Su Kaplumbağaları Bakımı Hakkındaki Tecrübelerimizi Paylaşalım mı?

Cevabın için teşekkür ederim canım sabah akvaryumu kurup denicem

paylaşımın için çoookk teşekkürler canım

haklısın canım sizlerin tecrübeleriyle ve netteki araştırmalarımla başarılı olacağıma inannıyorum , çok teşekkür ederim ilgin için

evet evet veremem ben kapluşlarımı kimselere şimdiden çok alıştım hem malesef ben 5 yıldır bebek özlemi çekmekteyim sırf bu yüzden eve 2 ciciş kapluşları aldık inşallah birlikte büyüyeceğiz

canımm iyiki resimleyip paylaşmışsın maşallah çocukların çokk tatlılar

canım çok çok teşekkür ediyorum bu güzel paylaşımın için damla ve kremi derhal alıp ilgileneceğim hemen hemen 1 ay sonra ev taşıma ihtimalimiz yüksek taşındığım evde ancak temin edebilirim akvaryum ve materyallerini inşallah 1 ay çok uzun ve ciddi süre değildir :18:

canım senin kaplumbağalrda maşallah çok çok tatlılar ne güzel ya birbirlerine sarılmışlar bayıldımm resimleyip bizlerle paylaştığın için teşekkürler

benimde iki tane kaplumbağam var biri 5 digeri 4 yasında.
ortamlarını değiştirdiğinizde 2-3 gün alışma problemi yasıyorlar ancak sonunda alışıyorlar o yüzden beklemenizi öneririm 15 güne kadar yem yemeseler bile problem olmaz.sadece ısıtıcı filtre ve ısığını eksik etmeyin derim bunlar cok önemli kabuklarını fırçalamakta ölü kabukları atmalarına yardımcı oluyor bunlar cok önemli.ısıtıcı çok önemli çünkü kış uykusuna yatmamaları gerekiyor.eğer uyurlarsa uyanamayıp ölüyorlar,doğal ortamlarında değiller çünkü..
ayrıca arkadaşlar plastik kaplar ölüm fanusu diye anılıyor lütfen bu minik canları bu kaplarda barındırmayalım, hiç sağlıklı değil çünkü.

senin kaplumbağalarda maşallah kocaman olmuşlar canım çok haklısın akvaryum şart bu cicişlere ama şunu belirteyim jel almıştık kapluşları alırken ben zaman zaman kabuklarına pamuk yardımıyla jel damlatıp gezdiriyorum fakat kaçıkaçıveriyorlar çok rahatsız mı oluyorlar :26: yoksa korkuyorlar mı anlamadım :26: bakımlarını ihmal etmeden uygulamak istiyorum inşş kapluşlarım izin verirler

ben şahsen bu kabuklarına sürülen jellere karşıyım onun yerine haftada bir mutlaka bir diş fırçasıyla fırçalıyorum,bu kabuklarını tazeliyor,canım ayrıca akvaryumda mutlaka tırtıklı hem üstüne çıkıp kuruyabilecekleri hemde kabuklarını sürtebilecekleri kaya bulundurman bu da kabukları icin iyi.kendileri küçük ama bakımları büyük canlar bunlar işte=)

haklısın canım elimizdeki jel bitene kadar kullanalım sonra sizler gibi fırçalama yöntemine geçeriz tavsiyelerin için tekrar çok teşekkürler tatlım

Sifacım kaplumbağalar benim değil bir kaplumbağa sitesine üyeyim oradan birinin kaplumbağaları.

benimde kara kaplumbağam vardı 4 yıl yaşadı bizde sonra öldü kaplumbağa beslemekmi bidaha asla okadar üzüldümki çünkü.Bakımı çok zor.Güneşlendirmeniz gerekiyor sürekli sakın aksatmayın yoksa kabukları yumuşuyor hasta oluyorlar

Ben kendi kaplumbağalarımı çok yedirmekten hayvancıkları patlatmıştım. Ama şimdi 2 tane daha kaplumbağamız var yeğenimin sabahları besliyoruz belli ölçülerde sonra vitaminleri var haftada onu damlatıyoruz sularına yıkıyorum bıcı bıcı yaptırıyorum onları birde

yaa bende de bir tane vardi ama oldu bakamadim,bakimi zor bence,suyu sicak tutmak gerekiyor,ilaclari da var,gecen sene 1kaplumbaga 6balik oldurdum,tam bir hayvan katiliyim yaa( bakimi zor bir daha almam

yaa bende de bir tane vardi ama oldu bakamadim,bakimi zor bence,suyu sicak tutmak gerekiyor,ilaclari da var,gecen sene 1kaplumbaga 6balik oldurdum,tam bir hayvan katiliyim yaa( bakimi zor bir daha almam

Canım sen yine iyisin. Bizde 3 kaplumbağa, 2 kuş, 7 balık ve 1 tavşan telef oldu :26:

Sifacım kaplumbağalar benim değil bir kaplumbağa sitesine üyeyim oradan birinin kaplumbağaları.
yaaa bende senin cicişler sanmıştım ama imkanın varsa resimlersin belki benim için paylaşımın için tekrar teşekkür ederim canım benim

ayyy canım benim yaaaa bende çok üzüldüm yaaa bende korkuyorum hep takip ediyorum öldüler mi diye sorumluluklarımız büyük tabi şu an tek özentim kabukları için tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum çünkü çok faydalı bilgiler edindim

hadi yaaaa patlatmıştım derken ölmüşler miydi kapluşlar fazlaca yemekten üzüldüm canım benim yaa neyseki şimdi yeğenciğinin kaplşlarına daha özentili , keyiflice bıcı bıcılar devam ediyormuş kolaylıklar canım

canım benim yaaa kendini suçlama lütfen malesef öledebiliyorlar bu sevimli cicişler

Canım sen yine iyisin. Bizde 3 kaplumbağa, 2 kuş, 7 balık ve 1 tavşan telef oldu :26:
offfff itiraflara geçmişiz kızlar bendede muhabbet kuşu , balık kaybım vardı tabi

tam bugün su kapluşumu kaybettim , ve üzerine bu konuyu gördüm ((

kızlar peki bana akıl verin , gömcekmiyim ben bu kaplumbağayı :S henüz yapamadım bişi , duruo suyun içinde...

kızlar peki bana akıl verin , gömcekmiyim ben bu kaplumbağayı :S henüz yapamadım bişi , duruo suyun içinde...
canım benim çok üzüldüm yaaaa ama ben bir fikir veremeyeceğim yaaa :26: ne yapsak ki :44:

......................

Son düzenleme:

Önce öldüğünden emin ol. Kolları falan sertleşmiş mi:S

canım benim çok üzüldüm yaaaa ama ben bir fikir veremeyeceğim yaaa :26: ne yapsak ki :44:

Önce öldüğünden emin ol. Kolları falan sertleşmiş mi:S

elleyemem ya kollarına şimdi :S ama eminim sanki , kış uykusuna yatması imkansız ısıtıcısı var çünkü , birde suyun içinde işte , karada değil yani , bazen böyke hareketsiz olurdu , cama tık tık yapardım yada motoru çalıştrrdm canlanırdı ama , bugün işe yaramadı hiç biri ve , öğlendir suyun aynı yerinde duruo :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…