Sürekli Buluşmak İsteyen Arkadaş

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Çıldırıcam yakında.

Maddi durumu çok da iyi olmayan bir aileden geliyorum. Kendimize yetiyoruz çok şükür, özel üniversitede yarı burslu okuyorum o yüzden durumumuz çok kötü olmasa da sıkışık diyebilirim, 2 tane daha kardeşim var. KYK kredisi alıyorum aylık 330 lira ve tek aldığım bu. Okulda en ucuz yemek 10 lira, yol parası günlük en az 4-5 lira. Geriye ne kadar kaldığını siz hesaplayın.

Arkadaşlarım ise gayet hali vakti yerinde insanlar. Haftalık 1000 lira alıyor mesela bir tanesi, babası yeni tekne almış, çiftlikleri var bilmem kaç tane jipleri var. Diğer arkadaşım da o kadar olmasa da her gün dışarı çıkıp gezebilecek durumda. Bunları niye anlattım, mesela alışverişe gidiyoruz aa bunu alsana çok yakıştı diyorlar, e tabi doğal olarak pahalı, ben de çok pahalı bu alamam diyorum, ya da buna bu kadar para verilir mi ya falan diyorum (bir pantolona 200 lira bence fazla).

Bana pinti muamelesi yapmaya başladılar artık. Bir şeye biraz fazla para versem biri hemen ay senin için gitmiştir kesin der, diğeri okulun paralı servisine binmeyi teklif ettiğimde ay inanamıyorum beni şaşırtıyosun der. Ki ben cimri pinti bir insan değilim, ama parama dikkat etmem gerekiyor. Bu muameleye kırılıyorum açıkçası. Ki sürekli para lafı yapan biri de değilim.

Diyorum bazen ben aylık sadece 330 lira alıyorum falan diye, durumu çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışıyorum, ama yok. Anlamıyorlar.

Asıl sorunum da şu, bu anlattığım arkadaşlardan biri yurtta kalıyor. Yurtta canı sıkılıyormuş sürekli beni çağırıyor her gün gel gezelim, şuraya gidelim, şunu yapalım. Ben de gezmek istiyorum evet ama her gün yapabilecek durumda değilim. Direk param yok da diyemiyorum, annem zaten okul çıkışı bir yerlere gitmeme kızıyor, üstüne haftasonu da çıkınca zaten her gün okul çıkışı bir yerlere gidiyorsun hafta sonu gitme diye kızıyor. Bu aralar sınavlarımız vardı, bölümüm gereği sabahlasam bile yetişmeyecek bir dersin sınavı, onda bile bu kız benle gezmiyorsun diye trip yapıyor ya.

Ya sizce haksız mıyım, bana bir çare bulu lütfen.

Parayı, annemin kızmasını falan geçtim, bazen evde kafa dinlemek istiyorum, film ilzemek ne bileyim hiçbir şey yapmadan yatmak falan. Sonra tak bir mesaj, hadi dışarı çıkalım. Çıkmazsam laf sokmalar, sen zaten hiçbi yere gelmiyosun demeler.

Şimdi yine yazmış mesela

Sizin yanlışınız alana kişiye bu kadar verilmez gibi laflar söylemeniz..
Bu dönemde para harcamamanız çok doğal.. okul bitince iş hayatına atılınca rahatlarsınız.. ama durumu olanda varsın alsın ben de öğrenciyken haftalık 1000 - 2000 alsaydım ben de çatır çatır yerdim o parayı.. siz öyle söyleyince size laf söyleme hakkı doğuyor haliyle..
Sabredin biraz daha okul bitsin ondan sonra doya doya gezersiniz şimdilik mesafe koyun hepsiyle aranıza derim.

haklısınız tabiki de, herkesin durumu vakti olmak zorunda diye birşey yokki, çok fazla arkadaş gibi görmeyin onları bence, benim çok sıradan bir arkadaşım bile gelip sürekli görüşelim dese bana, kusura bakma ben sürekli dışarı çıkamam yada maaşı almadım daha falan gibi şeyler söylüyorum artık. sizde burs yatmadı daha diyerek ufaktan durumunuzu belli edebilirsiniz, benimde vardı öyle arkadaşlarım böyle yapa yapa onları da alıştırdım durumuma, çünkü onlar "yok" dediğin zaman eve gidince olacak, yada babandan istesen hemen eline gelecek zannediyorlar..

Ama söylemek zorunda kalıyorum, illa al da al diye ısrar ediyorlar. İlk başlarda zaten hiç belli etmiyordum, sonra sıkıştırıyorlar niye şu yemeği almıyorsun niye şuraya gitmiyorsun. Bahane uydurduğum da çok belli oluyordu ben de söyledim şu pahalı bu şöyle falan. Ben o parayı yemelrine bir şey demiyorum ama beni zorlamasınlar, çok bunaldım

Mesafe koymaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum galiba

Aynen öyle, annemden babamdan istesem illa ki verirler ama hem çok sık almak istemiyorum hem de ekstra yük olmak istemiyorum. Zaten geçen babam 2 sene sonra eleonore un okulu bitince artık bize yük olmayacak gibi bir şey söyledi. Ben de istiyorum tabi ki gezmek, ama durum şu an için böyle ne yapabilirim

Bize arkadaşların ile ilgili yazdığın sıkıntılar var ya bunları işte bir bir o arkadaşlarına anlat. Birşeyleri kılıfına uydurmaya çalışmana gerek kalmaz. Tekrar aynı şekilde hareketlerine ve tavırlarına devam ederlerse o zaman uzak kal. Ne kadar uzak, o kadar kafan rahat olur.

Ortam genelde öyle olduğu için bunalmış olabilirsin.

Onlar da hayatta yokluk görmemişler; anlamıyorlar galiba.

ama bana hani sen pahalı vs deyince sana bir şeyler ısmarlamıyorlar mı bu da garip geldi.

İlle şuraya gidelim diyen yemeği içeceği her neyse onu ısmarlar yani; karşıdakinin parası olsa bile; seni ben çağırdım; benden dersin.

Çok haklısınız, ama aynı zamanda çok yardımcı oldukları konular da oldu. Nankörlük etmiş gibi de olmak istemiyorum

Çok mu vazgeçilmez bu arkadaşların? Tavırlar çok itici.

Haklısınız valla, size ayak uyduramıyorum ben, de çık. Bir tane adam gibi bir arkadaş yeter insana.

Tek olayları bu değil zaten, daha çok sorunlarımız var, mesela bu gezmek isteyen arkadaş, bir şeyi ''sır'' olarak söylersem yandım. Mesela diyelim ki birinden hoşlanıyorum sınıftan, sürekli sesli sesli konuşuyor, o gelince dürtüyor falan. Diyorum ki bak görecek/duyacak yapma şunu yakınlardayken. Ay sen çok taknıtılısın da bilmem nesin de nerden duyacakmış nasıl anlayacakmış. Geçen bir cafede karşılaştık malum şahısla. Bir arkadaşım diyor ki sınıfta bağırarak seninkini gördüm, bu kız da atladı o biz onu x cafede gördük diye. Çocuk da duydu tabi. Aynı sınıftayız dikkat et diyorum takıntılı oluyorum. Sonra özür diledi yok bilmiyomş sınıfta olduğunu, e ben niye dikkat ediyorum sanıyosun? Sabır ya

neden senin maddi durumunla dalga geçen insanlarla arkadaşlık ediyrsun ben olsam anlayışsız insanlara arkadaşım bile demem uzaklaşırım

Keşke özel bir üniversiteye yarı burslu gireceğine keşke devlet üniversitesine gitseydin. Böylelikle daha denk arkadaşların olabilirdi. Yada daha çok çalışıp tam burs alabilseydin.

Haklısın bence. Bende o yüzden genelde kendi maddi durumuma yakın kişilerle yakın arkadaşlıklar kuruyorum. Şöyle diyim mesela arkadaşımla ikimizin de parası yok ama çok görüşmek istiyoruz. Gidip 2 2.5 liraya bir çay içip doğru düzgün para harcamadan saatlerce oturabiliyoruz bir cafede. Ama arkadaşlarının durumları bu kadar iyiyse onlarla böyle bir imkanın pek olmayacaktır. Hani onlar doğal olarak kendi bütçelerine uygun yiyip içip gezecek, pahalı mekanlarda takılmak isteyip, pahalı şeyler almak isteyeceklerdir. İster istemez sen onlara yetişemeyeceksin, ayak uyduramayacaksın çünkü arada uçurum var.

Açıkça konuşmaktan başka bir çare göremedim ben. Sürekli nereye kadar buluşmamak için bahane uydurabilirsin ki? Ayrıca sık görüşebilirsiniz ama sürekli görüşmenize de gerek yok, ikinizinde farklı hayatları var sonuçta başka planlarınızın olması çok normal. Arkadaşın çok anlayışsız geldi bana.

sınır koymalısınız bence aranıza gerekirse tavrınızı da koyun, hatta belki ben akşamları çalışıyorum gibi bişey söyleseniz? durumunuzun farkında olduklarını zanetmiyorum, sizi de anlıyorum gençsiniz gezmek dışarı çıkmak eğlenmek istiyorsunuz, ama eli tutumlu birisiniz nefsinize de hakim olabiliyorsunuz bu mükemmel birşey, halden anlamayan adı arkadaş olan insanlara ihtiyacınız yok bence..

Açık açık değil ama anlatmaya çalıştım, biraz dikkat ediyor halleri bunlar.

Zaten şu tekne almış dedğim arkadaşım bize sürekli bir şeyler ısmarlıyordu, bir iki tamam ama artık ben de rahatsız olmaya başladım. Aynen öyle yokluk görmemişler. Ben zaten hep böyle çocukların arasında büyüdüm tavırlarına alışığım yani ama işte beni zorlamaları sıkıntı

Öyle de bir imkanım yok malesef, benim durumum ayakın bir kız var sınıfta ama o da fesatın önde gideni. Tabi ki kndi bütçelerine göre gezecekler, o yüzden (4 kişiyiz biz) ben gelmyiyim siz gidin diyorum sen gelmezsen biz de gitmeyiz diyorlar. Gitmek istedikleri her hallerinden belli, böyle bir durumda hayır da diyemiyorsun.

Son sınavım haftaya cuma, sonra kurtuluyorum çok şükür.

Teşekkür ederim, ben galiba arkadaşlarımla sınanıyorum ya. Tüm yakın dediğim insanlar beni strese sokuyor, anlayışsızlar.

acık acık durumunuzu bellı etsenız nasıl olur acaba?
buaraad bızımde durumumuz ıyı ama ben kendıme o denlı pahalı bır sey almam.
su solda fotografa gozuken pantolon 30 tl, uzerımdekı gomlek 20 tl kı gomlek cok fıyakalı bısey ama gozukmuyor :) ayakkabıda her sene almadıgıma gore
200 tl bır pantolona veremem versem versem abıye fılan alırım o paraya kafanıza takmayın derım

Teşekkür ederim, ben galiba arkadaşlarımla sınanıyorum ya. Tüm yakın dediğim insanlar beni strese sokuyor, anlayışsızlar.

oluyor böyle şeyler, özellikle üniversite ortamlarında, siz en azından aklı başında birisiniz boşverin, böyleleri anca sizin kişiliğinizi bozmaya çalışır, zamanınız olduğunda yada durumunuz olduğunda diyeyim görüşürsünüz, yoksa da bırakın ne derlerse desinler çokta önemli değil işim var der geçiştirirsiniz olur biter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…