- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.986
- 63
Çok alıngansınız. nasıl eskisi gibi olabilirim mi ne var Allah aşkına bu samimiyette söylenmeyecekMesela şöyle anlatayım çok yakın bir aile dostumuz var çok severim ve zor zamanlaromda çok yanımda oldular. O yüzden onlara karşı çok minnet duyuyorum ve hep sevgi doluyum. Beni incitecek şey söyleseler bile gülerek aşk olsun falan diyorum. Ama geçen gün geldiler düğününde makyajın 5 para etmezdi dedi abi dediğim adam. Nasıl yani herkes Çok beğendi dedim. Valla çok kötüydü yanına geldim şok oldum kuaför işini bilmeli keşke başka kuaföre gitseydin dedi. Bu bir kadına söylenir mi kii genç kiz demeyeyim hadi kendime 30 yaşına geldim ama gencim yani gururum o kadar kırıldı ki hem de kocamın yanında dedi. Bir sonraki gelişinde de eşimle resmimi gördü çerçeveye koymustum iyi adam buldun haa dedi ayy o benim gibisini bulmuş ne istiyor dedim gülerek hıı tabi tabi dedi o kadar üzüldüm ki. Bir daha nasıl eskisi gibi olabilirim ki bu insanla. İşte hep böyle kendimi haklı gördüğüm konular daha örnek isterseniz verebilirim
Olabilir belki de ben de bunu nasıl bulabileceğimi düşünüyorum sorun ne, ne yapıyorum da sonunda nefret ediyorum,inciniyorum acaba diyeYanlış anlamayın ama herkesle sorunu olan insanın ben tek taraflı haklı olduğunu düşünmüyorum. Bir arkadaş edindim geçtiğimiz yıllarda. Çok fazla sıkıntıyla mücadele ediyordu. Hastalık, ölüm, çocuğu olmaması vs. Kimsenin ona hassas davranmadığından kendisinin çok dikkatli olduğundan kimseyi incitmediğinden ama herkesin onu incittiğinden bahsediyordu. Bende şaşırıp kalıyordum anlattıklarına. Nasıl insanlar var bu kadar zor durumda bu kız nasıl yanında olmazlar diyordum. Kendi durumları çok iyiydi bizim ise o zaman pek iyi değildi. Bana şaka altında o kadar çok bu konuda takıldı ki sonuçta arkadaşlığımız bitti. Son arkadaşı olarak bende uzaklaştım ondan. Yani demem o ki siz anlatınca herkesin size hak vermesi normal kendi açınızdan anlatıyorsunuz. Ama demek ki onları iten bir tarafınızda var.
O an o kadar şok oldum o kadar üzüldüm ve eşimin yanında kendimi o kadar utanmış hissettim kii hiçbir şey diyemedim hayır herkes çok beğendi ışıktan öyle gelmiştir diyebilirim sadece ama o günden sonra gelinlikli fotoğraflarima bakmak istemiyorumBöyle patavatsız insanla mesafeli olun, çevrenizdeki herkes böyleyse sorun sizde değil.Ayyy,aşk olsun demek yerine ( ablam yengem vb seninle evlenmeseydi bu suratla evde kalırdın haaaaaaa sonra şaka şaka değin ne alırsanız onu verin.
Ayneen ben de yapismayi hiç sevmem. Davet edilmeden gitmem aşkım bebeğim napiyosun yaaa seni çok özledim amaa tavrinda bir insan olamıyorum belki de insanlar bunu mu istiyor bilmiyorum. Birisi bana övgüyle yaklassa kabul edemem utanırım yok canım senin güzel gorusun derim ama ben öyle bayildimlar çok seviyorumlar diyemiyorum aslında içten içe çok seviyorum ama eşimden ve bebeğimden başka kimseye söyleyebilen bir insan değilimDışlanmış hissetiriyorlar sonra da alıngansın diyorlar kimse peşimde koşsun demiyorum tabiki ama normal olan neyse öyle davranın dışlaniyorum yüzsüzlük yapmayı beceremediğm için gidip yapışmadğm için bu sefer alıngan olan hatalı olan ben oluyorum ama bence bazı insanların gerçekten enerjisi düşük benim gibi o yüzden böyle oluyor bunu çözmeyi ve daha huzurlu yaşamayı çok isterdim
Bu söylediğinde problem yok mu ? Birisi size gelin makyajın 5 para etmezdi dese sorun etmez misiniz?Çok alıngansınız. nasıl eskisi gibi olabilirim mi ne var Allah aşkına bu samimiyette söylenmeyecek
Bir arkadaşım var daha doğrusu arkadaşta demek istemiyorum da üst katımda oturan komşu diyeyim her sorunun da koştum her olayında hastalığında yanında olmaya çalıştım benim bı sıkıntım vardı kalbim çatlıycak sanki o derece bunalmistm yanına çıkmak istedim yaaa çok rahatsızım hiç kalkacak halim yok dedi ve bir saat geçmeden diğer komşularla çay içmeye gezmeye gitti burda kırılmam alınganlık mı kaldı ki ben ona hiç bir iyilik te bulunmamış olsam dahi kalbim çatlıycak gibi diyince kayıtsız kalınabilir mi fikir amaçlı soruyorumYanlış anlamayın ama herkesle sorunu olan insanın ben tek taraflı haklı olduğunu düşünmüyorum. Bir arkadaş edindim geçtiğimiz yıllarda. Çok fazla sıkıntıyla mücadele ediyordu. Hastalık, ölüm, çocuğu olmaması vs. Kimsenin ona hassas davranmadığından kendisinin çok dikkatli olduğundan kimseyi incitmediğinden ama herkesin onu incittiğinden bahsediyordu. Bende şaşırıp kalıyordum anlattıklarına. Nasıl insanlar var bu kadar zor durumda bu kız nasıl yanında olmazlar diyordum. Kendi durumları çok iyiydi bizim ise o zaman pek iyi değildi. Bana şaka altında o kadar çok bu konuda takıldı ki sonuçta arkadaşlığımız bitti. Son arkadaşı olarak bende uzaklaştım ondan. Yani demem o ki siz anlatınca herkesin size hak vermesi normal kendi açınızdan anlatıyorsunuz. Ama demek ki onları iten bir tarafınızda var.
İşte ben o an tepki verebilen bı insan olamıyorum sonradan keşke böyle deseydim diyorum. Bazen sonradan söylüyorum bu sefer de suçlu ben oluyorum ne alaka niye söyledin şimdi tepkisi alıyorum. Bir de o an eşimden çok utandım niyeyse onun yanında çirkin gözüyle görülmek utandırdı beni mal gibi kaldımÇok fazla takıyorsunuz, makyajın 5 para etmezdi diyen patavatsız bana bunu dese "sen ne anlarsin,zevkin mi var" derim acikcasi. Oturup düşünmem niye böyle dedi üzüldüm vs. Hayat böyle şeylere üzülmek için kısa. Tamam ılımlı olalım ama karşımızda da patavatsız biri varsa bizde patavatsizlasalim ya yoksa yürümez bu böyle:) deli deliyi gorunce sopasını saklarmis
O an o kadar şok oldum o kadar üzüldüm ve eşimin yanında kendimi o kadar utanmış hissettim kii hiçbir şey diyemedim hayır herkes çok beğendi ışıktan öyle gelmiştir diyebilirim sadece ama o günden sonra gelinlikli fotoğraflarima bakmak istemiyorum
Keşke takmasam ama inanın o kadar çok şeyi takıyorum kiBu arada her şey için psikiyatriye gitmeyin ilerde önünüze çıkıyor. Askere gidecek gencin bile özellikle devlette psikiyatri geçmişi varsa silah vermiyorlar vs, boşanmalarda koz kullanılıyor,farklı bazı görevlerde de karışınıza çıkıyor. Evet ayıp değil ama her şey icin gidilmez, bence umursamamayı öğrenin ve olumlama yapin. Insanlari fazlaca takmayın,güçlü olun. Alindiginiz her neyse anında cevap verin,içinize atmayin
Ben etmem, ben gayet beğendim derim duvarı örerim , siz kendi fikrinize ikna etme çabasına giriyorsunuz, laf büyüyor ve insanlar kendini çekiyor. Yapılan eleştiri, söylenen söz haddini aşıyorsa gereken duvarı çekersiniz o kilde bir daha aynı şeyi yapamaz. Savunmaya geçip bişeyler ispatlamaya çalışırsanız karşınızdaki aynı şekilde devam eder, önce yükselen bir konuşma sonra araya mesafe girer. İletişim dediğim bu.Bu söylediğinde problem yok mu ? Birisi size gelin makyajın 5 para etmezdi dese sorun etmez misiniz?
Aynen ben de öyle yapıyorum artık ama yine suçlu ben oluyorum çoğu zaman şok olup susup kalıyorum ama konuştuğumda da ayy sakin ol bir şey demedik ifadesine girdikleri zaman çıldırıyorum yine aradaki şey kopuyorBunu aşmak zorundasınız,onlar sizi kırmakta çekince görmüyorsa sizde alttan almayın, gerekirse yardım alın tedavi olun.
Böyle insanlara ben ,istediği dozu verip gönderiyorum,eskiden öyle değildim kırıla kırıla kırmayı öğrendim.
Yapıyla alakalı demek ben sürekli kendimi savunma ihtiyacı duyarım. Aman yanlış anlasilmayayim aman kötü gorunmeyeyim diye diye bu hale geldimBen etmem, ben gayet beğendim derim duvarı örerim , siz kendi fikrinize ikna etme çabasına giriyorsunuz, laf büyüyor ve insanlar kendini çekiyor. Yapılan eleştiri, söylenen söz haddini aşıyorsa gereken duvarı çekersiniz o kilde bir daha aynı şeyi yapamaz. Savunmaya geçip bişeyler ispatlamaya çalışırsanız karşınızdaki aynı şekilde devam eder, önce yükselen bir konuşma sonra araya mesafe girer. İletişim dediğim bu.
Insanları fazlaca taktığınız için onların kölesi olmuşsunuz bakın burda konu açıyorsunuz,bana böyle dedi acaba söyle olmak mi lazım,söyle olsam beni severler mi.. . Siz kendiniz olun,gerçekten pat pat cevap vermeniz gerekiyor. O amcaya sen ne anlarsın,ben beğendim benim düğünüm,sen kendi düğününde başka makyaj yaptır desenKeşke takmasam ama inanın o kadar çok şeyi takıyorum kiherkes çok kolay uzebiliyor beni sürekli herkesin bana yaptığı kirici şeyleri düşünüyorum amann takma yaa diyorum ama olmuyor
Askerlik konusu şehir efsanesi. Yükümlünün kullandığı ilaçlar var ise askerde iken kullanımı düzenlenir, ilaçları ağır ve yan etleri var ise silah kullanamaz rapor verilirse silahlı görev ve nöbet yazılmaz. Askerlikte bile kimsenin e devletine girip sağlık durumu inceleyemez. Acemi eşitim birliği e kayır işleminde yükümlüye sorulur ve beyana göre hareket edilir. Askerden önce gördüğü tedavi var ise yükümlü kendi e devlet hesabından raporlarının, ilaçlarının çıktısını alıp rdm de görevli psikolog ile görüşür.Bu arada her şey için psikiyatriye gitmeyin ilerde önünüze çıkıyor. Askere gidecek gencin bile özellikle devlette psikiyatri geçmişi varsa silah vermiyorlar vs, boşanmalarda koz kullanılıyor,farklı bazı görevlerde de karışınıza çıkıyor. Evet ayıp değil ama her şey icin gidilmez, bence umursamamayı öğrenin ve olumlama yapin. Insanlari fazlaca takmayın,güçlü olun. Alindiginiz her neyse anında cevap verin,içinize atmayin
Şehir efsanesi mi daha geçen yıl tanidigimizin oğluna silah verilmedi. Bizzat sahidim şehir efsanesi değil yani:) Bal gibi de giriyorlar, ekran görüntüsü bile atiyorlarAskerlik konusu şehir efsanesi. Yükümlünün kullandığı ilaçlar var ise askerde iken kullanımı düzenlenir, ilaçları ağır ve yan etleri var ise silah kullanamaz rapor verilirse silahlı görev ve nöbet yazılmaz. Askerlikte bile kimsenin e devletine girip sağlık durumu inceleyemez. Acemi eşitim birliği e kayır işleminde yükümlüye sorulur ve beyana göre hareket edilir. Askerden önce gördüğü tedavi var ise yükümlü kendi e devlet hesabından raporlarının, ilaçlarının çıktısını alıp rdm de görevli psikolog ile görüşür.
Kişi asker oldu diye görevli askeri personel kimsenin e devletine giremez, öyle bir yetkileri de yok öyle bir sistem de yok.
Ben de sade bir saç yaptırmıştım topuz sevmiyorum doğal masa yaptirdim benim de saçım düştü eşimin ilk defa düğünde tanıştığım halası saçını kuaföre yaptırsaydin keşke dedi. Ben insanlara gelin bana yorum yapın imajı veriyorum galiba.Benim de kına gecemde hem saçımı hem makyajımı kötü yaptılar. Saçım il baş iyiydi aslında ama bir saate söndü.
Kimse yüzüme saçını yaptırmamış bu gelin demedi hatta oo çok güzel olmuşsun dedi. Ama sonra fotolara bakınca bile belliydi fön çektirip gelmişim gibi bile sayılmazdı
Siz diyorsunuz ki akraba vs ile sorunum var ama bir akraba laf deyince herkes beğendizz
Beğenen kim yine akraba,eş, dost.
Çok takılmayın onlara.
İkinci konuda haklı görünüyorsunuz ama herkesle sorunum var deyince ve sizi tanımayınca anlatılan olay tam öyle mi yaşanmış emin olamıyorum ben. Asla da olamam.
Öncelikle herkese kendinizi fazla anlatmayın.Bu değer katan değil,daha da eksi götüren bir davranış.Selam kızlar liseye kadar çok içe kapanik bir çocuktum. Arkadaş edinemezdim sessizdim dislanirdim o yüzden birilerine yanasinca da. O yüzden dışlanmak bende travma oldu artık. Liseye geçince özgüven geldi herkesle iyi anlaşmaya ve inanılmaz bı arkadaş çevresi edinmeye başladım. Ta ki annemi kaybedene kadar. Annemi kaybettikten sonra hep akrabalar arasında fısır fısır konuşmalara ben gelince susmalara denk geldim. Beni de hep bir yerlere davet etmelerini bekledim kimse aramadı sormadı yanımda olmadı. İçime kapandım bı müddet. Yas sürecim çok uzun geçti sonra üniversiteye gittim düzeldim ama cok problemli arkadaşlıklarım olmaya başladı. Hep birileriyle aramda bi çatışma bı güvensizlik bı yanlış anlaşılma oluyor. Su an evliyim eşimin ailesi kendi ailem arkadaşlarım komşularım herkesle bı problemim var ama kime o kişiyle problemimi anlatsam herkes bana hak veriyor. Haksız olduğum bir konu olduğunu asla düşünmuyorum ve anlattığımda insanlar da haklı olduğumu düşünüyor. En fazla kırıldığımda direk söylediğim için hatalı olduğumu düşünüyorum. insan ilişkilerim çok bozuldu. Kimseye güvenmiyorum herkesten nefret ediyorum ve Sanırım herkese fazla kendimi anlatıyorum herkes beni nereden yaralayacagini biliyor. Çok yoruldum bende mi hata etrafımdakiler mi hep dalavereci ne yapmam lazım objektif gözle bakamıyorum. Anladınız mı acaba beni ya da benim gibi olan var mı aslında anlatacak o kadar çok şey var ki herkesle sorunuma ayrı konu mu açsam napsam
“O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek için “demişsiniz bu hassasiyetiniz dengeleri bozar çünkü aynı davranışı karşıdanda beklersiniz ve her şeye söylediğiniz gibi kırılırken bulursunuz kendinizi.Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?