Sürekli Buluşmak İsteyen Arkadaş

varlıklı ailelerden gelen çocuklar yoktan pek anlamazlar çünkü onların hep olmuştur.haftada 1000-2000tl harcamak her babayiğidin harcı değil o nedenle onların yanında bu kadar para bi pantolana verilir mi?yerne beğenmedim tarzım değil deyip geçiştirmelisin.dışarıya çıkma konusunda da dersim var ya da ben çok fazla sevmiyorum dışarı çıkmayı da diyebilirsin.mezun olunca iş bulur istediğin gibi gezer tozarsın merak etme...

Adını feriha koydum dizisi geldi aklima..sen " "Feriha" rolundesin, ve çözüm olarak bir " Emir " bulmalisin :)

onlar yoktan anlamazlar, ya öyle kabul edeceksin yada arana mesafe koycaksın..

tebrık etmek ısterım senı
ne guzel aılenın durmunun farkında olup fazlasını onlardan beklememen
bır cok genc aılesıne ısyan ederdı onlarla aynı ımkanlara sahıp olamadıkları ıcın
gencım gezemıyorum,gıyemıyorum dıye
senın gıbı farkında olan ınsanlar her zaman hayatta muvaffak olurlar

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sorun bende değilmiş demek ki. Mimarlık okuyorum bu arada biri sormuş, tek tek alıntı yapamıyorum şu an :)

Ya o kadar rahatlar ki aklım almıyor bazen, paran varsa tamam harca ama israfa kaçıyor artık bazı şeyler. Aynı pantolondan 4 tane almak, en ufak yere taksiyle gitmek, arkadaşa hediye olarak 100tllik telefon kabı almak, falan. Bunlar param olsa bile yapmyacağım şeyler benim o yüzden hayretler içerisinde kalıyorum. Bu arada bu kız her hafta sonu şehir dışına ailesinin yanına gidiyor o paranın da haddi hesabı yok. Bunlar beni ilgilendirmez tabi ki ama aradaki uçurumu görün diye söylüyorum

Boşver diyen desin sen derslerine odaklandı mesleğini eline almaya bak biran önce bu durumlardan kurtulmak için bekara karı boşalması kolay gelir tok açın halinden anlamıyor işte zengin çocukları baba parası yiyip okuluda uzatabilir onlar sen şu anda o lukslerden mahrum olabilirsin ama mesleğini eline alınca 1-0 önde olursun çizgini koru bravo sana sonuçta 2-3 yıl daha en fazla katlanirsin bunlara kulak asma....

Sizinle aynı durumu kuzenim de yaşamıştı. Oda özel üniversitede okuyordu yarı burslu.. Arkadaşlarının çoğunun ailesinin gelir düzeyleri çok yüksekti. Bizim kuzeninin ailesi ise orta direk.. Çok zorlandı, ortama ayak uyduramadı.. Arkadaşlık kuramadı. Oda kendisini derslerine verdi. İyi bir ortalama yaparak devlet üniversitesine geçiş sağladı..

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sorun bende değilmiş demek ki. Mimarlık okuyorum bu arada biri sormuş, tek tek alıntı yapamıyorum şu an :)

Ya o kadar rahatlar ki aklım almıyor bazen, paran varsa tamam harca ama israfa kaçıyor artık bazı şeyler. Aynı pantolondan 4 tane almak, en ufak yere taksiyle gitmek, arkadaşa hediye olarak 100tllik telefon kabı almak, falan. Bunlar param olsa bile yapmyacağım şeyler benim o yüzden hayretler içerisinde kalıyorum. Bu arada bu kız her hafta sonu şehir dışına ailesinin yanına gidiyor o paranın da haddi hesabı yok. Bunlar beni ilgilendirmez tabi ki ama aradaki uçurumu görün diye söylüyorum
Maalesef dünya o kadar çok adaletsiz ki. Gelir dağılımı ise aynı şekilde.. O kız arkadaşlarının aldıkları haftalıklarla, insanlar çocuk okutup geçim sağlıyorlar.. Çok zor. Bence arkadaşlarınla arana mesafe çek. Sınırını çiz.. Herkes yerini yurdunu bilsin.. Paran kısıtlı diye de kendini ezdirme.. Sende o arkadaşlarına arada bir laf sok.. Yani onların beğenmediğin yönlerini eleştir.. Çok israf ediyorsunuz, yazıktır günahtır.. Bir pantolona 200 lira verilir mi? Paraları olmadığı için; Açlıktan ölen, soğuktan üşüyüp ölen insanlar var de.. En azından dünyanın kendi etraflarında dönmediğini öğrenmiş olurlar..

size hak verdim, onların parası çok olduğu için yoku bilmiyorlar. Arkadaşınıza hayır desenizde devam edecektir bu sizin üzerinizde psikolojik baskı gibi oluyordur. kesin bir dille red ederseniz belki anlar bilemiyorum :KK43:

Sorun özel okul da değil sizin arkadaşlarınızda.Bende özel okulda okudum hatta 2 ayrı özel okulda hiçte öyle arkadaşlarım olmadı.Çünkü kendime arkadaş olarak o tarz insanları seçmedim.Şu an çalışıyorum ailemden ayrı şehirde kendi ayaklarım üzerinde duruyorum.Ve şu halimle bir pantolona 200 lira vermem.
Fakat burada suçlanıcak olan arkadaşlarında değil çünkü kime sorgusuz sualsiz o kadar para verseniz herkes bu şekilde harcar.İyiye ve güzele çabuk alışır.
Gerçek arkadaş olan 100 liralık telefon kabı 200 liralık hediyeyle değil 10-20 liralık tshirtle de mutlu olandır.Bence siz arkadaş seçimlerinizi gözden geçirin.

Canım ama arkadaşların da diğer türlü hayatı bilmiyorlar ki, pantolona 200 tlden az para verilmediği, 100 tlnin aşağısında telefon kabı almayan bir çevreden geliyorlarsa bu yazdıkların çok normal. Dikkat edersen mesela ucuz pantolon, telefon kabı nereden alınır onu bile bilmeyebilirler arkadaşların, çünkü ihtiyaçları olmamıştır daha ucuzunu almaya.

Genel tabirle iki farklı dünya yaşadığın ve tek ortak paydan aynı eğitim kurumunda okumak olan insanlarla arkadaşlık etmek zorunda değilsin, arkadaşlık seçimlerini gözden geçirmelisin.

En kesin çözüm açık açık konuşmak bence. Tabi uygun bir dille. Yoksa arkadaşlıktan silmek filan çok uç çözümler. Size karşı yanlışı olmamış insanları neden arkadaşlıktan sileceksiniz ki? Onlar o hayat tarzından başka bir hayat görmemişler. Bu onların suçu değil. Ortak bir payda da buluşulabilir.:KK39:

Buna bu kadar para verilir mi yerine benim şuan durumum almaya müsait derseniz daha anlaşılır olursunuz bence. Uç derece zenginlerse anlamamaları normal. Düzgünce bize anlattığınız gibi anlatın sizi gerçekten seviyorlarsa yanınızda olurlar zaten. Bence aranıza mesafede koymayın sonuçta özel okul. Bir de şunu deneyebilirsiniz; benim çok çok zengin arkadaşlarım var aynı grup içinde. Benim param çok daha azdı onlardan. Onlar gider 500 tl ye kot alır ben indiriminden 50 ye alır kendime yakıştırır güzelde olurdum, yada evde yer programa katılır onlarla kahve soda birşey içerdim. Ama bunları üzülerek benim niye yoook diye yapmadım hiç, hiç bir zaman da hiçbirşeyden geri kalmadım her programada onların 10 da 1 i paramla dahilde oldum.

X