kızlar 4-5 gün kadar oldu 2 adet su kaplumbağası aldım kızlarfakat bakımı , yetiştirmesi hakkında pek bilgim yok :26: aramızda tecrübeli arkadaşlardan yararlanmak isterim , püf noktaları almak isterim
evet canım plastik kapta aldım ve küçüklercanım plastik kaptamı aldın. küçüklerse sıcak tutman lazım.kaloriferin üstüne koyabilirsin kabı.bide kabuklarına jel alman lazım pamukla silersin.hastalanmıyolar yalnız jeli sürdükten sonra ayrı yerde beklet tospaları jel yüzlerine gelirse kör olur.bide plastik kaptalarsa güneşli havalarda pencerenin iç tarafına koyarsın.güneş vitamin sağlıyo onlara.suları ılık olsun .bende plastik kapta aldım çok küçüklerdi sonra akvaryum aldım ve ısıtıcı aldım şuan 9cm ler.....
canım paylaşımın için çok teşekkür ederim beni çok güzel aydınlattınBenim de 2 tane tospişim var 8 yaşındalar şuandaİlk aldığımda minicik plastik bir kaptaydılar.
Kabukları yumuşakçaydı. Her gün bir dış fırçasıyla hafifçe kabuklarını fırçalayıp sonra da pamukla
kabuk sertleştiri sürüyordum. sifaa nin bahsettiği jel sanırım farklı bir şey benimkinden, çünkü
ben sıvıyı kabuğa sürdükten sonra ayrı yere almıyordum, yavrucuklarıma bişeycik olmadı
Ayrıca kabuğun alt kısımlarının da sertleşmasi ve kabuk değişimine yardımcı olmak adına
kaba taşlar atabilirsin, ben renkli akvaryum taşlarından koymuştum. Kabuğa sürtünmesi
faydalı oluyor taşların.
Yeme damlatılan vitaminlerden de almanı tavsiye ederim. Sırf yemle yeterince beslenemiyorlar
çünkü. Ayrıca yem yanında karpuz, elma, çilek, üzüm, kıvırcık,salatalık, biber falan da verdim,
hapur hupur götürdüler vallaTabi sebzelerin tuzsuz olmasına dikkat et.
Uzunca bir süre plastik kapta bakıp sonra minik bir akvaryuma aldım ben ama akvaryumu
sevmediler, depresyona girdilerDaha büyük plastik birkap aldım, senelerdir oradalar,
mutlular:) Akvaryum ısınma açısından iyi olur ama plastik kapta da sorunsuz besleyebilirsin,
tabi sıcak yerlerde tutma koşuluyla.
Şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok canım. Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin
canım paylaşımın için çok teşekkür ederim beni çok güzel aydınlattınevet vitaminimizde var yeme damlatılandan inşallah alnımın akıyla minicik kapluşlarımı kocamann tosbacık yaparım yaaa plastik kaba su koyuyoruz ya hani suyu tam ne kadar doldurmalıyız yaaaa aldığım yerdeki beyfendi çok fazla koymamamı tavsiye etti :26: bende az koyuyorum :26: kalorifer peteğine yakındalar ondanmıdır yoksa bu kapluşlar suyu lırk lırk içiyorlar mıda eksiliyor su bu su miktarı konusunda aydınlatırsan memnun olurum
canım benim yine benim için tecrübelerinden , güzel paylaşımlarından dolayı tekrar teşekkür ederimBuharlaşıyordur su canım, azaltıkça azar azar eklebilirsin
Tospişlerim ufakken kabuklarının ucu azıcık dışarıda kalacak kadar
su koyuyordum ama şimdi baya dolduruyorum, yürümeyip yüzüyorlar
Eğer çıkıp dinlenebilecekleri bir çıkıntı varsa kabında fazla su doldurmanın
bir sakıncası olmaz tatlım:112:
Benim tospişlerden biri tatlım
Şaşkın şey karada uyuyup kalmış, kabuğu azcık beyaz
o yüzden ama normalde kabuk değişimini tamamladı, ergen oldu
Eki Görüntüle 290443
Ayyyyy cicişlere bakkkkkk çok tatlılarrrr daha yeni gördümmmm
Benim oburlar da böyle minicikti kocaman oldular şimdii
merhaba canımMerhabalar...Benimde bir zamanlar bi kaplumbgm oldu o zamnlar çok hevesle almış ve beslemiştim fakat artık evde kaplumbaga beslemesine sıcak bakmıyorum.Suyunu sık sık değiştirmen gerekiyor yoksa koku yapıyo ben 2 güne bir değiştiriyordum.Kıyamayıp fazla yem verirsen çok çbuk büyüyolar.Tabi büyünce kabında çıkma olayı oluyo evde kaybolabiliyo.Biz öldürmeden büyütmeyi başardık ve daha sonra akvaryumcuya teslim ettik.
Buharlaşıyordur su canım, azaltıkça azar azar eklebilirsin
Tospişlerim ufakken kabuklarının ucu azıcık dışarıda kalacak kadar
su koyuyordum ama şimdi baya dolduruyorum, yürümeyip yüzüyorlar
Eğer çıkıp dinlenebilecekleri bir çıkıntı varsa kabında fazla su doldurmanın
bir sakıncası olmaz tatlım:112:
Benim tospişlerden biri tatlım
Şaşkın şey karada uyuyup kalmış, kabuğu azcık beyaz
o yüzden ama normalde kabuk değişimini tamamladı, ergen oldu
Eki Görüntüle 290443
merhaba canımbende 2 günde bir değiştiriyorum suyu yem kaç günde 1 vermeliyim :26: 2 adet minik kapluşlarıma :26: ayyy korktum yaaa :18::18::18: bendede kabından çıkarlarsa :18::18::18: evde kaybolurlar ve bulamazsam :18::18::18: amannn dikkat etmeliyimmm paylaşımın için sağol canım yaaa aslında aldığımız yerde sormayı unutmuştum büyüyünce alırmısınız diye bakalım büyütüp o günlere gelebilirsek , gerekirse iade ederiz yada büyük verip küçük alıp döneriz eve
evet canım plastik kapta aldım ve küçüklerkaloriferin üstünde değiller fakat kaloriferin önünde fiskos sehpama koydum kabı evet ilk koyduğumda suyu soğuk koymuştum :26: dün sularını yeniledik eşim ılık su koymamı söyledi bende ılık su koydum jelimizde var vitaminimizde jel konusunda dediğin gibi uygulama yaparım çok çok sağol cnm aaa akvaryum haaa imkanın varsa eğer resimleyip buraya paylaşabilirmisin merak ettim ciciş kapluşlarını maşallah kocaman olmuş seninkiler haaa bide kapluşun birinin gözünün biri hep kapalı diğer gözünüde arada bi minicik açıyo :26: üzüldüm açıkcası keyfi yok gibi hasta gibi ölmesinden korkuyorum
benim 3 yaşındaki kapluşlarım bu boydalarr. akvaryumda olmadıkları için çok fazla gelişememişler sanırım.
Arkadaşlar şunu söyliyim. bunlar sıcak su kaplumbağaları. soğukta ölürler. su sıcaklıklarının 24 derecenin altına düşmemesi lazım. ideali 26-30 arasıdır.
benim akvaryumum 100 cm. ısıtıcısı ve kuru alanı var. bunlar önemli. birde kabukları için uvb ışığım var. kaplumbağaların kabuk gelişimi için güneş ışınlarına ihtiyacı varr.
Canım sen kaplumbağalarını akvaryuma nasıl alıştırdın? Benimkiler malesef akvaryuma koyunca yem yememeye başlıyorlar
ve kuru alandan suya hiç girmiyorlar. Sürekli uyuyorlar:26: Çok büyük plastik kaptalar ve buraya koymadığım sürece
mutsuzlar:44::44:
Akavaryumunda ısıtıcı varmı?Eğer ısıtıcın yoksa akvaryumdaki su miktarı daha fazla olduğu için akvaryumun suyu kaptakine göre daha soğuktur o yüzden iştahları kesilebilir.Birde akvaryumuna yukarıda bir mesajda örnekteki gibi kuru alan yapmalısın sürekli suda kalmayı sevmezler.Arasıra kuru alana çıkıp lambadan kabuklarını ısıtmak hoşlarına gider ve ihtiyaçtır.Hatta birden fazla sayıda kaplumbağan varsa kuru alanda üstüste çıkıp güneşlenirler.
Eki Görüntüle 298268 Eki Görüntüle 298267
Canım sen kaplumbağalarını akvaryuma nasıl alıştırdın? Benimkiler malesef akvaryuma koyunca yem yememeye başlıyorlar
ve kuru alandan suya hiç girmiyorlar. Sürekli uyuyorlar:26: Çok büyük plastik kaptalar ve buraya koymadığım sürece
mutsuzlar:44::44: