Arkadaşlar mrb 23 yaşında 86 kg biriydim bunu okudugumda tabiki bnde inanmadm birçok diyet yapıp başarısız olan biri için ama 11. Günümdeym 8.600 gr verdm ve bnm gbi inancını yitirip zayıflamak isteyen arkadaşlara yardmcı olmak istedm buraya yazarak hergün 4 lt su içiyorum lagman yapmamak için 3 gnde bi acı çehre yiyerek tuvalete çkyrm açlık hiç hissetmiyorm artık günde 1 saat da yürüyüş yapıyorum keşke daha önce görseydm bu diyeti yıllardır kilolu bi insan olarak kalmazdm denemenizi tavsiye ederm..Her 4. günde; lavman seti ile veya İngiliz tuzu ile bağırsak temizliği yapıyorsunuz.
Sadece oruç tutmak yeterli değil elbette, sabah ve akşam 2 km yürümek gerekiyor.
Şifa orucu süresinde hızlı kilo verildiği için vücut metabolizma hızı yavaşlıyor. Yaklaşık olarak metabolizma hızı 1/3'e düşüyor. Yani su orucundan önce metabolizmanız günde 2 bin 400 kalori yakabiliyorken diyetten çıkarken bu rakam 700'lere iniyor. Bu sebeple, oruç esnasında ve sonrasında muhakkak surette, metabolizma hızını artıracak etkin spor faaliyetleri, ona uygun ve kesinlikle taviz vermeden uygulanan bir beslenme düzeni ve ilave metabolizma hızı artırıcı destekler -eczane veya diyetisyenlerden alınabilir- almak gerekiyor. Bunu yapmazsanız, verdiğiniz kiloları yeniden alıyorsunuz. En azından günlük spor ve yürüyüş bile yeterli oluyor ama sürekli yapılması ve bırakılmaması kaydıyla.
Su orucunun tek sakıncası var; eğer beyin olarak tam hazır değilseniz sıkıntılı bir süreç yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla iyice ikna olmadan ve tam inanmadan yapılmaması lazım. İlk 3 gün ufak-tefek baş ve ayak ağrısı olabiliyor. Bu durumda zeytinyağı ile vücut masajı yaptırabilirsiniz.
zaman.cm
Münir Arıkan'ın su orucu sonrasında yaşadığı deneyimler...
Alerjik astımdan kurtuldum. Kullandığım ilaçlara veda ettim. Her gün 2-3 ilaç ve geceleri sprey artık yok.
12 yıldır dokunamadığım böbrek ameliyat yerim iyileşti ve yumruk bile atılsa acımıyor. Bu bölgede oluşan fıtık sorunum da geçti.
Sinüzitim ve baş ağrılarım geçti.
Yürüyüş ve koşu performansım yüzde 25 arttı.
Yüzme ve nefes performansım yüzde 50 arttı.
Midem küçüldü. Su orucu reflüsü olanlara çok iyi geliyor.
Kanım sulandı ve temizlendi. Oruç sonrasında test yaptırdım. Tek böbreğim olduğu için, kandaki toksin miktarı fazla çıkıyor ve kan zaman zaman zehirleniyordu.
Derimin gözenekleri açıldı, toksinlerden arındı.
Kendimi daha dingin ve canlı hissediyorum.
14-18 gibi seyreden tansiyonum, şifa orucu sayesinde 7-11 gibi mükemmel bir değere geldi.
Su orucu sonrasında sağlık durumumu 25 günde 2 chek-up ile kontrol ettirdim. Bütün sonuçlar çok iyi çıktı. Şifa orucu sonrasında yapılan tıbbi tahlil ve kontroller, yaptığımız işin ne derece önemli ve gerekli olduğunu ispat ediyor. Ayrıca 'kaslar erir, kalbin tekler' gibi sözler de doğru değil. Çünkü EKG vb. kalp testleri mükemmel çıkıyor. Vücudun 8 ayrı bölgesi için yapılan kas testleri de mükemmel çıktı. Çünkü kalpten ve kaslardan değil, göbekten kilo veriyorsunuz. Günlük bel çevresini ölçerek ve tartılarak her gün 1 kilo verdiğinizi ve göbek bölgesinden inceldiğinizi kendiniz de görebileceksiniz.
Merhabalar gerçekten belli oluyo mu verdiğiniz ve hala gidiyor mu kilolarınız merak ettim de ben 3 gün yapıp bırakmak zorunda kalmıştım ancak tekrar başlamak istiyorumArkadaşlar mrb 23 yaşında 86 kg biriydim bunu okudugumda tabiki bnde inanmadm birçok diyet yapıp başarısız olan biri için ama 11. Günümdeym 8.600 gr verdm ve bnm gbi inancını yitirip zayıflamak isteyen arkadaşlara yardmcı olmak istedm buraya yazarak hergün 4 lt su içiyorum lagman yapmamak için 3 gnde bi acı çehre yiyerek tuvalete çkyrm açlık hiç hissetmiyorm artık günde 1 saat da yürüyüş yapıyorum keşke daha önce görseydm bu diyeti yıllardır kilolu bi insan olarak kalmazdm denemenizi tavsiye ederm..
hiçbirsey yenmiyor.Hic bisey yenilmiyor mu bu diyette sadece su mu ?? Yoksa bir ogun yemek var mi
MERHABA BENDE BASLAMAK ISTIYORUM ACABA SAKINCASI OLURMU DIYE ENDISELENIORUMhiçbirsey yenmiyor.
Benim bugun 2 günüm, dün hiçbirşey yemedim. Bolca su içtim. Akşam yemeği vakti kendimi oyalamak için bir bardak yeşil çay içtim.
Sabah kalktığımda hiç açlık yoktu sadece halsizlik. Tabi hemen kalkıp oğlumu hazırlamam, okula bırakmam sonra işe gidiceğim ve arada 2km civarı yürüyeceğimi düşününce yığılıp kalır mıyım diye korktum. Ve suyuma bir küçük kaşık hakiki bal katıp içtim ve zımba gibiydim bütün gün. Bide eve gelip sil süpür yaptım
kilo farkına gelince, başlangıçta 64.4 iken bu sabah 62.7 idim
7 gün düşünüyorum, umarım hep böyle kolay gider çünkü şu an beni zorlayan tek şey alışkanlık, yoksa açlık ve halsizlik yok
pekı bana aBu su orucunu Türkiye'ye getiren aidin salih bende kitabıda var kaç kez başladım motivasyon düşüklüğü küçük kızım yüZğnden sürdüremedim ama etkili
pekı bana anlatırmısınız nasıl yapılıyor gun ıcınde ne yenılıyor ıcılıyor bende nıyetlenmek ıstıyorum buaksamBu su orucunu Türkiye'ye getiren aidin salih bende kitabıda var kaç kez başladım motivasyon düşüklüğü küçük kızım yüZğnden sürdüremedim ama etkili
APRİL
MERHABA BENDE BASLAMAK ISTIYORUM ACABA SAKINCASI OLURMU DIYE ENDISELENIORUMAYNI KILODAYIZ BEN DE BASLICAM AMA KAC GUNDEN BASLADINIZ ILK
7gunde 5kg mı verdınız daha fazla yapıcakmısımız pekı spor yapmak sart mıBen 7 gün yaptım, açıkçası bende korkarak başladım. İşe gitmem lazım, oğlumun okula bırakıp almak filan. Yığılıp kalır mıyım korkusuyla çantamda şekerler meyve vs taşıdım, ama hiç ama hiç gözüm kararmadı, bayılır gibi olmadım. Hatta 2. günü atlatınca hepten kolay geldi bana. Evde eliptik bisikletim var yarım saat de eliptik yaptım işin gücün üstüne.
7 gün sadece su içtim , 2 gün de yavaş yavaş gıdalara geçiş yaptım, kitapta anlatıldığı gibi. Şimdi alkali besleniyorum kilo koruma sağlıklı beslenmeyle devam ediyorum. 59 oldum diyet bitimi ve hala aynı kilodayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?