Stokçuluk :)

Bu başlığı yeni görüyorumm, tam benlikmiş
İndirime girdikçe toz ve sıvı çamaşır deterjanı stoklamıştım iyiki yapmışım şimdi fiyatlar fena.
Geçenlerde sıvı yağ (1'er lt den 7 tane); wc kağıdı (32'lik 5 paket)
5 kilo un
7 paket ıslak mendil aldım
Derindondurucuya çarliston biber, mercimek çorbası,sigara böreği,bezelye,tazefasülye,bamya,dolmabiber,domates sosu var aklımda kalanlar :)
Allah bereket versin, ağız tadıyla,sağlıkla kullanmayı nasip etsin

Savaş mi cikiyor yahu? Salatalik nasil buzluga konur ayrica benim kapasitem yetmedi :)
Konuyor niye konmasın çokta güzel oluyor hersene yaparız kış hazırlığı için.Derindondurucu var evde tek dolap değil tek dolaba nasıl sığdırmışlar diye düşünenler olabilir :)

Kızlar biz bugünde görümceme alışveriş yaptık.hatta şu an yerleştirme yapıyor kendisi karsımda:)

Bugün ki kipa maceramız da 650tl tutdu.çok yorulduk ama değdi sanırım.yerleştirme işi bitsin bir çay içip eve geçicez artık.
Benim listeden farklı olarak detarjan grubundanda aldı görümcem.
ben daha önce almıştım.16kg toz detarjanım 6lt yumuşatıcım vardı evde zaten

Sıradaki işim meyve suyu konsantresi yapacam oğluşa (seftali armut mürdüm erik düşünüyorum) bu hafta, birde bulca dan öğrendiğim gibi kabak koyacam buzluğa.
20kg domates koydum zaten 5kg rende 15kg karışık doğrama yaptım(küp,yemeklik vs)
3kg kapıya biber 3kg köy biberi doğradım karışık.barbunyayı haz-temmuzda atmıştım 3kocaman paket, 1paket de bezelyem var annem verdi.

Patlıcanım hiç yok kabak ilk kez koyacağım bakalım.

Patlıcanı şimdi yap yapmazsan acılaşmaya ve çekirdeklenmeye başlar,eskiden daha çok yapılırdı kış hazırlıkları birde bizim bu taraflar çok yapar mersin,adana,hatay ve çevreleri arkadaşlar belki şaşırıyordur bu kadar şeyi ne yapacaklar diye ama mesela bu sene taze fasulye ve barbunya ucuzlamadı pek yaza kadar dursun birşey olmaz ucuzlayıncaya kadar.

Görümcenlerde afiyetle yesin canım.
Bende domates ucuza bulursam menemenlik yapıcam.

Canım yapılır tabii neden yapılmasın.
Bizde trakyadayız Trakya'da çok yapılır bizim mahallenin geleneksel kokusudur köz biber ve salça.
Bu ailenin genişliğine yöreye göre değişir.

Biz iki kişiyiz ben de epey kış hazırlığı ve stok yaparım her sene. Bu sene zamlardan ötürü biraz abartmis olabilirim. Derin dondurucu aldım geçen sene. Bir senede maliyetini fazla fazla çıkardı.
Bana da iş arkadaşlarım sürekli hayretler içinde söylenir iki kişisiniz, o kadar yoğun çalışıyorsun ne gerek var diye. Ama kisin onlar ne yapsak, ne etsek diye düşünürken ben derin dondurucu sağolsun. Soğan kavurur bir paket bişey çıkarırım iki dakikada yemeğim olur. İndirim mi takip edeceğiz işimiz mi yok derler aynı ürüne beş lira on lira daha çok verip bu sefer bizim mutfak masrafı çok oluyor diye söylenirler.
Geçen seneden dondurucuda kalan fasulyenin, bezelyem var hala mis gibi duruyor. Birşey olduğu yok.

4 yetişkin var evde yemekte sürekli pişer öğlen-akşam gelen gideni kat anca yetiyor,buzdolabı +derindondurucu olunca çok rahat sığıyor mesela bizim her yemeklerimiz bol domatesli-salçalı olur çok tüketilir bizde,çok rahat oluyor insan kışın bugün buzluktan bezelye kullandım mesela :) tazesi yok artık hiç görmüyorum,kışın bakliyatlarda pahalı olur almışken şimdi alacaksın koyacak yerin varsa çok rahat edersin evin her tarafında dolap var :)
Kışın yün yelek vs işleyenler bile ipleri şimdiden alıyor annem bile aldı bende becerebilsem ceket işlemek istiyorum ama o levele daha geçemedim sadece yelek,battaniye ve şal işleyebilirim yün örgüsü olarak.

Sen bekar ve ailen ile yaşıyorsun dimi, ilk yazdığında evli sanmıştım ama seni alacak da yaşadı maşallah beceriklisin :)
Ben örgü işini çok severim, çok da heves ettim ama babaannem sağolsun okuyun diye Sisi ipi saklardi. Şimdi de düz örgüden başka birşey bilmiyorum. Nasil imreniyorum model model hırka, kazak yapanlara

Her serde bir hayır var der eskiler..belki milletçe tasarrufu öğrenicez.. gerçi yanlış anlaşılmasın.. tabi ki ıns bu kriz düzelir insanlar rahatlar..çok isterim..ama belki bize birseylerde öğretir.. Zaten gelmis başa.. çocukluğum geldi..pazara akşam gidilir domates alınır.. salçalar yapılır.. kuruyltmalar dondurucu nerde konserve fasulyeler..tabi yeni kapak yeni kavonoz nerde..yazık bazende bir kaçı bozulurdu nasıl üzülürdü annem..

Evet bekarım valla onlara ben de imreniyorum çok güzel modeller yapıyorlar bir tandığım tunik ceketlerden işledi o kadar güzel oldu ki anlatamam ama işlemesi de çok zordu

Böyle deyince yıllar önce çocukluğumda yaptığımız konserveler geldi,hepsi bozulmuştu pat pat atmıştı belki 50 kavanozdan fazlaydı sayısını hatırlamıyorum şimdi,biz o zaman konserveleri yaparken bir komşu çıkmış gelmişti pat diye kendisini pek sevmem :) benim nazarım çabuk değer değişmişti hatta ne güzel siz yaptınız ben yapamadım daha demişti o kış hiçbirini kullanamadık kadın açık açıkda söylüyor nazarım değer diye hakkaten şu çicek çok güzel dese solardı hemen.

Canım yapılır tabii neden yapılmasın.
Bizde trakyadayız Trakya'da çok yapılır bizim mahallenin geleneksel kokusudur köz biber ve salça.
Bu ailenin genişliğine yöreye göre değişir.
Bizde de biber salçası çok yapılır komşularla beraber hergün bir eve bu sene biz yapmadık ama komşularımıza yapıyoruz :) hep beraber.

Ben vakit kazanci olarak goruyorum buzlugumda dogranmis biber varsa rende domates varsa yemek bile kolaylasiyor yaz bana daha zor geliyor calisiyoruz yorgun hasta vakitsiz basimiza hersey geliyor evlendigim sene yapamadik kisin misafirime yedircek sebze bulamadim bamya taze fasulye barbunya uclusu misafirin bile hosuna gidiyor ozlemis oluyor herkes butcesine enerjisine vaktine gore degisir ama bence yapilmali hayat kolaylasiyor

Görümcenlerde afiyetle yesin canım.
Bende domates ucuza bulursam menemenlik yapıcam.
1kasa 22kg 25tlye aldık canım 2hafta önce.Ama burası Mersin yani çoğu sera sebze meyve zaten bu yöreden olunca mı nedir ucuza denk geldim saydım kendimi:)) bu hafta hâl'de 40tl diyorlarmış kasasına o da çok gibi ama bu gidişle kışın kimbilir ne kadar olacak!? Allah yardımcısı olsun alın teri ile geçinenin...çalıp çırpana herşey kolay bu devirde malesef havadan bulup tavadan yutuyorlar!

Halde 40 lira mı diyorlarmış abarttımı yoksa tutturabildiklerine mi anlamadım herkes farklı fiyat veriyor heralde,hayır halden çıkışı 40 lira olsa pazarcı ne kadara satacak,birde dün yağmur yağdı ya artık zam koymaya başlarlar.

Bu hafta alıcakdım iyisine denk gelemedim patlıcanın.bizim pazarımız perşembe günü.
biliyorum çekirdeklenecek ama çok yapmam zaten 4kg kızartsam yeter.çünkü bizde kış sebzesi de çok tüketiliyor.karnabahar kıymalı, kızartma, haşlama her türlü sevilir bizde.
Pırasa böreği, yemeği, lahana sarma ayda en az 2 kere yapıyorum.
Asma Yaprağımda var 10kg annem kurdu kışlık salamura.
yeter inşallah..3kişilik aileyiz zaten yeter inşallah.Allah namerde muhtaç etmesin hiç birimizi.

Bizde de asma yaprağı daha çok seviliyor çerez gibi karnabaharı pırasayıda severim kışın kış sebzesi olarak ıspanak daha çok yeniyor oda börek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…