- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
-
- Konu Sahibi Clementine89
Akşam da pazara gidip sebze alıp dondurucuya koyacağım.
Dondurucunun bir gözüne de kahvaltılık koyacağım.
Zam ilk süt grubu ürünlere geliyor. Önceliğimiz onlar olacak. Bakliyat ve baharatlati da kışa kadar buzdolabında muhafaza edeceğim.
Önceliğimiz tereyağı süt ürünü olarak.Biz de stok yapsak iyi olacak diye düşünmüştük.
Size denk gelmem süper oldu kızlar.
Buzluğa süt ürünü derken peynir koyacaksınız galiba değil mi?
Hangi tür peynirleri atıyorsunuz buzluğa?
Önceliğimiz tereyağı süt ürünü olarak.
Her peynir olur
Kasar, tel ve tulum peyniri koyuyorum. Beyaz beynir de vakumlu poşetlerde koyuyorum.
Biz de karstan eski kaşar tereyaği filan getirtip buzluga kıyarız. Cok rahat ediyoruzÖnceliğimiz tereyağı süt ürünü olarak.
Her peynir olur
Kasar, tel ve tulum peyniri koyuyorum. Beyaz beynir de vakumlu poşetlerde koyuyorum.
Bence mevsimi iken salçayı kendiniz yapın hem domates hem biber hatta bol yapın derim en azından marketten her zaman almazsınız.Selam kızlar
Ben de liste yapıyorum ne alınabilir diye
Deterjan, tuvalet kağıdı, havlu, peçete, buzdolabı poşeti, sünger, sarı bez, çif, çamaşır suyu, şampuan, dış macunu, fircasi
Salça, sıvıyağ, zeytinyağı, zeytin, makarna, mercimek, çay, şeker
Kaşar, sucuk, tereyagi
Soda
Yemeklerime domates sosu kullanıyorum bir kutu salça bütün kış yetiyor bana, salçayı bir kere denedim ama pek iyi olmadı, güneşte kurutma burada sorun malesefBence mevsimi iken salçayı kendiniz yapın hem domates hem biber hatta bol yapın derim en azından marketten her zaman almazsınız.
Canım asıl biz seni takipteyiz:)Ilgiyle takip ettigim bir konu:)
Benim stok yapmaya merakim kucuk bir bebekle alisverisin cok zor olmasiyla basladi. Birde suan hamileyim,ikinciside yilbasinda gelecek hayirlisiyla. Evimde merkeze biraz uzak kaliyor, hele kisin karda sogukta gecen yil cok zorluk cektim. Bu kis icinde stok yapmaya basladim. Bende bebek oldugu icin, bolca bebek bezi aldim. Siralayayim hatta;
Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Bebek camasir deterjani
Bebek sampuani ve dus jeli
Bebek dis macunu
Emzik ve biberon yikama deterjani
Temizlik malzemesi olarak;
Bulasik sungeri (cok sik degistiririm)
Bulasik teli
Bulasik deterjani
Bulasik parlatma deterjani
Mutfak ve wc temizleyicileri
Bolca temizlik bezi
sivi sabun
Dus jeli
Sampuan
Dis macunu
Sivi camasir deterjani ve yumusaticisi
Wc kagidi
Gida olarak sivi yag
Her cesit kuru erzak(pirinc,bulgur, mercimek,bugday,nohut,un,toz seker,kuru maya,salca, kurutmalik dolmaliklar,salamura asma yaprak,zeytin, pekmez,tahin, konserve domates,bezelye,ceviz,findik,fistik, kuru meyveler)
Birde dondurucuya et stoklarsam kisin market sadece sebze meyve ve bazi kahvaltiliklar icin 10 gunde 1 yapilsa yeter.
Konuyu takipteyim:)
Canım asıl biz seni takipteyiz:)
8 10 paket alıyorsanız neden toptancilardan almıyorsunuz ?
Hiç bir şeyi depolamam. Bitmeye yakın alırım ihtiyacım olanları.
Toptan para vermek ile bir kaç ay sonra bir kaç tl. Pahalıya bir ürün almak arasında fark yoktur.