Canım ben diyet yapmıyorum, hatta az evvel yarım bitter çikolata öldürdüm :)Yalnız bahsettigim kasti.. onun dışında göbek erimesi ve yağlanması bir sürü cardio.. ve mekik dışında kas ve sıkılasmak için çok alternatifler var ama yarim ve tam mekik daha önde. Bu arada beslenmen nasıl?
Çok iyi gerçekten her zaman dile getirmişimdir diyet yapmayın sağlıklı beslenin diye. Zaten ben hayatım boyunca kizartmalari sevmemisimdir. Annemden geliyor bu özellik o da hiç yemez. Herşeyimi annemden almışım. Bitter çikolata hastasıyım bende metabolizmada son derece etkili. Zararli karbonhidratlardan uzağım onların yerine faydali olanlardan tüketirim. Öğünlerim 2 ve 3 öğün arası değişiyor. Ara öğün tüketmiyorum. :)Canım ben diyet yapmıyorum, hatta az evvel yarım bitter çikolata öldürdüm :)
Ama asla ekmek yemem, çikolata hariç şeker kullanmam, makarna pirinç, patates tüketmem, içinde un olan ne varsa yemem. Günde 2 öğün yerim, sabah ve akşam, aralarda atıştırmam, akşam sekizden sonra da kazınsam da bir şey yemem.
Sen nasılsın peki?
Benziyor stilimiz sanırım :)Çok iyi gerçekten her zaman dile getirmişimdir diyet yapmayın sağlıklı beslenin diye. Zaten ben hayatım boyunca kizartmalari sevmemisimdir. Annemden geliyor bu özellik o da hiç yemez. Herşeyimi annemden almışım. Bitter çikolata hastasıyım bende metabolizmada son derece etkili. Zararli karbonhidratlardan uzağım onların yerine faydali olanlardan tüketirim. Öğünlerim 2 ve 3 öğün arası değişiyor. Ara öğün tüketmiyorum. :)
Sporlarim 3 gün yapip 1 gün dinleniyorum ve tekrar 3 gün yapip dinleniyorum. :)Benziyor stilimiz sanırım :)
Peki haftada kaç gün spor yapıyorsun?
Bu arada tibetin 5 hareketi diye bir şey keşfettim dün ona da başladım. Sen denedin mi hiç?Sporlarim 3 gün yapip 1 gün dinleniyorum ve tekrar 3 gün yapip dinleniyorum. :)
merhaba canım topiğin hepsini okudum bir çırpıda aklımda gelgitler yapsam mı yapmasam mııı... şöyle ki bendekalın bacak basen popo ne ararsanız varr squat anladıım kadarıyla popoya çok faydalı ama üst bacak kalınlaştırıyomuş oysaki benimki zaten kalınn ronaldo gibi olmak istememaçıkcasıı.. diyorum ki her günartırmadan 30 35 kadar yapsam bana faydası olur mu ya da ne önerirsin bana cevap verirsen çok sevinirimm :))Sporlarim 3 gün yapip 1 gün dinleniyorum ve tekrar 3 gün yapip dinleniyorum. :)
Oooo şu ünlü tibet hareketleri. Biliyorum o hareketleri ben hiç uygulamadim ama en yakin arkadaşim uyguluyordu. Tabi bende spor yaptığım için spor hocama danışmistim. O harekerler sağlık açısından çok çok yararliymis. Özelliklede nefes konusunda çok sağlıkliymis. Hareketleri yapmalısın kesinlikle.Bu arada tibetin 5 hareketi diye bir şey keşfettim dün ona da başladım. Sen denedin mi hiç?
Cardio yapıyor musun ? Mesela düzenli yürüyüş veya bol tempolu yürüyüş veya koşu. Bisiklet veya ünlü fitness egitimcilerin cardio Levelleri ? Bacak kalınsa yağı eritmek gerek. Ama hem cardio hemde squat sana iyi gelecektir. Ilk cardio yap bol bol terle ve bitince squat yap. Haa bacaklarinin kalınlaşmasini istemiyorsan ağırlığı arkana vereceksin öne değil.merhaba canım topiğin hepsini okudum bir çırpıda aklımda gelgitler yapsam mı yapmasam mııı... şöyle ki bendekalın bacak basen popo ne ararsanız varr squat anladıım kadarıyla popoya çok faydalı ama üst bacak kalınlaştırıyomuş oysaki benimki zaten kalınn ronaldo gibi olmak istememaçıkcasıı.. diyorum ki her günartırmadan 30 35 kadar yapsam bana faydası olur mu ya da ne önerirsin bana cevap verirsen çok sevinirimm :))
Evet onu da programıma ekleyeceğim, daha yeni temizlik yaptım yoruldum az dinleneyim, günlük programımı yapayım ardına da onları yaparım artık :)Oooo şu ünlü tibet hareketleri. Biliyorum o hareketleri ben hiç uygulamadim ama en yakin arkadaşim uyguluyordu. Tabi bende spor yaptığım için spor hocama danışmistim. O harekerler sağlık açısından çok çok yararliymis. Özelliklede nefes konusunda çok sağlıkliymis. Hareketleri yapmalısın kesinlikle.
Level 3 nasıl ya çok merak ediyorum zor mu ? Benim uyku düzenim bozuk olduğu için aksamlari yapıyordum. Düzene koyacağım deyip dün 11 e kadar uykusuz kaldim ve uykulu uykulu halsiz bir şekilde 150 tane anca dambilla yapabildim.Dün dinlenme günümdü bugün 9.gün 100 squat yaptmtabi arti
500 thigh master aletiyle bacak çalışma
50 mekik
50 selülit savar hareketi
100 sağa sola dönme bel için
jillian michael level 3 25 dk
Kolay gelsinnEvet onu da programıma ekleyeceğim, daha yeni temizlik yaptım yoruldum az dinleneyim, günlük programımı yapayım ardına da onları yaparım artık :)
Level 3 nasıl ya çok merak ediyorum zor mu ? Benim uyku düzenim bozuk olduğu için aksamlari yapıyordum. Düzene koyacağım deyip dün 11 e kadar uykusuz kaldim ve uykulu uykulu halsiz bir şekilde 150 tane anca dambilla yapabildim.
Birde şunu farkettim dambilsiz yaptığımda sanki boşuna yapıyormusum gibi hissediyorum. Dambilla yapamam zor dediğim günleri düşündükçe gülüyorum. Bacak nasıl alıştiysa resmen ben değil bacak dambili istiyor. Şaka gibi
Bende ilk levelde alıştım şınava. Çok zor geldi ilk başta ağrı çektim kollarimdan sonra ağrı geçince tekrar yaptım. Ilk yaptığım da yatağa yattim pc'deyim sonra birden sol kol bileğimde bi sancı oldu, dedim kopacak hareket edemedim sonra ne olduysa sağ elimle bileği sıkınca düzeldi. Şınav gerçekten çok zor :/ en fazla 50-60 tane yapıyorum. Birde kollara çok yüklenme şınavda göğüs kaslarını çalıştır. :)Yok canim zor değil ikinci levelide atlattigimiz icin artk zor gelmiyor ama ben tam hakkini vererek yapamadm sol el bileğimi incitmisim hic bi ş8nav hareketini yapamadm ve ağırlksız yaptmbeni squat simdilik dambilsizda terletiyo fazlasiyla
evet canım cardio yapmaya çalışıyorum. ağırlığı arkana vereceksin derken topuklardan kalkmayı mı kastediyosun? ve her gün 50 tane filan yapsam artırmadan bi fayda görür müyüm acaba yoksa boşuna mı olurCardio yapıyor musun ? Mesela düzenli yürüyüş veya bol tempolu yürüyüş veya koşu. Bisiklet veya ünlü fitness egitimcilerin cardio Levelleri ? Bacak kalınsa yağı eritmek gerek. Ama hem cardio hemde squat sana iyi gelecektir. Ilk cardio yap bol bol terle ve bitince squat yap. Haa bacaklarinin kalınlaşmasini istemiyorsan ağırlığı arkana vereceksin öne değil.
Hmm tamam canım selülitmi savıyormuş o hareket bilmiyordum ama zor hareket kemiklerim acıyorEbru sallinin varya hani canm yere yüz üstü yatip bacaklari kırıyorsun topuklari birleştirip yukari kaldrp indiriyorsun bacagi
Full suqat yapmalısın. Bu şekilde çömeleceksinevet canım cardio yapmaya çalışıyorum. ağırlığı arkana vereceksin derken topuklardan kalkmayı mı kastediyosun? ve her gün 50 tane filan yapsam artırmadan bi fayda görür müyüm acaba yoksa boşuna mı olur
Dizler benimde öyle oldu merak etme. Hatta sakat kalacağım demiştim. Sonlara gelince yani sayı arttıkça zorlanıyor bacaklar. Şimdi 200'ü kolay yapıyorum dizler alışıyor hatta benim dizlerde ses bile çıkıyordu ben 2-3 gün dinlenip geçmişti fazla üstüne düşme dinlenmekte yarar var. Fotoğrafı bekliyorum:)Visenyaa bugun benim program bitti canim yarin sana fotograf aticam ama su son iki gundur diz kapaklarim okadar acidi ki yapmak istemedm hic hatta bugun 160 yaptim zorlayip incitrim diye korktum gece devamini yapcam dizlerim neden oyle oldu anlamadim
Çok teşekkürler harika detaylı anlatmissiniz bende yeni basladim saglikli yasama kilolar giderken bunu da calisayim diyorum bir zarari olmaz umarimAylar önce başladığım fakat doğru düzgün gezi, okul işleri derken devam edemediğim aralıklarla yaptığım azda olsa faydasını gördüğüm spor egzersizi..
Ne yaptım ne ettim kasım ayı başında 30 günlük squat takvimine sonunda başlamıştım. Takvimi merak edenlere;
Pek cesaret edilecek gibi bir program değil ama sonuçlarını düşündükçe cesaret edebilirsiniz. Başlamadan 1 Hafta önceden 15 veya 20 tane yapın. Çünkü ilk önce bacakların ağrıması olacaktır. Ağrıyan bacaklarla ara ara yaparsınız o yüzden başlamadan 1 hafta önce 20 tane yapın ağrısın.. bacaklardaki ağrı geçtiğinde takvimde olduğu gibi 50'den başlayacaksınız. İlk başta ağrı olan bacak bir daha ağrımayacak.
İlk yapmaya başladığımda çok yorulup bitsin diye dua eden ben, 100'e geldiğimde zorlanmadığımı ve squat'ın eğlenceli bir egzersiz olduğunu anladım. Yapmanız gereken ayaklarınızın alışması ve ilk günleri atlatmak. Dikkat etmeniz gereken yerleri anlatacağım.
Squat'ı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken yer; ''NEFES'' tir. Çömelip kalktığınızda sürekli nefes nefese kalıyorsanız bil ki yanlış yapıyorsunuz demektir. Yavaş yapınız !!! Doğrusu ise çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken nefesinizi vereceksiniz. Dinlenmeyi unutmayın. Örneğin 50 squat'ı yaparken 10 bittiğinde 1-2 dakika dinlenin tekrar başlayın... Kısacası nefesinizi yormayın.
100' geldiğinizde bu 100'ü ilk başladığınız etapta bitireceksiniz diye bir şey yok !! +50 sabah, +50 akşam toplam 100. Böylede uygulayabilirsiniz. (Ben başladığımda sabah akşam yapmadım başlar başlamaz bitiriyordum alışmıştım.)
Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını göremezsiniz. Harekete başlayıp hemen bitsin kafasıyla hızlı hızlı yaparsanız boştur. Squat'ın püf noktası kalkarken ayaklardaki topukları
kullanmak bel bölgesini değil. Bel bölgesini kullanarak kalkarsanız faydasız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin. Bknz:
Son olarak squat herşeydir, bacak, bel, karın ne varsa vücudu tümden çalıştıran bir hareket 30 gün dolmasada 15 günde faydasını gösteren ilaç gibi... Buna biraz cesaret gerek. 30 gün dolar dolmaz bırakmamazlık yapmayın!!! devam edin. 15 tane olsa bile yapın.. çünkü bıraktıkça kalça ve bacak eski kısmını alabilir.
Sonuçlar ise;