- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.001
- 133
- 41
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Ah nasıl haklısın nasıl ....Cok guzel yazmissiniz elinize saglik. Sanirim benin en buyuk sorunum isleri rutine oturtamamam. Rutin isinede cocuklarin huysuzlugu engel oluyor. Sabah altida uyaniyor hergun 06:30/7:00 arasi kahvalti yapiyoruz. Kahvaltidan sonra hersey arap sacina donuyor :)) oglan kizi duvuyor ben geriliyorum tepki gosteriyorum oglan agliyor o aglayinca kiz agliyor ve gunun negatif enerjisi boyle basliyor. Kardesini dovmese daha positif gececek zamanimiz ama hassas noktamiz ve isleri bozan nokta orasi. O konuda dedigin gibi soguk kanli ve profesyonel bir tutum sergilemem gerekiyor ama iste uykusuz ve yorgun olunca sinirlerim devreye giriyor
Arkadasim benim de 2 oglum var 13 aylik ve 2,5 yasindalar pandemide evde calistim ilk bir yil hersey inan seninle ayni wc ye gittiğimde ağlıyorlar lak diye büyük kapiyi açıyor giriyor kapinin kilidi kayip kilitleyemiyorum da hos kilitlesemde kiyameti koparıyorlar.Defalarca büyük tuvaletim geldi gidemedim geldi gidemedim sonucu afedersin basur oldum.Annemden fayda yok aynen hasta bipolar bozukluğu var.Kayınvalidem sagolsun ev calismasindayken bakmaya geliyordu eve kaynimda beraber gelirdi inan mola alip onlara kahvaltı hazirla mutfaga bulaşıkları at mesai bitince mutfagintopla aksam yemegi yap hizmet etmem gerekiyordu.Düşünüyordum gelmese cocuklarla calisamam geliyor öyle ne biliyim gecti şükür evden calisma bitti cocuklarinkrese verdim.Esim vardiyali çalışıyor çok yardim edemiyor.Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.
Allah yardımcınız olsunArkadasim benim de 2 oglum var 13 aylik ve 2,5 yasindalar pandemide evde calistim ilk bir yil hersey inan seninle ayni wc ye gittiğimde ağlıyorlar lak diye büyük kapiyi açıyor giriyor kapinin kilidi kayip kilitleyemiyorum da hos kilitlesemde kiyameti koparıyorlar.Defalarca büyük tuvaletim geldi gidemedim geldi gidemedim sonucu afedersin basur oldum.Annemden fayda yok aynen hasta bipolar bozukluğu var.Kayınvalidem sagolsun ev calismasindayken bakmaya geliyordu eve kaynimda beraber gelirdi inan mola alip onlara kahvaltı hazirla mutfaga bulaşıkları at mesai bitince mutfagintopla aksam yemegi yap hizmet etmem gerekiyordu.Düşünüyordum gelmese cocuklarla calisamam geliyor öyle ne biliyim gecti şükür evden calisma bitti cocuklarinkrese verdim.Esim vardiyali çalışıyor çok yardim edemiyor.
Aksam isten cikip ikisini alip eve geliyorum kapidan girer girmez basliyoruz onlara corba yemek filan hazirla biraz zaman geciyor iyutmaya çalışıyorum sonra bakıyorum bende uyumuşum küçük cok uyaniyor güvensiz baglanma sorunu bar kreşe zor bırakıyorum.gunde 3 saat uyku uyuyorum.Bide krese basladiklarinda büyüğün öksürük kusma durumlari vardi kac doktora gittik yok düzelmiyor gece de 6 nevresim degisiyordum daha 1 ay oncesine kadar.
2 oldu tv kiriyor evin esyalarininasagi atiyor bizim binada da hemen atilan esya yok oluyor
Tv nin ekrani iyice kararana kadar idare eder dedim.
Cok uzun oldu ama senle ayni durumlardayim yalnız değilsin
Evet cocuklarimiz iyi ki var ama annelik cok cok zor 2.bebegim plansiz gebelik Allahin gücüne gitmesin ama o kadar pişman olup agladim ki kürtaja da ben razi olmadim.
Burda anneleri anneligi eleştirenlere de hic kulak asma
Kinayan kinamdan yaksin diyorum
Cok cok hakli olmaktan beraber yalnız da degilsin şu yasadigini yasayan ben de tektim eşim calisiyordu deliriryordum.buyuduler ama gel sor nasıl off ....öncelikle kendine temizlik saatleri ayarla mesela esin cocuklari parka cikarinca yap bende çok severim temizligi özellikle lavabo temizlemeden uyuyamam ama bazen es geçerdim. Sende öyle yap es geç aman gene kirlenecek gene kirlenecek ben misafir kabul etmiyordum çok yakinim hariç .Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.
19 aylık bebek henüz ilgi ister o 4 veya 5 yasindayken düsünurdum ben olsam cocuklarimin arası 2 bucuk ama varya anami bellediler denir yaAllah yardımcınız olsun
Üç çocuklular falan nasıl hallediyor acaba hafzalam almıyor
Benim de bir tane var 19 aylık şükürler olsun ama ben ben değilim resmen
İkinciyi de kimseye itiraf edemesem de deli gibi istiyorum
Tüp bebek tedavisi ile oldu zaten ikinci de öyle olacak ama nasıl başedeceğim bilmiyorum
Ailelerden bana da yardım yok çok çok yıprandım , eşim sürekli şehir dışı çalışıyor , ben de çalışıyorum ama pandemi dolayısı ile çoğunlukla evdeydim ,bi de gece bebekle evde tek kalmak istemiyorum değişik korkular hasıl oldu bende
İkinci hakkındaki fikrinizi alsam ?gönlüm çok istiyor
Zaten iki yaşı devirmeden olmaz az kaldımgerçi de19 aylık bebek henüz ilgi ister o 4 veya 5 yasindayken düsünurdum ben olsam cocuklarimin arası 2 bucuk ama varya anami bellediler denir ya
Bende 2 var baskilar başladı yap 3. Yasin geçiyor falan yapmicam ayol hele bunları bir yetistiriyim valla 1 veya 9 çocuk hepsi aynı zorlukta gelecegi olsun buyutmesi olsun ...yaşın bence anne olmak için çok güzel olgun bir yasZaten iki yaşı devirmeden olmaz az kaldımgerçi de
İnsna sonra ki zamanlarda düşünüyorum , vücudum henüz çok yorgun koronayı çok ağır atlattım hastanede, ikinci çocuk kararsızlığı sanırım bendeki , yaş 37 olunca bi de ..
Ben istiyorum ama çokk yorgunum , aşırı gelgitliyim2. Çocuk istemediğime şu yazıyla yüzde yüz emin oldum. Allah yardımcınız olsun.
Aslında memnunum yani ilk çocuk bira daha erken nasip olsaydı fiziksel olarak belki daha az yorgun hissederdim ? Nasip kısmet iyi ki var benim baL oğlumBende 2 var baskilar başladı yap 3. Yasin geçiyor falan yapmicam ayol hele bunları bir yetistiriyim valla 1 veya 9 çocuk hepsi aynı zorlukta gelecegi olsun buyutmesi olsun ...yaşın bence anne olmak için çok güzel olgun bir yas
2 çocuğum var,kızım 8.5,oğlum 2.5 yaşında ben sizi çok iyi anlayabiliyorum inanın, ki benim kızım büyük,okulda yada online derste oluyor genelde ama oğlum tam bir afacan.Cok guzel yazmissiniz elinize saglik. Sanirim benin en buyuk sorunum isleri rutine oturtamamam. Rutin isinede cocuklarin huysuzlugu engel oluyor. Sabah altida uyaniyor hergun 06:30/7:00 arasi kahvalti yapiyoruz. Kahvaltidan sonra hersey arap sacina donuyor :)) oglan kizi duvuyor ben geriliyorum tepki gosteriyorum oglan agliyor o aglayinca kiz agliyor ve gunun negatif enerjisi boyle basliyor. Kardesini dovmese daha positif gececek zamanimiz ama hassas noktamiz ve isleri bozan nokta orasi. O konuda dedigin gibi soguk kanli ve profesyonel bir tutum sergilemem gerekiyor ama iste uykusuz ve yorgun olunca sinirlerim devreye giriyor
İstiyorsan Allah nasip etsin inşAllah. Benim psikoloji kaldırsa ben de isterdim de bu psikolojiyle anne olmak çocuğa en büyük haksızlık.Ben istiyorum ama çokk yorgunum , aşırı gelgitliyim
Valla ben Tekncocuk kalsin cok zor bakimi masrafi asla düşünmüyorum diyordum büyük konuşmuşum canimAllah yardımcınız olsun
Üç çocuklular falan nasıl hallediyor acaba hafzalam almıyor
Benim de bir tane var 19 aylık şükürler olsun ama ben ben değilim resmen
İkinciyi de kimseye itiraf edemesem de deli gibi istiyorum
Tüp bebek tedavisi ile oldu zaten ikinci de öyle olacak ama nasıl başedeceğim bilmiyorum
Ailelerden bana da yardım yok çok çok yıprandım , eşim sürekli şehir dışı çalışıyor , ben de çalışıyorum ama pandemi dolayısı ile çoğunlukla evdeydim ,bi de gece bebekle evde tek kalmak istemiyorum değişik korkular hasıl oldu bende
İkinci hakkındaki fikrinizi alsam ?gönlüm çok istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?