sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesekkurler
Avukatim zaten cok yakin arkadasim. Konudan bir kac mesaj okuyunca cellallendi. O is bende diyor. Arkadasim diye demiyorum cokta cirkeftir. O is bende diyorsa o is ondadir

Evet dertleri çocuk değil, ettiğim yardımları anlatmaktan hiç hoşlanmıyorum ama geçen burada çocuklu bir aileye yardım konusu açıldı, ben ve hayvansever olarak bildiğim birkaç arkadaşım yardımcı olduk yine, başka kimse yoktu. Çünkü toplumun en zayıf halkası olan hayvana vicdan yapan insan zaten nefes alan bütün canlılara üzülür ve yardım eder. 2+2=4

Olabilir fakat kimseyi rahatsız etmeye de hakkımız yok köpekle. Ayrıca bu hayvanları eve hapsetmek hayvan severlik olmuyor. Doğası gereği bunlar çok hareketli, gürültücü ve diğer ırklara göre az komut alan hayvancıklar. Belli ki köpeğin bir sıkıntısı var ki uluyor, havlıyor... Bunu çözmek yerine kadın sabredin ulusun ulusun dursun zaten yazın gideceğiz diyor resmen. İnsanlar bunu çekmek zorunda değiller. Ayrıca köpek sahiplenirken görüntüsüne göre sahipleniyorlar. Bunlar çok çok güzel köpekler ama ev yaşam ortamı mı bu hayvanın? Evde bakacaksanız ona göre bir ırk seçersiniz. Köpek sahiplenirken her ihtimali düşünürsünüz. Bir hayvan sahiplendiğiniz zaman sürekli bir vicdan muhasebesi yaparsınız, ailenin bireyi olurlar. Böyle boşverilmez, çözüm aranır.

Siz de az değilsiniz belli ki! Bu ne canilik.

Arkadaşımın komşusu yüklü para cezası ve uzaklaştırma aldı aynı tehditten egecell.

O kadar haklısınız ki. Çıkarı olmadan bir canlıyı sevebilmenin ne olduğunu anlasalar tapar falan demeyecekler zaten. Bir çocuktan rahatsız olsa, aynı köpeğin sahibini dövmek istediği gibi onu da düşman görüp dövmek falan ister. Hiç normal değil

6 şubat gibi yakın bir tarihte o aşağılayıp hor gördükleri köpekler kaç tane insanın canını kurtardı enkaz altından, yazık çok yazık! Dünyanın sonunu insanoğlunun bu bitmek bilmeyen kibiri getirecek.

Arkadaşımın komşusu yüklü para cezası ve uzaklaştırma aldı aynı tehditten egecell.
Keşke bu kadıncağıza biri haklarını söylese. Yalnız bulmuşlar kadını sıkıştırıp duruyorlar. Zaten kadın çirkef birisi olsa bu tehditlere saldırganlıklarına kök söktürürdü de işte. Konu sahibi her gün bu kadını nasıl zorbalasam diye düşünüşüyor. Bize söylediği gibi yaptığı başına gelince anlayacak da işte.

Evet evet kim olduğunu bilsem ben de yardımcı olmayı çok isterdim.

sabah komşu işe giderken yakaladım yine kavga ettik bu sese tahammül edemiyorum yeter artık diye. bir zehirli ete bakar yıllarca ağlarsın dedim

Seni Allah ıslah etsin aynı yerden bul belanı. Bu ne ahlaksız ve vicdansızca laf. Kanım dondu. Resmen aklından da geçiyor ki dile gelmiş tehtit ediyor birde. Kınıyorum o kadının yerinde olsam tek yumrukla görürdün belanı.
Cirkefleşerek kadını tahrik etmeye çalışmışsın resmen iğrenç yaratık seni.
Asıl o kadın seni şikayet etmesi lazım.

Dünyanın sonunu insanoğlunun bu bitmek bilmeyen kibiri getirecek.
Maalesef bu cümleye katılıyorum çok üzgünüm ki dünyanın en kibirli ve kendini her şeyin üstünde gören tek canlısı insanoğludur.
Sokak hayvanlarının bazıları maalesef saldırabiliyor bunu hiç kimse inkar etmiyor ama bazıları saldırıyor diye katletmek vicdana sığmaz, daha yeni olan bir olay Aydın’da 5 sokak köpeği katledildi, birkaç ay evvel yine Aydın da 20 küsür köpekle tilkiler katledildi, Afyon‘da bir barınakta onlarca sokak hayvanı açlık ve susuzluktan öldü, aç kalan diğer hayvanlar ölenleri parçalamış, aç susuz yaşam mücadelesi veren köpekler bir deri bir kemik kalmış, barınak barınak deniyor ama barınakların hepsi diyemem ama ne yazık ki çoğunda şartlar berbat.

Daha geçen sene benim 2 sokak ötemde kediler yakılarak öldürüldü, bir sokak köpeğinin karnını yararak öldürdüler, karetta karettalara yapılanlar ortada, kirpiler kafası ezilerek öldürülüyor, inekler ozon deliyormuş, kangurular zarar veriyormuş, insanlar kendi verdikleri zararların hiçbirini görmüyor, doğanın dengesini alt üst edip suçu başka canlılara atmak da bir tek insanoğluna özgü bir davranış, kapımın önünü kirletiyor, güneşi kesiyor diye kesilen ağaçları da saymıyorum, canlı deyince yalnızca kedi köpek insandan bahsetmiyorum, daha ilkokulda öğrendik ama unutuyoruz galiba, bitkiler de canlı.

Dünyayı nefes alınmaz bir yer haline çevirdik.

Başta haklılık payın varmış gibi geldi de sonra üşenmeden bütün yorumları okudum o yorumlar ithamlar düşünceler o kadar korkunçsun ki. Ya ben kedimi severken yanlışlıkla canını acıtsam üzüntüden ölüyorum kaldı ki böyle bir tehdit etmek aklından böyle bir cümleyi kelimeyi geçirmek... Sahipsiz hayvanlar öldürülmeli ne demekkkk ne demekkkk vicdansızzz. Arkadaşların dediği gibi saf kötüsün eğer o köpeğin sahibi köpeği balkona bağlıyorsa o da kötü. Çocuklu aile olsa nolcaktı gidin yetiştirme yurduna mı bırakın dicektin sıkıyorsa zehirlerim fln deyin. Ama nolcak biliyor musun? Bu kadın gittiğinde daha beteri( sana göre tabi) gelcek. İlahi adalet hadi bakalımmmm

Mune ablacığım insan kaynaklı o kadar berbat sorunlar var ki dünyada, anlatmaya satırlar yetmez maalesef iklim krizinden tutun da sonu gelmek bilmeyen savaşlara kadar her şeyin baş sorumlusu insan. O yüzden bu hayvan düşmanlığını benim aklım mantığım hiç almıyor. 10 saat oruç tuttuğunda açlıktan saldırmadığı şey kalmayan insana göre, günlerce aç susuz kalan o hayvanlar yine çok daha uysallar bana göre. Tabii ki insan-hayvan hiçbir canlı zarar görmesin ama itlaf, zehirleme vs cümlelerini kullanan biriyle aynı sokaktan geçme düşüncesi bile ürpertiyor beni.

Kusura bakmayın ama evde beslemeye uygun degilse ve rahatsızlık veriyorsa kimse çekmek zorunda değil..hayvan severim, beslerim ki kendi köpeğimizde vardı ama ailemin evi müstakil, kimseye sıkıntı çıkartmadı. Apartmanda yaşamak medeniyet gerektirir, sadece hayvan beslemek için değil, toplu yaşam kurallarina uymak açısından da.

Kolik bebeğiniz olsa elinizde olmadan ağlasa komşunuz sürekli sizinle bu yüzden kavga etse bebeğinize zarar vermekle tehdit etse ne yapardınız? Tüm insanlar rahatsızlık duyduğu olaylara sık sık maruz kalıyorlar. konu sahibinin saldırganlığı kabul edilebilir bir şey mi? Sorunu çözmeye çalışmıyor. Sokak köpeklerinden tutun hayvanın tasmasına kadar her şeye takmış. Gürültü işin maskesi. Yazdıklarından sonra da gürültüyü abarttığına emin oldum zaten. Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendiğini bilmiyoruz. Belki kurtarılan bir hayvan bilemiyoruz. Olay buradaki üyenin saldırganlığı. Komşusunun onları rahatsız etmek için oraya taşındığını falan yazmıştı. Normal bir düşünce tarzına sahip değil.

Hepsini saldırgan olarak yaftalayıp, vurun abalıya taktiğiniz ancak kendi içinizde işe yarar.

Eklentiler

• IMG_20231214_165045.jpg
    195,6 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20231102_155739.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20230925_191511.jpg
    166,5 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20230802_152217.jpg
    168,6 KB · Görüntüleme: 62
Çok ürkütücü bir şey ve çok da merhametsiz, İstanbul’da yaşadığım evlerden bir tanesi müstakil ve arazisinin geniş olması nedeniyle sokak hayvanlarına bakmaya müsaitti, bahçemizde 1 anne köpek ve 7 yavrusu, 1 anne kedi ve 4 yavrusu, evde baktığımız 1 karga yavrusu, akşamları yemek yemeye gelen kirpilerimiz vardı, biliyorsunuz hayvanlar sevildikleri kapıyı bilirler, bahçedeki bu tatlı aileler dışında soğuktan üşüyen, yaralanan ne kadar kedi köpek varsa bizim bahçeye gelirdi ve doğum yapacak hayvanlar da tabii :))

Kuzucuklarımı zehirlediler o anları yaşamayan anlayamaz, o acılı halleriüzerinden yıllar geçti ama ne unutabiliyorum ne de anlatırken ağlamadan durabiliyorum, bir kedim karnında bebekleriyle öldü, yavru kedilerim ah o bebeler nasıl acı çekti hepsini kurtaramadım, bir tane de evin dışında bir sokak köpeği vardı o da zehirlenmiş, onca hayvanın içinde 2 kedi yavrusu kurtuldu bir tanesi zehiri hiç yememiş diğeri de yemiş ama erken yakalamışız, sağlam kalan yavrunun zehirlenen ama kurtulan kardeşini yalamasını, zehirlenmesine rağmen evde durmamak için ön patileriyle sürüklenerek dışarı çıkmak isteyen yavruyu görselerdi keşke

Tüm hayvanları o halde görünce sokağın ortasında ölmüş sokak köpeğine sarılıp bağıra bağıra ağladım ve yalan yok beddua da ettim çünkü hak ettiğini düşünüyorum, herkes hayvan sevmek zorunda değil korkabilirler de, ben her hayvanı severim ama çıyan akrep gibi hayvanlara dokunamam, dokunamıyorum korkuyorum diye öldürmem de.

Aynı kişi olduğunu düşündüğüm vicdansızı ağaçlarıma zehir atarken yakaladım, Allah‘ın adaletine güveniyorum o kişi hala yaşıyor mu bilmiyorum ama bu olaylardan sonra evden çıkmasına engel olan bir hastalık geldi başına, ağaçlarıma zehir attığını gördüm yakaladım kendisini pişkince savundu, sadece o ağaçların, o ağaçlardaki kuş yuvalarındaki yavru kuşların, karıncaların vebali yeter, bastığım topraktaki salyangozun karıncanın böceğin vebalinden korkarım bence hepimiz korkmalıyız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…