Sürekli Buluşmak İsteyen Arkadaş

öyle insanlardan uzak dur bence...valla çok şükür halim vaktim yerinde ama bende bir pantolana 200 tl para vermedim..özel üni. okumanın eksi tarafları bunlar malesef..
senin gibi orta halli insanlar vardır muhakkak..onlarla tanış arkadaşlık yap..
sizin yaşlarınız tam parası olanın hava atma yaşı...sen uyma hiçbirine..
arkadaşınıda reddet ve açıkça söyle ben senin gibi her hafta gezemem diye..

acık acık durumunuzu bellı etsenız nasıl olur acaba?
buaraad bızımde durumumuz ıyı ama ben kendıme o denlı pahalı bır sey almam.
su solda fotografa gozuken pantolon 30 tl, uzerımdekı gomlek 20 tl kı gomlek cok fıyakalı bısey ama gozukmuyor :) ayakkabıda her sene almadıgıma gore
200 tl bır pantolona veremem versem versem abıye fılan alırım o paraya kafanıza takmayın derım

Etmek istemiyorum, o zaman niye özel okula geliyorsun, niye bu kadar az para alıyorsun vs vs diye soracaklar. Yine ısrarlarından vazgeçeceklerini sanmıyorum.

Ben de genelde o fiyatlarda giyinirim. 4 lişilik bir grubuz biz, hediye alacağız birimize diyelim 200 liradan aşağı tutmuyor hediyeler. Toplu alıyoruz çünkü.
Gerçekten bi durdum düşündüm acaba ben mi pintiyim diye, ama elimdeki parayla fazlasını bile yapıyorum galiba

Kendi sinirlarini cizmedigin surece onlar sana emri vaki yapmaya devam edecek. Belliki onlari kiramiyorsun. 'cnm istemiyo, evde koltukta pinekliicem ben sen keyfine bak' dedigin halde sana trip atiyorsa, ozaman o arkadasinin yakinligindan suphe ederim. Tabiki bazi arkadasliklar biraz yuzeyseldir. Ozaman sende yuzeysel davran, cokta takma takilma.

Etmek istemiyorum, o zaman niye özel okula geliyorsun, niye bu kadar az para alıyorsun vs vs diye soracaklar. Yine ısrarlarından vazgeçeceklerini sanmıyorum.

Ben de genelde o fiyatlarda giyinirim. 4 lişilik bir grubuz biz, hediye alacağız birimize diyelim 200 liradan aşağı tutmuyor hediyeler. Toplu alıyoruz çünkü.
Gerçekten bi durdum düşündüm acaba ben mi pintiyim diye, ama elimdeki parayla fazlasını bile yapıyorum galiba
yok canım olurmu oyle sey
avm'lerden aldıgım tek sey oglana ve esıme oluyor ben kendıme butıklerden alıyorum
yuksel bel kotlar 30 tl :KK70: zaradan 190 tl alıyorlar
ınankı bu sekılde luks yasayan elbette var ama cogunluk degıl
suanda onlar kendı paralarınıda kazanmıyorlar ılerıde nasıl olur bılemıyorum ama

durumu acıklarsanız daha kotu duruma dusecegınızı dusunuyorsunuz anladıgım kadarıylada ne dıyım umaırm bu ısrarlarıdnan vazgecerler

Çıldırıcam yakında.

Maddi durumu çok da iyi olmayan bir aileden geliyorum. Kendimize yetiyoruz çok şükür, özel üniversitede yarı burslu okuyorum o yüzden durumumuz çok kötü olmasa da sıkışık diyebilirim, 2 tane daha kardeşim var. KYK kredisi alıyorum aylık 330 lira ve tek aldığım bu. Okulda en ucuz yemek 10 lira, yol parası günlük en az 4-5 lira. Geriye ne kadar kaldığını siz hesaplayın.

Arkadaşlarım ise gayet hali vakti yerinde insanlar. Haftalık 1000 lira alıyor mesela bir tanesi, babası yeni tekne almış, çiftlikleri var bilmem kaç tane jipleri var. Diğer arkadaşım da o kadar olmasa da her gün dışarı çıkıp gezebilecek durumda. Bunları niye anlattım, mesela alışverişe gidiyoruz aa bunu alsana çok yakıştı diyorlar, e tabi doğal olarak pahalı, ben de çok pahalı bu alamam diyorum, ya da buna bu kadar para verilir mi ya falan diyorum (bir pantolona 200 lira bence fazla).

Bana pinti muamelesi yapmaya başladılar artık. Bir şeye biraz fazla para versem biri hemen ay senin için gitmiştir kesin der, diğeri okulun paralı servisine binmeyi teklif ettiğimde ay inanamıyorum beni şaşırtıyosun der. Ki ben cimri pinti bir insan değilim, ama parama dikkat etmem gerekiyor. Bu muameleye kırılıyorum açıkçası. Ki sürekli para lafı yapan biri de değilim.

Diyorum bazen ben aylık sadece 330 lira alıyorum falan diye, durumu çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışıyorum, ama yok. Anlamıyorlar.

Asıl sorunum da şu, bu anlattığım arkadaşlardan biri yurtta kalıyor. Yurtta canı sıkılıyormuş sürekli beni çağırıyor her gün gel gezelim, şuraya gidelim, şunu yapalım. Ben de gezmek istiyorum evet ama her gün yapabilecek durumda değilim. Direk param yok da diyemiyorum, annem zaten okul çıkışı bir yerlere gitmeme kızıyor, üstüne haftasonu da çıkınca zaten her gün okul çıkışı bir yerlere gidiyorsun hafta sonu gitme diye kızıyor. Bu aralar sınavlarımız vardı, bölümüm gereği sabahlasam bile yetişmeyecek bir dersin sınavı, onda bile bu kız benle gezmiyorsun diye trip yapıyor ya.

Ya sizce haksız mıyım, bana bir çare bulu lütfen.

Parayı, annemin kızmasını falan geçtim, bazen evde kafa dinlemek istiyorum, film ilzemek ne bileyim hiçbir şey yapmadan yatmak falan. Sonra tak bir mesaj, hadi dışarı çıkalım. Çıkmazsam laf sokmalar, sen zaten hiçbi yere gelmiyosun demeler.

Şimdi yine yazmış mesela

Varsa çevrende kendine uygun arkadaşlar bul.. Haklılıkla haksızlıkla ilgisi yok.. Herkes kendi durumuna göre harcar..

Arkadaşlarınızla aranızda bizim öngöremediğimiz manevi bağlar olabilir, bu yüzden onlardan vazgeçmenizi önermek bana düşmez.
Anlaşılan arkadaşlarınızın kaliteli zaman geçirme alışkanlıkları yok, sizi de kendilerini de sürekli para harcamaya itiyorlar. Gerçekte özledikleri şey siz misiniz yoksa alışveriş yapmak, pahalı cafelerde bulunmak mı? Onlara kendi tarzınızda buluşmalar teklif edin. Örneğin ders çalışmanız gerekiyorsa zamanınızı planlayın ve bu konuda katı olun. Örneğin sessiz bir kütüphane belirleyin, "ben burada olacağım sen de gel aralara birlikte çıkarız" diyin. Çayınızı kahvenizi termoslarınızda götürün. Düzenli beslenmeye özen gösterdiğinizi, dışarıda yemek istemediğinizi söylerseniz bu yalnızca bir bahane değil sağlıklı bir prensip haline gelebilir.
Durumunuz uygun olmadığı zamanlarda birlikte vakit geçirmek için açık havada yürüyüş yapın, deniz kenarında dolaşın, pateniniz bisikletiniz varsa onları sürün. Evden getirdiklerinizle piknik yapın. Eve çağırın, mutfakta ilginç tarifler deneyin. Müzik aleti çalıyorsanız birlikte çalışın. Oyunlar oynayın(saklambaçtan değil Tabu'dan, Monopoly'den, satrançtan bahsediyorum :) )
Birlikte vakit geçirmek isteyen arkadaşlara ücretsiz de yapacak şey çok. Böylece arkadaşlarınızın sizinle olmaktan mı para harcamaktan mı keyif aldığını da görme fırsatınız olur.

Kendini uygun arkadaşla gez birde
1, tek arkadaşla samimiyet kurma herkesle iyi ol ama samimi olma, çok kişiyle görüşürsen daha iyi olur bir tek kişinin kaprisini çekmek zorunda kalmazsın hemde daha sosyal bir gelişme gösterirsin ki sanırım epey başka arkadaşlarda edineceksin o zengin kızın kuyruğundada dolanmayı bırak bence empati duygusu yok ancak hava atsın o parasıyla
Çıldırıcam yakında.

Maddi durumu çok da iyi olmayan bir aileden geliyorum. Kendimize yetiyoruz çok şükür, özel üniversitede yarı burslu okuyorum o yüzden durumumuz çok kötü olmasa da sıkışık diyebilirim, 2 tane daha kardeşim var. KYK kredisi alıyorum aylık 330 lira ve tek aldığım bu. Okulda en ucuz yemek 10 lira, yol parası günlük en az 4-5 lira. Geriye ne kadar kaldığını siz hesaplayın.

Arkadaşlarım ise gayet hali vakti yerinde insanlar. Haftalık 1000 lira alıyor mesela bir tanesi, babası yeni tekne almış, çiftlikleri var bilmem kaç tane jipleri var. Diğer arkadaşım da o kadar olmasa da her gün dışarı çıkıp gezebilecek durumda. Bunları niye anlattım, mesela alışverişe gidiyoruz aa bunu alsana çok yakıştı diyorlar, e tabi doğal olarak pahalı, ben de çok pahalı bu alamam diyorum, ya da buna bu kadar para verilir mi ya falan diyorum (bir pantolona 200 lira bence fazla).

Bana pinti muamelesi yapmaya başladılar artık. Bir şeye biraz fazla para versem biri hemen ay senin için gitmiştir kesin der, diğeri okulun paralı servisine binmeyi teklif ettiğimde ay inanamıyorum beni şaşırtıyosun der. Ki ben cimri pinti bir insan değilim, ama parama dikkat etmem gerekiyor. Bu muameleye kırılıyorum açıkçası. Ki sürekli para lafı yapan biri de değilim.

Diyorum bazen ben aylık sadece 330 lira alıyorum falan diye, durumu çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışıyorum, ama yok. Anlamıyorlar.

Asıl sorunum da şu, bu anlattığım arkadaşlardan biri yurtta kalıyor. Yurtta canı sıkılıyormuş sürekli beni çağırıyor her gün gel gezelim, şuraya gidelim, şunu yapalım. Ben de gezmek istiyorum evet ama her gün yapabilecek durumda değilim. Direk param yok da diyemiyorum, annem zaten okul çıkışı bir yerlere gitmeme kızıyor, üstüne haftasonu da çıkınca zaten her gün okul çıkışı bir yerlere gidiyorsun hafta sonu gitme diye kızıyor. Bu aralar sınavlarımız vardı, bölümüm gereği sabahlasam bile yetişmeyecek bir dersin sınavı, onda bile bu kız benle gezmiyorsun diye trip yapıyor ya.

Parayı, annemin kızmasını falan geçtim, bazen evde kafa dinlemek istiyorum, film ilzemek ne bileyim hiçbir şey yapmadan yatmak falan. Sonra tak bir mesaj, hadi dışarı çıkalım. Çıkmazsam laf sokmalar, sen zaten hiçbi yere gelmiyosun demeler.

Şimdi yine yazmış mesela

Çıldırıcam yakında.

Şimdi yine yazmış mesela
zengın bebesı ne anlasın senın halınden canım, paraya para demez onlar, yok bılmezler, sen ıyı ıdare edıyorsun , egıtım ıcın bıle ben olsam katlanamazdım davul bıl edengı dengıne demısler yaa arkadasta bu bole sosyal cevrede de :KK66:
sende msjlarını gprmezden gel, kımseye bır acıklama yapmak zorunda da degılsın, her cagırdıgında gıtmek zorunda da...
sonucta aılenın de senın de ıcınde bulundugum sosyal durum ortada baskalarını kafana takıpta kendını kasma hıc .

hayatta öyle bir bolluk yok malesef.. şimdiden alış enflasyon ve dar gelirle yaşamaya... herkeze ayak uyduramazsın... çalıştığım halde senin o arkadaşının harçlığı kadar para geçmiyor elime hatta onun haftalığı benim aylık maaşım... sen dersine bak geleceğine bak.... dünyadan bir haber şımarık zengin çocukları... ayyy filmlerdeki gibi... sen ders çalışmam lazım de ek onları...

ben olsam açık açık konuşurum arkadaşlar tok açın halinden anlamaz çünkü istediğin kadar bahane bul ima da bulun... de böyle böyle ben kendime ancak yetiyorum sizin gibi değilim olmak zorunda da değilim, daha açık ne kadar anlatabilirim diye.

sana yrdımcı olmak isterim...nasıl olabilirim bir iletişim yolu önerirsen ve kabul edersen çok mutlu olurum...küçük hediyeler gönderirim sana:)

Canım sorumluluk sahibi olmayan ve vardan yoktan anlamayan insanlarla ben anlaşamam .ben okumuyorum ama ailem senin aldığın burs kadar aylık verebiliyor, bölümüm çok masraflı banada anca yetiyor. arkadaş çevremde de durumu çok iyiler var.param yokkende gezelim gezelim derslerse param yok beni saymayın siz takılın diyebiliyorum. Gayette normal karşılıyolar halden anlıyolar. durumu iyi olupta benim paramı benden çok düşünen arkadaşlarım bile var. bunlar doğal şeyler. bencil kişiler bunları göremez. bırak ne anlarsa anlasın. param yok demek ayıp değil. paran olsa bile hergün onunla görüşüceksin diye birşey yok. başka sorumluluklarında var senin ailen ve derslerin gibi

uzak dur bence sana hicbir faydalari olmaz bunlarin
derslerine odaklan sen gerisini bosver kimseyi takma is hayatina atilinca onlarla bir daha görüsmeyebilirsin bile..

durumunun kendileri kadar rahat olmadığını açıklayabilirsin seni her gün arayıp buluşacak kadar samimiyetiniz varsa bunuda ifade edecek samimiyetiniz vardır diye düşünüyorum

Benim kucuk kuzenim boyle.maddi olarak sikinti yasamaz allah dayima dayimda ona versin ancak bu sebeple universitede cevresinde arkadasi kalmadi kendi sehrindeki universiteyi birakip baska bir sehre gitti ancak orada nasil bilemiyorum.surekli alsin yesin sinemaya gitsin birde ustune kahve icip taksiyle evine donsun.bu ayda yilda yapilan degil haftada duzenli olarak 3 kez yapilan aktivite.ogrenci adam ya burs alinca disarida yemek yer ya sinemaya gider
hepsini yapmaya butce yetermi.boyle olunca bir dunya kizdi kimse benimle gelmiyor diye anlattim bende gidemezdim bursumla ayda bir belki lokantanin birinde iskender cakmasi et yerdim diye.benim yaptiklarimda ne var diyor.olana olmayani anlatamiyirum nerdeyse elime dogmus sipaya

Çıldırıcam yakında.

Şimdi yine yazmış mesela
hangi bölüm okuyosun?

Bazen arkadaşım yok diye üzülüyorum ama artık etraf böyleleriyle dolu hiç olmasin daha iyi

X