• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

stne grmek?

lütfen yardım edin mesaj yazmak için yardım menüsüne bastım ve menüler ingilizce geliyor. kayıt olurken bulunduğunuz ülke diyordu bişey türkiye listede yoktu işaretleyemedim. ondan mı acaba yazacak çok şeyim var paylaşmak istiyorum.

:CüvCüv:merhaba bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar bu ayki adetimden 4 gün önce eşim korunmadı adetimde çok zor geldi az az geldi ve 3 günde bitti midem bulanmaya başlayınca :CüvCüv:hamilemile :CüvCüv:olabilirmiyim üstüne görmüş olabilirmiyim lütfen yardımcı olun kan testi yaptırayımmı eczanedekilerde kesin çıkmazmış:nazar:

:CüvCüv:merhaba arkadaşlar bu ayki adetimden 4 gün önce eşim korunmadı adetim çok zor geldi hatta az az geldi 3 gündede bitti midemdede bulantılar başladı:CüvCüv: hamile :CüvCüv:olabilirmiyim kan testine gidicem eczanadekilerde çıkmıyormuş lütfen yardımsı olun:ecrin_bebek: anne olmakta çokkkkkk istiyorum :ecrin_bebek:6 aydan beri folik asit kullanıyorum:CüvCüv:Şeniz:nazar:

Üstüne Adet Görme Nasıl Olur?

Gebelik arzu eden veya gebe kalmadan korkan kadınlar bazen düzensiz bir adet gördüklerinde “acaba hamilemiyim ?” endişesine kapıldıkları gibi bazen de hamile olmalarına rağmen oluşan bir kanamayı normal edet, yani “period” zannedip dikkate almamaktadırlar. "Üstüne adet görme" , "üste adet görme" “üste regl olma” terimleri kadınlar arasında sıklıkla kullanılan ve hamile olmalarına rağmen adet görmeye devam etmelerini ifade eden bir terimdir. Hamilelik istemeyen bir çok kadın gördükleri düzensiz bir adet sonrası endişelenip hatta paniğe kapılıp “gebe kalma korkusu" yaşamaktadırlar.
Peki hamile kadın adet görür mü? Regl olur mu? Hayır tabii ki görmez. Bir çok kadın gebe olmalarına rağmen hamileliğe bağlı kanamaları (implantasyon –yerleşme kanaması, düşük tehlikesi kanaması, servikal enfeksiyon,yara -lezyona bağlı kanama, plasenta yerleşim durumuna bağlı kanamalar gibi..) adet olarak zannedip hamileliklerinin farkına varmamaktadırlar. Hatta bir kısmı karınlarında olan büyüme veya bebek hareketleri ile hamileliklerinin ancak farkına varabilmektedirler.
"Üstüne görme" veya "üste görme" olarak adlandırılan bu durumdaki kanamanın yapısı genellikle farklıdır. Genellikle beklenen ve olması muhtemel günde olmayıp rengi değişik (daha koyu ve siyaha yakın) ve miktarı da bir önceki adetlerine göre farklıdır, Dikkatli bir kadının genelde bu anormal kanamayı ve aradaki farkı anlamaması zordur. Bu sebeple tüm anormal ve olması gerekenden farklı kanamalarda gebelik şüphesi olabilmeli ve bir gebelik testi yapılmalıdır veya vir jinekolog tarafından muayene edilmelidir.
ALINTIDIR...

merhaba arkadaşlar,bu ay regl dönemım gecıkınce tam bı birleşme olmasada eczaneden gıdıp test aldım,tek cızgı cok net cıktı ama dıyerı bellı belırsız... baktım tek cızgı hamıle olmadığımı sımgelıyor,,aradan 3-4gun gectı tabı yıne regl olmadım ama dun gece wc deyken cok az bı kan gördum çok koyuydu,tamam dedımm başladı benım regl dedımm normalde ılk 1-2gun çok yoğun olur hatta yataklara düşerim ama sımdı cok az hafıf bı sızıntı halınde... sizce hamile olma ihtimalim var mı,, belım acaip ağrıyor,ayak ayak üstüne attığım vazıyetten tekrar normale dönup doğrulamıyorum bıle.... lütfen bı yardım mesejı..........:uhm:

merhaba arkadaşlar,bu ay regl dönemım gecıkınce tam bı birleşme olmasada eczaneden gıdıp test aldım,tek cızgı cok net cıktı ama dıyerı bellı belırsız... baktım tek cızgı hamıle olmadığımı sımgelıyor,,aradan 3-4gun gectı tabı yıne regl olmadım ama dun gece wc deyken cok az bı kan gördum çok koyuydu,tamam dedımm başladı benım regl dedımm normalde ılk 1-2gun çok yoğun olur hatta yataklara düşerim ama sımdı cok az hafıf bı sızıntı halınde... sizce hamile olma ihtimalim var mı,, belım acaip ağrıyor,ayak ayak üstüne attığım vazıyetten tekrar normale dönup doğrulamıyorum bıle.... lütfen bı yardım mesejı..........:uhm:

inşallah hamilesin canım :D:CüvCüv:

:CüvCüv:merhaba arkadaşlar bu ayki adetimden 4 gün önce eşim korunmadı adetim çok zor geldi hatta az az geldi 3 gündede bitti midemdede bulantılar başladı:CüvCüv: hamile :CüvCüv:olabilirmiyim kan testine gidicem eczanadekilerde çıkmıyormuş lütfen yardımsı olun:ecrin_bebek: anne olmakta çokkkkkk istiyorum :ecrin_bebek:6 aydan beri folik asit kullanıyorum:CüvCüv:Şeniz:nazar:

canım bendede senin belirtilerinin aynısı var adetimede 10 gün var adetim gününde gelmezse test yapıcam benimde 3 gün geldi ve azdı mide bulantımda başladı canım sen test yaptınmı

merhaba.ben geçen sene bir düşük yaşadım.hamileliğimi öğrendikten sonra kanamam oldu,doktorun verdiği ilaçları kullandım,hep yattım fakat düşükle sonuçlandı maalesef.ondan sonra 9 ay boyunca yasmin kullandım.2 ay önce bıraktım,bu ay çocuk yapmayı çok istedik.2 gün önce kahverengi azıcık bir akıntım oldu,ertesi sabah da koyu kırmızı geldi biraz.adet olucam zannettim ama hiçbirşey yok.karnım sızlıyo belim ağrıyo.durumu benim gibi olanlar varsa,lütfen yazsın.moralim çok bozuldu.

arkadaşlar merhaba, hamileliğimin 42. günü, 6 haftalık yani. dün kahverengi akıntım oldu, üstüne görme olabilir mi? 9. haftada olanlar varmış.
doktorum düşük tehlikesi dedi ve rapor verdi 4 gün. üstüne görme olabilir filan demedi. Yardımcı olabilir misiniz?Çok üzgünüm çoook

merhaba demet hanım,ilgimi çektiği için yazıyorum.yeni evlisiniz eşinizle sorunlarınız var diye üzülmeyin.en büyük kavgalar evliliğin ilk yıllarında olur.sonradan herşey yoluna girecektir.

ben geçen ay haziran 16 da adet oldum. puregon ve ovitrelle iğnelerinden sonra 30 temmuz da yumurtam çatladı. değerlendirdik tabi...sonra temmuz 17 de yine adet oldum. üstüne görme olayını pek duymamıştım. başıma gelme ihtişmali olduğunu da hiç düşünmedim. ama sitede yazılanları okuyunca acaba mı diye düşünüyorum. ama hepimiz 200 de 1 in içine giremeyiz heralde:)))

Bu iki ay regl olup normal hamilelik süren Elif arkadaşımıza bir sorum olacak, acaba bebeğin doğum tarihini hangi zamana göre hesapladınız???

üstüne görme normal regl donemınden suresi ve miktari farklı olur rengide degısıktır tıbben adet gorerek hamılelık gecırmek mumkun dııldır bunlara kanama dıyebılırız benım okuduklarım ve paylastıklarım bunu gosterıyor arkdsm

Teşekkürler arkadaşım, peki bebeğin tahmini doğum süresi o zaman bir önceki adet dönemine göre hesaplanıyor öyle mi?Daha doğrusu sonuncu zaten regl olmadığından, yine en son reglin tarihi baz alınmış oluyor. Mesela bir kadın şubatta adet kanaması geçirdi, sonraki ay üstüne gördü ama bunun kanama olduğunu düşündü. Bir sonraki ay da hamile kaldığını anladı. Bebeğin gelişimi şubattaki SAT a göre hesaplandığında uygun düşer değil mi?

arkadaslar ustune gorme sadece 1 defa mi olur? hamileyken 2-3 defa adete benzeri aylik kanamalar olabilir mi?

bu sayfada bi arkadas 2 aylik hamile ve 2 kez adet gormus sanirim?? bilen var mi?

arkadaslar ustune gorme sadece 1 defa mi olur? hamileyken 2-3 defa adete benzeri aylik kanamalar olabilir mi?

bu sayfada bi arkadas 2 aylik hamile ve 2 kez adet gormus sanirim?? bilen var mi?

Benim kuzenim şuan sanırım 4,5 aylık hamile ve hamile olduğunu 2,5 aylıkken aşırı mide bulantısı şikayetiyle gidince öğrendi. Çünkü 2 ay boyunca normal regl oldu. Yani olabiliyor bizzat canlı örneği hergün karşımda.

ben her hafta test yapmama ragmen ne sonucta negtif cımasına ragmen 2,5,aylık hamıleyken ögrendım..sabah ac karınla ilk idrarla yapılan test dogru cıkıo bu cok önemlı..ilk idrar..

Back