Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

merhaba ben de 69 ile başladım hala 69um. henüz kilo almadm. çok bi şey yiyemiyorum. bulantım ve ağrılarım ok. bugün boyunca yiyip içtiğim şey peynir ekmek. bir bardak çay bir kaç bisküvi.. açım ama midem bulandığından bi şey yemeye korkuyorum..

evet canım benim de çok acıyordu. bugün biraz daha hafif.. normalmiş bunlar.

Çok tşkler canım:) Ben de biraz sordum çevreme, sanırım ağrı herkeste oluyormuş adet zamanlarında

amin canım inşallah bende pazartesi gittiğimde keseyi görürüm.kalp atışlarını sonra hareketlerini sonra kucagımda oldugunu görürüm.
Doktora gitmek beni bıraz gecıyor gecenkinden sebep.ama şükürler olsun bu sevıncı yaşadım.rabbim herkese nasip etsin kucagına almayı.

Merhabalar,

Daha önce kahverengi lekelenmem olduğu için çok endişelenmiş, sizlerin fikirlerini sormuştum. Hepinize teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Hemen bir hatırlatma, bugün itibariyle 5 hafta + 4 günlüğüm.

Az önce doktordan geldim, gebelik kesesini ve yolk sac'ı gördük. Haftaya Cuma kalp atışını alabileceğimizi söyledi. Kalp atışını görürsek, kan testine yollayacak (alyuvar-akyuvar-kan şekeri-kolestrol...vs. bakılacak).

Projestron düzeyimi daha önce ölçtürmemiştim. Fakat, sanırım geçen yıl bir düşüğüm olduğu için projestron takviyesi verdi. 100 mg, günde 2 defa geceleri yatarken vajinal yoldan kullanılacakmış. Ağızdan kullanmaktansa gebelerde bu şekilde daha faydalı olduğunu söyledi. Ben de tırnaklarımı iyice bir kısaltayım diyordum tam :)

Kahverengi lekelenme ile igli olarak gebeliğin başında bunun normal olduğunu söyledi. Zaten sadece 2 gün 2-3 damla/sümüksü bi akıntı gelmişti. Devam etseydi ve/veya rengi değişseydi, belki daha ciddiye alırdı doktor.

Kaç kilo başladık, yemek düzeni konularıyla ilgili olarak da: 74.3 başladım, 73'üm şu anda. Bulantı/kusma yok, sadece hava çok sıcak olduğu için fazla yemiyorum. Son 4-5 aydır zaten pasta-börek-beyaz ekmek-beyaz şeker-tereyağ-margarin (katı yağlar)-makarna-pirinç-tatlı yemediğim için kilo veriyordum. Üzerine bir de sıcaklar bastırınca iyice yiyemez oldum. Fakat, ana öğün olarak haftada 2 gün bakliyat + salata, 2 gün tavuk + patates ve salata, 2 gün balık + salata ve 1 gün kırmızı et + tam buğdaylı makarna şeklinde besleniyoum. Günde 1 kupa normal, 1 kupa kafeinsiz kahve. Ara ara kahve yerine çay da oluyor. Haftada 2-3 defa bir avuç kurutulmuş meyve ve fındık-badem-ceviz mutlaka yiyorum. Sabah kahvaltısı olarak 2 porsiyon meyve + yarım litre tam yağlı süt (blenderdan).

Ufff, destan yazmışım :)

slm herkese ya kafama bişey takıldı satı tam hatırlamıyorum yani 17 mayıs zannediyodum ama kese görünürken 2 gün büyük çıkmıştı dün kalp atışlarını dinledik yine 2 gün büyük çıktıilk dönemlerde ultrason doğru çıkar dimi

CeYz dogum gunun kutlu olsun arkadsimmm :)) ne guzel bir hediye olmus bebisin senin icin :))
Gobek konusunda ben de sendenim, cok kilo fazlam yok ama gobus hemen ortada. Ama sanirim gazin cok etkisi var, hem barsaklarim duzensiz hem de midemde cok gaz oluo. Resmen gogsumun altindan itibaren tas gibi oluyorum.
Bu arada ben de 2 kilo aldim, bence de tehlikeli bir sekilde hizli kilo aliyorum! :) ama yine de vucuduma zaman taniyorum, herseyi yemiyorum zaten dikkat ediyorm ama sanirim vucut su topluo bir de benim de regl tarihim geldi aslinda onun da etkisi olabilir. Ayni o donemlerdeki gibi sisim, ne dersiniz ilgili olablir mi?

arkadaslar merhaba,
bu arada simdiye kadar kac kilo aldınız? ben 54 basladım su anda 56'yım. fazla aldım gibi geliyor..8+4.. ve diger sorum azda olsa cay kahve içiyor musunuz?

Allah saglik versin yeterki canim nasilsa miniklerimiz dunyaya geldiklerinde insallah bizi somurcekleri icin verices insallah aldigimiz kilolarimizi :)) bu arada ben de 1.5 kilo aldim..

Ben oldum olasi evde balik pisirmedim kokusundan dolayi. Ha.ile oldugumu ogrendigimden beri de haftada bir ton baligi bir gunde disatda hep gittigimiz bi balikcida izgara buyuk balik yemeye basladim canim sende izgara dene istersrn kokusu olmuyo ..

Iyi ki dogdun canimmm adet tarihimde benimde belim agriyo.. Aynisi bana da oldu dun isyerinde herkes masallah daha cok erken ama erkek olucak heralde dediler Allah hepimizi nzarlardan saklasin aminnnn

slm şubatın güzel anneleri
ben de şubat annesiyim tahmini doğum tarihim 10 şubat
benim de ilk bebişim olacak inşallah
bu topiği yeni gördüm
anneler kulübün de 2013 şubat anneleri
topiği var orda çok anne var bide listemiz var
isimlerimiz, şehirlerimiz, cinsiyet tahminlerimiz
bebişlerimize belirlediğimiz isimler var hep listede,
bi sürü paylaşım da yapılıyor

arkadaslar selam
gobeginin altında hafif kıramp gibi agrısı olan var mı aranızda? bazen oluyo cok korkuyorum.

insan yanında baskalarının da oldugunu gorunce cesaret kazanıyor. biraz kendimi fazla dinliyorum sanırım:))

Bende biraz fazla dinliyorum sanırım.ilk gebeliğimde bebeğimi 7haftalıkken kaybettim.şimdi yüregim agzımda.benımde kasık agrım var birde ara ara giren karın agrım.gögüslerimin şişliği lndi gibi ama içten içten acıyor.birde kabızlık yaşayanını varmı?benım vardı bugun birazdaha rahatım.blrde gazım var cok oda ayıptır söylemesi bi tuhaf kokuyo.kusura bakmayın ama endişelenıyorum herşeyden

Canım doğumgünün kutlu olsun, en güzel hediye içinde ne mutlu sana, kucağına da alırsın inş. :)

Merhaba bende muhtemelen şubat annesiyim ..uzun bir süre sonunda bende hamişim iki yavru var içimde..umarım hepimizin kolay geçer hamişliği

kramplar bendede 2 gündür oluyor adet zamanım heralde ondan ..ben 9.haftanın içindeyim kalp atışlarını gördük..diğer randevum 12. Haftada

Ben oldum olasi evde balik pisirmedim kokusundan dolayi. Ha.ile oldugumu ogrendigimden beri de haftada bir ton baligi bir gunde disatda hep gittigimiz bi balikcida izgara buyuk balik yemeye basladim canim sende izgara dene istersrn kokusu olmuyo ..

Aynen ben de eve sokmuyorum kokusunu hiç geçiremiyorum. Dışarda yiyoruz ama balıkçıya girince bile midem kalkıyor artık Bir süre ben de ton balığı yesem olur heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…