- 1 Haziran 2022
- 3.875
- 1
- 11.603
- 138
- 34
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Dün bir arkadaşım bana ekonomi eskisinden iyi dedi .yalnız cebinde paketi olmadığı için internetten aradı konusamadik ben geri aramıştım . Dedim ekonomi iyiyse kendine kontör yüklede beni doğru düzgün ara dedim. kapattım. Önceden kimsenin durumuyla ilgili asla böyle bir yorum yapmazdim ama artık bıçak kemiğe dayandı.madem ekonomi iyi niye gezemiyorsum , niye üstündeki eski, niye suyun uyduruk diye yapıştırıyorum lafı. Bu insanlar bizim hayatimizi kaydirirken uzulmuyor ben mi onların haline aciyacagim diyorum.Geçen bi teyze maaşlara dünya kadar zam yaptılar daha ne istiyorsunuz dedi bana
Çalışma bakanımız her evin önünde bir araba var ve herkesin çocuğu okula gidebiliyor,refah içinde yaşıyoruz Hamdi olsun demiş.Allah'ım aklıma mukayyet olZam çözüm değil çünkü.
Valla millet önündeki yılların stoğunu yapıyor, neredeyse beşikteki bebesinin okul ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ben hala saf saf bekliyorum bi yerden sonra düzelmez mi acaba diye
Bir fıstık ezmesi ne kadar oldu senin haberin var mı hele bir protein ekmeğinin yanına yaklaşamazsın, et desen zaten hayal olmuşUzun zamandır kan seviyem yerlerde ve ketojenik diyete başlamayı düşünüyordum. Malum yağ bazlı kuruyemiş et vs biraz kaliteyi beslenmeyi gerektiren bir diyet. Tabi alışverişe markete gidince yok anam kalsın ketojenik diyeti yemeğini ye geç dedim kendime. Herşey ateş pahası.
Çok uzun zamandır dışarıda yemek yemiyorum,eşime dedim hadi çıkıp yiyelim birseyler değişiklik olsun falan,neyse dört kişilik aile gittik bif kebapçıya,yedik kalktık derken kasaya gittik ve hesap 385 lira geldi.O anda kalbimin sıkıştığını ve tansiyonumun firladiğını hissettim.Ya zaten küçücük bir ilçede yaşıyoruz,hani lüks bir mekan falan desen o da değil yaniBahçede mangal partileri veririz diye bahçeli ev aldık 5 yıl önce. Gel gör ki kendimize ayda 1 anca yakıyoruz meselakötü kanat 80 TL olmuş
Valla o yine kebapmış ben bugün 1 tane ayvalık tostuna 80 TL verdim. İçecek yok bişey yok. Ve malesef işyerinde her gün yemek yemem gerekiyor dışardanÇok uzun zamandır dışarıda yemek yemiyorum,eşime dedim hadi çıkıp yiyelim birseyler değişiklik olsun falan,neyse dört kişilik aile gittik bif kebapçıya,yedik kalktık derken kasaya gittik ve hesap 385 lira geldi.O anda kalbimin sıkıştığını ve tansiyonumun firladiğını hissettim.Ya zaten küçücük bir ilçede yaşıyoruz,hani lüks bir mekan falan desen o da değil yani.
Bu teyze de emekli yiyecek ekmeği zor buluyor memur maaaşı 10 bin oldu daha ne istiyorsunuz herkesin evi arabası var köyü filan değil diyor kendisinin sefalet içinde olması önemli değil ülkede zengin birileri varsa ülkenin durumu iyi diye düşünüyorlar kötü demeleri için sokakta açlıktan insanların birbirini kesmesi filan lazım heraldeDün bir arkadaşım bana ekonomi eskisinden iyi dedi .yalnız cebinde paketi olmadığı için internetten aradı konusamadik ben geri aramıştım . Dedim ekonomi iyiyse kendine kontör yüklede beni doğru düzgün ara dedim. kapattım. Önceden kimsenin durumuyla ilgili asla böyle bir yorum yapmazdim ama artık bıçak kemiğe dayandı.madem ekonomi iyi niye gezemiyorsum , niye üstündeki eski, niye suyun uyduruk diye yapıştırıyorum lafı. Bu insanlar bizim hayatimizi kaydirirken uzulmuyor ben mi onların haline aciyacagim diyorum.
Kebapsa fiyatı uygunmuş biz en son 2 kişi 450 TL hesap ödedik Mart ayıydı. Sonra dedik ki yok bundan sonra pideciye gidelim, orası da 170 mi ne tuttu ayranla birlikte, ve geçen seneye kadar ben kendimi ekonomik olarak ortanın bir tık üstü sanıyordum. Değiliz onu anladım :))Çok uzun zamandır dışarıda yemek yemiyorum,eşime dedim hadi çıkıp yiyelim birseyler değişiklik olsun falan,neyse dört kişilik aile gittik bif kebapçıya,yedik kalktık derken kasaya gittik ve hesap 385 lira geldi.O anda kalbimin sıkıştığını ve tansiyonumun firladiğını hissettim.Ya zaten küçücük bir ilçede yaşıyoruz,hani lüks bir mekan falan desen o da değil yani.
Hala bu kadar mal insan var mı ya gerçekten bazen inanamıyorum duyduklarımaDün bir arkadaşım bana ekonomi eskisinden iyi dedi .yalnız cebinde paketi olmadığı için internetten aradı konusamadik ben geri aramıştım . Dedim ekonomi iyiyse kendine kontör yüklede beni doğru düzgün ara dedim. kapattım. Önceden kimsenin durumuyla ilgili asla böyle bir yorum yapmazdim ama artık bıçak kemiğe dayandı.madem ekonomi iyi niye gezemiyorsum , niye üstündeki eski, niye suyun uyduruk diye yapıştırıyorum lafı. Bu insanlar bizim hayatimizi kaydirirken uzulmuyor ben mi onların haline aciyacagim diyorum.
Ben genelde haftada birgun dışarıdan söylüyorum,içecek falan olmayınca daha uyguna mâl oluyor ama geçen sene misal 70 liraya denk geliyorsa bu sene 150 liraya denk geliyor.Kebapsa fiyatı uygunmuş biz en son 2 kişi 450 TL hesap ödedik Mart ayıydı. Sonra dedik ki yok bundan sonra pideciye gidelim, orası da 170 mi ne tuttu ayranla birlikte, ve geçen seneye kadar ben kendimi ekonomik olarak ortanın bir tık üstü sanıyordum. Değiliz onu anladım :))
Ben en son dışardan yiye yiye nerdeyse işte kazandığımı full yemeğe harcıyordumValla o yine kebapmış ben bugün 1 tane ayvalık tostuna 80 TL verdim. İçecek yok bişey yok. Ve malesef işyerinde her gün yemek yemem gerekiyor dışardan
geçen 6 lahmacun 3 ayrana 280 TL verince ağlayacaktım artıkBen genelde haftada birgun dışarıdan söylüyorum,içecek falan olmayınca daha uyguna mâl oluyor ama geçen sene misal 70 liraya denk geliyorsa bu sene 150 liraya denk geliyor.
Rica ederim çok haklısınız,söylediğiniz şeyi başka konularda uyguluyorum mesela sinemaya çok giderdik gerek yok o kadar para vermeye nete düşünce izleriz diyorum ..yokluk durumunu biliyor daha önce işyerimiz battı 1 liramızın olmadığı günler yaşadık..bu süreçte bizi hiç üzmedi,hiçbirşey için tutturmadı,o yüzden şimdi kıyamıyorum…son zamlardan sonra haftada 2’de anlaştık..Haddime değil ama söyleyeceğim, sakın kendinizden kısmayın. Anne yüreğidir anlayabiliyorum fakat böyle yaparak onun yokluğu öğrenmesine engel oluyorsunuz bence. Tabii ki hiç gitmesin demiyorum ama azaltsın. Sonuçta starbucksta kahve içemedi diye ölen yok. Yine de siz bilirsiniz tabii, ama çocuklara her istediğini vermek ve fazladan fedakarlık yapmak da iyi değil. Kızım durum böyle böyle, ekonomik kriz var, artık kahve masrafımızı azaltalım üç alıyorsak ikiye düşürelim deseniz?
Açıkçası işyerimde öyle evden getirme şansım pek yok ortam müsait değil. Bir de diyetime uymuyor aralıklı oruç yapıyorum çünkü, burada sağlam bişeyler yemezsem aç kalıyorum, öyle yulafla falan idare edebilecek gibi değilimBen en son dışardan yiye yiye nerdeyse işte kazandığımı full yemeğe harcıyordumArtık yoğurt kabım yulafım meyvemle gidiyorum. Bir de eve yulaf depoladım sırf bunun için
ArttiriyorumKebapsa fiyatı uygunmuş biz en son 2 kişi 450 TL hesap ödedik Mart ayıydı. Sonra dedik ki yok bundan sonra pideciye gidelim, orası da 170 mi ne tuttu ayranla birlikte, ve geçen seneye kadar ben kendimi ekonomik olarak ortanın bir tık üstü sanıyordum. Değiliz onu anladım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?