Sürekli değer görme isteği

Çok alıngansınız. nasıl eskisi gibi olabilirim mi ne var Allah aşkına bu samimiyette söylenmeyecek

Çok fazla takıyorsunuz, makyajın 5 para etmezdi diyen patavatsız bana bunu dese "sen ne anlarsin,zevkin mi var" derim acikcasi. Oturup düşünmem niye böyle dedi üzüldüm vs. Hayat böyle şeylere üzülmek için kısa. Tamam ılımlı olalım ama karşımızda da patavatsız biri varsa bizde patavatsizlasalim ya yoksa yürümez bu böyle:) deli deliyi gorunce sopasını saklarmis

Olabilir belki de ben de bunu nasıl bulabileceğimi düşünüyorum sorun ne, ne yapıyorum da sonunda nefret ediyorum,inciniyorum acaba diye

O an o kadar şok oldum o kadar üzüldüm ve eşimin yanında kendimi o kadar utanmış hissettim kii hiçbir şey diyemedim hayır herkes çok beğendi ışıktan öyle gelmiştir diyebilirim sadece ama o günden sonra gelinlikli fotoğraflarima bakmak istemiyorum

Ayneen ben de yapismayi hiç sevmem. Davet edilmeden gitmem aşkım bebeğim napiyosun yaaa seni çok özledim amaa tavrinda bir insan olamıyorum belki de insanlar bunu mu istiyor bilmiyorum. Birisi bana övgüyle yaklassa kabul edemem utanırım yok canım senin güzel gorusun derim ama ben öyle bayildimlar çok seviyorumlar diyemiyorum aslında içten içe çok seviyorum ama eşimden ve bebeğimden başka kimseye söyleyebilen bir insan değilim

Bu arada her şey için psikiyatriye gitmeyin ilerde önünüze çıkıyor. Askere gidecek gencin bile özellikle devlette psikiyatri geçmişi varsa silah vermiyorlar vs, boşanmalarda koz kullanılıyor,farklı bazı görevlerde de karışınıza çıkıyor. Evet ayıp değil ama her şey icin gidilmez, bence umursamamayı öğrenin ve olumlama yapin. Insanlari fazlaca takmayın,güçlü olun. Alindiginiz her neyse anında cevap verin,içinize atmayin

Bir arkadaşım var daha doğrusu arkadaşta demek istemiyorum da üst katımda oturan komşu diyeyim her sorunun da koştum her olayında hastalığında yanında olmaya çalıştım benim bı sıkıntım vardı kalbim çatlıycak sanki o derece bunalmistm yanına çıkmak istedim yaaa çok rahatsızım hiç kalkacak halim yok dedi ve bir saat geçmeden diğer komşularla çay içmeye gezmeye gitti burda kırılmam alınganlık mı kaldı ki ben ona hiç bir iyilik te bulunmamış olsam dahi kalbim çatlıycak gibi diyince kayıtsız kalınabilir mi fikir amaçlı soruyorum

İşte ben o an tepki verebilen bı insan olamıyorum sonradan keşke böyle deseydim diyorum. Bazen sonradan söylüyorum bu sefer de suçlu ben oluyorum ne alaka niye söyledin şimdi tepkisi alıyorum. Bir de o an eşimden çok utandım niyeyse onun yanında çirkin gözüyle görülmek utandırdı beni mal gibi kaldım

Bunu aşmak zorundasınız,onlar sizi kırmakta çekince görmüyorsa sizde alttan almayın, gerekirse yardım alın tedavi olun.
Böyle insanlara ben ,istediği dozu verip gönderiyorum,eskiden öyle değildim kırıla kırıla kırmayı öğrendim.

Keşke takmasam ama inanın o kadar çok şeyi takıyorum ki herkes çok kolay uzebiliyor beni sürekli herkesin bana yaptığı kirici şeyleri düşünüyorum amann takma yaa diyorum ama olmuyor

Bu söylediğinde problem yok mu ? Birisi size gelin makyajın 5 para etmezdi dese sorun etmez misiniz?
Ben etmem, ben gayet beğendim derim duvarı örerim , siz kendi fikrinize ikna etme çabasına giriyorsunuz, laf büyüyor ve insanlar kendini çekiyor. Yapılan eleştiri, söylenen söz haddini aşıyorsa gereken duvarı çekersiniz o kilde bir daha aynı şeyi yapamaz. Savunmaya geçip bişeyler ispatlamaya çalışırsanız karşınızdaki aynı şekilde devam eder, önce yükselen bir konuşma sonra araya mesafe girer. İletişim dediğim bu.

Aynen ben de öyle yapıyorum artık ama yine suçlu ben oluyorum çoğu zaman şok olup susup kalıyorum ama konuştuğumda da ayy sakin ol bir şey demedik ifadesine girdikleri zaman çıldırıyorum yine aradaki şey kopuyor

Yapıyla alakalı demek ben sürekli kendimi savunma ihtiyacı duyarım. Aman yanlış anlasilmayayim aman kötü gorunmeyeyim diye diye bu hale geldim

Keşke takmasam ama inanın o kadar çok şeyi takıyorum ki herkes çok kolay uzebiliyor beni sürekli herkesin bana yaptığı kirici şeyleri düşünüyorum amann takma yaa diyorum ama olmuyor
Insanları fazlaca taktığınız için onların kölesi olmuşsunuz bakın burda konu açıyorsunuz,bana böyle dedi acaba söyle olmak mi lazım,söyle olsam beni severler mi.. . Siz kendiniz olun,gerçekten pat pat cevap vermeniz gerekiyor. O amcaya sen ne anlarsın,ben beğendim benim düğünüm,sen kendi düğününde başka makyaj yaptır desen inan ki ağzını daha hiç acamaz. Belli ki hadsiz biri görüşmeseniz nolacak ki ? Size ne katıyor ? Makyajınız gerçekten çok kötü olsa bile bu dile getirilmez . Bunun bilincinde olmayan kişileri ne diye takarsınız anlamıyorum. Kendinize yatırım yapın,boşverin milleti. Istediğini hadsizce söyleyen,istemediğini işitir.

Askerlik konusu şehir efsanesi. Yükümlünün kullandığı ilaçlar var ise askerde iken kullanımı düzenlenir, ilaçları ağır ve yan etleri var ise silah kullanamaz rapor verilirse silahlı görev ve nöbet yazılmaz. Askerlikte bile kimsenin e devletine girip sağlık durumu inceleyemez. Acemi eşitim birliği e kayır işleminde yükümlüye sorulur ve beyana göre hareket edilir. Askerden önce gördüğü tedavi var ise yükümlü kendi e devlet hesabından raporlarının, ilaçlarının çıktısını alıp rdm de görevli psikolog ile görüşür.
Kişi asker oldu diye görevli askeri personel kimsenin e devletine giremez, öyle bir yetkileri de yok öyle bir sistem de yok.

Şehir efsanesi mi daha geçen yıl tanidigimizin oğluna silah verilmedi. Bizzat sahidim şehir efsanesi değil yani:) Bal gibi de giriyorlar, ekran görüntüsü bile atiyorlar

Ben de sade bir saç yaptırmıştım topuz sevmiyorum doğal masa yaptirdim benim de saçım düştü eşimin ilk defa düğünde tanıştığım halası saçını kuaföre yaptırsaydin keşke dedi. Ben insanlara gelin bana yorum yapın imajı veriyorum galiba.

İkinci söylediğinize gelince ben o kişiye ne söylemiş olursam olayım ( kii asla birinin dış görünüşune hayat tarzına laf etmem ) genç bir kadının gelin makyajına kocasının yaninda 5 para etmez denmesini hak etmiş miyimdir ?

Yapıyla alakalı demek ben sürekli kendimi savunma ihtiyacı duyarım. Aman yanlış anlasilmayayim aman kötü gorunmeyeyim diye diye bu hale geldim
Bu yüzden iletişim dedim. Savunmaya geçip kendi haklılığınızı kabul ettirince i sanlar kendisini geri çekiyor. Verdiğin örnekteki erkek akrabanız densizmiş, sizin yaptığınız gibi kendi fikrimi diretmiş ve gerilen siz olmuşsunuz.size o sörü söylediğinizde ben çok beğendim ve içime sindi, insanın düğününde en önemli şey budur derdim uzatamazdı.
Eşimle resmime laf mı söyledi, herkes dengini bulur, birbirimize çok güzel yakışıyoruz derdim. Oldukça sert cevaplar çünkü karşıdaki kişi patavatsız. Muhabbeti uzatmadan ağzını kapatırdım.

Öncelikle herkese kendinizi fazla anlatmayın.Bu değer katan değil,daha da eksi götüren bir davranış.

Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırım ama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
“O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek için “demişsiniz bu hassasiyetiniz dengeleri bozar çünkü aynı davranışı karşıdanda beklersiniz ve her şeye söylediğiniz gibi kırılırken bulursunuz kendinizi.

İyi veya kötü her şeyi dengede yapmak lazım.
İyi bir eylem olarak baktığınız bu durum başka noksanlarınızı ortaya çıkartır.Enerjiniz bozulur.
Etrafa yaydığınız enerji değişir, bazı kötü olaylara açık hale gelirsiniz.

Biraz çakraları araştırın, her çakranın iyi ve kötü yönlerini okuyun. Kendinizde neyi fazla, neyi eksik yaptığınız görüp dengelemeye çalışın.

Alınganlık gerçekten hayatı zorlaştıran, arkadaş, eş yani kişinin kendisiyle beraber etrafıda fazlasıyla yoran bir durum.
Fazla düşünceli davranmakta sizi fazlasıyla yoran bir durum o yüzden mutlaka psikolojik destek alın bütçeyi aşıyorsa kitaplar, videolarla bilgi toplayın.Bakış açınız değişsin, farkındalığınız olsun, otomatik refleks yerine bilinçli hareket edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…