- 26 Şubat 2015
- 1.906
- 4.422
- Konu Sahibi yalnizkus_
Geçen bi teyze maaşlara dünya kadar zam yaptılar daha ne istiyorsunuz dedi banasaçmalamayın ekonomi çoh eyi (!)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçen bi teyze maaşlara dünya kadar zam yaptılar daha ne istiyorsunuz dedi banasaçmalamayın ekonomi çoh eyi (!)
özellikle şu söze çok katılıyorumYa zaten dışarıdaki yiyeceklerin tadı da gramaji da düştü, hadi ayda bi iki kere paraya kiyayim yiyeyim diyorsunuz önünüze gelen yemegin durumu iyice sinir ediyor.
Birde 3-5 sene once aldigim marka kiyafetlerim hala taş gibi ama gecen yil aldigim ayni markanin kiyafetleri dökülüyor. Pahalı seylerin kalitesi de tadi da kalmadi ben en cok buna tahammül edemiyorum.
2017 de ekonomi çok iyiydi... hatta ücretsiz izinede ayrıldım ayrılırkende elektrik süpürge halı aldım... çok rahat geçiindik şükür... herşey 2020 den sonraaa patladııı... 2020 öncesi herşey mükemmeldi.. 2 yıldır zam zam canimdan bezdi.Hayırlı olsun. Mutlulukla huzurla büyütün bebeğinizi. Maddi yönden ailemin bana sunduğu ya da ailesinin eşime sunduğu imkanları günümüz koşulunda kendi çocuğumuza sunamayacağımızı düşündüğümüz için bebek fikri Askıda bizim için.
Makarna ve ekmekte çok ucuz değil ki artık.Alternatif yöntem is loading...
Makarna!
Eppeen içi!
Dün alengirli olmayan dümdüz bir ekmek aldım, 5 lira hazırladım.Makarna ve ekmekte çok ucuz değil ki artık.
Yılbaşına doğru 10 lira olacak tahminimce,asgari ücret zammı kat kat çıkacak bizlerden.Dün alengirli olmayan dümdüz bir ekmek aldım, 5 lira hazırladım.
6 dedi adam.
Bu bir dramdır.
Bugün sadece bebek bezine 600 tl verdim. Başka sözüm yok.Merhaba arkadaşlar ekonomik kriz malumunuz bekarım, iyi bir isim var kazancım bana yetiyordu. Ama son zamanlarda eskiden sıradan olan birçok ihtiyaç lüks haline geldi. Ben mesela seyahat etmeyi seven biriydim, epey sınırlamak zorunda kaldım. Bununla birlikte eskiden arkadaşlarla disarida kahve içmek, beraber birşeyler yemek tamamen sıradanken şuan ayda bir - iki yapabiliyoruz yani epey lüks oldu. Bu yıl bir kez il dışına çıkıp gezmistim diye bayram tatili planımı iptal ettim. Eskiden her hafta kuruyemiş alırken şuan almadan önce iki defa düşünüyorum. Bunun gibi lüks haline gelen durumlariniz oldu mu, alternatif yöntemleriniz nedir? Beraber teselli bulabilir, alternatiflerden örnekler alabiliriz belki .
Ya bu konuda bende çok muzdaribim.yani sokak kedilerim için mama almakta zorlanıyorum artık.. Önceden mama +süt+yaş mama ve sosis flan alırdım. Şu an 15 kiloluk mama dan alırken bile zorlanıyorum. Babamla ortak alıyoruz artık.çözüm demeyelim de şimdilik bu şekil idare ediyoruzBende ayni konum ve durumdayim, kirada vermiyorum ama disari cikmak, seyehat etmek, arabamla bi yerlere gitmek, hatta sokak kedilerine yillardir aldigim 15kg lik mamalar bile lüks haline geldi. Bunlarin alternatifi yok yani para yoksa alternatifte yok, anca evde takilmak, evde bulusmalar yapmak falan..
Zam çözüm değil çünkü.Yılbaşına doğru 10 lira olacak tahminimce,asgari ücret zammı kat kat çıkacak bizlerden.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. + bol bol kıyafet ve ayakkabım var. İyi ki zamanın da almışımBi ara okadar çok makyaj malzemesi alıyordum ki şimdi iyi ki almışım diyorum hevesim kalmadı en azından çünkü şu an üç katı fiyatı var
12 yaşındaki kızımda starbucks delisigeçen perşembe yine zam gelmiş çocuk yıkıldı resmen..her çıktığımızda giriyoruz uygulamadan baktım ciddi kahve giderimiz olmaya başladı ondan kısamam ama kendimden kısıcam mecburen
İcanadoluda yüz milyon sekiz yüz doksan dokuz bin altı yüz kırk yedi groston jelibon rezervi bulunmuş duymadın mi? Seneye düze çikacaz allahin izniyleZam çözüm değil çünkü.
Valla millet önündeki yılların stoğunu yapıyor, neredeyse beşikteki bebesinin okul ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ben hala saf saf bekliyorum bi yerden sonra düzelmez mi acaba diye
Bu kadar ağır hezimete uğramış ekonomilerin düzelmesi en iyi ihtimalle bir 20 yılı bulur. O da çok sağlam bir kalkınma planıyla olur Ha var mı bu planı yapabilecek bir yiğit dersen işte onu hiç sanmıyorumZam çözüm değil çünkü.
Valla millet önündeki yılların stoğunu yapıyor, neredeyse beşikteki bebesinin okul ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ben hala saf saf bekliyorum bi yerden sonra düzelmez mi acaba diye