Su Kaplumbağaları Bakımı Hakkındaki Tecrübelerimizi Paylaşalım mı?

mutsuz değiller canım sadece korkuyorlar. kaplumbağala iki üç gün böyle yapabilirler. benimkide bir süre yemek yemedi ama sonra alıştı ve yedii mamasını. yer değişikliğinden bir süre böyle olmaları normal canım.

Cevabın için teşekkür ederim canım sabah akvaryumu kurup denicem

benim 3 yaşındaki kapluşlarım bu boydalarr. akvaryumda olmadıkları için çok fazla gelişememişler sanırım.
Arkadaşlar şunu söyliyim. bunlar sıcak su kaplumbağaları. soğukta ölürler. su sıcaklıklarının 24 derecenin altına düşmemesi lazım. ideali 26-30 arasıdır.
benim akvaryumum 100 cm. ısıtıcısı ve kuru alanı var. bunlar önemli. birde kabukları için uvb ışığım var. kaplumbağaların kabuk gelişimi için güneş ışınlarına ihtiyacı varr.
paylaşımın için çoookk teşekkürler canım :KK16:

ufak bir akvaryumda da bakılabilirler başlangıç olarak. 50 cm mesela.
yüzmeyi seven hayvanlar. çok mutlu oluyorlar böyle ortamalarda.
o kaplara ne yazıkki ölüm kabı deniliyor. netten biraz araştırırsanız görüceksiniz.
haklısın canım sizlerin tecrübeleriyle ve netteki araştırmalarımla başarılı olacağıma inannıyorum , çok teşekkür ederim ilgin için :KK34:

o kadar alışılıyor ki vermeye kıyamassınız. onun yerine akvaryumunuzu büyütürsünüz.
benim bi kız bi erkek kaplumbağam var. ikisininde kişilikleri farklı. çocuk gibiler. onları verip yenilerini almayı bile düşünemem.
sizde öyle olucaksınız alıştıkça.
evet evet veremem ben kapluşlarımı kimselere :KK50: şimdiden çok alıştım :KK19: hem malesef ben 5 yıldır bebek özlemi çekmekteyim :KK5: sırf bu yüzden eve 2 ciciş kapluşları aldık :KK48: inşallah birlikte büyüyeceğiz :KK31::KK16:

canımm iyiki resimleyip paylaşmışsın :KK16::KK16: maşallah çocukların çokk tatlılar :nazar::KK19:

şifacım plastik kapta bakmaya devam edersen çok geçmeden önce gözleri kör olacak sonrada akciğer enfeksiyonundan ölecekler.Acilen bir akvaryum almalısın akvaryumun içine mutlaka filtre ve ısıtıcı almalısın sularını 27 derecede sabitlemelisin.Gözünde sorun olan kaplumbağayı hergün ayrı bir kaba alıp o kabın içinede eczaneden alacağın gentamisin göz damlasından birkaç damla damlatmalısın ve kaplumbağayı bir süre bu kabın içinde bekletmelisin.Ayrıca insanlar için kullanılan göz teremiciyn inden kapalı olan göze hergün süremelisin.Akavaryumun kenarına bir kuru alan yapmalısın ve kuru alanın üzerinede lamba takmalısın kaplumbağalar sudan yüzerek rahatlıkla bu kuru alana çıkabilmeli ve kabuklarını ısıtabilmeliler gündüzleri 3 saat kadar açık kalsa yeterli olacaktır bu lamba.

Örnek bir kaplumbağa akvaryumu resmi ekliyorum sana fikir olması açısından.

Eki Görüntüle 297646
canım çok çok teşekkür ediyorum bu güzel paylaşımın için damla ve kremi derhal alıp ilgileneceğim :KK34: hemen hemen 1 ay sonra ev taşıma ihtimalimiz yüksek :KK5: taşındığım evde ancak temin edebilirim akvaryum ve materyallerini :KK3: inşallah 1 ay çok uzun ve ciddi süre değildir :18:

Akavaryumunda ısıtıcı varmı?Eğer ısıtıcın yoksa akvaryumdaki su miktarı daha fazla olduğu için akvaryumun suyu kaptakine göre daha soğuktur o yüzden iştahları kesilebilir.Birde akvaryumuna yukarıda bir mesajda örnekteki gibi kuru alan yapmalısın sürekli suda kalmayı sevmezler.Arasıra kuru alana çıkıp lambadan kabuklarını ısıtmak hoşlarına gider ve ihtiyaçtır.Hatta birden fazla sayıda kaplumbağan varsa kuru alanda üstüste çıkıp güneşlenirler.

Eki Görüntüle 298268 Eki Görüntüle 298267
canım senin kaplumbağalrda maşallah çok çok tatlılar :KK34::nazar: ne güzel ya birbirlerine sarılmışlar :KK70::KK31: bayıldımm :KK16: resimleyip bizlerle paylaştığın için teşekkürler En Büyük KK

benimde iki tane kaplumbağam var biri 5 digeri 4 yasında.
ortamlarını değiştirdiğinizde 2-3 gün alışma problemi yasıyorlar ancak sonunda alışıyorlar o yüzden beklemenizi öneririm 15 güne kadar yem yemeseler bile problem olmaz.sadece ısıtıcı filtre ve ısığını eksik etmeyin derim bunlar cok önemli kabuklarını fırçalamakta ölü kabukları atmalarına yardımcı oluyor bunlar cok önemli.ısıtıcı çok önemli çünkü kış uykusuna yatmamaları gerekiyor.eğer uyurlarsa uyanamayıp ölüyorlar,doğal ortamlarında değiller çünkü..
ayrıca arkadaşlar plastik kaplar ölüm fanusu diye anılıyor lütfen bu minik canları bu kaplarda barındırmayalım, hiç sağlıklı değil çünkü.

benimde iki tane kaplumbağam var biri 5 digeri 4 yasında.
ortamlarını değiştirdiğinizde 2-3 gün alışma problemi yasıyorlar ancak sonunda alışıyorlar o yüzden beklemenizi öneririm 15 güne kadar yem yemeseler bile problem olmaz.sadece ısıtıcı filtre ve ısığını eksik etmeyin derim bunlar cok önemli kabuklarını fırçalamakta ölü kabukları atmalarına yardımcı oluyor bunlar cok önemli.ısıtıcı çok önemli çünkü kış uykusuna yatmamaları gerekiyor.eğer uyurlarsa uyanamayıp ölüyorlar,doğal ortamlarında değiller çünkü..
ayrıca arkadaşlar plastik kaplar ölüm fanusu diye anılıyor lütfen bu minik canları bu kaplarda barındırmayalım, hiç sağlıklı değil çünkü.
senin kaplumbağalarda maşallah kocaman olmuşlar :nazar: canım çok haklısın akvaryum şart bu cicişlere :KK28::KK34: ama şunu belirteyim jel almıştık kapluşları alırken ben zaman zaman kabuklarına pamuk yardımıyla jel damlatıp gezdiriyorum fakat kaçıkaçıveriyorlar çok rahatsız mı oluyorlar :26: yoksa korkuyorlar mı anlamadım :26: bakımlarını ihmal etmeden uygulamak istiyorum inşş kapluşlarım izin verirler :nazar::KK9::KK16:

ben şahsen bu kabuklarına sürülen jellere karşıyım onun yerine haftada bir mutlaka bir diş fırçasıyla fırçalıyorum,bu kabuklarını tazeliyor,canım ayrıca akvaryumda mutlaka tırtıklı hem üstüne çıkıp kuruyabilecekleri hemde kabuklarını sürtebilecekleri kaya bulundurman bu da kabukları icin iyi.kendileri küçük ama bakımları büyük canlar bunlar işte=)

ben şahsen bu kabuklarına sürülen jellere karşıyım onun yerine haftada bir mutlaka bir diş fırçasıyla fırçalıyorum,bu kabuklarını tazeliyor,canım ayrıca akvaryumda mutlaka tırtıklı hem üstüne çıkıp kuruyabilecekleri hemde kabuklarını sürtebilecekleri kaya bulundurman bu da kabukları icin iyi.kendileri küçük ama bakımları büyük canlar bunlar işte=)
haklısın canım elimizdeki jel bitene kadar kullanalım sonra sizler gibi fırçalama yöntemine geçeriz :KK9: tavsiyelerin için tekrar çok teşekkürler tatlım :KK34::KK16:

paylaşımın için çoookk teşekkürler canım :KK16:

haklısın canım sizlerin tecrübeleriyle ve netteki araştırmalarımla başarılı olacağıma inannıyorum , çok teşekkür ederim ilgin için :KK34:

evet evet veremem ben kapluşlarımı kimselere :KK50: şimdiden çok alıştım :KK19: hem malesef ben 5 yıldır bebek özlemi çekmekteyim :KK5: sırf bu yüzden eve 2 ciciş kapluşları aldık :KK48: inşallah birlikte büyüyeceğiz :KK31::KK16:

canımm iyiki resimleyip paylaşmışsın :KK16::KK16: maşallah çocukların çokk tatlılar :nazar::KK19:

canım çok çok teşekkür ediyorum bu güzel paylaşımın için damla ve kremi derhal alıp ilgileneceğim :KK34: hemen hemen 1 ay sonra ev taşıma ihtimalimiz yüksek :KK5: taşındığım evde ancak temin edebilirim akvaryum ve materyallerini :KK3: inşallah 1 ay çok uzun ve ciddi süre değildir :18:

canım senin kaplumbağalrda maşallah çok çok tatlılar :KK34::nazar: ne güzel ya birbirlerine sarılmışlar :KK70::KK31: bayıldımm :KK16: resimleyip bizlerle paylaştığın için teşekkürler En Büyük KK
Sifacım kaplumbağalar benim değil bir kaplumbağa sitesine üyeyim oradan birinin kaplumbağaları.

benimde kara kaplumbağam vardı 4 yıl yaşadı bizde sonra öldü:KK14::KK14::KK14: kaplumbağa beslemekmi bidaha asla okadar üzüldümki çünkü.Bakımı çok zor.Güneşlendirmeniz gerekiyor sürekli sakın aksatmayın yoksa kabukları yumuşuyor hasta oluyorlar:KK14::KK14::KK14:

Ben kendi kaplumbağalarımı çok yedirmekten hayvancıkları patlatmıştım. :KK50: Ama şimdi 2 tane daha kaplumbağamız var yeğenimin sabahları besliyoruz belli ölçülerde sonra vitaminleri var haftada onu damlatıyoruz sularına yıkıyorum bıcı bıcı yaptırıyorum onları birde :KK53:

yaa bende de bir tane vardi ama oldu bakamadim,bakimi zor bence,suyu sicak tutmak gerekiyor,ilaclari da var,gecen sene 1kaplumbaga 6balik oldurdum,tam bir hayvan katiliyim yaa:KK43:( bakimi zor bir daha almam

yaa bende de bir tane vardi ama oldu bakamadim,bakimi zor bence,suyu sicak tutmak gerekiyor,ilaclari da var,gecen sene 1kaplumbaga 6balik oldurdum,tam bir hayvan katiliyim yaa:KK43:( bakimi zor bir daha almam

Canım sen yine iyisin. Bizde 3 kaplumbağa, 2 kuş, 7 balık ve 1 tavşan telef oldu :26: :KK53:

Sifacım kaplumbağalar benim değil bir kaplumbağa sitesine üyeyim oradan birinin kaplumbağaları.
yaaa :KK9::KK9::KK9: bende senin cicişler sanmıştım :KK17: ama imkanın varsa resimlersin belki benim için :KK34: paylaşımın için tekrar teşekkür ederim canım benim :KK54:

benimde kara kaplumbağam vardı 4 yıl yaşadı bizde sonra öldü:KK14::KK14::KK14: kaplumbağa beslemekmi bidaha asla okadar üzüldümki çünkü.Bakımı çok zor.Güneşlendirmeniz gerekiyor sürekli sakın aksatmayın yoksa kabukları yumuşuyor hasta oluyorlar:KK14::KK14::KK14:
ayyy canım benim yaaaa bende çok üzüldüm :KK5: yaaa bende korkuyorum hep takip ediyorum öldüler mi diye :KK50: sorumluluklarımız büyük tabi :KK15: şu an tek özentim kabukları için :KK28: tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum çünkü çok faydalı bilgiler edindim :KK31::KK19::KK54:

Ben kendi kaplumbağalarımı çok yedirmekten hayvancıkları patlatmıştım. :KK50: Ama şimdi 2 tane daha kaplumbağamız var yeğenimin sabahları besliyoruz belli ölçülerde sonra vitaminleri var haftada onu damlatıyoruz sularına yıkıyorum bıcı bıcı yaptırıyorum onları birde :KK53:
hadi yaaaa patlatmıştım derken ölmüşler miydi kapluşlar fazlaca yemekten :KK53::KK53::KK53: üzüldüm canım benim yaa :KK5: neyseki şimdi yeğenciğinin kaplşlarına daha özentili , keyiflice bıcı bıcılar devam ediyormuş :KK9: kolaylıklar canım :KK54:

canım benim yaaa kendini suçlama lütfen malesef öledebiliyorlar bu sevimli cicişler :KK50:

Canım sen yine iyisin. Bizde 3 kaplumbağa, 2 kuş, 7 balık ve 1 tavşan telef oldu :26: :KK53:
offfff :KK5: itiraflara geçmişiz kızlar :KK17: bendede muhabbet kuşu , balık kaybım vardı tabi :KK14:

tam bugün su kapluşumu kaybettim , ve üzerine bu konuyu gördüm :KK43:((

kızlar peki bana akıl verin , gömcekmiyim ben bu kaplumbağayı :S henüz yapamadım bişi , duruo suyun içinde...

kızlar peki bana akıl verin , gömcekmiyim ben bu kaplumbağayı :S henüz yapamadım bişi , duruo suyun içinde...
canım benim çok üzüldüm yaaaa :KK5: ama ben bir fikir veremeyeceğim yaaa :26: ne yapsak ki :44:

......................

Son düzenleme:

Önce öldüğünden emin ol. Kolları falan sertleşmiş mi:S

canım benim çok üzüldüm yaaaa :KK5: ama ben bir fikir veremeyeceğim yaaa :26: ne yapsak ki :44:

Önce öldüğünden emin ol. Kolları falan sertleşmiş mi:S

elleyemem ya kollarına şimdi :S ama eminim sanki , kış uykusuna yatması imkansız ısıtıcısı var çünkü , birde suyun içinde işte , karada değil yani , bazen böyke hareketsiz olurdu , cama tık tık yapardım yada motoru çalıştrrdm canlanırdı ama , bugün işe yaramadı hiç biri ve , öğlendir suyun aynı yerinde duruo :S

X