Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımGaliba iletişim sorunu yaşıyorsunuz. Empati ve iletişim konularında biraz araştırma yapıp okursanız faydası olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Evet Cook ihtiyacım var hatta herkesin de ihtiyacı vardır ama malum psikolog fiyatları, ekonomi...Öncelikle başınız sağ olsun. Psikolojik destek alsanız ?
Haklısınız, o zaman youtube dan psikologların videolarını izleyebilirsiniz. Tülay kök, izzet güllü bu ikisini özellikle tavsiye ediyorum.Teşekkür ederim. Evet Cook ihtiyacım var hatta herkesin de ihtiyacı vardır ama malum psikolog fiyatları, ekonomi...
Kendimi gördüm.Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
Bende aynen öyleyim üstelik kırıldığımı söyleyince sende çok alıngansın diyorlar bu durumu bir şekilde çözmem lazım ama nasıl bilmiyorumKendimi gördüm.
Kendinizi çok iyi ifade etmeniz insanlarla doğru iletişim kurduğunuz anlamına gelmiyor. Söylediğin sözden daha önemli olan nasıl söylediğinizdir. Ses tonu, vücut dili, mimikler, karşınızdaki ile göz teması kurma şekliniz. Farkında olmadan kaşınızı oynatmanız bile karşınızdaki kişiye küçümsüyor hissi verebilir ve savunmaya geçebilir yada umursamamaya başlar sizi. Ki şu yazdığınızda bile direkt savunmaya geçip gardınızı aldınız. Sizi suçlayıcı, yerici hiçbişey söylemedim, sadece kolay çözüm olabilecek fikirler sundum.Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
Mesela şöyle anlatayım çok yakın bir aile dostumuz var çok severim ve zor zamanlaromda çok yanımda oldular. O yüzden onlara karşı çok minnet duyuyorum ve hep sevgi doluyum. Beni incitecek şey söyleseler bile gülerek aşk olsun falan diyorum. Ama geçen gün geldiler düğününde makyajın 5 para etmezdi dedi abi dediğim adam. Nasıl yani herkes Çok beğendi dedim. Valla çok kötüydü yanına geldim şok oldum kuaför işini bilmeli keşke başka kuaföre gitseydin dedi. Bu bir kadına söylenir mi kii genç kiz demeyeyim hadi kendime 30 yaşına geldim ama gencim yani gururum o kadar kırıldı ki hem de kocamın yanında dedi. Bir sonraki gelişinde de eşimle resmimi gördü çerçeveye koymustum iyi adam buldun haa dedi ayy o benim gibisini bulmuş ne istiyor dedim gülerek hıı tabi tabi dedi o kadar üzüldüm ki. Bir daha nasıl eskisi gibi olabilirim ki bu insanla. İşte hep böyle kendimi haklı gördüğüm konular daha örnek isterseniz verebilirimHerkesle probleminiz var ama anlattığınız ve sizi haklı bulanlar da yine herkes. Yani eş,dost,akraba vs.
Yani şikayet ettiğiniz kişilerin sizi haklı bulması çok da ilginç değil sanki.
Burda anlatın örnek vererek diyeceğim doğru yorumlar gelir diyeceğim ama daha başlangıçta bile o kadar ben haklıyım hazırlıkları ile gelmişsiniz ki…
Ne anlatsanız kendine çevirip mi anlatıyor acaba derim sanırım.
Ayneeenn ayneen ben yazmış gibiyim bunuBende aynen öyleyim üstelik kırıldığımı söyleyince sende çok alıngansın diyorlar bu durumu bir şekilde çözmem lazım ama nasıl bilmiyorum
Yok hayır savunmaya geçip gardimi almadım kendimi iyi ifade eden bir insanım dedim size kendimi anlatıyorum belki problemin ne olduğunu bulabilirz diye çünkü suçlayıcı konuşmalardan etiketlerden hoşlanmam pek. Evet mimikleromi aşırı kullanırım ama problem nedir çözemiyorumKendinizi çok iyi ifade etmeniz insanlarla doğru iletişim kurduğunuz anlamına gelmiyor. Söylediğin sözden daha önemli olan nasıl söylediğinizdir. Ses tonu, vücut dili, mimikler, karşınızdaki ile göz teması kurma şekliniz. Farkında olmadan kaşınızı oynatmanız bile karşınızdaki kişiye küçümsüyor hissi verebilir ve savunmaya geçebilir yada umursamamaya başlar sizi. Ki şu yazdığınızda bile direkt savunmaya geçip gardınızı aldınız. Sizi suçlayıcı, yerici hiçbişey söylemedim, sadece kolay çözüm olabilecek fikirler sundum.
En basit şekli ile bir zamanlar slogan olmuş bir söz vardı, ağzı olan konuşuyor diye, çok kısa ama anlamlı. Anlamak isteyene.
Hangi yazımdan anladınız fazla alıngan oldugumuFazla alingansin muhtemelen psikiyatriye git devlette
Problemin ne olduğunu bulamayız çünkü şu anda bile savunmaya geçmedim derken savunmaya geçiyorsunuzYok hayır savunmaya geçip gardimi almadım kendimi iyi ifade eden bir insanım dedim size kendimi anlatıyorum belki problemin ne olduğunu bulabilirz diye çünkü suçlayıcı konuşmalardan etiketlerden hoşlanmam pek. Evet mimikleromi aşırı kullanırım ama problem nedir çözemiyorum
Benim de kına gecemde hem saçımı hem makyajımı kötü yaptılar. Saçım il baş iyiydi aslında ama bir saate söndü.Mesela şöyle anlatayım çok yakın bir aile dostumuz var çok severim ve zor zamanlaromda çok yanımda oldular. O yüzden onlara karşı çok minnet duyuyorum ve hep sevgi doluyum. Beni incitecek şey söyleseler bile gülerek aşk olsun falan diyorum. Ama geçen gün geldiler düğününde makyajın 5 para etmezdi dedi abi dediğim adam. Nasıl yani herkes Çok beğendi dedim. Valla çok kötüydü yanına geldim şok oldum kuaför işini bilmeli keşke başka kuaföre gitseydin dedi. Bu bir kadına söylenir mi kii genç kiz demeyeyim hadi kendime 30 yaşına geldim ama gencim yani gururum o kadar kırıldı ki hem de kocamın yanında dedi. Bir sonraki gelişinde de eşimle resmimi gördü çerçeveye koymustum iyi adam buldun haa dedi ayy o benim gibisini bulmuş ne istiyor dedim gülerek hıı tabi tabi dedi o kadar üzüldüm ki. Bir daha nasıl eskisi gibi olabilirim ki bu insanla. İşte hep böyle kendimi haklı gördüğüm konular daha örnek isterseniz verebilirim
Yanlış anlamayın ama herkesle sorunu olan insanın ben tek taraflı haklı olduğunu düşünmüyorum. Bir arkadaş edindim geçtiğimiz yıllarda. Çok fazla sıkıntıyla mücadele ediyordu. Hastalık, ölüm, çocuğu olmaması vs. Kimsenin ona hassas davranmadığından kendisinin çok dikkatli olduğundan kimseyi incitmediğinden ama herkesin onu incittiğinden bahsediyordu. Bende şaşırıp kalıyordum anlattıklarına. Nasıl insanlar var bu kadar zor durumda bu kız nasıl yanında olmazlar diyordum. Kendi durumları çok iyiydi bizim ise o zaman pek iyi değildi. Bana şaka altında o kadar çok bu konuda takıldı ki sonuçta arkadaşlığımız bitti. Son arkadaşı olarak bende uzaklaştım ondan. Yani demem o ki siz anlatınca herkesin size hak vermesi normal kendi açınızdan anlatıyorsunuz. Ama demek ki onları iten bir tarafınızda var.Aslında kendimi çok iyi ifade ederim hatta fazla anlatırımama fazla kirilganim ve herkes muhakkak beni kırıyor . O kadar dikkat ediyorum ki birini incitecek bir şey söylememek icin ama kimse beno incitmeye korkmuyomus gibi
Böyle patavatsız insanla mesafeli olun, çevrenizdeki herkes böyleyse sorun sizde değil.Ayyy,aşk olsun demek yerine ( ablam yengem vb seninle evlenmeseydi bu suratla evde kalırdın haaaaaaa sonra şaka şaka değin ne alırsanız onu verin.Mesela şöyle anlatayım çok yakın bir aile dostumuz var çok severim ve zor zamanlaromda çok yanımda oldular. O yüzden onlara karşı çok minnet duyuyorum ve hep sevgi doluyum. Beni incitecek şey söyleseler bile gülerek aşk olsun falan diyorum. Ama geçen gün geldiler düğününde makyajın 5 para etmezdi dedi abi dediğim adam. Nasıl yani herkes Çok beğendi dedim. Valla çok kötüydü yanına geldim şok oldum kuaför işini bilmeli keşke başka kuaföre gitseydin dedi. Bu bir kadına söylenir mi kii genç kiz demeyeyim hadi kendime 30 yaşına geldim ama gencim yani gururum o kadar kırıldı ki hem de kocamın yanında dedi. Bir sonraki gelişinde de eşimle resmimi gördü çerçeveye koymustum iyi adam buldun haa dedi ayy o benim gibisini bulmuş ne istiyor dedim gülerek hıı tabi tabi dedi o kadar üzüldüm ki. Bir daha nasıl eskisi gibi olabilirim ki bu insanla. İşte hep böyle kendimi haklı gördüğüm konular daha örnek isterseniz verebilirim
Dışlanmış hissetiriyorlar sonra da alıngansın diyorlar kimse peşimde koşsun demiyorum tabiki ama normal olan neyse öyle davranın dışlaniyorum yüzsüzlük yapmayı beceremediğm için gidip yapışmadğm için bu sefer alıngan olan hatalı olan ben oluyorum ama bence bazı insanların gerçekten enerjisi düşük benim gibi o yüzden böyle oluyor bunu çözmeyi ve daha huzurlu yaşamayı çok isterdimAyneeenn ayneen ben yazmış gibiyim bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?