Stokçuluk :)

Biz de stok yapsak iyi olacak diye düşünmüştük.
Size denk gelmem süper oldu kızlar.

Akşam da pazara gidip sebze alıp dondurucuya koyacağım.
Dondurucunun bir gözüne de kahvaltılık koyacağım.
Zam ilk süt grubu ürünlere geliyor. Önceliğimiz onlar olacak. Bakliyat ve baharatlati da kışa kadar buzdolabında muhafaza edeceğim.

Buzluğa süt ürünü derken peynir koyacaksınız galiba değil mi?
Hangi tür peynirleri atıyorsunuz buzluğa?

Biz de stok yapsak iyi olacak diye düşünmüştük.
Size denk gelmem süper oldu kızlar.

Buzluğa süt ürünü derken peynir koyacaksınız galiba değil mi?
Hangi tür peynirleri atıyorsunuz buzluğa?
Önceliğimiz tereyağı süt ürünü olarak.
Her peynir olur
Kasar, tel ve tulum peyniri koyuyorum. Beyaz beynir de vakumlu poşetlerde koyuyorum.

12E0B21D-49E3-4C99-8EB1-2E924739F1FE.jpeg

Merhaba güzeller, internette geçen sene böyle bir liste bulmuştum. Eksikler çıktıkça buraya yazıyorum.

Bugün kızımla alışverişe çıktık. Carrefour a gittik. Sac kurutma makinanın bozulmuştu. Zam gelmeden alalım diye. Arzum 2200 sağlık modelini aldım. 60 tl ye geldi. Oradan alışveriş yapınca papia havlu kagit indirimli oluyordu ve peçete aldım. Dağa önce saçı da sekillendiren rowenta kullanıyordum. Ona o kadar para verilir mi diye düşündük ve Arzum aldık...
Gratisten de krem dış macunu pedler sac ürünleri vb batağı birşey aldık. Kışın bize yeter zannımca :rapci::KK48:simfiye kadar sadece lazım olan şeyler kısıtlayarak aldığımızdan kızım çok şaşırdı.

Bugn 5 kilo yağ
2 kilo pirinç
2 kilo kırık pirinç
2 kilo bulgur
1 kilo ince bulgur yeşil mercimek salça
Kuruyemiş
Toz şeker bulaşık süngeri aldık.
Bir kış yeter diğerleti vardı.
KendimiCe stok yaptık
Bir yerde de domates 1.35 e inmişti aldım kızartma yapıp domates soslayıp kavanozlarım.önlemler alıyoruz kışın zamlara karşı. İllaki alınacak eksik çıkacak ama çok zam görecek olanları aldık
Bu arada yağa zam gelmiş zaten daha da gelir.

Havlu kağıt aldim 3 poşet 18li
Tuvalet kağıdı 1 poşet ondan almam lazım bir de toz deterjan alayım. Sıvı deterjan almıştım.
Kızımla bugün aldıklarımızı zor taşıdık. Halimiz bu:KK43:
Bir de 2001 de kriz olmuştu o aralar da zamlar sağanak gibiydi toptan alırdık alabildiklerimizi.
Bu durumdan cabuk kurtuluruz inş

Selam kızlar
Ben de liste yapıyorum ne alınabilir diye
Deterjan, tuvalet kağıdı, havlu, peçete, buzdolabı poşeti, sünger, sarı bez, çif, çamaşır suyu, şampuan, dış macunu, fircasi

Salça, sıvıyağ, zeytinyağı, zeytin, makarna, mercimek, çay, şeker

Kaşar, sucuk, tereyagi
Soda
Bence mevsimi iken salçayı kendiniz yapın hem domates hem biber hatta bol yapın derim en azından marketten her zaman almazsınız.

Bence mevsimi iken salçayı kendiniz yapın hem domates hem biber hatta bol yapın derim en azından marketten her zaman almazsınız.
Yemeklerime domates sosu kullanıyorum bir kutu salça bütün kış yetiyor bana, salçayı bir kere denedim ama pek iyi olmadı, güneşte kurutma burada sorun malesef

Bugun alisveris yapicam alicam biseyler. Allahtan ev kucuk olmasina ragmen yerin var esya az oldugu icin. Temizlik malzemeler yazaaa kadar bitmez sanirim. Tuvalet kagidi var ama yine alicam. Disacunu firca alicam

Ilgiyle takip ettigim bir konu:)
Benim stok yapmaya merakim kucuk bir bebekle alisverisin cok zor olmasiyla basladi. Birde suan hamileyim,ikinciside yilbasinda gelecek hayirlisiyla. Evimde merkeze biraz uzak kaliyor, hele kisin karda sogukta gecen yil cok zorluk cektim. Bu kis icinde stok yapmaya basladim. Bende bebek oldugu icin, bolca bebek bezi aldim. Siralayayim hatta;

Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Bebek camasir deterjani
Bebek sampuani ve dus jeli
Bebek dis macunu
Emzik ve biberon yikama deterjani

Temizlik malzemesi olarak;
Bulasik sungeri (cok sik degistiririm)
Bulasik teli
Bulasik deterjani
Bulasik parlatma deterjani
Mutfak ve wc temizleyicileri
Bolca temizlik bezi
sivi sabun
Dus jeli
Sampuan
Dis macunu
Sivi camasir deterjani ve yumusaticisi
Wc kagidi

Gida olarak sivi yag
Her cesit kuru erzak(pirinc,bulgur, mercimek,bugday,nohut,un,toz seker,kuru maya,salca, kurutmalik dolmaliklar,salamura asma yaprak,zeytin, pekmez,tahin, konserve domates,bezelye,ceviz,findik,fistik, kuru meyveler)

Birde dondurucuya et stoklarsam kisin market sadece sebze meyve ve bazi kahvaltiliklar icin 10 gunde 1 yapilsa yeter.

Konuyu takipteyim:)

Ilgiyle takip ettigim bir konu:)
Benim stok yapmaya merakim kucuk bir bebekle alisverisin cok zor olmasiyla basladi. Birde suan hamileyim,ikinciside yilbasinda gelecek hayirlisiyla. Evimde merkeze biraz uzak kaliyor, hele kisin karda sogukta gecen yil cok zorluk cektim. Bu kis icinde stok yapmaya basladim. Bende bebek oldugu icin, bolca bebek bezi aldim. Siralayayim hatta;

Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Bebek camasir deterjani
Bebek sampuani ve dus jeli
Bebek dis macunu
Emzik ve biberon yikama deterjani

Temizlik malzemesi olarak;
Bulasik sungeri (cok sik degistiririm)
Bulasik teli
Bulasik deterjani
Bulasik parlatma deterjani
Mutfak ve wc temizleyicileri
Bolca temizlik bezi
sivi sabun
Dus jeli
Sampuan
Dis macunu
Sivi camasir deterjani ve yumusaticisi
Wc kagidi

Gida olarak sivi yag
Her cesit kuru erzak(pirinc,bulgur, mercimek,bugday,nohut,un,toz seker,kuru maya,salca, kurutmalik dolmaliklar,salamura asma yaprak,zeytin, pekmez,tahin, konserve domates,bezelye,ceviz,findik,fistik, kuru meyveler)

Birde dondurucuya et stoklarsam kisin market sadece sebze meyve ve bazi kahvaltiliklar icin 10 gunde 1 yapilsa yeter.

Konuyu takipteyim:)
Canım asıl biz seni takipteyiz:)

8 10 paket alıyorsanız neden toptancilardan almıyorsunuz ?

Hiç bir şeyi depolamam. Bitmeye yakın alırım ihtiyacım olanları.

Toptan para vermek ile bir kaç ay sonra bir kaç tl. Pahalıya bir ürün almak arasında fark yoktur.

8 10 paket alıyorsanız neden toptancilardan almıyorsunuz ?

Hiç bir şeyi depolamam. Bitmeye yakın alırım ihtiyacım olanları.

Toptan para vermek ile bir kaç ay sonra bir kaç tl. Pahalıya bir ürün almak arasında fark yoktur.

Fark yok genellemesini cok saglikli bulmuyorum. Keza benim ve cevremdeki bir cok ev hanimi icin tasarruf bir kac liralik hesaplamalarla yapiliyor. Ayrica zamandan tasarruf en kiymetlisi.

X