsa hemen gözüme bakıyor ve dediğim gibi özür dilemeye başlıyor ama bugün ben yanında değildim ki bu duruma geldi haklısınız bu bakış olayı bu hale getirdi galiba.

kızınız yengeç burcu mu acaba ahahhaha. ya yicem aşırı tatlı geldi şuan bana. ama işin ciddi boyutundan bakarsak, sanırım siz fazla reaksiyon göstermişsiniz özre karşı. “özür dilenecek bir şey yapmadın annecim” diyerek onu sık sık uyarırsanız yaptıklarını tartmayı öğrenebilir

Benimkide yanlislikla kafasini bi yere carpsa gelir aglayarak benden ozur dilerdi simdi dort yasinda biraz daha farkinda artk hangi konularda ozur dilendiginin
Anlatmaya calisin ama zamanla duzelecektir

Oyun oynama sanatı diye bir kitap okumuştum bu konu ile ilgili size yardımcı olacaktır büyük ihtimalle, çocuklara bir çok seyi oyunla anlatmanin belli tekniklerini anlatıyor kitapta, oradaki örneklerden yola çıkarak evcilik vs.oynarken oyun içerisinde kızınıza bu konuyu farkli bir şeklide anlatabilirsiniz.

Kızınıza yaşına uygun olmayan bir davranışı kazandırmakta ısrarcı olmanız bu duruma neden olmuş.
Çocukların yaşa göre gelişim özellikleri hakkında biraz bilgi edinmeniz iyi olur.
Bir müddet bu konuyu tamamen rafa kaldırın,özür kelimesini gündeme getirmeyin.
Zamanla kızınız unutur ve süreçte otomatik olarak özür dileme davranışı sönecektir.
Bu yaşlarda olumsuz veya istenmeyen davranışları bıraktırmak için en iyi yol söndürme yani görmezden gelmedir.
Bu şekilde çözemezseniz durumu tekrar değerlendiririz.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Kızım aslan burcu. Evet bu konuyu düzeltmek için çok uğraşacağım inşaAllah düzelir.

Evet yapacağım bu denilenleri ben hatamı düzeltmek istiyorum gerçekten kızım da bu davranışı bırakır.

Benimkide yanlislikla kafasini bi yere carpsa gelir aglayarak benden ozur dilerdi simdi dort yasinda biraz daha farkinda artk hangi konularda ozur dilendiginin
Anlatmaya calisin ama zamanla duzelecektir
Evet evet aynısı ya hatta bir gece uykusunda altını ıslatmış bezini bıraktığından beri hiç çiş yapmadı o gece sabaha kadar ağladı özür dileyerek defalarca sarıldım kızım özür dileme olabilir bitenem dediğim halde çocuğun psikolojisi tamamen özür dilerim oldu

Bi yerde okumuştum aklıma gelmişken buraya da atmak istedim.

Eklentiler

• 20181107_223238.jpg
    207,6 KB · Görüntüleme: 76
  • 20181107_223224.jpg
    285,9 KB · Görüntüleme: 86
  • 20181107_223203.jpg
    300,9 KB · Görüntüleme: 75
  • 20181107_223149.jpg
    287,3 KB · Görüntüleme: 84
Biz anneler bu hataya çok düşüyoruz ne yazık ki , bende kızım buyuklerıne hatta insanlara saygılı olsun diye uğraşırken pasif kendini ifade edemeyen , savunamayan bir insan haline getirdim kızımı düzelir inşallah zamanla , sizin ufaklık da özür dilemezse kızılacak yada insanlar tarafından sevılmeyecegını falan düşünüyor olabilir mi .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…