- 27 Nisan 2018
- 712
- 1.636
- 38
-
- Konu Sahibi Clementine89
oh valla içim ferahladı ben almısım gıbıIlgiyle takip ettigim bir konu:)
Benim stok yapmaya merakim kucuk bir bebekle alisverisin cok zor olmasiyla basladi. Birde suan hamileyim,ikinciside yilbasinda gelecek hayirlisiyla. Evimde merkeze biraz uzak kaliyor, hele kisin karda sogukta gecen yil cok zorluk cektim. Bu kis icinde stok yapmaya basladim. Bende bebek oldugu icin, bolca bebek bezi aldim. Siralayayim hatta;
Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Bebek camasir deterjani
Bebek sampuani ve dus jeli
Bebek dis macunu
Emzik ve biberon yikama deterjani
Temizlik malzemesi olarak;
Bulasik sungeri (cok sik degistiririm)
Bulasik teli
Bulasik deterjani
Bulasik parlatma deterjani
Mutfak ve wc temizleyicileri
Bolca temizlik bezi
sivi sabun
Dus jeli
Sampuan
Dis macunu
Sivi camasir deterjani ve yumusaticisi
Wc kagidi
Gida olarak sivi yag
Her cesit kuru erzak(pirinc,bulgur, mercimek,bugday,nohut,un,toz seker,kuru maya,salca, kurutmalik dolmaliklar,salamura asma yaprak,zeytin, pekmez,tahin, konserve domates,bezelye,ceviz,findik,fistik, kuru meyveler)
Birde dondurucuya et stoklarsam kisin market sadece sebze meyve ve bazi kahvaltiliklar icin 10 gunde 1 yapilsa yeter.
Konuyu takipteyim:)
oh valla içim ferahladı ben almısım gıbı
biz de bugun market alısverısı yaptık tatil dönüşü
paramız cok kalmadı o yuzden birer tane alabıldık
ama gecen aydan detarjanım cayım sekerim tereyagım sıvıyagım var ck sukur bi aydan fazla gıder ınsAllah
bizim evde en cok kahvaltılık bitiyor 2kişi olmamıza ragmen kahvaltılık tabagı oluyo ya kapaklı düz kase gıbı ondan 2gunde bir bosalıyo
Fark yok genellemesini cok saglikli bulmuyorum. Keza benim ve cevremdeki bir cok ev hanimi icin tasarruf bir kac liralik hesaplamalarla yapiliyor. Ayrica zamandan tasarruf en kiymetlisi.
Iste o bir iki tl.fark kapanıyor toptan para verirken.
bimde bakliyatlari inceledim yerlide var ithallerde vardi urunlerin arkasini inceleyip almak lazimSimdi haberlerde gordum pirince amerikadan geldigi icin yuzde 50 zam yapilacakmis. Tr pirinc uretmiyor mu? Pirinc stogu yapmanizi tavsiye ediyorum kizlar
Pirinçin tamamını üretmiyorsak onu da ithal alıyorsak biz niye yaşıyoruz ben anlamıyorum. Çevreme bakıyorum boş boş adamlar ayaklarını sürte sürte sokaklarda geziyorlar. Bi ticaret yapın bi tarım yapın anca ekmek elden su gölden. Sonra yine güneydoğu gelişmiyor tabi gelişmez böyle saçma sapan şeyler olursa olacağı bu . Kimse elini taşın altına koymuyor ki üretilsin ne yapacak devlet herşeyi bedava verecek millet öyle mi üretim yapacak acabaSimdi haberlerde gordum pirince amerikadan geldigi icin yuzde 50 zam yapilacakmis. Tr pirinc uretmiyor mu? Pirinc stogu yapmanizi tavsiye ediyorum kizlar
Toz daha uzun süre gidiyor,sivi daha cabuk bitiyor ekonomik bulmuyorum ben 30"40 derecede de eriyor30 derece icin de toz mu kullaniyorsunuz ben 3 yillik evliyim hic toz alamadim erimedigine dair cok sikayet okudugum icin cesaret edemiyorum bu kinuda bana bilgi verebilir misiniz
Domates salcasinida soyle yapariz domatesleri bidona dograyip tuz atip 1 hafta kadar bekletiriz sonra ezilince sari suyunu suzer suzgecten gecirir cok az kaynatir 10_20 dk en fazla guneste kuruturuz. Robot vs kullanabilirsinYemeklerime domates sosu kullanıyorum bir kutu salça bütün kış yetiyor bana, salçayı bir kere denedim ama pek iyi olmadı, güneşte kurutma burada sorun malesef
tarif için teşekkür ederim,Evde biber salçasıda yapabilirsiniz,aslında bizim buralarda 100 kilo civarı biber alınır sonra komşularla imece yardımı o biberler temizlenir makineden geçirilir salça çeken kişiler tarafından,sonra damlarda balkonlarda kurutulur ve tekrar çekilir,bidonlara konur,salca kururken içine bol tuz atılıyor.100 kilo biberden rn az 20-25 kiloda salça çıkar 30 kiloda biber çok önemli.
Ama sizin böyle bir imkanınız yoksa evde şöyle yapın 10-20 kilo kapya biber alın hem denersiniz sonra biberleri ayıklayın ve yıkayın tencereye su doldurun yumuşasın pişirin sonra robottan geçirin eğer yeriniz var ise güneşte kurutursunuz yok ise domates salçası gibi suyunu çekinceye kadar kaynatın sıcak sıcak kavanozlara doldurun üstlerine yağ katın salçasın olmazsa olması tuz onuda unutmayın.
K kahvemsi mutluluk