bu arada 2700 cc saf yag almislar,superdryda kan falan yok zaten. Benim korse olculerim ayak bilegi 22 cm, basen en kalin yer 53 cm idi,ameliyattan bi gun sonra.bu orjinali mi yoksa odemli hali mi bilmiyorum. Ama gercek olculeri 3 ay sonra alicaz dedi asistani. Benim cok umrumda degil zaten kac cm falan, lipodem hastasi olmayayim yeter.burda merak edenler okumustum ondan yazdim.4.gun devami. Kontrolden geldim, kontrole gitmek moralimi asiri duzeltti, bu yuksek basincli corabi 1 kere de olsa cikarmak cok guzeldi. Bide hoca gercekten hic uyutmuyosa gece cikar dedi, dunyalar benim oldu. Ama korsem kuru temizmede oldugu icin maalesef bu gece de bu coraplayim. Ayak kisimlarina gunluk ped falan konulabiliyomus, cok iyi bi fikir.cunku ayak acii 3 gun asla uyutmuyo arkadaslar. Suanda da agrim var ama napiyim 1 gun daha dayanirim diyorum.yarindan itibaren geceleri korseyle uyucam.
Geçmiş oldun canım yazdıklarını okurken bile insan ürperiyor zor bir süreç ama sonuca inş değer.7.gun. Gece corap yerine korse ile uyudugum icin 5-6 saat deliksiz uyudum. 6 gecedir ilk kez. Ama corabin kiymetini de ilk kez anladim, sabqh agrilarla uyandim cunku korse sikmadigi icin agrilsr dagiliyo boyle. Corap kendine has rahatsizligiyla meger agrilari toparliyomus. Coraplacyurumek daha guven verici kisaca.
Agrilarin acilarin bitip ev icinde biraz nefes alabildigim gun 6.gun oldu brnim icin.dun oglenden beri odem didinda bi derdim yok. Tabi 30 dkda bi ev icinde yuruyorum falan. Bugunum de ayni sekilde.
*Ameliyatin psikoloji bozacak kadar zorlugu 5 gun kadar suruyor bence*
Bu da bu ameliyatin benim acimdan tecrubesi.
Yarin benim ucagim var, bunu da deneyimlemis olucam, bence aml olup ucmak isteyenler icin cok degerli bi deney olacak. Ben cok bilgi almaya calisip alamamidtim. Burayi kimse takip ediyomu bilmiyorum ama dursun tecrubelerim:)
merhaba elif. Ertesi gun normal hayata donmek mumkun degil. Benim 3 gunum aglamakla gecti. Ama sorun corapta. Ameliyattan sonra bi corap giydiriyolar, o inanilmaz acitiyo. SikmAktan ayak bileklerini falan yara yapiyo boyle uyuyamiyosun.Selam,
Ben de Agustos’un sonunda vaser lipo icin gidecegim Istanbul’a bacaklar ve kollar ama senin mesajlarini okuduktan sonra her an vazgebilirim gibi geldi.O kadar reklam yapiyorlar ameliyattan bir gun sonra normal hayatiniza donersiniz falan diye yalanmiymis hepsi?Guzellik ugruna kendimizi sakatlamiyalim senin bir haftan gecmis hala aci cekiyorsun,katlanilmaz o aciya bir hafta.Su an nasilsin peki gorunus olarak memnun musun?
tedekkurler canim umarimGeçmiş oldun canım yazdıklarını okurken bile insan ürperiyor zor bir süreç ama sonuca inş değer.
Merhaba arkadaslar "dun vaser lipo oldum" adli basliga yazmistim daha once. Ama pek orasi takip edilmedigi icin ve adim adim surecimi sizlerle paylasmak istedigim icin yeni konu aciyorum.
Dun Prof.Dr.Ahmet Karacalar basen ve icbacak icin vaser, dizustu diz altbacak superdry operasyonlarimi gerceklestirdi(kalca haric belden asagisi). Lipo odem baslangici vardi,ozellikle dizlerde asiti yag birikmesi,selulitli goruntu, sporla duselmiyolar ve kolay morarma acima sikayetlerim vardi. 27 yasindayim,kilom 57 boyum 1.64 idi. Yani daha en basindan yakaladim ensesinden ben hastaligi :) bu bilgiler sureclerimle alakali olacaktir diye verdim.Cunku forumda bence daha agir,daga ilerlemis hastalar da vardi veya kas iptali yaptiranlar falan okudum,bunlar cok daha zordur(hepsine gecmis olsun).
Oncelikle en merak ettiginiz soruyu cevapliyim. Net fiyat yazamam,cunku meslektas indirimi yapildi bana ama 20 uzerini gozden cikarmaniz lazim(bunu soylemek istedim cunku ogrenciligimden beri hayalini kurdugum sey). Zaten niyetiniz olursa bi gorusup ogrenin derim,herkesin durumuna gore degisen bisey. Ahmet bey cok beyefendi, sessiz sakin ama cok guven veren biri. Estetik anlayisi zevki harika bence.
Surece geceyim;
Ameliyatim 4-5 saat surdu, odaya geldigimde cok titredim inanilmaz,zipladim resmen yatakta.isitici rica edin boyle bi durumunuz olursa,veya yakininiz siz gelmeden odayi isitsin kesinlikle klimayi kapatsin. Bi sure sonra yurutuyolar,ilk yurumem iyi gecti. Ikinci de ben iyiyim daha fazla yuruyebilirim diye kahramanlik yaptim ve bayginlik gecirdim,tekerlekli sandalyeyi zor yetistirdiler.bu dedigimden korkmayin,benim inadimdi.yani gereksiz kahramanlik,challenge yapmayin yeter :) bide yurumeden once booool bol su icin. Gece benim kronik sistitim oldugu icin sistit atagim oldu, bacaklarimin acisini duymayacak kadar siddetli oldugu icin, bu ozel durumdan dolayi ilk geceyi yorumlayamicam.yani bacaklarima hic odaklanamadim ki,mesanemin derdindeydim. Cok sik sistit oluyosaniz, sondayi olabildigince erken cikarttirin,yuruyebildiyiniz an derim. Mahvetti beni.ama bu ameliyatla alakasiz bi durum tabi dedigim gibi.
1.gun:
Yani bugun. Korse corap satin almaniz gerekiyo, 600 tl.mutlaka alin derim. Onu giydik.giymeden parol agri kesici taktirdim ben cok korktum cunku burda biri corabi giydirirlerken agladigini yazmisti(ona da cok gecmis olsun). Benim de acidi epey ama,korkunc bi aci degildi. Sonra taburcu oldum,taksinin arkasinda ayak uzatip geldim,ama bilekler direkt dqvul oldu dqvul. Imkani olan 2.gece de kalsin bence hastanede. Simdi evdeyim, agrim bi ara cok artti,parol tablet azaltti.hic kesilmiyo ama epey azaliyo.corap cok sikiyo. Uyuyamiyorum o yuzden bi turlu rahatlayip ben. Bide deliklerden kan sizintisi oluyo surekli,normal bisey korkmayin.
Simdilik genel yorumum: epey gucten dusuren,cok zahmetli bi ameliyat. Ama yururken klozete otururken benim icin dayanilmicak bi aci olmadi(bunu kalcamda bi mudahale olmamasina da borcluyum tabi). Cok kilolu,cok ilerlemis bi hasta olmadigim icin surecim bi tik kolay geciyo olabilir, ilk gunden kendim yuruyorum(ama11 aylik bebek modunda) tuvalete oturuyorum ama cok dikkatli. Cocugu,bebegi olana onermem.cunku yurumek dedigim saniyede 1 adim yani. Saat basi kalkip yurumem gerekiyo.her yuruyuste daha cesur oluyorum.
Simdilik bu kadar.yarin yine yazarim.
Kusura bakmayın uzun yazmışsınız gözden kaçırdım sanırım bel altını komple vaser ile yağ aldırdınız değil mi? Superdry kısmı nedir?
Geçmiş olsun gayet güzel görünüyor umarım komple iyileştiğinizde daha da memnun kalırsınız. Ben Ahmet Karacalar a bacak silikonu+yağ istiyorum yalnız maliyeti düşündürüyorbel alti degil, sadece icbacak ve basen vaser ile inceltildi.popom ve popo altima falan bi mudahale olmadi. Superdry ahmet karacalarin icat ettigi ve ayakbileginden dizin iki karis ustune kadar kullanilan hic kanama olmadan saf yag almayi saglayan bi yontem.dolayisiyla bu kisimda hic morarma olmuyo,daha hizli iyilesiyo dokular zarar gormedigi icin. Ust kisimda kullanilamadigindan oraya mecbur vaser yapti hoca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?