sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekran resmini aldim. Bende sikayet edecegim sizi.

Yaa yok, komsusunun hic bir sey yapmadigina eminim. Kadin takmis komsuya hayvani zehirli etle öldürmeyi planliyor.
edin suçsa ben de çekerim cezamı. ama değil. kanunu iyi biliyorum merak etmeyin. zehirlemek suç. sahipli köpek sahibi de etsin.ben de sizi edeyim tehdit etmekten hatta güzel olur. korkacak mıyım sizce? sahipli köpek sonuçta sen kimsin de şikayet edeceksin

Biz toplu yaşamayı, topluma uyum sağlamayı beceremiyoruz olan günahsızlara oluyor, geçen gün de yazdım köpeklerin zekası ortalama olarak 3 yaş çocuk zekasına eşdeğerdir, onlar bizler kadar gelişmiş düşünemezler o yüzden yaptıkları eylemlerden sorumlu tutulamazlar, insani ve vicdani çözüm üretmesi gerekenler bizleriz.

Zehirlemek çok günah, herkes açsın bir kedi köpeğin zehirlenme anını seyretsin video kanallarından, ben bizzat yaşadım gördüm kaç hayvanı kıvranırken veterinere götürdüm, biraz duygusu olan insan o hallerini görünce oturur ağlar, yazıktır böyle düşünceleri uzaklaştırın aklınızdan.

edin suçsa ben de çekerim cezamı. ama değil. kanunu iyi biliyorum merak etmeyin. zehirlemek suç. sahipli köpek sahibi de etsin.ben de sizi edeyim tehdit etmekten hatta.
ne diyeceksin sikayet ederken, komsumun kopegini zehirlemekle tehtid ettigim icin sikayet edilmekle tehtid edildim mi?

ablA zaten yapacak değilim. sahibi azıcık huzursuz olsun diye söylüyorum. eğitime ver dedim param yok ev aldım dedi. gerçekten bu insanlar 1 gün bu evde yaşasa ne olur halleri kim bilir

ne diyeceksin sikayet ederken, komsumun kopegini zehirlemekle tehtid ettigim icin sikayet edilmekle tehtid edildim mi?
evet siz ne diyeceksiniz hangi kanuna göre tehdit ediyorsunuz beni? zehirlemek suç. zehirlemis olsam evet. köpek mal sayılıyor ayrıca. tehdite de girmez. mal sahibi de siz değilsiniz. edin şikayet bir şey çıkarsa ben çekerim belki hapiste kafam rahatlar tehdit kişiye yapılır. kişinin köpeğine tehdit suçsa tamam. etsin sahibi. kanun bilmiyor değiliz şükür boş tehditlerini başkasına sakla

aynen ben kötüyüm de alt komşu melek uysal. başınıza gelince görürüm iyiliği kötülüğü. yapacağımdan değil. huzursuz olsun diye
Yalnız siz komple kötü ve sorunlu bir insansınız. Tasmasız olmasını kadının kilolu oluşuna, yürümek istememesine bağlıyorsunuz. Burdaki kibriniz dışardan görünmüyor mu sanıyorsunuz? Bu komşu erkek olsa yapamayacağınız zorbalığı sırf kadın olduğu için dozu aşarak yapıyorsunuz. Asıl siz başınıza bu geldiğinde o kadını anlarsınız. Başınıza gelince anlarsınız diyince ne kadar saldırgan biri olduğunuzu gizlemiş olmuyorsunuz. Gürültü yüzünden çoğu insan komşusuyla sorun yaşıyor ama sizin gibi nefret ediyorum, döveceğim vs diyen görmedim. Anne babanıza siz kadar dert olmamış köpek. Anormal olan sizsiniz. Bu kadar takıntılı olursanız sürekli bunla sınanırsınız. Yaptığınız şey koca insana yakışmıyor. Küçük çocuk gibi inatlaşıp zorbalık yapıyorsunuz. Yazın kadın taşınacakmış ama siz bu kafayla yeni gelen bebek olur, başka etmen olur bu zorbalığınızı ödersiniz

Son düzenleme:
Sahsen öyle köpekleri dairede tutmayi uygun bulmuyorum. Birde hayvanlarin cok yalniz birakilmasini. Bizim komsular hafta sonlari köpeklerini evde birakip gezmeye giderdi. Köpek zavalli saatlerce havlardi. Bakimini veya gereken ilgiyi gösteremeyecekler kesinlikle hayvanlari evine almamali. Size su anda pek verebilecegim bir tavsiye yok gereken yerlere sikayet etmekten baska. Onu da yapiyormusunuz. Insan sürekli ayni gürültüye maruz kalsa onu takinti hale getirebiliyor. Sizin icin de üzgünüm, ama köpegin de bir sucu yok.

Köpek değil de komşu gürültüsü yaşadım. Arkadaşlar, sistematik olarak gürültüye maruz kalınca, uyuyamayınca inanın sinirleriniz bozuluyor. Bu, dediğiniz gibi yaşamayı öğrenilecek bir şey değil. Geçenlerde bir apartmanda iki adamın yaşadığı eve baskın yapıldı, adamlar bile isteye her gün tavana hoparlör koyup gürültü yapıyorlarmış. Yıllar içinde apartmandan 2-3 aile evi satıp kaçmış. Çocuk ve köpek gürültüsü ya da başka türlü rahatsız edici sesleri her gün saatlerce duyunca alışmıyorsunuz, tam tersi daha da sinirleniyorsunuz. Üst katımda 3 tane ergenle yaşayan bir aile vardı zamanında, yok böyle bir şey. Umarım komşu gürültüsüyle uğraşmazsınız diyorum.
Köpeğin suçu yok, doğası bu, havlayacak yani. Ama bahçeli müstakil bir evde daha rahat yaşardı. Saatlerce havlama sesi de ninni dinlemek değil, bunu da kabul edin arkadaşlar. Konu sahibinden bağımsız yapıyorum yorumu.

Ben de kopek sahibiyim. Husky apartman hayatına uygun değil, içgüdüsel olarak çok sesli, enerjik, özgür ruhlu hayvanlar. Bu hayvanı saatlerce evde yalnız bırakmak sorumsuzluk, ben bunu hayvan sevgisi olarak görmüyorum. Herkes kendi yaşam tarzına uygun bir hayvan sahiplenmeli, diğer türlüsü iki tarafa da eziyet. Bizim üst katımızda da minik bir ırk var neredeyse benim köpeğim dahil diğer köpeklerin varlığını unutmuşken sürekli bu hayvanı dinliyoruz. Bu hayvan da mesela bakılmamalı. Ben kendim de bahçeli, geniş bir alanım olmadıkça aşırı enerjik, gürültücü köpek bakmam. Migreni olan bir insanım bazen aşağı kattan gelen bebek ağlama sesi bile mahvediyor uykumu, sizi anlıyorum o nedenle.
Köpeğin suçu yok, ama sahibi gerçekten sorumsuz.

Avukatim diyor ki sen sikayet et kimlik tespiti yapilsin adres ogrenelim sonra ben komşuya ulasir konuyu gosterir adina sikayette bulunurum.

Konu da zaten komsunuzu rahatsiz etmek icin yaptiginizi itiraf ettiginiz zibilyon tane sey var.

Amme hizmeti sayiyorum kendime

Lütfen yapın bunu destek olabileceğimiz bir şey olursa size destek olmak isterim. Hepimiz anladık zaten konu sahibinin derdi gürültü değil. Birkaç kişi ona hak verince tasmadan, hayvanın dümdüz yürümesinden vs rahatsız olduğunu kendisi söyledi. Alenen hayvan düşmanlığı yapıyor

Bütün köpekleri nasıl hepsini birden saldırgan ve canavar olarak görebilirsin? Bende köyde tatilde iken ki ordakiler kısır değil ve çok köpek oluyor örnek vermek gerekirse hepsi sakin ve sevecendi yarı aç yarı toklardı ama iyi huylulardı insanlarla iletişimi olmayan köpekler de kendi yoluna giderdi asla saldırma yok ısırılan hiçbir vaka yok.
Net olarak hayvan düşmanısın bence. Ne orda yaşasın ne burda zihniyet belli.
Barınaklar ölüm kampları gibi biraz dolaşıp anlayabilirsin. Büyük yaşam alanları yapılması gerekiyor kısırlaştırılmaları gerekiyor. Yani köpeklerin değil belediyelerin suçu.
Gürültücü köpekten çıktınız sokak köpeklerine kadar getirilmiş konu ki sahibi bencil o konu da ama bakıyorum da yani sorun tüm köpekler. İyi hepsi itlaf edilse rahat edersiniz. Vicdan yoksunları. Bir can verebiliyorsunuz sanki de alma gücünü kendiniz de buluyosunuz. Aç kalan her canlı kendini doyurmak için tavuk vs avlamasını mı garip buluyorsun karnı tokken yorum yapmak sanırım çok kolay.
Ben ölen çocuklara da ölen yavru köpeklere de acıyorum aynı anda. Ben sadece insan odaklı değilim.Daha yaşarken poşete konulup çöpe atılan insan bebeği ile köpek yavrusu arasında hiç fark yok. İkisini yapan da insan denilen insan altı varlıklar.
Allah ıslah etsin. Yerin üstü varsa altı da var.

Son düzenleme:
aygulcem .!.:
benim sorunum nedenle değil sonuçla. Sonuc saldırgan köpekler. hiçbir köpek Küçük çocuktan değerli değil benim için. inekleri tavukları yerken sorun yok köpeklere gelince canları kıymetli oluyor.

Şu ifadenizden tiksindim ya. Yemin ederim içim şişiyor bu köpek-çocuk karşılaştırmasından. Herkesin canlısı emek verdiği kendine değerli. Şu sokaktan geçen cocukların çoğu benim için yok hükmünde, ve köpeğim çok değerli. Ben anne olsam bir başkası için de benim çocuğum değerli olmak zorunda değil. Neden hayvanla insan yarıştırıyorsunuz? Ben de her insana sırf insan diye değer vermek zorunda değilim, belki yetişip benim bir yakınıma saldıracak, belki beni gasp edecek, belki eşimi trafikte öldürecek. Katılmıyorum insan=değerli denklemine. Herkes için kendi yakını, kendi değer verdiği önemlidir, diğerleri için değildir, aksi zorbalıktır. Köpekleri değersizleştirerek insanları değerli yapamazsınız.

Dertleri de çocuk olsa keşke. Hikaye anlatıyor. Çocukların başına neler neler geliyor. Sistematik bir şekilde hayvanlardan gelen saldırıyı konuşurken çocukların başına gelen insan kaynaklı hiçbir şey umurlarında değil. Üstelik bir istatikstik çıkarsak hayvan saldırısı devede kulak kalır. İçlerindeki hayvan düşmanlığını bu şekilde etik kalıplara uydurmaya çalışıyorlar ama olmuyor. Bizi de salak yerine koyduğunu zannediyor. Hayvan=insanı hiç anlamaz bu kibirle o konuya girmeye gerek duymadım

Zaten sorunun yine kaynağı insan değil mi? kötü köpek -kedi yada insan çocuğu yok onları yetiştiren ve kötü muamele eden insan var. Çevresinde kötülük görmüş köpek çevresinde köpeklerle çeteleşir. Kediler de çok vahşi olur. Travmaları vardır. Doğalarında saldırganlık yoktur saldırganlık sonradan öğrenilir.Kedi ve köpek yabani hayvan kategorisinde de değil zaten.
Sevgi görmüş kedi ve köpeklerin bu yaşıma kadar saldırgan olduklarını ben görmedim.
Bununla alakalı binlerce video var. Hasta ve yaralı insanlarla iletişimi olmayan iple tutulmuş köpeklerin rehabilitasyon sonunda nasıl sevecen olduklarını gözlemleyebilirler.
Çocuklar ne kadar duyarsız, gaddar ve bencil büyütülürse kişiliği öyle gelişecektir bende böyle insanları sevmiyorum şahsen.
Yaşlı bir teyze evinin önünde onları istemediği için tepki gösterdiğinde rezillik ve taş vs atan çocukları görünce sinir oldum gerçekten bende bu çocukları önemsiz buluyorum açıkçası zira büyüyünce de bir b.k olmaz onlardan.
Herkes kendine düşen görevi layığı ile yapsa kimse ölmez. Her can yaşamayı hak eder dünya da sadece insan olsaydı başka varlık yaratılmazdı sonuç olarak. Onları da kulları olarak gören bir yaratıcı var.

Son düzenleme:
Kesinlikle insan da hayvan da kötü yetişirse, zor şartlarda kalırsa, eğitilmezse tehlikeli. Cezaevleri köpeklerle dolu değil, insanlarla dolu. Köpekleri fazlalık görüyoruz ya aynı şekilde ben de daha içine doğduğu şartlar yüzünden en geç 16-17 yaşında cezaevine girecek potansiyelde çocukları görüyorum ve bunlar anne-babaların gözünün içine bakarak yetiştirdiği çocuklarla maalesef aynı ortamlara giriyorlar. Bir insan değerli olsun istiyorsanız, insanlığa, çevresine, ülkesine hiçbir şey katmasa bile en azından zarar vermeyecek bilinç düzeyine sahip olmalıdır. Ben ancak buna değer veririm, biyolojik bir canlı olduğu için değerli olmuyor benim gözümde.
Ekşi sözlükte bir mağaza çalışanının yazısını okumuştum, bebeğinin kakalı bezlerini kabinlere bırakan var, bir süre sonra sürekli görüyorsunuz demişti. Şimdi bu canlılar "biyolojik" olarak insan diye değerli değil. Hayvanlar siz onları dövmedikçe, aç bırakmadıkça, travma geçirtmedikçe size hiçbir şey yapmaz. Hele de köpekler. Ben daha elini uzatırken korkan o kadar çok köpek görüyorum ki belli ki çok dayak yemiş sokakta. Sokak köpeği sorunu denilirse tartışırım, ama nasıl cezaevinde insanlar olması insanları tümden değersiz yapmıyorsa, hayvanlar için de aynısı.

Avukatınız dilekçeyi yazdıktan sonra birkaç tüyom ve tavsiyem olacak onları da ekleyin mutlaka özel mesaj atacağım size böylece takipsizlik vermesi imkansız hale gelecek savcının o verse de takipsizliğe itirazdan kesinlikle dava açılması sağlanır. Hayvanlara karşı en ufak ölüm düşüncesini aklına getirenlere nerede karşılaşırsak karşılaşalım hukuk önünde büyük bedeller ödetmeliyiz ki o leş zihinlerini ulu orta kusamasınlar. Ben geçen gün yine benzer bir konudan şikayetçi oldum. Hiç ihmal etmeyin yapıştırın şikayeti

Evet. Cins ve büyük köpek almışlar. Bari cins köpek alacaklarsa sessiz bir cins alsalardı, insan apartmanda sorun yaşayacağını nasıl düşünmez?
Nerede bir hayvan konusu orada sen. Kesinlikle ikna olduk hayvan düşmanı olmadığına

Bir de böyle milletin köpeğini kedisini zehirlemek ile ilgili bol keseden atıyorsunuz. Çok sevdiğim bir söz vardır birkaç hızlı hareket yavaşlatır gençliğini diye. Hani çocuğuna saldırı tehlikesindeki annenin tüm iç güdüleri devreye girer ya düşünüyorum birisi benim kedilerimi zehirlemenin imâsını yapsa dünyanın en tehlikeli kadını olurum o insan için. Ki benim yapacaklarımın sınırı yoktur gözüm dönünce e ben çok özel bir insan olmadığıma göre benim gibi çok insan vardır. Üst komşunun kuduran çocuğuna çocuğunu zehirlerim görürsün demenin çok ciddi sonuçları vardır ya normal olarak aynısı milletin kedisi köpeği için de geçerli. Tamamen sorumluluk bilinciyle halkımızı uyarıyorum böyle zehirlemek, öldürmek filan geniş geniş ağzınıza almayın öyle çok üzülürsünüz ki

Birde kimseye zararı olmayan sevilen kopekler de toplatılıyor kurunun yanında neden yaşta yanar. Saldırgan köpekleri dediğim gibi güzel yaşam alanların da yeterli rehabilitasyon görmeleri insanlara zarar vermeden yaşayabilir tedavi edilebilir de kötü insanları ne yapacağız?
Yorumuna sonsuz katıldım insan insan olduğu için özel bir varlık değil benim için kimseye zararı olmayan köpek imha edilcek ama geçen bir video izledim ineğe içki içirip gülen gençlerden midem bulandı mesela etimle kemigimle nefret ettim dünyadan. Bu insanlar mı önemli mi şimdi? Asla katılmıyorum.
Varlıklar arasında ayrım yapmak neye göre kime göre?
Birde Padişah Abdülaziz köpekleri adaya sürünce İstanbul'da büyük yangın çıkar halk köpeklerin ahını aldık geri getirin derler ve yaşayanları geri alırlar mesela şuan ki gelişmişlik ile şuan çoğalmamalarını sağlamak varken yapılmadı ise sorumlu kim?
Ben sokaklarda yaşasınlar sefil olsunlar demiyorum güzel alanlar da yaşayıp sahiplenmek isteyenlerin ise buralardan sahiplenmesini sağlamalılar.
Sorumluluk gerektiren bir iş olduğu için hemen hayvansever olarak otekileştirilen insanlara suç atıyorlar bu insanlar daha ne yapacak? Şaka gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…