- 1 Kasım 2017
- 12.128
- 58.892
-
- Konu Sahibi ertugrulunhalimesi
İlk resim de ki aynen ve bu hata benim kizima bişey olduğun da özür dilemesi için uyardım hep ve yanlış yaptım.Bi yerde okumuştum aklıma gelmişken buraya da atmak istedim.
Evet kesinlikle özür dilediği zaman hemen sarılıyorum kızımaBiz anneler bu hataya çok düşüyoruz ne yazık ki , bende kızım buyuklerıne hatta insanlara saygılı olsun diye uğraşırken pasif kendini ifade edemeyen , savunamayan bir insan haline getirdim kızımıdüzelir inşallah zamanla , sizin ufaklık da özür dilemezse kızılacak yada insanlar tarafından sevılmeyecegını falan düşünüyor olabilir mi .
6 yaşında benim kızım çok merhametli ve çok duygusal , yani böyle söylemek istemiyorum ama ezik diye tabir ederler ya öyleEvet kesinlikle özür dilediği zaman hemen sarılıyorum kızımasizin kızınız kaç yaşında
Canım benim ya kıyamam o na biz merhametli çocuklar yetiştirmeye çalışırken ipin ucunu kaçırdık maalesef6 yaşında benim kızım çok merhametli ve çok duygusal , yani böyle söylemek istemiyorum ama ezik diye tabir ederler ya öyle
Benim biraz fazla müdahale etmemden kaynaklı oluştu bu sorun sanırım , bayadır serbest bıraktım ama hala pek bir düzelme yokkendini savunabılse haksız yere kızıldıgında açıklama yapabilse ona da razıyım .
Bir pedagog a gidemeyebilirim bu sıralar maddi açıdan malum ülkenin durumu yapılan fais zamlar belimizi büktü çocuğumu kreşe bile gönderemiyorum iyi bir okul 15 20 bin civarı devlet okulu 5 6 yaşında alıyor pedagog psikolog ücretleri fena el yakıyor. Denilen kitapları mutlaka alacağım yanlış eğitimle kızımın bir ömür sıkıntı çekmesini istemiyorum.bana fazla disiplinlisiniz gibi geldi ve çok erken bir zamanda çocuğa bunu kodlamışsınız.çok erken olduğu için haliyle yanlış kodlamış ve fazla korkmuş bebiş.Gerçekten bu onu kötü şekillendirebilecek bir şey.Doğru zamanda doğru yaşta doğru eğitimleri vermelisiniz.ne erken ne geç.internetten/kitaplardan bilgilenmelisiniz.Ve eğer imkanınız varsa uzman bir pedagogla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Cocuğunuza özür dilemeyi öğretirken özür dileyene kadar çok katı ve öfkeli özür diledikten sonra çok yumuşak davranmış olabilir misiniz? Anladığım kadariyla çocuğunuz kendi hatasını telafi etmek için değil sizin ofkenizi dindirmek için özür dilemesi gerektigini zannediyor. Evdeki tartışma ortamında hissettiği öfkeyi de özür dileyerek dindirebilecegini dusunuyor olabilir. Ya da fazlaca otoriter davranip cocugunuzun haklı olabileceği noktaları göz ardı ederek onu kosulsuz itaat etmeye zorluyor olabilirsiniz farkında olmadan.İnşaAllah yaeşimle bazen tartışıyoruz kızım da yanımızdaysa hem benden hem babasından özür diliyor durduk yere konu ondan bağımsız olduğu halde daha dikkatli olmaya başladık artık tartışmıyoruz eşimle dediğin gibi geçici bir durumsa çok sevinirim kızımın ezik pasif bir insan olmasını istemiyorum.
İlk resim de ki aynen ve bu hata benim kizima bişey olduğun da özür dilemesi için uyardım hep ve yanlış yaptım.
Bence özür dilerse istediği seyler olacak diye kodlanmış olabılır.Örneğin özür dilersem arkadasım benimle oynar özür dilersem annem beni daha çok sever babam bana oyuncak alır vs.gibi.Özür dilemenin gercek anlamı dısında bir anlam yuklemiş. Siz anlatmak yerine uygulamalı gosterin. Örneğin eşinize yanlıslıkla carpmış gibi yapın özür dilerim diyin sonra da kızınıza dönüp daha dikkatli olmalıydım o yuzden özür diledim diyin. Bunun gibi bir kaç sey yapın neden ozur dıledıgınızı anlasın.Canım inan o halini görsen için kıyılır yani haksız olsa tamam özür dilesin ama bu denli ağlayarak bacağına yapışarak özür dilemesi sırf onunla oyun oynamıyor diye bu kadar ağlıyor ilerde bu kadar pasif bir birey olmasından korkuyorum