Mekik olarak yarim mekikten başlayarak sag sol mekikleri ve tam mekik yapmalisin.peki ne yapmalıyım sence karın için ?
Merhaba!!!Merhabalar bende 2 gündür başladım ama bir sorum var benim kalça geniş küçültmek ve diklestirmek istiyorum bu spor küçültüyor dimi sonra daha da buyumesini istemiyorum
Canim ben çok önceden başlamıştim fitness a. O yüzden 6 kg bana zor gelmediği için ondan başladım. Yeni başlayanlar için 2kg zaten ideal direkt 6 kg çok zor olur sana. ilk önce 2 kg al eline ve sana attığım resimdeki gibi yap comel kalk. Bunda 50 tane yap. Daha sonra 50 bitince diğer elinede 2 kg al ve iki elindeki ağırlıkla comel kalk iki dambili ortada Tokuşturup comelip kalkmak daha iyi olur.
Programlarını sevdim. Omuz için iyi olacak diğer squatli programlari çoktan geçtim squatin çeşitlerini sakin unutma ozelliklede bacak germe.. Diğer sayfada yazıyor. :)
Ne demek canım zevk benim için. Sizleri spora teşvik edebiliyorsam ne mutlu bana.cok sagol canim ilgilendigin icin dedigin gibi yapicam su lunges hareketini bir turlu duzgun yapamadm gibi geldi birde isinma hareketi neler yapiyosun
Alıştığında göz tembellik görmeyecek :)Reset günü bugün...
tibeti yapıcam sadece birazdan...
kendime inanamıyorum :)
tembelliğime yenik düşmedim şimdilik
Çok afedersiniz ama kilo ve boy uyuşmuyor. Epey kilo vermeniz lazım.. 1.60 boya kalça çok geniş geldi.. adeta kim kardashianBoyum 1.60 kilom 61 kalça 103 cm çok da büyük değil kalçam ama bilemedim yinede
Ne demek canım zevk benim için. Sizleri spora teşvik edebiliyorsam ne mutlu bana.
Canım lunges hareketi hareketli birşey. Atlayarak yani şu şekilde;ama ben hoplamıyorum ayağa kalkıyorum çömeliyorum. Sonra kalkıyorum sağ-sol bacak devam ediyorum. Şu şekilde; bu hareketi taş çatlasın 30 şer yapıyorum.
Üstüne düştüğüm en çok çeşit; ''Kalça germe hareketi'' inanılmaz rahatlatıyor. sağ 50, sol 50...
Ve pile squat..bu çok zor ama iç bacak ve iç kasları fena çalıştırıyor.
Köprü hareketi;ve aralarından çeşitlerinden 20 şer 30 şer yapıyorum. Tabii bunları yaparken dinlenme aralarında bol bol esnemelisin esneme hareketleri yapmalısın. Çok rahatlatıyor.
Alıştığında göz tembellik görmeyecek :)
Tamam heyecanla bekliyorum gelişmeleri.. bakalım dambıllar nasıl yapacakhepsini kaydettim telefona yarin duzgun bir sekilde ypicam ugrasip anlattgin icin cok tesekkurler sen bitanesiiin
Ebru şallıda görmüßtüm ben de ayni hareketi.Ha birde bi hareket öğrendim hem çok kolay hemde popo bel göbek iç bacak hepsi çalışıyor böyle kedi gibi durup belini içeriye popo dışarıya sonra kambur gibi dikiliyorsun kedi hareketiymiş anladınız mı bilmiyorum netten bulursam arıcam resmini
Aylar önce başladığım fakat doğru düzgün gezi, okul işleri derken devam edemediğim aralıklarla yaptığım azda olsa faydasını gördüğüm spor egzersizi..
Ne yaptım ne ettim kasım ayı başında 30 günlük squat takvimine sonunda başlamıştım. Takvimi merak edenlere;
Pek cesaret edilecek gibi bir program değil ama sonuçlarını düşündükçe cesaret edebilirsiniz. Başlamadan 1 Hafta önceden 15 veya 20 tane yapın. Çünkü ilk önce bacakların ağrıması olacaktır. Ağrıyan bacaklarla ara ara yaparsınız o yüzden başlamadan 1 hafta önce 20 tane yapın ağrısın.. bacaklardaki ağrı geçtiğinde takvimde olduğu gibi 50'den başlayacaksınız. İlk başta ağrı olan bacak bir daha ağrımayacak.
İlk yapmaya başladığımda çok yorulup bitsin diye dua eden ben, 100'e geldiğimde zorlanmadığımı ve squat'ın eğlenceli bir egzersiz olduğunu anladım. Yapmanız gereken ayaklarınızın alışması ve ilk günleri atlatmak. Dikkat etmeniz gereken yerleri anlatacağım.
Squat'ı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken yer; ''NEFES'' tir. Çömelip kalktığınızda sürekli nefes nefese kalıyorsanız bil ki yanlış yapıyorsunuz demektir. Yavaş yapınız !!! Doğrusu ise çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken nefesinizi vereceksiniz. Dinlenmeyi unutmayın. Örneğin 50 squat'ı yaparken 10 bittiğinde 1-2 dakika dinlenin tekrar başlayın... Kısacası nefesinizi yormayın.
100' geldiğinizde bu 100'ü ilk başladığınız etapta bitireceksiniz diye bir şey yok !! +50 sabah, +50 akşam toplam 100. Böylede uygulayabilirsiniz. (Ben başladığımda sabah akşam yapmadım başlar başlamaz bitiriyordum alışmıştım.)
Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını göremezsiniz. Harekete başlayıp hemen bitsin kafasıyla hızlı hızlı yaparsanız boştur. Squat'ın püf noktası kalkarken ayaklardaki topukları
kullanmak bel bölgesini değil. Bel bölgesini kullanarak kalkarsanız faydasız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin. Bknz:
Son olarak squat herşeydir, bacak, bel, karın ne varsa vücudu tümden çalıştıran bir hareket 30 gün dolmasada 15 günde faydasını gösteren ilaç gibi... Buna biraz cesaret gerek. 30 gün dolar dolmaz bırakmamazlık yapmayın!!! devam edin. 15 tane olsa bile yapın.. çünkü bıraktıkça kalça ve bacak eski kısmını alabilir.
Sonuçlar ise;
Bende başlamayı düşünüyorum.plates ve squat :)Ve göğüs büyütme sorusunun cevabını merak ediyorum..şunu da sorayım göğüs ölçünü nasıl büyüttün,özellikle bunu cokmerak ediyorum
Kızlar benim bacaklar taş oldu resmen ya sanki birazda kalınlaştı ya da bana öyle geliyor squatın 15. Günü resim çektiğim için farkı pek anlayamasamda sanki bugün kot giydiğimde daha bi gğzel durdu.bugün 180 squat ve 40 dk pilates pilates aralarındada 2-3 dk twister yapıyorum.pilatesten sıkıldığım gün zumba yapıyorum.her yerde bi fark varda göbekte pek yok sanki neyse sabır pes etmek yok
Bacaklar kalınlaştı diye üzülmeyin.. emin olun o sert bacaklar inanılmaz seksilik katıyor. Fit olmak zayıf olmaktan bin kat iyi. Arka ve önden bakınca bacaklar ip ince duruyor yandan bakınca kaslar meydanda benim.. pantolon ve tayt giydiğimde hiç sallanmıyor o derece sert. Zaten diğer sporları yaptıkça örneğin; zumba, koşu, eliptik vs.. korkmayın sem sert ve çok kalın bacaklar meydana gelmez. Bol bol esnendiği sürece de..Kızlar benim bacaklar taş oldu resmen ya sanki birazda kalınlaştı ya da bana öyle geliyor squatın 15. Günü resim çektiğim için farkı pek anlayamasamda sanki bugün kot giydiğimde daha bi gğzel durdu.bugün 180 squat ve 40 dk pilates pilates aralarındada 2-3 dk twister yapıyorum.pilatesten sıkıldığım gün zumba yapıyorum.her yerde bi fark varda göbekte pek yok sanki neyse sabır pes etmek yok
Sporla göğüs en etkilisi şınav.. Şınav göğüsleri sarkıklıktan korur ve dikleştirir. Aynı zamanda sertleştirir. Beslenmenizde önemli yararlı karbonhidratlar yediğinizde 2 saat sonra şınav çekin.. Şınav zor olabilir ama duvar şınavı alışmak için iyi birşey..Bende başlamayı düşünüyorum.plates ve squat :)Ve göğüs büyütme sorusunun cevabını merak ediyorum..
Bende bu kız nerelerde diyordum. :)Selamlar kızlar netim yoktu 1 haftadr giremedim ama squata devam ettim bugün 14.günümü yapicam birazdan bildiririm