Stokçuluk :)

Halde 40 lira mı diyorlarmış abarttımı yoksa tutturabildiklerine mi anlamadım herkes farklı fiyat veriyor heralde,hayır halden çıkışı 40 lira olsa pazarcı ne kadara satacak,birde dün yağmur yağdı ya artık zam koymaya başlarlar.
Vallahi söyleyenin yalancısıyım...Görümcemin eşi söyledi, abarttığını sanmıyorum, mersin halinde 40lira dedi alınmaz ya falan diye muhabbet geçti..
Hatta ben 25e aldım bileydim size de alırdım falan dedim.

Böyle deyince yıllar önce çocukluğumda yaptığımız konserveler geldi,hepsi bozulmuştu pat pat atmıştı belki 50 kavanozdan fazlaydı sayısını hatırlamıyorum şimdi,biz o zaman konserveleri yaparken bir komşu çıkmış gelmişti pat diye kendisini pek sevmem :) benim nazarım çabuk değer değişmişti hatta ne güzel siz yaptınız ben yapamadım daha demişti o kış hiçbirini kullanamadık kadın açık açıkda söylüyor nazarım değer diye hakkaten şu çicek çok güzel dese solardı hemen.
Ay ya..ne günlerdi degilmi..hakkat annemin nasıl ici yanardı garibimin

Ben herşeyi stokluyorum demedim önceki yazılarımı okuduysanız. Bazı şeyleri alıp yedeklemeyi seviyorum. Tuvalet kağıdı, şampuan vb gibi. Elbetteki raf ömrü olduğunun farkındayım özellikle kozmetik ürünlerde 6M, 12M şeklinde yazıyor her birini dikkate alıyorum ama raf ömürlerinin satış politikası olduğunu, iyi koşullarda saklandığı sürece oradaki tarihlerden birkaç ay daha fazla kullanılabildiğini de okumuştum.

1₺ hesabına gelecek olursak, gereksiz harcamalardan bahsediyorum örneğin; alkole verilen para (katılırsınız katılmazsınız benim inancım gereği) hem günaha girmek üstüne bir de para vermek.

Burada yazdığımız 3-5 satır cümle ile kişilik analizi yapmanızı da enteresan buldum.
Kız bunlar seni televizyona çıkan hastalardan sandı galiba ama degilsin ben seni anlıyorum mesela bebek bezi geçen indirimdeydi 5 TL birden hemde 2 paket aldım 5 paket de alabilirdim ama hali hazırdaki parayı beze baglamak istemedim ben çok gerekli şeylerse alıyorum hem evde yer kaplamıyo çamaşır deterjanı falan en fazla kiloyu en uygun fiyata bulup alıyorum temizlik malzemeleri bitmeye yakın oldumu alıyorum onlar ucuz zaten 2 lira 3 lira camsil çamaşır suyu falan bimin markalarını seviyorum ama şokun fiyatları sanki daha iyi gibi geliyo bana yani on kuruş 5 kuruş yirmibeş kuruş daha düşük azımsamayın toplu alışverişlerde dünyanın parası ediyo ve bu takipleri internetten yapıyorum oturduğum yerden napalm ev geçimi zor ikide çocuk hem seviyorumda indirim takip etmeyi

Günaydınlarr
Bu sabah kahvaltıdan sonra yapmış olduğum domates konservelerimi depoya kasa içine koyup yerleştirdim. 25 kg kadar doğranmış domates konservem var. Bir de domatesleri robottan geçirip yapacağım salça gibi olacak. Ayin 15inde 30 kg da kapya biber gelecek onları da sos yapacağım.
Kendi evim olsaydı depoya raf yaptırırdim daha da düzenli olurdu. Kısmet belki bir gün :KK8:

iyiniyetli iyiniyetli kolay gelsin afiytle tuketun ins
bende stokluyorum ama kendi evvim olmadigindan dolap yok cok düzensiz oluyor

bu gidisle ev almak hayal gibi sanki faiz oranlari uçmuş

Kız bunlar seni televizyona çıkan hastalardan sandı galiba ama degilsin ben seni anlıyorum mesela bebek bezi geçen indirimdeydi 5 TL birden hemde 2 paket aldım 5 paket de alabilirdim ama hali hazırdaki parayı beze baglamak istemedim ben çok gerekli şeylerse alıyorum hem evde yer kaplamıyo çamaşır deterjanı falan en fazla kiloyu en uygun fiyata bulup alıyorum temizlik malzemeleri bitmeye yakın oldumu alıyorum onlar ucuz zaten 2 lira 3 lira camsil çamaşır suyu falan bimin markalarını seviyorum ama şokun fiyatları sanki daha iyi gibi geliyo bana yani on kuruş 5 kuruş yirmibeş kuruş daha düşük azımsamayın toplu alışverişlerde dünyanın parası ediyo ve bu takipleri internetten yapıyorum oturduğum yerden napalm ev geçimi zor ikide çocuk hem seviyorumda indirim takip etmeyi
Aynen isteyen 30_40 paket alir belki kalabalik aile,belki cok kullaniyorlar,eskiden hersey cuvalla alinirdi.

Günaydınlarr
Bu sabah kahvaltıdan sonra yapmış olduğum domates konservelerimi depoya kasa içine koyup yerleştirdim. 25 kg kadar doğranmış domates konservem var. Bir de domatesleri robottan geçirip yapacağım salça gibi olacak. Ayin 15inde 30 kg da kapya biber gelecek onları da sos yapacağım.
Kendi evim olsaydı depoya raf yaptırırdim daha da düzenli olurdu. Kısmet belki bir gün :KK8:
Benim ev babamların ama onlar köyde duruyo ordan da domates biber patlıcan elma kilo kilo geliyo evimin geçimine çok büyük katkı saglıyo 1 aydır pazara gitmiyorum getirdiklerimdende konserve kızartma haşlama yapıp yapıp buzluga atıyorum Allah anamı babamı başımdan eksik etmesin

C coffeex meyve suyu konsantresini nasil yapiyorsun
Meyve ne ise genelde şeftalı ve erik çilek yaptım.
Mesela şeftaliyi yazayım sen istediğine uyarlamasını yaparsın.
2kg şeftali yıkayıp alacalı soyuyorum istersen sarı bir renk için tam soyabilirsin, daha koyu bir renk için kabukları yarı soymak ideal.çekirdeğini çıkarıp kafama göre doğrayıp pişireceğim tencereye koyuyorum [küçük olursa çabuk pişiyor,tüpden tasarruf:KK66: ] üzerine bir bardak kahverengi şeker serpiyorum max.1saat bekletiyorum.
Sonra bir çubuk tarçın,bir tutam yenibahar ve 3bardak kaynatılmış su koyup pişiriyorum.suyu şeftalinin sertlik oranına göre azaltıp arttırabilirsin.yumuşsa az au koy.
pişdiğini anladığımda(max 25dakika) blenderdan geçiriyorum tekrar pişiriyorum(max 5~8dak) marmelat kıvamını alıyor.söndürüp biraz soğutuyorum.kavanoza atıp havasını alabildiğim kadar kavanoza tıklayarak sallayarak alıyorum sonra yallah buzdolabına. (baştan çelik tencere tercih et blenderda çizilme vs. olmasın)

Sonra 1yemek kaşığı işte marmelat püre ne dersen ondan koyup üzerini normal su ile tamamlıyorum.biz içmezsek eğer bir kavanoz oğluşumu 15 20 gün götürüyor.kahvaltıda çay suyu ile karıştırıp ılık içiriyorum genelde.

En uzun 1ay kaldı dolabımda hiç açılmadan bir şey olmadı.
bu sene mevsiminde portakalı denemeye de niyetliyim bakalım.

C coffeex deneyecegi. cnm tesekkur ederim sabirla tarif ettigin icin
bende oglum icin istemiştim tarifi
Umarım beğenirsiniz :KK66: katkı maddesi koruyucu vs. Yok olduğunu bilmek Çocuklara epey güzel bir içecek oluyor.
birde eşim marmelat halinde de tüketiyor şeftalili olanı kahvaltıda tereyağı ile..o da leziz bir kullanım şekli :KK66:

Umarım beğenirsiniz :KK66: katkı maddesi koruyucu vs. Yok olduğunu bilmek Çocuklara epey güzel bir içecek oluyor.
birde eşim marmelat halinde de tüketiyor şeftalili olanı kahvaltıda tereyağı ile..o da leziz bir kullanım şekli :KK66:
kuzucuk begensin yeter cnm hazir meyve suyu ben de sevmem ama cocuk istiyor yemeklerde en azindan bunu tüketir tesekkurler

iyiniyetli iyiniyetli kolay gelsin afiytle tuketun ins
bende stokluyorum ama kendi evvim olmadigindan dolap yok cok düzensiz oluyor

bu gidisle ev almak hayal gibi sanki faiz oranlari uçmuş
Sağol canım. Rabbim hayırlısıyla size de ev nasip etsin inşallah.
Kasaya yerleştirip öyle koydum biraz düzenli oldu. Evin içinde kiler olsa ben o kilere raf yaptırıp dizi diziversem bakslkm nasip

Benim ev babamların ama onlar köyde duruyo ordan da domates biber patlıcan elma kilo kilo geliyo evimin geçimine çok büyük katkı saglıyo 1 aydır pazara gitmiyorum getirdiklerimdende konserve kızartma haşlama yapıp yapıp buzluga atıyorum Allah anamı babamı başımdan eksik etmesin
Allah anneicigine babacağına sağlıklı uzun omur versin canim. Köy demek bahçe demek sağlık bolluk demek afiyet olsun

T tatlu benim çocuklarım komposto da çok seviyor birçok meyveden yapıyoruz canım .hazır meyve suyu nadir alınır eve.
Ben de bazen limonata yapıyorum çocuklar bayılıyor. Hazır meyve suları hem sağlıklı değil hem de en kötü malzemeler kullanılıyor ben de bu yüzden pek almam kendim ağzıma koymam

Ben de bazen limonata yapıyorum çocuklar bayılıyor. Hazır meyve suları hem sağlıklı değil hem de en kötü malzemeler kullanılıyor ben de bu yüzden pek almam kendim ağzıma koymam
limonata da cok guzel ama o kadar şeker konulmasini saglikli bulmuyorum
sen nasil yapiyorsun

X