• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli bağıran uluyan komşu köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle insan da hayvan da kötü yetişirse, zor şartlarda kalırsa, eğitilmezse tehlikeli. Cezaevleri köpeklerle dolu değil, insanlarla dolu. Köpekleri fazlalık görüyoruz ya aynı şekilde ben de daha içine doğduğu şartlar yüzünden en geç 16-17 yaşında cezaevine girecek potansiyelde çocukları görüyorum ve bunlar anne-babaların gözünün içine bakarak yetiştirdiği çocuklarla maalesef aynı ortamlara giriyorlar. Bir insan değerli olsun istiyorsanız, insanlığa, çevresine, ülkesine hiçbir şey katmasa bile en azından zarar vermeyecek bilinç düzeyine sahip olmalıdır. Ben ancak buna değer veririm, biyolojik bir canlı olduğu için değerli olmuyor benim gözümde.
Ekşi sözlükte bir mağaza çalışanının yazısını okumuştum, bebeğinin kakalı bezlerini kabinlere bırakan var, bir süre sonra sürekli görüyorsunuz demişti. Şimdi bu canlılar "biyolojik" olarak insan diye değerli değil. Hayvanlar siz onları dövmedikçe, aç bırakmadıkça, travma geçirtmedikçe size hiçbir şey yapmaz. Hele de köpekler. Ben daha elini uzatırken korkan o kadar çok köpek görüyorum ki belli ki çok dayak yemiş sokakta. Sokak köpeği sorunu denilirse tartışırım, ama nasıl cezaevinde insanlar olması insanları tümden değersiz yapmıyorsa, hayvanlar için de aynısı.
❤️

Kolik bebeğiniz olsa elinizde olmadan ağlasa komşunuz sürekli sizinle bu yüzden kavga etse bebeğinize zarar vermekle tehdit etse ne yapardınız? Tüm insanlar rahatsızlık duyduğu olaylara sık sık maruz kalıyorlar. konu sahibinin saldırganlığı kabul edilebilir bir şey mi? Sorunu çözmeye çalışmıyor. Sokak köpeklerinden tutun hayvanın tasmasına kadar her şeye takmış. Gürültü işin maskesi. Yazdıklarından sonra da gürültüyü abarttığına emin oldum zaten. Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendiğini bilmiyoruz. Belki kurtarılan bir hayvan bilemiyoruz. Olay buradaki üyenin saldırganlığı. Komşusunun onları rahatsız etmek için oraya taşındığını falan yazmıştı. Normal bir düşünce tarzına sahip değil.
Hanımefendi okuduğum bir üyenin mesajına cevap yazdım... konu sahibinin mesajlarını görmedim henüz, saldırganlığı konusunda yorum yapamıyorum.

Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendigini de bilemem, biz araba çarpan bir sokak köpeğini tedavi ettirip sahiplendik ama tekrar ediyorum bu bana komşularımı rahatsız etme hakkı vermez. Çünkü sahiplendiğim hayvandan ben sorumluyum. Şartlarım uygunsa sahiplenirim, değilse sahiplenmek saçma olur.

Kolik bebek ne alaka onuda hiç anlamadım. Hayvan sahiplenmek ile bebek sahibi olmak bana göre farklı şeyler çünkü. Kendi adıma yaşadığım hiçbir yerde bebekten rahatsız olan, sorun çıkaran insanlar ile karşılaşmadım. Hayvan sesi bana göre çocuk sesine göre daha az tahammül edilebilir birşey bu arada.

Başlarda yazdığım mesajı birkaç kişi beğenmemiş.Kısa ve öz yazdığım için tam anlaşılmamış olabilir.Bizim siteden gitmesini istedğimz köpek çok büyüktü cinsi ne bilmiyorum ama sahibi balkona atıyordu sürekli ilgilenmiyordu gezdirmiyordu köpekte haliyle havlıyordu sürekli.O köpeğin yalnız başına sıcak soğuk demeden yalnız başına balkona terk edilmesi eziyet değil mi tabiki gerekli yerlere şikayet edildi.bu tarz köpekler bahçeli evlerde doğal ortamına yakın yerlerde bakılır ve sürekli gezdirerek enerjisi attırılır balkona veya eve kapatılarak değil

Evet dertleri çocuk değil, ettiğim yardımları anlatmaktan hiç hoşlanmıyorum ama geçen burada çocuklu bir aileye yardım konusu açıldı, ben ve hayvansever olarak bildiğim birkaç arkadaşım yardımcı olduk yine, başka kimse yoktu. Çünkü toplumun en zayıf halkası olan hayvana vicdan yapan insan zaten nefes alan bütün canlılara üzülür ve yardım eder. 2+2=4

Dertleri çocuklat olsa bu ülkenin yanması yıkılması gerekirdi kuzum. Yurtlarda ölen genç kızlarımız mı dersin, Kuran kurslarında tecavüze uğrayanlar mı, kaçırılan çocuklar mı binlerce haber var ama tek sorun köpekler.

Çünkü köpekler ve kediler seviliyor, besleniyor ve bu da hiç sevilmemiş bazılarının ağzından köpükler çıkartıyor.

Haskiler uluyor yapısı gereği. Eğitimle halloluyor havlama ve uluma sorunu ama eğitime de pek yatkın değiller. Bırakın apartmanı iklim olarak buralarda yaşamaya uygun değiller. Büyük küçük ırkla alakası yok havlama olayının ayrıca. Karşı komşum arada kapıyı çalıp kaç gündür sesi çıkmıyor keratanın diye merak edip bizim kızı soruyor 🌸Bu arada bebek ağlaması bence daha sürekli ve rahatsız edici. Benim üst katım tam bir tımarhane. Keşke haski ulusaydı.

Son düzenleme:
Çok ürkütücü bir şey:KK43: ve çok da merhametsiz, İstanbul’da yaşadığım evlerden bir tanesi müstakil ve arazisinin geniş olması nedeniyle sokak hayvanlarına bakmaya müsaitti, bahçemizde 1 anne köpek ve 7 yavrusu, 1 anne kedi ve 4 yavrusu, evde baktığımız 1 karga yavrusu, akşamları yemek yemeye gelen kirpilerimiz vardı, biliyorsunuz hayvanlar sevildikleri kapıyı bilirler, bahçedeki bu tatlı aileler dışında soğuktan üşüyen, yaralanan ne kadar kedi köpek varsa bizim bahçeye gelirdi ve doğum yapacak hayvanlar da tabii :))

Kuzucuklarımı zehirlediler :KK43: o anları yaşamayan anlayamaz, o acılı halleri:KK61:üzerinden yıllar geçti ama ne unutabiliyorum ne de anlatırken ağlamadan durabiliyorum, bir kedim karnında bebekleriyle öldü, yavru kedilerim ah o bebeler nasıl acı çekti hepsini kurtaramadım, bir tane de evin dışında bir sokak köpeği vardı o da zehirlenmiş, onca hayvanın içinde 2 kedi yavrusu kurtuldu bir tanesi zehiri hiç yememiş diğeri de yemiş ama erken yakalamışız, sağlam kalan yavrunun zehirlenen ama kurtulan kardeşini yalamasını, zehirlenmesine rağmen evde durmamak için ön patileriyle sürüklenerek dışarı çıkmak isteyen yavruyu görselerdi keşke:KK43:

Tüm hayvanları o halde görünce sokağın ortasında ölmüş sokak köpeğine sarılıp bağıra bağıra ağladım ve yalan yok beddua da ettim çünkü hak ettiğini düşünüyorum, herkes hayvan sevmek zorunda değil korkabilirler de, ben her hayvanı severim ama çıyan akrep gibi hayvanlara dokunamam, dokunamıyorum korkuyorum diye öldürmem de.

Aynı kişi olduğunu düşündüğüm vicdansızı ağaçlarıma zehir atarken yakaladım, Allah‘ın adaletine güveniyorum o kişi hala yaşıyor mu bilmiyorum ama bu olaylardan sonra evden çıkmasına engel olan bir hastalık geldi başına, ağaçlarıma zehir attığını gördüm yakaladım kendisini pişkince savundu, sadece o ağaçların, o ağaçlardaki kuş yuvalarındaki yavru kuşların, karıncaların vebali yeter, bastığım topraktaki salyangozun karıncanın böceğin vebalinden korkarım bence hepimiz korkmalıyız.
Dağda kendi halinde, kendi tabiatında yaşayan keçileri, ayıları öldüren ruh hastaları var ablacım. O yüzden ben çoluk çocuğu öne sürenlere pek inanmıyorum, altında mutlaka bir hayvan düşmanlığı var, çocuk işin koruyucu kalkanı. İnananlar ilahi adalet desin, inanmayanlar doğanın intikamı desin ama hayvana, doğaya zarar verenlerin cezası er ya da geç veriliyor. Beni bu konuda duyarlı yetiştiren anne babama ne kadar minnet duysam az kalır, karıncayı incitmişliğim yok🙏

Dertleri çocuklat olsa bu ülkenin yanması yıkılması gerekirdi kuzum. Yurtlarda ölen genç kızlarımız mı dersin, Kuran kurslarında tecavüze uğrayanlar mı, kaçırılan çocuklar mı binlerce haber var ama tek sorun köpekler.

Çünkü köpekler ve kediler seviliyor, besleniyor ve bu da hiç sevilmemiş bazılarının ağzından köpükler çıkartıyor.
3-5 gün yaşayıp gideceğimiz şu dünyada böyle bir sevgiyi hiç tatmayan insanlara sadece acıyorum canım🥲 Bu sevginin değeri parayla, pulla ölçülemez, maddi hiçbir karşılığı yok.

Çok ürkütücü bir şey:KK43: ve çok da merhametsiz, İstanbul’da yaşadığım evlerden bir tanesi müstakil ve arazisinin geniş olması nedeniyle sokak hayvanlarına bakmaya müsaitti, bahçemizde 1 anne köpek ve 7 yavrusu, 1 anne kedi ve 4 yavrusu, evde baktığımız 1 karga yavrusu, akşamları yemek yemeye gelen kirpilerimiz vardı, biliyorsunuz hayvanlar sevildikleri kapıyı bilirler, bahçedeki bu tatlı aileler dışında soğuktan üşüyen, yaralanan ne kadar kedi köpek varsa bizim bahçeye gelirdi ve doğum yapacak hayvanlar da tabii :))

Kuzucuklarımı zehirlediler :KK43: o anları yaşamayan anlayamaz, o acılı halleri:KK61:üzerinden yıllar geçti ama ne unutabiliyorum ne de anlatırken ağlamadan durabiliyorum, bir kedim karnında bebekleriyle öldü, yavru kedilerim ah o bebeler nasıl acı çekti hepsini kurtaramadım, bir tane de evin dışında bir sokak köpeği vardı o da zehirlenmiş, onca hayvanın içinde 2 kedi yavrusu kurtuldu bir tanesi zehiri hiç yememiş diğeri de yemiş ama erken yakalamışız, sağlam kalan yavrunun zehirlenen ama kurtulan kardeşini yalamasını, zehirlenmesine rağmen evde durmamak için ön patileriyle sürüklenerek dışarı çıkmak isteyen yavruyu görselerdi keşke:KK43:

Tüm hayvanları o halde görünce sokağın ortasında ölmüş sokak köpeğine sarılıp bağıra bağıra ağladım ve yalan yok beddua da ettim çünkü hak ettiğini düşünüyorum, herkes hayvan sevmek zorunda değil korkabilirler de, ben her hayvanı severim ama çıyan akrep gibi hayvanlara dokunamam, dokunamıyorum korkuyorum diye öldürmem de.

Aynı kişi olduğunu düşündüğüm vicdansızı ağaçlarıma zehir atarken yakaladım, Allah‘ın adaletine güveniyorum o kişi hala yaşıyor mu bilmiyorum ama bu olaylardan sonra evden çıkmasına engel olan bir hastalık geldi başına, ağaçlarıma zehir attığını gördüm yakaladım kendisini pişkince savundu, sadece o ağaçların, o ağaçlardaki kuş yuvalarındaki yavru kuşların, karıncaların vebali yeter, bastığım topraktaki salyangozun karıncanın böceğin vebalinden korkarım bence hepimiz korkmalıyız.
Ben okurken kalbim ağrıdı, siz yaşamışsınız bir de, acınızı tahmin bile edemiyorum.

Şunları yapan canilere de insan demeyelim artık. Buarada babamların da kangal köpeği vardı. Evleri müstakil, büyük bahçeli, Ateş'imiz de tehlike sezene kadar sessiz, sakin, uysal bir çocuktu. Ne aşırı havlaması ne saldirganligi vardı. Bahçeye girip zehirlemisler, şimdi düşününce gözlerim doldu gene. Ben yoktum ama babamla eşi tam da o betimlediginiz halini gördü can çekişirken. Kurtarilamadi maalesef. Beddua etmemek mümkün değil.

Ayrıca köpekler sevincini de havlayarak belli eder,oyun oynarken kudururken keyifli olduğunu havlayarak belli eder dili bu. Her havladığında acı çekmiyor evde yalnızlıktan.5 dk bakkala gidip gelsen de coşkuyla havlayarak karşılar.
Siz istiyorsunuz ki herkes hayvansever olsun maalesef bütün gün işten eve gelip tam dinleneceğim , üst komşunun köpeği havlıyor. Evet müstakil evde besleyin bence. Benim yaşam alanıma haksızlık bu. Bir de sürekli üste çıkıyorsunuz bu hayvan besleyenlerde bir huy olmuş asla haksız olduğunuzu kabul etmiyorsunuz . Korkana rahatsız olana asla saygınız yok

Hanımefendi okuduğum bir üyenin mesajına cevap yazdım... konu sahibinin mesajlarını görmedim henüz, saldırganlığı konusunda yorum yapamıyorum.

Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendigini de bilemem, biz araba çarpan bir sokak köpeğini tedavi ettirip sahiplendik ama tekrar ediyorum bu bana komşularımı rahatsız etme hakkı vermez. Çünkü sahiplendiğim hayvandan ben sorumluyum. Şartlarım uygunsa sahiplenirim, değilse sahiplenmek saçma olur.

Kolik bebek ne alaka onuda hiç anlamadım. Hayvan sahiplenmek ile bebek sahibi olmak bana göre farklı şeyler çünkü. Kendi adıma yaşadığım hiçbir yerde bebekten rahatsız olan, sorun çıkaran insanlar ile karşılaşmadım. Hayvan sesi bana göre çocuk sesine göre daha az tahammül edilebilir birşey bu arada.
Komşular zehirlemekle tehdit eden, ne balkona ne eve hayvanı sığdırabilen tipler. Hayvana bir rahat vermemişler. Köpeğin sahibi yazın taşınacağını söylemiş zaten konu sahibinin burada hala neyi zorladığını anlayamadım ben? Elden gelen bir şey var mı? köpeği barınağa mı göndermesini tavsiye edersiniz? Üstelik konu sahibinin rahatsız olma skalası çok geniş hayvanın dümdüz yürümesinden de rahatsız, havlamasından da, sokak köpeklerinden de. Komşularımı rahatsız etme hakkı vermez diyorsunuz da böyle komşunuz olsa kim bilir neye rahatsız olup sizi taciz edecek. Her rahatsızlığına özen gösterecek misiniz hiç sanmıyorum.

Kolik bebek örneğinde açık açık anlatmıştım neyi anlayamadınız? İkisi de farkında olmadan çevreyi rahatsız eden ama bunun farkında olmayan günahsız canlılar. Çevrenizde bebek ağlamasından rahatsız olan birini görmemenize çok şaşırdım doğrusu. Uçakta bile çocuklu ailenin yanına kimse oturmak istemez. Anneler kalabalıkta bebekleri ağlayınca gerilir. Kaç annenin ağzından bebekleri ağlayınca çevredekilerin rahatsız olduğunu ima eden bakışlarını, oflamalarını fark edip stres olduklarını duydum. Hatta sosya medyada biz milletin çocuğunun ağlamasını çekmek zorunda mıyız çocuğuna sahip olamayan otursun evinde vs yazanlar var. Size göre köpek havlamasının daha rahatsız edici olduğunu yazdıklarınızdan çok net anladım zaten.

Bütün hayvan düşmanlarının ağzında aynı cümleler. Takip ettikleri bir sayfa var orda okuduklarını tekrarlayıp duruyorlar. Hepsi çocuklara çok duyarlı ama şöyle bir olay oldu gelin el atın çocuklar için bir şey yapalım diyorum hepsi anında yok oluyor konu sahibi gibi😂 çocukları öne sürünce dahiyane bir cevap verdiklerini sanıyorlar. Kapasite bu ne diyeyim 🤷🏻‍♀️

Siz istiyorsunuz ki herkes hayvansever olsun maalesef bütün gün işten eve gelip tam dinleneceğim , üst komşunun köpeği havlıyor. Evet müstakil evde besleyin bence. Benim yaşam alanıma haksızlık bu. Bir de sürekli üste çıkıyorsunuz bu hayvan besleyenlerde bir huy olmuş asla haksız olduğunuzu kabul etmiyorsunuz . Korkana rahatsız olana asla saygınız yok

Sadece bir sorum olacak. Ben ömrümden ömür getiren migrenimle yatarken üst kattaki çocuğun avaz avaz bağırmasını ya da annesinin gece 2’de eşya çekmesini o saatte çamaşır makinesi çalıştırmasını çekmek zorunda mıyım? Ben dediğime bakmayın bu siz de olabilirsiniz. Bu saygısızlık mı yoksa amaan canım apartman hali hem zaten duvarlar da kağıt gibi mi diyelim? Ya da mevzu sadece hayvanlar mı?Hani sizin “bizim ipirtmindi iç diyirimiz vir vi kidi istiniyiriz diye konu açıp düşmanlığınızı belli ettiğiniz hayvanlar.

Sadece bir sorum olacak. Ben ömrümden ömür getiren migrenimle yatarken üst kattaki çocuğun avaz avaz bağırmasını ya da annesinin gece 2’de eşya çekmesini o saatte çamaşır makinesi çalıştırmasını çekmek zorunda mıyım? Ben dediğime bakmayın bu siz de olabilirsiniz. Bu saygısızlık mı yoksa amaan canım apartman hali hem zaten duvarlar da kağıt gibi mi diyelim? Ya da mevzu sadece hayvanlar mı?Hani sizin “bizim ipirtmindi iç diyirimiz vir vi kidi istiniyiriz diye konu açıp düşmanlığınızı belli ettiğiniz hayvanlar.

Bana siz herkes hayvan sevsin istiyorsunuz argümanıyla da gelmeyin. Esas siz herkes şımarık, saygı nedir bilmemiş çocuklarınız ve tüm medeniyetsizliğinizle sizi sevip kabul etmek zorunda gibi davranıyorsunuz!

Yoo değilsiniz. Ben de çocuk sesinden nefret ediyorum aynı şeyi onun içinde düşünüyorum. Evet hayvanları sevmiyorum sevmek zorunda değilim. Ve bu hep böyle olacak. Sizi de hiç ilgilendirmez. Zarar vermiyorum bir şey yapmıyorum yanından geçip gidiyorum. Sesinden rahatsız olmakta en büyük hakkım.

Bana siz herkes hayvan sevsin istiyorsunuz argümanıyla da gelmeyin. Esas siz herkes şımarık, saygı nedir bilmemiş çocuklarınız ve tüm medeniyetsizliğinizle sizi sevip kabul etmek zorunda gibi davranıyorsunuz!
Maalesef çocuğum yok ve olmayacakta. O yüzden bu yorumu çocuklu hayvan sevmeyenlere yapın🫶🏻

Yoo değilsiniz. Ben de çocuk sesinden nefret ediyorum aynı şeyi onun içinde düşünüyorum. Evet hayvanları sevmiyorum sevmek zorunda değilim. Ve bu hep böyle olacak. Sizi de hiç ilgilendirmez. Zarar vermiyorum bir şey yapmıyorum yanından geçip gidiyorum. Sesinden rahatsız olmakta en büyük hakkım.
Lütfen sev

Kolik bebeğiniz olsa elinizde olmadan ağlasa komşunuz sürekli sizinle bu yüzden kavga etse bebeğinize zarar vermekle tehdit etse ne yapardınız? Tüm insanlar rahatsızlık duyduğu olaylara sık sık maruz kalıyorlar. konu sahibinin saldırganlığı kabul edilebilir bir şey mi? Sorunu çözmeye çalışmıyor. Sokak köpeklerinden tutun hayvanın tasmasına kadar her şeye takmış. Gürültü işin maskesi. Yazdıklarından sonra da gürültüyü abarttığına emin oldum zaten. Komşunun hayvanı ne şekilde sahiplendiğini bilmiyoruz. Belki kurtarılan bir hayvan bilemiyoruz. Olay buradaki üyenin saldırganlığı. Komşusunun onları rahatsız etmek için oraya taşındığını falan yazmıştı. Normal bir düşünce tarzına sahip değil.
Ben de tam bunu söyleyecektim. Ben evden çalışıyorum 1 yıldır kesintisiz bir şekilde alt katımızdaki kolik bebeği dinliyoruz. Bazen annesi bile "yeter" diye bağırıyor kadın sinirleri bozuk anlıyorum. 1 kez bile gidip uyarmadım, kadın zaten uğraşıyor, kendisi de bayılmıyor o sese eminim her gün saatlerce.Ve bazı günler eşime de söylüyorum, uyumam gerekiyor migrenim oluyor çıldıracak gibi oluyorum. Ama bir kez bile anneye ya da bebeğe bir şey yapmayı düşünmedim, kaç kez yatak odasından kalkıp salona geçip yattığımı bilirim bazı geceler. Evet nefret ediyorum sesten bazen, evet keşke bize denk gelmeseydi, ama bir an bile zarar vermeyi düşünmem. Köpek olunca zehirli et demek ne kadar kolay.

Ben başta konu sahibini tanımadığım için hayvanın yalnız bırakılması ya da ihmali mi var diye düşündüm, çünkü bazı köpeklerde gerçekten ayrılık anksiyetesi oluyor çok ağlayabiliyorlar ya da ses çıkarabiliyorlar. Ama artık doğruluğundan şüphe duyuyorum anlattıklarının. Çok üzücü ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back