- 18 Ekim 2017
- 6.164
- 38.660
- 548
- 33
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Vah caniiim hayatta ne buyuk dertler var hemen bir yardim kampanyasiyla destek olmaliyiz. Dedemize sahip cikalimAz önce bankamatikte önümdeki vatandaş isyanlardaydı, Almanya kartımdan Euroyu 16,35ten veriyor, euro 17,5 kaç para kaybım var diye... Hiç üzülmedim, sorsan ekonomi onlar için çok iyi ama parası yalnızca %6 değer kaybedince isyanlarda... Bizim paramız değer kaybından eridi bitti o kadar isyan etmedik.
pazar günü 4 kişi kebepçıya gittik, 900 küsür hesap geldi (alkolsüz). adisyona dolar karşılığını da eklemişler 55 60 dolar arası bir şeydi. o kadar üzüldüm ki birim olarak adamların 60 ödediği şeye biz 900 küsür veriyoruzKebapsa fiyatı uygunmuş biz en son 2 kişi 450 TL hesap ödedik Mart ayıydı. Sonra dedik ki yok bundan sonra pideciye gidelim, orası da 170 mi ne tuttu ayranla birlikte, ve geçen seneye kadar ben kendimi ekonomik olarak ortanın bir tık üstü sanıyordum. Değiliz onu anladım :))
aynı durumdayım eskıden ıstanbul carsı yoluydu benım ıcın su an ucretıne bakmaya korkuorum kı kuafor bıle luks oldu resmen sonumuz hayr olsunMerhaba arkadaşlar ekonomik kriz malumunuz bekarım, iyi bir isim var kazancım bana yetiyordu. Ama son zamanlarda eskiden sıradan olan birçok ihtiyaç lüks haline geldi. Ben mesela seyahat etmeyi seven biriydim, epey sınırlamak zorunda kaldım. Bununla birlikte eskiden arkadaşlarla disarida kahve içmek, beraber birşeyler yemek tamamen sıradanken şuan ayda bir - iki yapabiliyoruz yani epey lüks oldu. Bu yıl bir kez il dışına çıkıp gezmistim diye bayram tatili planımı iptal ettim. Eskiden her hafta kuruyemiş alırken şuan almadan önce iki defa düşünüyorum. Bunun gibi lüks haline gelen durumlariniz oldu mu, alternatif yöntemleriniz nedir? Beraber teselli bulabilir, alternatiflerden örnekler alabiliriz belki .
Ora nere yav burda bır top 5 lıramarmara bölgesinde 40 yıllık yazlığımız var, eskiden yüzüne bakmazdım şimdi orası bana bodrum beachleri gibi geliyor sanki cennet öyle bir değere bindi... geçen gün de dondurmacıya gittik, geçen sene bir top 4 liraydı bu sene 10 olmuş.. yarımşardan 1 top aldım yedim
gemlik-kumla :) lüksün uğramadığı bir yer inanın ama burada bile durum böyleOra nere yav burda bır top 5 lıra
Maalesef bircok şey lüks olmaya başladı.Merhaba arkadaşlar ekonomik kriz malumunuz bekarım, iyi bir isim var kazancım bana yetiyordu. Ama son zamanlarda eskiden sıradan olan birçok ihtiyaç lüks haline geldi. Ben mesela seyahat etmeyi seven biriydim, epey sınırlamak zorunda kaldım. Bununla birlikte eskiden arkadaşlarla disarida kahve içmek, beraber birşeyler yemek tamamen sıradanken şuan ayda bir - iki yapabiliyoruz yani epey lüks oldu. Bu yıl bir kez il dışına çıkıp gezmistim diye bayram tatili planımı iptal ettim. Eskiden her hafta kuruyemiş alırken şuan almadan önce iki defa düşünüyorum. Bunun gibi lüks haline gelen durumlariniz oldu mu, alternatif yöntemleriniz nedir? Beraber teselli bulabilir, alternatiflerden örnekler alabiliriz belki .
20 yıl mı diyorsunuz ya,cidden mi umut da olmazsa düzeleceğine dair nasıl yaşayacağızBu kadar ağır hezimete uğramış ekonomilerin düzelmesi en iyi ihtimalle bir 20 yılı bulur. O da çok sağlam bir kalkınma planıyla olurHa var mı bu planı yapabilecek bir yiğit dersen işte onu hiç sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?