Sürekli özür dileyen kızım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kesinlikle özür dilediği zaman hemen sarılıyorum kızıma sizin kızınız kaç yaşında

Bence özür dileme konusunu tamamen cikarin hayatinizdan bir sure.Anlasilan o ki yanlis kavramis ve yerli yersiz surekli kullaniyor.Unutturun bu cumleyi.Mumkunse uzun bir sure hicbirseye ozur dilemek yok artik diyin.Suan kucuk zaten daha sonra ogrenecek neyin dogru neyin yanlis oldugunu.

Evet kesinlikle özür dilediği zaman hemen sarılıyorum kızıma sizin kızınız kaç yaşında
6 yaşında benim kızım çok merhametli ve çok duygusal , yani böyle söylemek istemiyorum ama ezik diye tabir ederler ya öyle
Benim biraz fazla müdahale etmemden kaynaklı oluştu bu sorun sanırım , bayadır serbest bıraktım ama hala pek bir düzelme yok kendini savunabılse haksız yere kızıldıgında açıklama yapabilse ona da razıyım .

bana fazla disiplinlisiniz gibi geldi ve çok erken bir zamanda çocuğa bunu kodlamışsınız.çok erken olduğu için haliyle yanlış kodlamış ve fazla korkmuş bebiş.Gerçekten bu onu kötü şekillendirebilecek bir şey.Doğru zamanda doğru yaşta doğru eğitimleri vermelisiniz.ne erken ne geç.internetten/kitaplardan bilgilenmelisiniz.Ve eğer imkanınız varsa uzman bir pedagogla görüşmenizi tavsiye ediyorum.

Canım benim ya kıyamam o na biz merhametli çocuklar yetiştirmeye çalışırken ipin ucunu kaçırdık maalesef çok geç olmadan bunun önüne geçmemiz lazım okul hayatın da oldukça zorlanacaklar yipranacaklar bizim yüzümüzden

Bir pedagog a gidemeyebilirim bu sıralar maddi açıdan malum ülkenin durumu yapılan fais zamlar belimizi büktü çocuğumu kreşe bile gönderemiyorum iyi bir okul 15 20 bin civarı devlet okulu 5 6 yaşında alıyor pedagog psikolog ücretleri fena el yakıyor. Denilen kitapları mutlaka alacağım yanlış eğitimle kızımın bir ömür sıkıntı çekmesini istemiyorum.

Zamanla nerde özür dileyip nerde diyemeyeceğini öğrenir. Panik olmayın siz her özür dilediginde onu uyarın. Özür dilemene gerek yok diye..

Cocuğunuza özür dilemeyi öğretirken özür dileyene kadar çok katı ve öfkeli özür diledikten sonra çok yumuşak davranmış olabilir misiniz? Anladığım kadariyla çocuğunuz kendi hatasını telafi etmek için değil sizin ofkenizi dindirmek için özür dilemesi gerektigini zannediyor. Evdeki tartışma ortamında hissettiği öfkeyi de özür dileyerek dindirebilecegini dusunuyor olabilir. Ya da fazlaca otoriter davranip cocugunuzun haklı olabileceği noktaları göz ardı ederek onu kosulsuz itaat etmeye zorluyor olabilirsiniz farkında olmadan.

Size tavsiyem özürle ilgili oluşan durumlarda sakin kalın, aşırı duygusal ya da gergin tepki vermeyin. Çocuğu yatistirdiktan sonra uzatmadan bir iki cümle ile sadece gerçekten hata yaptigimizda özür dilememiz gerektigini, büyüklerin her zaman haklı olmayabilecegini anlatın. Gerektiğinde çocuğunuzdan şöyle söyle bir hata yaptim bunun için senden özür dilerim gibi bir açıklama ile özür dileyin. İletişimde bulunduğu insanların öfkesinin kendi suçu olmadığını anlayabileceği kadar bir süre, yani bu gereksiz özür dileme sorununu çözene kadar hırçın cocuklarla aynı ortamı paylaşmamasında fayda var. Ayrıca cocugunuza sık sık vicdan yaptirarak öğüt vermeyin, diğer insanlara karşı gereksiz sorumluluk altında hissetmesine sebep olabirsiniz.

İlk resim de ki aynen ve bu hata benim kizima bişey olduğun da özür dilemesi için uyardım hep ve yanlış yaptım.

Aslında şöyle bir şey yapın bi süre eşinizle; eşinize makul bi hata yapın istemeden yapmış gibi ve o da size benden özür diler misin yaptığın çok yanlış desin ve siz de ona insanlar bazen böyle hatalar yapabilir isteyerek yapmadım diyin özür dilemeyin. Bi kaç kere farklı zamanlarda böyle deneyin. Belki faydası olur.

Cok kucukken ogretmissin ozur dilemeyi
Bol bol konusup anlatman lazim , luzumsuz yere ozur dilediginde burda ozur dilememen gerekiyor demelisin

Bence kucuk cocuklar bazen hata yanlis yapabilir bu cok normal hic sorun degil özur dilemene gerek.yok diyin kiziniz henuz cok kucuk o tek bir davranisi benimsiyordur yani biz buyukler gibi hakliysa özur yok haksizsan dile demek ona cok karmasik gelebilir şuan.

Bence özür dilerse istediği seyler olacak diye kodlanmış olabılır.Örneğin özür dilersem arkadasım benimle oynar özür dilersem annem beni daha çok sever babam bana oyuncak alır vs.gibi.Özür dilemenin gercek anlamı dısında bir anlam yuklemiş. Siz anlatmak yerine uygulamalı gosterin. Örneğin eşinize yanlıslıkla carpmış gibi yapın özür dilerim diyin sonra da kızınıza dönüp daha dikkatli olmalıydım o yuzden özür diledim diyin. Bunun gibi bir kaç sey yapın neden ozur dıledıgınızı anlasın.

Pekiştirmez ve ozur dilediginde gerek yok derseniz zamanla anlayip vazgececekyir. Kizim 16 aylik ve ara ara vurabiliyor. Bu davranisini sevmedim, canim acidi diyorum. Esim özur dilemesini istedi. Sakın boyle bir sey isteme, davranisin seni nasil etkiledigini anlat sadece dedim. Anlamini bilmedigi bir kelimeyi ogrenmesi icin cok kucuk diye dusundum. Nicin ozur dilendigini, anlamini aciklayin. Yerinde ve zamaninda kullanmayi gozlemleyerek ogrenecektir.

Kendini önemsiz gibi görmesin de... Kendi cocuklugumu gordum sanki...
Benim problem de kızım konuşmuyor. Anne ver ac otur kalk hep emir kelimeleri..
Korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…