Kesinlikle insan da hayvan da kötü yetişirse, zor şartlarda kalırsa, eğitilmezse tehlikeli. Cezaevleri köpeklerle dolu değil, insanlarla dolu. Köpekleri fazlalık görüyoruz ya aynı şekilde ben de daha içine doğduğu şartlar yüzünden en geç 16-17 yaşında cezaevine girecek potansiyelde çocukları görüyorum ve bunlar anne-babaların gözünün içine bakarak yetiştirdiği çocuklarla maalesef aynı ortamlara giriyorlar. Bir insan değerli olsun istiyorsanız, insanlığa, çevresine, ülkesine hiçbir şey katmasa bile en azından zarar vermeyecek bilinç düzeyine sahip olmalıdır. Ben ancak buna değer veririm, biyolojik bir canlı olduğu için değerli olmuyor benim gözümde.
Ekşi sözlükte bir mağaza çalışanının yazısını okumuştum, bebeğinin kakalı bezlerini kabinlere bırakan var, bir süre sonra sürekli görüyorsunuz demişti. Şimdi bu canlılar "biyolojik" olarak insan diye değerli değil. Hayvanlar siz onları dövmedikçe, aç bırakmadıkça, travma geçirtmedikçe size hiçbir şey yapmaz. Hele de köpekler. Ben daha elini uzatırken korkan o kadar çok köpek görüyorum ki belli ki çok dayak yemiş sokakta. Sokak köpeği sorunu denilirse tartışırım, ama nasıl cezaevinde insanlar olması insanları tümden değersiz yapmıyorsa, hayvanlar için de aynısı.