- 15 Aralık 2022
- 463
- 469
- 27
Selamlar öncelikle. 6 senelik evliyim ve bu 6 senenin 5 senesini kayınvalidem ile yaşayarak geçirdim. Kendi evime geçeli henüz 10 gün oldu. Kayınvalidem arkadaşından uzaklaşmak istediği sebebi ile bize geldi. 1 ay kalıp uzaklaşacağım beni idare edin dedi ancak tek çocuğu eşim değil. Ve biz daha evimizin tadını bile çıkartmadık. Onun için programlarımızı iptal ettik, evimizi ziyaret etmek isteyenlere müsait değiliz dedik, yılbaşı planımızı iptal ettik. Zaten sormadı bile planınız var mı diye. Eşime bunu belirttim, kendi ailemden bile davet etmedim kimseyi, daha 10 gün oldu evimin tadını çıkartamadım dedim. Ve bana sen çok büyütüyorsun ben senin annene bunu yapmazdım dedi. şu senin annen benim annem olayından nefret ediyorum, kıyas yapılması saçma. Düşünceli bir anne zaten, evlerine daha yeni taşınmışlar ne işim var der geçerdi. Ben zaten yıllarımı kayınvalide ile yaşayarak geçirmişim, sabır etmişim. Fakat şimdi durum yine aynı. Ben mi ruhen yoruldum? Ayrıca mutfağıma falan da giremiyorum yemek yapıcam bahanesi ile mutfağımın tüm düzenini değiştiriyor. Ayrıca yemek yapmasını istemiyorum. İşe gidip geliyoruz ve o evde kalıyor . Yarım ağızla ay size yük olmadım dimi diyor ama fikir soran yok asla. Arkadaşlar ben ruhen çok yorgunum çünkü senelerce kayınvalidem ile yaşadım. Yani ben mi yorulduğum için böyle düşünüyorum? Nasıl bir yol izlemem gerekli?