- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.344
-
- Konu Sahibi Clementine89
Boyle kaynanalarda var demek:)) cok sanslisin benimki bana gelirken yol uzeri almasi icin 2 sey istesem fisiyle beraber getirir kurusuna kadar alirSağol canım teşekkür ederim.Aslında kv hep böyledir de dün ki toplu alışverişi ödemesi çok süprizdi.yoksa başka zamanda eve gelirken falan hiç boş gelmez, kb illaha bir markete girdirir, kahve pasta çocuğa cicibebe ne bilim mama ama genelde detarjan falan indirimde olursa alırdı mutlaka.
ilk aldığında parasını verecek olmuştum o zaman 30tl birşeydi, bana bak gelin dedi senden para istersem verebilirsin ancak bir daha duymayayım,ben oğlumu bilirim market gezmez, sevmez ben onun yerine yaptım say demişti
hakikaten eşime alışveriş de gider en pahalısını markasına,üretim tarihine bile bakmadan alır gelir!
Neyse bende bunun altında kalmam ama 10ekimde doğum günü kv'min.güzel bir hediye mini bir parti planladım bile dün gece kafamdan bakalım kısmet:))
Darlık zamanlarda allah herkese sığınacağı bir aile ortamı nasip etsin inş..
Aboovv derler bizim burada düşman başına öylesi :)))Boyle kaynanalarda var demek:)) cok sanslisin benimki bana gelirken yol uzeri almasi icin 2 sey istesem fisiyle beraber getirir kurusuna kadar alir
Bazi seyleri bende stokluyorum yapabildigim kadar.. mutfak kapisinin yaninda bir girinti yer var esime dedim oraya uygun bi dolap yaptiralim. En azindan oraya koyarim aldiklarimi.Canım az az al bir dolaba üst üste koyabilirsin. Mümkünse bir dolap boşalt. Eski evimde antrede duran dolabı boşaltmıştım oraya koyardım.
Ben yaz bitiminde almaya başlıyorum çünkü kışın maaşımız düşüyor doğalgazda eklenince mutfak masrafını çok aza indirmek zorunda kalıyoruz. Çözümü bu şekilde bulduk yazdan hazırlıyoruz kışın ancak geçiniyoruz
Canım olur tabi bütçeniz müsaitse a 101 e bile geliyor öyle dolaplarBazi seyleri bende stokluyorum yapabildigim kadar.. mutfak kapisinin yaninda bir girinti yer var esime dedim oraya uygun bi dolap yaptiralim. En azindan oraya koyarim aldiklarimi.
Yavaş yavaş bitiyor hazırlık buzluk hazırlığı bitti ama yinede belli olmaz ben de yazayım :)
Yaprağı bu yıl bidona bastı annem 15 kg vardır bidonda
buzlukta da var 5-6 civarı
35 kavanoz domates konservesi yaptık yetmez bize 50-60 arası yapalım diyoruz.
20 poşet taze fasulye,15 yada 16 poşet karnıyarıklık patlıcan, bezelye
oda 10-12 poşet arasıydı,bakla 5 poşet(bunu az koyduk sadece annem ve ben yerim)
15 poşet barbunya,10 poşet börülce,dolmalık patlıcan oda 10 poşeti geçmiştir,yine dolmalık biber aynı şekilde oda 10 poşeti geçmiştir,dolmalık kabak oda 10 poşeti geçti.
5-6 poşet sarımsak koyduk soyup akdeniz sıcağında bozuluyor dışarıda.
Salatalık doğrayıp koyduk 10 poşetten biraz fazla,kabak doğrayıp koyduk oda 10 poşeti geçti
kabağı yemeklik olarak doğrayıp kızarttık oda 10 poşeti geçti,yine patlıcanı hem oturtmalık hem de kızartmalık olarak doğrayıp kızarttık 15 poşet vardır,yine biber kızarttık oda var bayağı.
Yeşil biber doğrayıp koyduk 5-6 poşet,yine kırmızı kapya biberi doğrayıp koyduk oda 5-6 poşet civarı,yine kapya biberi dolmalık olarak koyduk,biber ve patlıcanı közleyip koyduk onlarda var bayağı.
Patlıcanı domates ve biberle kavurup koyduk 5-6 poşet.
Bamya koyduk 7-8 poşet
5 kavanoz börülce,10 kavanoz taze fasulye.
Patlıcan,taze fasulye,yeşil biber ve kapya biberi kavurup kavanoza koyduk 10 kavanoz sanırım.
Dolmalık patlıcan,biber,dolmalık kabak kurutacağız,fasulye ve bamya kurutacağız yavaş yavaş bunlara başladık,
yine kışın kuru sebze yemeği için patlıcan,kabak,biber ve domates kuruttuk,hem salçalı yemeği,hem salata için.Bunları önce kuruttuk yer açılması için balkonda.
Kuru nane kuruttuk,pul biber için biber kurutacağız.
Salçamız önce ki yıllardan var bu yıl sadece konserve yaparken domates kabukları boşa gitmesin diye onları yaptık
Sırada turşu var turşuluk malzemeler çıkmış,zeytin var tabi marketten zeytin almayız biz.
bugün a101 e koçbaşı nohuta baktım 6.75 di..şaşırdım hatta hep 8 tl civarı olurdu. ben de migrostan dün 6.75 e almıştımA 101 de 8 - 14 eylulde abc matik 5 kg 18 kusur tl.
Kahve 100 gr 2.45
Gelecek perşembe kocbasi nohut 7 kusur tl
Bunlardan biraz daha alacağım kısmetse
savaş değil ama ekonomik kriz var. aynı gün içinde bile fiyatlar sürekli değişiyor artıyorSavaş mi cikiyor yahu? Salatalik nasil buzluga konur ayrica benim kapasitem yetmedi :)
Çikolatam 6.75 a 101 e de gelecek bakalım cabuk pişer inş. Simdiden var demek kibugün a101 e koçbaşı nohuta baktım 6.75 di..şaşırdım hatta hep 8 tl civarı olurdu. ben de migrostan dün 6.75 e almıştım
canım almadım ondan dün ve bugün 1 kg nohutla uğraştımÇikolatam 6.75 a 101 e de gelen bakalım cabuk pişer inş
Migrostan denk gelir alırsam daha iyi o zaman. Dediğin gibi nohutun rengi koyu ise zor pişebiliyorcanım almadım ondan dün ve bugün 1 kg nohutla uğraştımalsam bile hemen pişirmem sanırım koyacak yerim kalmadı çünkü :) ama rengi bana biraz koyu göründü, migrosunkini sevdim ben.. geçen kış 14 tl den aşağı nohut bulamadım ben.
aa onu bilmiyordum ama rengi bi farklı koyu gözüktü gözüme. al canım denk gelirsen ben beğendim migrosunkini..Migrostan denk gelir alırsam daha iyi o zaman. Dediğin gibi nohutun rengi koyu ise zor pişebiliyor
Teşekkür ederim canım senin stoklar konserveler bereketli olur inşaa onu bilmiyordum ama rengi bi farklı koyu gözüktü gözüme. al canım denk gelirsen ben beğendim migrosunkini..
hepimizin ki bereketli olsun inşallah canım. Allah sağlıkla, ağız tadıyla yemeyi nasip etsin hepimizeTeşekkür ederim canım senin stoklar konserveler bereketli olur inş