Sürekli özür dileyen kızım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kizimda oyleydi bi kac defa uyardim artik oda nerde ozur dilemesi gerektigini biliyor.boyle devam ederse ilerde hep alttan alan ezilen biri olur.siz telkinlerde bulunun zamanla farkina varir

Hatunlar iyi akşamlar.

39 aylık bir kızım var neredeyse 6 7 aydır düzgün konuşmaya başladı kelimeleri güzel bir şekilde konuşuyor. Ben de o günlerden beri bir hata yaptığında misal bana babasına annaneye vs bağırdığını da söz dinlemediğin de yada tutturdugunda vs özür dilemesini öğrettim.

Buraya kadar iyi hoş ama artık bu olayın cılkı çıktı ağzımı açsam özür dilerim anne diyerek ağlamaya başlıyor. Bugün kuzenim kızıyla (7 yaşında) bebek görmeye bize geldi. İyi hoş sohbet ettik kuzenimin tek çocuğu var ve eşinin tarafından tek torun. Kuzenim büyük bir rahatsızlık geçirdiği için kv kp görümceler çocuğun üstüne titredi ve malum hemen hemen her çocuk gibi dediğim dedik bir kız.

Kızımın odasın da oyun oynarlarken kız annesinin yanına geldi oynamıyorum dedi annesi de sebebini sordu istediğimi yapmıyor dedi benim kızım için bu arada benim kızım da ağlamaya başladı ve o kızın bacaklarına sarılıp senden çok özür dilerim arkadaşım oyna benimle diye ağlıyor zor sakinledim odasına gönderdim kızımın bir suçu yoktu sonuçta daha uyum içinde oynamayı bilmiyor o kadar çok ağlayıp kızın bacaklarına sarılıp dedalarca özür dilemesi beni çok kötü etkiledi :KK43:

Bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece haksızken özür dilesin istiyorum bunu ogretemiyorum nerede yanlış yaptım bir yol gösterin bana :KK43: kızımın o halini bir daha görmek istemiyorum.
lütfen acilen bir pedagoga götürün bu huyu istismara çok açık yazık çok eziyet ederler çocuğunuza.
39 aylıkmış gerçi ama ben profesyonel yardımdan yanayım.

Bir sure sonra unutur bu huyunu. Benim kucuk kuzenim 4 yas civari bir ara boyleydi icim daralmisti bagirdim istemsizce bundan sonra kimseden ozur dilemeyeceksin naptiysan yaptin!! diye. Dogru bir yaklasim degil ama en azindan artik ozur dilemiyor :oops:

Hatunlar iyi akşamlar.

39 aylık bir kızım var neredeyse 6 7 aydır düzgün konuşmaya başladı kelimeleri güzel bir şekilde konuşuyor. Ben de o günlerden beri bir hata yaptığında misal bana babasına annaneye vs bağırdığını da söz dinlemediğin de yada tutturdugunda vs özür dilemesini öğrettim.

Buraya kadar iyi hoş ama artık bu olayın cılkı çıktı ağzımı açsam özür dilerim anne diyerek ağlamaya başlıyor. Bugün kuzenim kızıyla (7 yaşında) bebek görmeye bize geldi. İyi hoş sohbet ettik kuzenimin tek çocuğu var ve eşinin tarafından tek torun. Kuzenim büyük bir rahatsızlık geçirdiği için kv kp görümceler çocuğun üstüne titredi ve malum hemen hemen her çocuk gibi dediğim dedik bir kız.

Kızımın odasın da oyun oynarlarken kız annesinin yanına geldi oynamıyorum dedi annesi de sebebini sordu istediğimi yapmıyor dedi benim kızım için bu arada benim kızım da ağlamaya başladı ve o kızın bacaklarına sarılıp senden çok özür dilerim arkadaşım oyna benimle diye ağlıyor zor sakinledim odasına gönderdim kızımın bir suçu yoktu sonuçta daha uyum içinde oynamayı bilmiyor o kadar çok ağlayıp kızın bacaklarına sarılıp dedalarca özür dilemesi beni çok kötü etkiledi :KK43:

Bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece haksızken özür dilesin istiyorum bunu ogretemiyorum nerede yanlış yaptım bir yol gösterin bana :KK43: kızımın o halini bir daha görmek istemiyorum.

Çok bağırıp kızıyor musunuz kızınıza?

Cok baskı kurmussunuz ve kendini hep suçlu hissediyor galiba .
Ters yönden ilerleyip biraz şımartin .Aferin iyiki yaptin ,sen yapabilirsin cok güclüsün filan diye telkin edin bari .
Küçuk kardesi varmı .

Cocuk iki kelime konusmaya baslayinca yok tesekkur et, yok ozur dile diye elli kere uyaran ve iyi cocuk yetistirdigini sanan annelere cok rastladim. Cocuga o kadar cok tekrarliyor soyluyor ki bana sinir basiyordu.

Herseyin özür dileyince düzelecegi algisi da cok yanlis. Henuz butun bunlari ayirt etmesi icin cok erken.
Sizin icin demiyorum ama sirf milletin icindeyken ozur dileyip, tesekkur etsin ve bak ne guzel yetistirmis desinler diye ugrastiklarini dusunuyorum bazilarinin.
Cocuk daha yeni konusmaya baslamis hatta konusamiyor bile dogru durust, bikac bisey ogrenmis daha cocuk . Bir hediye verdim ve anasi 72666386 kere "tesekkur ettik mi kizim" "tesekkur et kizim" diye cocugun ustune gidiyor soyletene kadar icimi baydi. Etmesin yahu...

Daha ne oldugunu ayirt edemezken şunu de bunu de diye ezber yaptirmanin bu hallere sokmanin bir anlami yok. Bence birakin ve hareketi tekrarladigin da guzelce anlatin yapmasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X