- 28 Ocak 2009
- 33.629
- 54.429
-
- Konu Sahibi Clementine89
Cabım buzluğa patlıcan ve biberi dolmalık nasıl koydunuz.Yavaş yavaş bitiyor hazırlık buzluk hazırlığı bitti ama yinede belli olmaz ben de yazayım :)
Yaprağı bu yıl bidona bastı annem 15 kg vardır bidonda
buzlukta da var 5-6 civarı
35 kavanoz domates konservesi yaptık yetmez bize 50-60 arası yapalım diyoruz.
20 poşet taze fasulye,15 yada 16 poşet karnıyarıklık patlıcan, bezelye
oda 10-12 poşet arasıydı,bakla 5 poşet(bunu az koyduk sadece annem ve ben yerim)
15 poşet barbunya,10 poşet börülce,dolmalık patlıcan oda 10 poşeti geçmiştir,yine dolmalık biber aynı şekilde oda 10 poşeti geçmiştir,dolmalık kabak oda 10 poşeti geçti.
5-6 poşet sarımsak koyduk soyup akdeniz sıcağında bozuluyor dışarıda.
Salatalık doğrayıp koyduk 10 poşetten biraz fazla,kabak doğrayıp koyduk oda 10 poşeti geçti
kabağı yemeklik olarak doğrayıp kızarttık oda 10 poşeti geçti,yine patlıcanı hem oturtmalık hem de kızartmalık olarak doğrayıp kızarttık 15 poşet vardır,yine biber kızarttık oda var bayağı.
Yeşil biber doğrayıp koyduk 5-6 poşet,yine kırmızı kapya biberi doğrayıp koyduk oda 5-6 poşet civarı,yine kapya biberi dolmalık olarak koyduk,biber ve patlıcanı közleyip koyduk onlarda var bayağı.
Patlıcanı domates ve biberle kavurup koyduk 5-6 poşet.
Bamya koyduk 7-8 poşet
5 kavanoz börülce,10 kavanoz taze fasulye.
Patlıcan,taze fasulye,yeşil biber ve kapya biberi kavurup kavanoza koyduk 10 kavanoz sanırım.
Dolmalık patlıcan,biber,dolmalık kabak kurutacağız,fasulye ve bamya kurutacağız yavaş yavaş bunlara başladık,
yine kışın kuru sebze yemeği için patlıcan,kabak,biber ve domates kuruttuk,hem salçalı yemeği,hem salata için.Bunları önce kuruttuk yer açılması için balkonda.
Kuru nane kuruttuk,pul biber için biber kurutacağız.
Salçamız önce ki yıllardan var bu yıl sadece konserve yaparken domates kabukları boşa gitmesin diye onları yaptık
Sırada turşu var turşuluk malzemeler çıkmış,zeytin var tabi marketten zeytin almayız biz.
Çok güzel olmuş afiyetle yiyinBeni de gaza getirdiniz..
bütçeyi darmaduman ettim bugün
Akşam üstü kv'ye markete gidicem oğlan sende kalsa mı acaba dedim, yok bende geleyim oğlanla biz takılırız dedi.
tamam o zaman 10dakikaya hazır olarak anne dat dediğimde inersin dedim.
Gıda
3kg nohut
4kg kuru fasulye
4kg yeşil mercimekli
3kg kırmızı mercimekli
5kg pirinç
3kg köftelik bulgur
5kg pilavlık bulgur
3kg kırık pirinç
10kg toz şeker
5lt yağ
1kg tereyağ
2kg kaşar
3kutu kahve
5kg beyaz un
2kg tam buğday un
Deterjan ve kişisel bakım
3 diş macunu
3paket el sabunu (sıvı sabun sevmiyorum)
2lt şampuan (650ml×3)
32li wc kağıt
4kg dev rulo havlu
Veeeee süprizzz...kasaya doğru giderken ben kadiyi zor sürebiliyordum, kv kızım sizin evde bişey kalmamış mı dedi.
Yok anne çok zamlanıyor almam lazım dedim.karınca misali kışa stok çoğu dedim.
Esas süpriz Kasada kv ben ödeyeyim dedi.
Dedim kesinlikle olmaz çok tutacak anne, Xoğlun vallahi bana çok kızar, burnumdan getirir anne vs.falan.
kv dedi sen geç bakim kenara.verdi kendi kk'nı.
Resmen stoğumu kv ödedi ya inanamadım
aldıklarımız 470tl tutdu kipadan aldık.
belli miktar üzerine bol bol money ve indirimde kazandık.
kv'ye de 60tl üzerine indirimden zeytinyağıda ve çay aldık.
Mutlu mesut eve döndük.
eşim şok avm'yine alsaydınız vs dedi fişi görünce, kb daha da şok tabi esas ona kitlendi alışverişimiz..
Hiç planımda yoktu hiç aklımdan geçmezdi böyle bir stok yapacağım.
yarın da görümceme stok için sözleştik onu da alıp tekrar çıkacağız.(malum kv görümceme almazsa rahat edemez hep eşit davranmak tabiatıdır)
İşte böyle 4 saat içinde neler neler oluverdi kızlar
Teşekkür ederim..tüm stokçular olarak hepimize afiyetler olsun.Çok güzel olmuş afiyetle yiyin
Siz tam stokçusunuz.Kuru bakliyat falan yeni aldık almışken de fazla aldık
10 kilo kuru fasulye,nohut,kırmızı ve yeşil mercimek ve dövme
10 kilo pilavlık bulgur ve ince bulgur
5 kilo pirinç pilavlık,5 kilo dolma ve sarmalık pirinç
15 poşet makarna,10 poşet şehriye ve kuskus,5 kilo mısır
yine derindonduruda 3 paket kaşar ve 5 kg tereyağı
Geçen yıldan aldığımız zeytinyağından 10 kilo kadar kaldı,yeni sezonda 50-60 kg arası alırız
Un 5 kg mısır unu 10 kg 1.un,10 kg 2.un bizim burada unlar böyle olur :) 10 kg toz şeker,türk kahvesi,çay bunlarda var yetecek kadar
4 teneke 5 litreden yağ,10 paket margarin,geçen yıldan yeşil zeytin,siyah zeytin ve turşu var,nar ekşisi var geçen yıldan tekrar alacağız.
10 paket tuvalet kağıdı ve havlu kağıdı var,selpak ve peçete var yine bir sürü,
7-8 paket banyo sabunu,el sabunu var,5-6 adet şampuan,7-8 adet diş macunu,5 kiloluk bidondan yumuşatıcı var sanırım 4 bidon,toz deterjan renkli için 9 kiloluk 4 adet,beyaz için 9 kiloluk.
sıvı sabun bundan da 5 lt var 3 bidon.
Cif,domestos,elde yıkama,bulaşık makinesi için,aspirin bunlardan var bayağı.
Dolapta yine yeterli et vs var.
Evet hersene bol hazırlarız biz gelen giden de oluyor iyi oluyor buzluk işi,patlıcanı oyup koyduk biberide aynı şekilde çekirdeğini temizleyip koyduk şoklama filan yapmadık.Cabım buzluğa patlıcan ve biberi dolmalık nasıl koydunuz.
Kışlık bol hazırlamışsınız maşallah
Öyle oldu bu sene : ) kuru bakliyatların bir kısmını haşlsyıp buzluğa koyduk bir kısmı dolapta bakalım rabbim hayırlısı ile yemeyi nasip etsin,dövme,nohut vs sadece yemeğini yapmayız aşurede yaparız uzun bir süre gider bize.Siz tam stokçusunuz.
Güle güle yiyin,ben de duş jelimi sevmem evde de kullanan yok hiç :)Beni de gaza getirdiniz..
bütçeyi darmaduman etmeye niyet ettim bugün
Akşam üstü kv'ye markete gidicem oğlan sende kalsa mı acaba dedim, yok bende geleyim oğlanla biz takılırız dedi.
tamam o zaman 10dakikaya hazır olarak anne dat dediğimde inersin dedim.
Gıda
3kg nohut
4kg kuru fasulye
4kg yeşil mercimekli
3kg kırmızı mercimekli
5kg pirinç
3kg köftelik bulgur
5kg pilavlık bulgur
3kg kırık pirinç
10kg toz şeker
5lt yağ
1kg tereyağ
2kg kaşar
3kutu kahve
5kg beyaz un
2kg tam buğday un
Deterjan ve kişisel bakım
3 diş macunu
3paket el sabunu (sıvı sabun sevmiyorum)
2lt şampuan (650ml×3)
32li wc kağıt
4kg dev rulo havlu
Veeeee süprizzz...kasaya doğru giderken ben kadiyi zor sürebiliyordum, kv kızım sizin evde bişey kalmamış mı dedi.
Yok anne çok zamlanıyor almam lazım dedim.karınca misali kışa stok çoğu dedim.
Esas süpriz Kasada kv ben ödeyeyim dedi.
Dedim kesinlikle olmaz çok tutacak anne, Xoğlun vallahi bana çok kızar, burnumdan getirir anne vs.falan.
kv dedi sen geç bakim kenara.verdi kendi kk'nı.
Resmen stoğumu kv ödedi ya inanamadım
aldıklarımız 470tl tutdu kipadan aldık.
belli miktar üzerine bol bol money ve indirimde kazandık.
kv'ye de 60tl üzerine indirimden zeytinyağıda ve çay aldık.
Mutlu mesut eve döndük.
eşim şok avm'yine alsaydınız vs dedi fişi görünce, kb daha da şok tabi esas ona kitlendi alışverişimiz..
Hiç planımda yoktu hiç aklımdan geçmezdi böyle bir stok yapacağım.
yarın da görümceme stok için sözleştik onu da alıp tekrar çıkacağız.(malum kv görümceme almazsa rahat edemez hep eşit davranmak tabiatıdır)
İşte böyle 4 saat içinde neler neler oluverdi kızlar
Sağol canım teşekkür ederim.Aslında kv hep böyledir de dün ki toplu alışverişi ödemesi çok süprizdi.yoksa başka zamanda eve gelirken falan hiç boş gelmez, kb illaha bir markete girdirir, kahve pasta çocuğa cicibebe ne bilim mama ama genelde detarjan falan indirimde olursa alırdı mutlaka.
Sağol canım, şimdiden kışını düşünen her kadına her aileye afiyetler olsun.geçim zor ortalık çok pahalı.Güle güle yiyin,ben de duş jelimi sevmem evde de kullanan yok hiç :)
Stogu ben degil de annem yapar daha cok birde kullanılıyor canim 4 tane yetiskin var gelen giden de olursa selpak falan cok olmasinin nedeni grip falan cok olurum ben :) kislik konserve vs sadece aksamlari yenmiyor oglen de piser, kuru fasulye vs simdi alinmasi daha uygun der annem kisin pahali oluyor
Kuru bakliyat falan yeni aldık almışken de fazla aldık
10 kilo kuru fasulye,nohut,kırmızı ve yeşil mercimek ve dövme
10 kilo pilavlık bulgur ve ince bulgur
5 kilo pirinç pilavlık,5 kilo dolma ve sarmalık pirinç
15 poşet makarna,10 poşet şehriye ve kuskus,5 kilo mısır
yine derindonduruda 3 paket kaşar ve 5 kg tereyağı
Geçen yıldan aldığımız zeytinyağından 10 kilo kadar kaldı,yeni sezonda 50-60 kg arası alırız
Un 5 kg mısır unu 10 kg 1.un,10 kg 2.un bizim burada unlar böyle olur :) 10 kg toz şeker,türk kahvesi,çay bunlarda var yetecek kadar
4 teneke 5 litreden yağ,10 paket margarin,geçen yıldan yeşil zeytin,siyah zeytin ve turşu var,nar ekşisi var geçen yıldan tekrar alacağız.
10 paket tuvalet kağıdı ve havlu kağıdı var,selpak ve peçete var yine bir sürü,
7-8 paket banyo sabunu,el sabunu var,5-6 adet şampuan,7-8 adet diş macunu,5 kiloluk bidondan yumuşatıcı var sanırım 4 bidon,toz deterjan renkli için 9 kiloluk 4 adet,beyaz için 9 kiloluk.
sıvı sabun bundan da 5 lt var 3 bidon.
Cif,domestos,elde yıkama,bulaşık makinesi için,aspirin bunlardan var bayağı.
Dolapta yine yeterli et vs var.
Koy demiyeyim de yinede koy sayilir valla bilmiyorum desem hic sormadim :) parayi babam verince ama yinede marketten uyguna geliyor o almis biz yerlestirdik bazi seyleri marketten almis tabi bazi seyleri annem babamin huyu eve fis getirmez marketten aldigi zaman is yerinde birakir :)maşallah afiyetle tüketinsize alışverişe diye çıkıp size gelesim var bunlara ne kadar bütçe ayırdınız?? Bir de bu 10kg bakliyatları köyden falan mı aldınız? Yoksa bildik markalarmı?
Tek aklimda kalan yag 27_28 arasi,dis macunu 4 liraydi sanirim indirimdeydi yumusatici 10 kusur muydu neydi,cok tuketiliyor biz de deterjan yumusatici kokusu ciksin diye annem sagolsun bol bol katar.maşallah afiyetle tüketinsize alışverişe diye çıkıp size gelesim var bunlara ne kadar bütçe ayırdınız?? Bir de bu 10kg bakliyatları köyden falan mı aldınız? Yoksa bildik markalarmı?
Salatalık doğrayıp koyduk 10 poşetten biraz fazla,kabak doğrayıp koyduk oda 10 poşeti geçti
kabağı yemeklik olarak doğrayıp kızarttık oda 10 poşeti geçti,yine patlıcanı hem oturtmalık hem de kızartmalık olarak doğrayıp kızarttık 15 poşet vardır,yine biber kızarttık oda var bayağı.
Patlıcanı domates ve biberle kavurup koyduk 5-6 poşet.
Patlıcan,taze fasulye,yeşil biber ve kapya biberi kavurup kavanoza koyduk 10 kavanoz sanırım.