- 11 Mayıs 2018
- 332
- 509
- 53
- Konu Sahibi Pisiannesi
-
Gonalf leri açmadıkça kullanabilirsiniz saklayın mutlaka. İnş gerek kalmaz ama tekrarlayan tedavi olursa raporla almış oldunuz ama gerçekten ne büyük israf ve masraf yaptırmışlar
Geçmiş olsun o adeno denen rahim içi yapışıklık zaten hsg de görmüş olmaları gereken bir şey değil miydi? Yanlış hatırlıyorum sanırım neyse. Endometriozisin rahimdeki versiyonu bu. Rahmin o her ay yenilenen kanayn kalınlaşan dokusu, rahim kasının içine girmiş oluyor. Endo da (bende var eğer yumurtalıkta çikolata kisti olarak bilinen şey değilse yara izi gibi bi yere yapışır her ay kanar her yeri zift gibi bağlar) ise bu rahim içinde değil de mesela rektumda olur, yumurtalıkta olur, isterse karaciğere bile çıkar lanet. Sizinki rahim içinde olmuş. Kanama olmazsa adet görmezseniz vücudun o kısmı çözme baskılama şansı olıyor beslenemiyor o rahim dokusunun kaçak hücreleri öyle diyim.son kullanma tarihi 2021 e kadar devam ediyor gerek olursa kullanabilirim dediğiniz gibi
tedavim olumlu sonuçlanırsada ihtiyacı olan birileri llahaki çıkar
pozitif sonucun şerefine ihtiyacı olanlara gönderirim
yarın kontrol günüm yumurtaların ne kadar büyüdüğüne bakılacak
duruma göre önümüzdeki hafta çarşamba gibi opu yapılır diye düşünüyorum
opu sonrası 3 aylık geçici menapoza sokacaklarmış beni
rahimde adenomyosiz görülmüş..
onu baskılamak için gerekli bir tedaviymiş
konuyla ilgili bilgisi olan var mı aranızda
Merhaba canınızı sıkmayın,iğnede kalan sıvı fazla olan kısmı çünkü aynı şeyi hemşire bana söylemişti siz ayarlayıp vurulduysanz geriye kalan önemli değil panik yapmayınYa gene bengonalfte diyelim son 200 kaldı iğnede ve siz de 200 yapacaksınız, yaptınız ve sıfırı gördünüz, sonra ona rağmen iğnede hala ilaç kalıyo mu yoksa benim yanlış hesaplarım mı of sinir oldum. Ben sıvıyı görünce tam basmadım mı yoksa dün mü yanlış hesapladım diye diye panik oldum. Dibinde kalınca normalde yeni bir kalemden 25 daha almam gerekiyordu ona geçmedim elimdekini tekrar ayarlayıp yaptım. Şu an eksik mi aldım bilemiyorm. 375 benim dozum 25 30 fark ediyo mudur acaba ya başım ağrıdı üç iğne birden yaptım bugün bir de panik oldum
Geçmiş olsun o adeno denen rahim içi yapışıklık zaten hsg de görmüş olmaları gereken bir şey değil miydi? Yanlış hatırlıyorum sanırım neyse. Endometriozisin rahimdeki versiyonu bu. Rahmin o her ay yenilenen kanayn kalınlaşan dokusu, rahim kasının içine girmiş oluyor. Endo da (bende var eğer yumurtalıkta çikolata kisti olarak bilinen şey değilse yara izi gibi bi yere yapışır her ay kanar her yeri zift gibi bağlar) ise bu rahim içinde değil de mesela rektumda olur, yumurtalıkta olur, isterse karaciğere bile çıkar lanet. Sizinki rahim içinde olmuş. Kanama olmazsa adet görmezseniz vücudun o kısmı çözme baskılama şansı olıyor beslenemiyor o rahim dokusunun kaçak hücreleri öyle diyim.
Ya gene bengonalfte diyelim son 200 kaldı iğnede ve siz de 200 yapacaksınız, yaptınız ve sıfırı gördünüz, sonra ona rağmen iğnede hala ilaç kalıyo mu yoksa benim yanlış hesaplarım mı of sinir oldum. Ben sıvıyı görünce tam basmadım mı yoksa dün mü yanlış hesapladım diye diye panik oldum. Dibinde kalınca normalde yeni bir kalemden 25 daha almam gerekiyordu ona geçmedim elimdekini tekrar ayarlayıp yaptım. Şu an eksik mi aldım bilemiyorm. 375 benim dozum 25 30 fark ediyo mudur acaba ya başım ağrıdı üç iğne birden yaptım bugün bir de panik oldum
Ay nası yani mesela gonalf 450 verdiler şimdi bana onun içinde fazladan bir miktar mı varmış? Ben öncesinde içinden 100 almıştım ertesi gün ise 350 aldım bitmesi gerekirken kaldı içinde ve diğer iğneye geçmedim ben de. Tekrar 25 daha ayarlayıp aldım. Günlük 375 alıyorum da karman çorman oluyor. Diğer iğneden şu kadar al yenisinden al 375 e tamamla filan. Baya gereksiz stres yarattı.Merhaba canınızı sıkmayın,iğnede kalan sıvı fazla olan kısmı çünkü aynı şeyi hemşire bana söylemişti siz ayarlayıp vurulduysanz geriye kalan önemli değil panik yapmayın
Merhabalar o yazdıklarınız yumurta sayısı ve boyutları mıydı? İnşalla kaliteli olurlar benim de az görünüyor 6 bilemedin 7 gelişirse dediler.. dondurulacak benimkiler bakalım.. yarın ikinci kontrol. Ve hayır yok benimki zaten hazır içi dolu gonalf çekmiyorum bi yerden ve büyük bi baloncuk da yoktu aslında. Neyse artk az veya çok sorarım yarın.merhaba;
ilacı iğneye alırken şırıngada hava boşluğu kalmış mı diye bakın
dün akşamki dozajı vurulurken aynısı başıma geldi
tüpteki ilacın tamamını şırıngaya alınca 300ml yapması gerekiyordu
bir baktım şırıngada 375 gösteriyor..
ilk başta bir panikledim
sonra uç kısmında ilaç olmadığını fark ettim
şırıngaya arkadan bastırıp havasını çıkarınca 300ml göstergesine denk gelmiş oldu
eğer doğru anladıysam yazdığınızı şırıngadaki hava boşluğuna dikkat edin derim :)
Merhabalar o yazdıklarınız yumurta sayısı ve boyutları mıydı? İnşalla kaliteli olurlar benim de az görünüyor 6 bilemedin 7 gelişirse dediler.. dondurulacak benimkiler bakalım.. yarın ikinci kontrol. Ve hayır yok benimki zaten hazır içi dolu gonalf çekmiyorum bi yerden ve büyük bi baloncuk da yoktu aslında. Neyse artk az veya çok sorarım yarın.
inşalla birlikte de seviniriz günü gelince:)bende de 6 tane falan görünüyor
en büyükleri 13mm şuan için..
benimkiler de dondurulacaklar..
aynı kaderi paylaşıyoruz şuan için
Hiç canınızı sıkmayın. Ben de fazlaca yumurta vardı 17 tane toplandı ama 6 tanesi olgunmuş. Ilk garip oldum. Ama Allaha şükürler olsun 6 sida 3.güne geldi.5.güne getireceklermiş. Yanı önemli olan olgun yumurta sayısı imiş. Basta üzüldüm ama çok şükür. Niyetinizi hiç bozmayın. Doktorunuza guvenin. Insallah saglicakla olgun yumurtalariniz olur.Merhabalar o yazdıklarınız yumurta sayısı ve boyutları mıydı? İnşalla kaliteli olurlar benim de az görünüyor 6 bilemedin 7 gelişirse dediler.. dondurulacak benimkiler bakalım.. yarın ikinci kontrol. Ve hayır yok benimki zaten hazır içi dolu gonalf çekmiyorum bi yerden ve büyük bi baloncuk da yoktu aslında. Neyse artk az veya çok sorarım yarın.
Sağolun desteğiniz için. Umarım öyle olur ama ileri endometriozis hastasıyım benim de altı taneden biri olgun olursa yandık:)Hiç canınızı sıkmayın. Ben de fazlaca yumurta vardı 17 tane toplandı ama 6 tanesi olgunmuş. Ilk garip oldum. Ama Allaha şükürler olsun 6 sida 3.güne geldi.5.güne getireceklermiş. Yanı önemli olan olgun yumurta sayısı imiş. Basta üzüldüm ama çok şükür. Niyetinizi hiç bozmayın. Doktorunuza guvenin. Insallah saglicakla olgun yumurtalariniz olur.
Iyi düşünün iyi olsun.Sağolun desteğiniz için. Umarım öyle olur ama ileri endometriozis hastasıyım benim de altı taneden biri olgun olursa yandık:)
Geçen altı belki yedi deniyodu bugün sanki sırf solda beş tane saydı ya artmış galiba sevindim biraz. Salı da toplama diyolar.
bende öleyim ileri derecede 10 yumurta toplanmıştı 6tanesi döllendi ve devam etti hiç kötü düşünmeyin belli olmazSağolun desteğiniz için. Umarım öyle olur ama ileri endometriozis hastasıyım benim de altı taneden biri olgun olursa yandık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?