şu el üstünde tutulan, bir dedikleri iki yapilmayanlar

kişiden kişiye değişir ki ben mesela sevdiğime çok değer veriyorum ve her türlü fedakarlığı yapıyorum o da çok şükür kıymetimi biliyor çünkü benim ona ne kadar değer verdiğimin farkında ama bu ilişkiden ilişkiye değişir karşındakinin huyunu suyunu anlayıp ona göre davranmalısın

Ay niye el üstünde tutsun ki? O ne demek yani bebek miyiz?
Yeri gelecek pamuklara saracak yeri gelecek dikenini batıracak.
Ay aşkım bal aşkım sen yapma ben yapayım, sen ağlama ben ağlayım diye bir olay yok.
İnsanız yani bende el üstünde tutamıyorum o da.

Ben bunu böyle dile getiren kişilerin genelde tam tersini yaşadıklarına şahit oldum. İnsanlar birazda olmasını istediği şekliyle yansıtıyor konuları.
Ha vardır muhakkak birbirine karşı saygı/sevgi yitirmemiş çiftler ama geneli böyle olsa bu kadar boşanma ayrılık yaşanmazdı diye düşünüyorum.
Bunun taktiği olduğunada inanmiyorum zira karşınızdaki insanın ,aldığı terbiye,karakteri,insani yönü çok önemli rol oynar bu konularda. Yoksa siz kacsanızda,nazda yapsanız karşınızdaki odunsa yada rol yapan biriyse sonuç bu olur.
Siz saygınızı/sevginizi yitirmeden yasiyorsanız ilişkinizi ve buna rağmen değişiyorsa durumlar,karşınızdaki kişinin değişimidir buda yada gerçek yüzü ortaya çıkmış olur.
Birde her güzelin bir kusuru vardır bunu unutmadan kıyaslamaya girin. Belki anlattığı değerli erkek arkadaş çok kiskanç,cimri,görgüsüz vs vs olabilir sizin hazzetmeyeceğiniz bir eksi yönü olabilir,size anlatilan kadarıyla bildiğiniz için bunu es geçmemelisiniz kıyaslarken.

6 yıllık ilişki 10 aylık evlilik.
el üzerinde tutuldum.el üzerinde tuttum.makul olan istediğim herşey yapılır,makul olan istediği herşeyi yaparım.
makul olmayan şeyi istemem,o da istemez.saygı en başıdır.ama en önemlisi doğru insan olmasıdır.uzar gider liste.bunun oyunu taktiği falan yoktur.karakterle büyük ilgisi vardır.öyle kaçan kovalanır taktikleri falan işe yaramaz benim nazarımda.
mesela ben kovalasın diye kaçmam.çünkü ben netimdir.eğer kaçıyorsam zaten bitmiştir.karşı taraf bunu bilmeli.
yani yine en başa döndük.net olursan,oyun peşinde koşmazsan,sağlam da bir karakterin varsa zaten gerisi gelir.

not olarakta şunu eklemek isterim.her durumda aman aşkım,canım aşkım sen istersen o olsun diye bir şey yok.olamaz zaten.denge şart

ya ben bir de kavga etmeyi seviyorum arkadaş. içim şişiyor karşımdaki "tamam canım, sen bilirsin hayatım" deyince.
böyle kavga edelim sonra barışalım falan daha bir iyi geliyor bana.
aga ben hasta olduğumda o beceriksiz haliyle önüme bir tas çorba koymaya gayret ediyorsa tamamdır o adam ya, fazla sıkmaya bunaltmaya gerek yok.

Değil mi ya? Aklıma çocuklar duymasın dizisindeki selami geliyor İstemem öyle valla kalsın

Ben de 3 senelik ilişkimden örnek vereyim sana canım,
Yüz-göz olmamak bir kere çok önemli. Yani; kavgada kötü söz ağzından çıkmasın, kibar ve şirin davran, kendini salma daha çok kendine bak seneler sana güzellik katsın. Ben çok dikkatli attım her adımımı. Çok kırıldığım zamanlarda hep ders çıkardım. Kendimi çekmeyi, ağzımı tutmayı zor olsa da bildim. Hiç küfür etmedim yanında yani, ama arkadaş ortamımda daha başkayım hatta kız arkadaşlarım, sevgilim ve ben bir yerde zaman geçirsek o küfürlü konuşmamak için terler akıtıyorum O da öyle, arkadaşlarına başka bana çok başka. Yani onun gözünde ben kibar, narin, kırılgan bir kız kalmaya çabaladım ve başardım. Bu yüzden zaman zaman kavgalarda alınsak da bazı şeylere, birbirimizi gerçek manada kırmadık çok şükür Adam eğer karşında bir erkek model görürse tabi kırar, arkadaşlarını kırmıyorlar mı mesela? Ama eğer karşısında bir narin varlık görürse kırmamak icin çabalar, diğer deyişle üstüne titrer. Birazcık dişiliğini kullan işte canım, amaaaan yazdırdın işte

Küfürlü konuşuyoruz dediysem ana-bacı değil tabi. Argo diyelim aman yanlış anlamayın ağzı çok bozuk değilim zaten normalde, acıcıcıkk bozuk yani yahu.

Başlığa cevap; efendim canım hemen bir iki taktik vereyim
Bu tamamen kişiye göre değişse de bende biraz cazgırlık biraz da tatlılık ile her tribimi her nazımı çeker duruma getiriyorum :)
Ama sınırlara dikkat etmek lazım. Nasıl alıştırırsan öyle gider.

Bunu ciddi mi soyluyosunuz? Soyle bi dusundumde bizde bencil olan o biraz acar misiniz? Bencillikten kasit nedir

Bir kadın olarak hiç naz yapmadım, yapamıyorum, yapımda yok. Eşim ısrarla niye naz yapmıyorsun diyor.
Tuhaf geliyor.
Ben sevince yere göğe sığmam meselâ, baktım adam uçmuş. Ego tavan yapmış. Ben de yerle bir ettim. Onu değil kendimi önemsedim. Bizimki böyle.
Bana hep "senden, çoğumdan önemli kimse yok, ilk sırada siz varsınız, her sey sizin için, yeter ki yüzün gülsün" der.
Beni hep vefasizlikla suçlar.

Kural 1: Ben daima haklıyım.
Kural 2: Benim haksız olduğum yerlerde daima birinci kural geçerlidir.

Sevgilim, kocam beni el üstünde tutar Lafı çok iddialı bir laf. :) böyle iddialı laflar bana güven vermez. Ego ve kibir içerdiği için kendi adıma içimden söyleyebileceğim şey, yemezler, olur.
Ben etrafımda el üstünde tutulan kimse görmedim. Demek ki benim el üstünde tutulma algım çevremdekilerden çok farklı. Kimi eşi çok sakin hiç bir şeye itiraz etmiyorsa el üstünde tutulduğunu algılar. Kimi de eşi istediği her şeyi alıyorsa, kimi toplum içinde övüyor pohpohluyorsa. Yani her istediği bencilce olsa bile yapılan, hiçbir şeyine itiraz edilmeyen, aksi görüş belirtilmeyen bir kadın el üstünde tutulduğunu düşünse ve söylese, bu bana daha çok erkeğin karaktersiz kadının da hayal dunyası geniş kibirli ve nazlı bir insan olduğunu ifade eder.
Böyle kibirli insanlara Kafayı takıp kendi ilişkilerinle kıyaslama.

aslında hayali değil.var öyle ilişkiler.ama biraz bakış açısıyla ilgili.
o adam terini siler el üzerinde tutmuş olur.sizin eşiniz hastayken bir tas çorba yapar el üzerinde tutmuş olur.
kesinlikle her ilişkinin dinamiği farklıdır.

el üstünde tutulmak kişinin kendince istediği maddi manevi her şeyin yapılması durumu. adam alabildiği her şeyi alıyordur tüm kaprisine nazına katlanıyordur. güzelmiş ama sağlıklı değil bence yine de. her şey tadında olmalı ilgi alaka harcama. ve her ilişkinin cicim ayı ömrü değişir. senin 3 ay başkasının 1 ay sonra biter. önemli olan ilişkinin güvenirliği saygı sevgi. anlaşabilmek

Cok tesekkur ederim bu guzel ornek icin :)
Ama sanirim biz o narin kibar olcusunu kacirdik. Baya kanka muhabbetide yapiyoruz,birbirimizle dalgada geciyoruz.
Nasil yapcam tekrar? Soylediklerinde cok haklisin. Onun gözünde narin kirilgan vs degilim sanirim var mi bu isin bir sirri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…