değiştirerek yapıyorum ilk yola başladığımda 93 kilo iken leslie ile başladım 60 kadar geldim .Brazil buttt 60 day ,call 10 saatte 10 yaş gençleş 21 gün sonra kendimce programlar yapıp devam ettim cardio+bölgesel çalışmalar şimdide plates ve slim in 6 dönüşümlü olarak yapıyorumbende hep 60ta takılıp kalıyordum.
yani bizim gibilerin kırılma noktasıymış 60.
onu kırdıktan sonra devamı geliyor sakın ola bırakma.
spor ne yapıyorsun?
Bende yazarım amaSayfada bolca resim paylaşılıyo ama bunlar ciddi anlamda motive etmez.
bu sayfada asıl motiveyi sağlayanLeithia 'nın paylaşımlarıydı, yazdıklarıydı.
yoksa google ye fit kadın yazdığında milyon tane atletli şortlu hatun cıkar zaten :)
Saygısızlık diye düşünmeyin, herkes aklına gelen motivasyonu paylaşabilir.Bende yazarım amaLeithia saygısızlık olur diye yazmadım benimde amacım sayfa gerilerde kalmasın aktif olsun diye koyuyorum resimleri
Dört gözle senin gelmeni bekkiyordum çok mutluyumm hoş geldin leithiaaBen geldim!
1 haziran geri sayımımıza baktım hemen, 110 günümüz kalmış. Bundan sonra iş ciddileşti artık, daha önce "merak etmeyin, daha çok vaktimiz var, rahat olun" diyorken, artık şimdi gerçek bir dönüşüm istiyorsak boğazımızı tutmamız ve her gün sporumuzu yapmamız gereken 110 gün içine girdik. Esas sayı 90 gün yani 3 ay, kalan 20 günü de aralarına dinlenme günü olarak serpiştirmek gerek.
Bu iki haftalık uzaklaşmam esnasında çevresel etkenlerden ötürü 1 hafta dinlendim, spor yapamadım, iyi beslendim. Kilo değişimim yok. Sporu kaçırdığım için vicdan azabı duymadım çünkü zaten ay sonuna denk geldiği için dinlenme haftamla çakıştırmıştım, bu da bedenimi şaşırtmama yarayacak. 2. haftamda ise 2 gün kaytardım, 2 gün spor yaptım ama "Asla baştan başlama, başladığını bitir, devam et" prensibimiz gereği, sporuma kaldığım yerden devam edeceğim. Baştan başlamalar insanı daha çok hayal kırıklığına uğratıyor, "yine başaramadım" hissi yaşatıyor. Şimdiye dek kaçırdığınız günleri umursamayın, onları da planın bir parçası olarak görün ve bu günden sonraya tüm gücünüzle asılın.
Olmadığım günlerde başlığı aktif tutan ve benim mesajlarımı beğenerek okuduklarını ifade eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum :)
Dün Ekşi Sözlük'te yakaladığım bir beslenme düzenini sizinle paylaşacağım bugün, oradan alıntıdır
:
Karbonhidrat diyeti, protein diyeti gibi mantık dışı işlere bulaşmayın. Sağlığınızı yitirirsiniz. Her şeyin kararında ve dengeli olması gerekir.
Teraziye haftada 1 gün çıkacaksınız, o gün de pazartesi sabahı olmalı. Hiçbir şey yemeden teraziye çıkın ve kilonuzu her hafta not alın. Nasıl düştüğünü takip ederken çok şaşıracaksınız. Bazı dönemler vücut su toplayacak veya yağ yakımını yavaşlatacak. Bu maksimum 3-4 hafta sürer. Bir şeyleri yanlış yaptığınızı veya artık kilo veremeyeceğinizi düşünmeyin. Süreç uzarsa zaten tavsiyelere uymuyorsunuz demektir. (o kadar da netim)
Sık sık yemek yiyeceksiniz bu süreçte, belki de eskisinden daha çok. Gün içinde yediğiniz sağlıksız ve düzensiz yemekler metabolizmanızı bozmuş durumda. Yapmanız gereken vücuda yağ yakma alışkanlığını geri kazadırmak.
1. İlk sırada irade geliyor. Önce inanmak gerekir her şeyde olduğu gibi. Çizelgenizi görünür bir yere asın ve başlarken fotoğrafınızı çekin. 8 hafta ve 16 hafta sonra ayrı ayrı fotoğraf çeker dalga geçersiniz kendinizle.
2. Sabah kahvaltısı hayati önem taşır. Yulaf ezmesini hayatımıza sokuyoruz. Kahvaltıda kıracağınız yumurtanın içine iki yemek kaşığı yeterli olacaktır. Yulaf ezmesi bağırsakları çalıştırır tok tutar.
3. Tam tahıllı ekmek girecek hayatımıza, çok tahıllı değil. Çok tahıllının içinde 3, 4 çeşit tahıl vardır. Tam tahıllıda hepsi var. Sindirim sistemine yardımcı olacak, gereken karbonhidrat buradan alınacak.
4. Domates, peynir, zeytin, salatalık, yeşillik ile destekleyebilirsiniz kahvaltıyı. Benim tavsiyem bunu kahvaltıdan 3 saat sonra ara öğün olarak atıştırmanız olurdu. Zeytin ve peynirde dikkatli olun, kararını kaçırmayın ve yağsız-az yağlı peynirler tercih edin.
5. Aslında birinci sırada olması gereken "SU". Kendinize bir matara alın ve günde 3 litre su içtiğinize emin olun. Diyelim 3 olmadı 2 oldu. olsun, o da olumlu. :)
6. Yeşil çay! Yağ yakar, su atar, metabolizmayı hızlandırır. Gün içinde 2-3 bardak tüketin. Eczanede bile kilo verdirici hap diye "yeşil çay özü hapı" satarlar. Almayın gerek yok. İçin yeşil çayı, cayır cayır yakar.
7. Ara öğünler önemli aç kalmamak ve düzeni devam ettirmek için; nesfit veya kellogg's special k, yağsız süt ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi şeker ihtiyacınızı da karşılar, tok da tutar. Sıkıştığınız yerde çözüm olacaktır. Benim gibi gece krizlere girenler varsa, bu tam işimizi görecek formül. Bu karışımın asıl amacı nesfiti övmek değil, size yulaf ezmesini yedirebilmektir. Gece dolabı acıp çiğ köfteye yumulmak yerine, düşük miktarlarda bunu tüketmenizdir tavsiye olan. (Leithia notu: Gece açıkırsanız bunlara alternatif olarak yoğurt yemeniz de benim tavsiyem)
8. Meyve ama gece değil, gün içinde yemeye çalışın. Kahvaltıdan biraz sonra, öğle yemeği ile akşam yemeği arasında. Özellikle şeker ihtiyacınız geldiğinde, meyveye yönelin. Bir elma veya muz sonrası fikriniz değişecek.
9. Diyet yapan insanların görülen en büyük problemi şeker. Yani tatlı ve çikolata. Özellikle kadınların özel günlerinden sonra ihtiyaç yüzlerce kat artar. Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir, günkurusu bunlara yönelmeniz önemle rica olunur.
10. Sirke ve Tarçın salatanızda sütünüzde kullanın, iştah keser, tok tutar. Sirkeyi aralarda kaşıkla şurup gibi içebilirsiniz.
11. Yazmak bile utandırıyor artık ama tabiki bir öğününüzü salata ile geçirebilirsiniz. Yeşili sevin.
12. Zeytin yağı kemiklerinizi güçlendirir, vücudun kedini onarmasına ve tabiki sindirim sistemine yardımcı olur. Unutmayın ki vücudunuzun yağa ihtiyacı vardır. Ve yine unutmayın ki zeytinyağı dışındaki yağlardan kesinlikle uzak durun. Dedim ama fındık yağı, ceviz yağı gibi kaliteli yağları düşünmedim. Karadeniz mutfağı dışında yemeklerde fındık yağı kullanan görmedim. Karmaşa olmasın diye detaylandırmak istemiyorum. Kaliteli yağlar tüketin.
13. Kuru yemiş, ceviz, badem, fındık ara öğünlerde kullanabileceğiniz yemişlerden. Çok açken bunlara yönelmeyin, fazla yerseniz içindeki yağlar sıkıntı çıkarır. Kararında yiyin.
14. Bulgur pilavı. Çünkü pirinç pilavını hayatımızdan çıkardığımıza göre, bulgur candır.
15. Sebze işte akşam yemeklerinin vazgeçilmezi, vitamin deposu, demir kaynağı, liflerin efendisi. Sebze bulduğunuz yerde yiyeceksiniz. Unutmayın ki kilo vermemiz için sağlıklı olmamız gerekir. Ki zaten sağlıklı olmak için kilo veriyoruz. Güç kaybetmemeniz, tansiyonu şekeri düşürmemeniz gerekir. Baklagilleri yeterince kullandığınızdan emin olun. (Leithia notu: az pişirilmiş, diri kalmış ve çok ince kıyılmış sebzeler daha iyi sindiriliyor, daha vitaminli oluyor. Sebze suyu sıkmayı deneyin.)
16. Adet yerini bulsun diye yazıyorum, beyaz et yiyebilirsiniz. Aslında kırmızı et de yiyebilirsiniz, yağlarından uzak durun ve kararı kaçırmayın.
17. Hayatınızdan çıkarmanız gerekenleri de ben söyleyecek değilim artık. Poğaçaydı mantıydı mayonezdi kek börek pastaydı bu safhaları geçelim artık.
18. Acıktığınızda yemek yemekten çekinmeyin, sizin için en mantıklı seçeneği değerlendirin, pastayla öğün geçiremeyeceğimizi de biliyoruz heralde.
19. Tuz yedikçe vücudunuz su toplar. Tuza da ihtiyacınız var tabiki. Tuz atarken yemeğinize, ne kadarına ihtiyacınız olduğunu düşünün. Eliniz cimri olsun.
20: karbonhidrat; karbon, hidrojen ve oksijenden doğan bir basit şeker molekülleridir. Bizim konumuza dahil olan, bulgur, makarna, yulaf, tam tahıllı ekmek ve sebzelerin içinde bulunan kaliteli lifli karbonhidratlar. Diğerleri kötü işte, hepsini yazamam buraya.
Elimden geldiğince ölçü vermemeye çalıştım. Çünkü ölçü sizsiniz. Dengeli ve sağlıklı beslendiğinizde, metabolizmanız yeniden sağlıklı çalışmaya başlayacak ve fazla yağlarınızı dışarı atacak.
Son olarak, aldığınız kalori yaktığınızdan fazla ols.. (bkz: bi' gülme geldi yine). :)
(bkz: çok önemli edit);
karbonhidratın önemini kavrayamamış bir sürü yazı var. Eğer karbonhidratı hayatınızdan çıkarırsanız, bütün dengeleriniz alt üst olur. Gücünüzü kaybedersiniz, uykusuz kalırsınız, uyuduğunuzda uyanamazsınız, mutsuz olursunuz. Vücut strese girer, yağ sentezler, kilo yapar.
Göz kapaklarınızı kapatıp açtığınızda bu hareketi sağlayan kaslar karbonhidrat depolarını kullanır. Daha sonra yağ ve protein depolarından faydalanır. Siz kilo verirken aynı zamanda bir miktar kaslarınızdan da feragat edeceksiniz. Spor bu yüzden önemli.
Bu durumda karbonhidratın çok önemli olduğunu ve doğru ve dengeli kullanmanız gerektiğini unutmayın. Vücudunuzun bütün besinlere ve vitaminlere ihtiyacı var. Yağ, şeker, tuz, protein de bunlara dahil. Bunları kullanmadığınız zaman sağlığınızı tehlikeye atarsınız. Yulaf ezmesi ve tam tahıllı ekmek en büyük destekçilerinizden ikisi olacak. Çok değil, kararında yiyeceksiniz.
Lütfen öncelikli amacınız sağlıklı beslenmek olsun, zaten kilo vereceksiniz.
Ekleme: Elinizin altında google var. Sporcu dergilerinde, ciddi ve bilinçli sporcuların makaleleri var. Burada çıkıp "bu yanlış" "böyle yapın" diyen insanlara kulak asmayın. Bana da kulak asmayın, tereddüt ettiğiniz meseleleri de başka kanallardan araştırın. o kaOar çok bilgi kirliliği var ki insanın gerçekten kafası karışıyor.
(bkz: son olarak): bu detaylı bir diyet listesi değildir. ben de diyetisyen değilim. uzun yıllardır spor yapıyorum ve en büyük zaman kaybımı insanların "şöyle yap" demesiyle yaşadım. Doğru olanları kendim araştırarak, deneyerek buldum. hiç bir zaman kilo sorunum olmadı ama hep kas kütle ve yağ yakımı ile ilgilendim. Yağ oranı düştükçe yakması zorlaşır.
hoşgeldiniz bende artık burdayım topiğiniz çok güzel tebrik ederimBen geldim!
1 haziran geri sayımımıza baktım hemen, 110 günümüz kalmış. Bundan sonra iş ciddileşti artık, daha önce "merak etmeyin, daha çok vaktimiz var, rahat olun" diyorken, artık şimdi gerçek bir dönüşüm istiyorsak boğazımızı tutmamız ve her gün sporumuzu yapmamız gereken 110 gün içine girdik. Esas sayı 90 gün yani 3 ay, kalan 20 günü de aralarına dinlenme günü olarak serpiştirmek gerek.
Bu iki haftalık uzaklaşmam esnasında çevresel etkenlerden ötürü 1 hafta dinlendim, spor yapamadım, iyi beslendim. Kilo değişimim yok. Sporu kaçırdığım için vicdan azabı duymadım çünkü zaten ay sonuna denk geldiği için dinlenme haftamla çakıştırmıştım, bu da bedenimi şaşırtmama yarayacak. 2. haftamda ise 2 gün kaytardım, 2 gün spor yaptım ama "Asla baştan başlama, başladığını bitir, devam et" prensibimiz gereği, sporuma kaldığım yerden devam edeceğim. Baştan başlamalar insanı daha çok hayal kırıklığına uğratıyor, "yine başaramadım" hissi yaşatıyor. Şimdiye dek kaçırdığınız günleri umursamayın, onları da planın bir parçası olarak görün ve bu günden sonraya tüm gücünüzle asılın.
Olmadığım günlerde başlığı aktif tutan ve benim mesajlarımı beğenerek okuduklarını ifade eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum :)
Dün Ekşi Sözlük'te yakaladığım bir beslenme düzenini sizinle paylaşacağım bugün, oradan alıntıdır
:
Karbonhidrat diyeti, protein diyeti gibi mantık dışı işlere bulaşmayın. Sağlığınızı yitirirsiniz. Her şeyin kararında ve dengeli olması gerekir.
Teraziye haftada 1 gün çıkacaksınız, o gün de pazartesi sabahı olmalı. Hiçbir şey yemeden teraziye çıkın ve kilonuzu her hafta not alın. Nasıl düştüğünü takip ederken çok şaşıracaksınız. Bazı dönemler vücut su toplayacak veya yağ yakımını yavaşlatacak. Bu maksimum 3-4 hafta sürer. Bir şeyleri yanlış yaptığınızı veya artık kilo veremeyeceğinizi düşünmeyin. Süreç uzarsa zaten tavsiyelere uymuyorsunuz demektir. (o kadar da netim)
Sık sık yemek yiyeceksiniz bu süreçte, belki de eskisinden daha çok. Gün içinde yediğiniz sağlıksız ve düzensiz yemekler metabolizmanızı bozmuş durumda. Yapmanız gereken vücuda yağ yakma alışkanlığını geri kazadırmak.
1. İlk sırada irade geliyor. Önce inanmak gerekir her şeyde olduğu gibi. Çizelgenizi görünür bir yere asın ve başlarken fotoğrafınızı çekin. 8 hafta ve 16 hafta sonra ayrı ayrı fotoğraf çeker dalga geçersiniz kendinizle.
2. Sabah kahvaltısı hayati önem taşır. Yulaf ezmesini hayatımıza sokuyoruz. Kahvaltıda kıracağınız yumurtanın içine iki yemek kaşığı yeterli olacaktır. Yulaf ezmesi bağırsakları çalıştırır tok tutar.
3. Tam tahıllı ekmek girecek hayatımıza, çok tahıllı değil. Çok tahıllının içinde 3, 4 çeşit tahıl vardır. Tam tahıllıda hepsi var. Sindirim sistemine yardımcı olacak, gereken karbonhidrat buradan alınacak.
4. Domates, peynir, zeytin, salatalık, yeşillik ile destekleyebilirsiniz kahvaltıyı. Benim tavsiyem bunu kahvaltıdan 3 saat sonra ara öğün olarak atıştırmanız olurdu. Zeytin ve peynirde dikkatli olun, kararını kaçırmayın ve yağsız-az yağlı peynirler tercih edin.
5. Aslında birinci sırada olması gereken "SU". Kendinize bir matara alın ve günde 3 litre su içtiğinize emin olun. Diyelim 3 olmadı 2 oldu. olsun, o da olumlu. :)
6. Yeşil çay! Yağ yakar, su atar, metabolizmayı hızlandırır. Gün içinde 2-3 bardak tüketin. Eczanede bile kilo verdirici hap diye "yeşil çay özü hapı" satarlar. Almayın gerek yok. İçin yeşil çayı, cayır cayır yakar.
7. Ara öğünler önemli aç kalmamak ve düzeni devam ettirmek için; nesfit veya kellogg's special k, yağsız süt ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi şeker ihtiyacınızı da karşılar, tok da tutar. Sıkıştığınız yerde çözüm olacaktır. Benim gibi gece krizlere girenler varsa, bu tam işimizi görecek formül. Bu karışımın asıl amacı nesfiti övmek değil, size yulaf ezmesini yedirebilmektir. Gece dolabı acıp çiğ köfteye yumulmak yerine, düşük miktarlarda bunu tüketmenizdir tavsiye olan. (Leithia notu: Gece açıkırsanız bunlara alternatif olarak yoğurt yemeniz de benim tavsiyem)
8. Meyve ama gece değil, gün içinde yemeye çalışın. Kahvaltıdan biraz sonra, öğle yemeği ile akşam yemeği arasında. Özellikle şeker ihtiyacınız geldiğinde, meyveye yönelin. Bir elma veya muz sonrası fikriniz değişecek.
9. Diyet yapan insanların görülen en büyük problemi şeker. Yani tatlı ve çikolata. Özellikle kadınların özel günlerinden sonra ihtiyaç yüzlerce kat artar. Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir, günkurusu bunlara yönelmeniz önemle rica olunur.
10. Sirke ve Tarçın salatanızda sütünüzde kullanın, iştah keser, tok tutar. Sirkeyi aralarda kaşıkla şurup gibi içebilirsiniz.
11. Yazmak bile utandırıyor artık ama tabiki bir öğününüzü salata ile geçirebilirsiniz. Yeşili sevin.
12. Zeytin yağı kemiklerinizi güçlendirir, vücudun kedini onarmasına ve tabiki sindirim sistemine yardımcı olur. Unutmayın ki vücudunuzun yağa ihtiyacı vardır. Ve yine unutmayın ki zeytinyağı dışındaki yağlardan kesinlikle uzak durun. Dedim ama fındık yağı, ceviz yağı gibi kaliteli yağları düşünmedim. Karadeniz mutfağı dışında yemeklerde fındık yağı kullanan görmedim. Karmaşa olmasın diye detaylandırmak istemiyorum. Kaliteli yağlar tüketin.
13. Kuru yemiş, ceviz, badem, fındık ara öğünlerde kullanabileceğiniz yemişlerden. Çok açken bunlara yönelmeyin, fazla yerseniz içindeki yağlar sıkıntı çıkarır. Kararında yiyin.
14. Bulgur pilavı. Çünkü pirinç pilavını hayatımızdan çıkardığımıza göre, bulgur candır.
15. Sebze işte akşam yemeklerinin vazgeçilmezi, vitamin deposu, demir kaynağı, liflerin efendisi. Sebze bulduğunuz yerde yiyeceksiniz. Unutmayın ki kilo vermemiz için sağlıklı olmamız gerekir. Ki zaten sağlıklı olmak için kilo veriyoruz. Güç kaybetmemeniz, tansiyonu şekeri düşürmemeniz gerekir. Baklagilleri yeterince kullandığınızdan emin olun. (Leithia notu: az pişirilmiş, diri kalmış ve çok ince kıyılmış sebzeler daha iyi sindiriliyor, daha vitaminli oluyor. Sebze suyu sıkmayı deneyin.)
16. Adet yerini bulsun diye yazıyorum, beyaz et yiyebilirsiniz. Aslında kırmızı et de yiyebilirsiniz, yağlarından uzak durun ve kararı kaçırmayın.
17. Hayatınızdan çıkarmanız gerekenleri de ben söyleyecek değilim artık. Poğaçaydı mantıydı mayonezdi kek börek pastaydı bu safhaları geçelim artık.
18. Acıktığınızda yemek yemekten çekinmeyin, sizin için en mantıklı seçeneği değerlendirin, pastayla öğün geçiremeyeceğimizi de biliyoruz heralde.
19. Tuz yedikçe vücudunuz su toplar. Tuza da ihtiyacınız var tabiki. Tuz atarken yemeğinize, ne kadarına ihtiyacınız olduğunu düşünün. Eliniz cimri olsun.
20: karbonhidrat; karbon, hidrojen ve oksijenden doğan bir basit şeker molekülleridir. Bizim konumuza dahil olan, bulgur, makarna, yulaf, tam tahıllı ekmek ve sebzelerin içinde bulunan kaliteli lifli karbonhidratlar. Diğerleri kötü işte, hepsini yazamam buraya.
Elimden geldiğince ölçü vermemeye çalıştım. Çünkü ölçü sizsiniz. Dengeli ve sağlıklı beslendiğinizde, metabolizmanız yeniden sağlıklı çalışmaya başlayacak ve fazla yağlarınızı dışarı atacak.
Son olarak, aldığınız kalori yaktığınızdan fazla ols.. (bkz: bi' gülme geldi yine). :)
(bkz: çok önemli edit);
karbonhidratın önemini kavrayamamış bir sürü yazı var. Eğer karbonhidratı hayatınızdan çıkarırsanız, bütün dengeleriniz alt üst olur. Gücünüzü kaybedersiniz, uykusuz kalırsınız, uyuduğunuzda uyanamazsınız, mutsuz olursunuz. Vücut strese girer, yağ sentezler, kilo yapar.
Göz kapaklarınızı kapatıp açtığınızda bu hareketi sağlayan kaslar karbonhidrat depolarını kullanır. Daha sonra yağ ve protein depolarından faydalanır. Siz kilo verirken aynı zamanda bir miktar kaslarınızdan da feragat edeceksiniz. Spor bu yüzden önemli.
Bu durumda karbonhidratın çok önemli olduğunu ve doğru ve dengeli kullanmanız gerektiğini unutmayın. Vücudunuzun bütün besinlere ve vitaminlere ihtiyacı var. Yağ, şeker, tuz, protein de bunlara dahil. Bunları kullanmadığınız zaman sağlığınızı tehlikeye atarsınız. Yulaf ezmesi ve tam tahıllı ekmek en büyük destekçilerinizden ikisi olacak. Çok değil, kararında yiyeceksiniz.
Lütfen öncelikli amacınız sağlıklı beslenmek olsun, zaten kilo vereceksiniz.
Ekleme: Elinizin altında google var. Sporcu dergilerinde, ciddi ve bilinçli sporcuların makaleleri var. Burada çıkıp "bu yanlış" "böyle yapın" diyen insanlara kulak asmayın. Bana da kulak asmayın, tereddüt ettiğiniz meseleleri de başka kanallardan araştırın. o kaOar çok bilgi kirliliği var ki insanın gerçekten kafası karışıyor.
(bkz: son olarak): bu detaylı bir diyet listesi değildir. ben de diyetisyen değilim. uzun yıllardır spor yapıyorum ve en büyük zaman kaybımı insanların "şöyle yap" demesiyle yaşadım. Doğru olanları kendim araştırarak, deneyerek buldum. hiç bir zaman kilo sorunum olmadı ama hep kas kütle ve yağ yakımı ile ilgilendim. Yağ oranı düştükçe yakması zorlaşır.
Bende yazarım amaLeithia saygısızlık olur diye yazmadım benimde amacım sayfa gerilerde kalmasın aktif olsun diye koyuyorum resimleri
Ne kadar sürede Leslie ile 60 a düştün, yanında diyet vs yaptın mı acaba?değiştirerek yapıyorum ilk yola başladığımda 93 kilo iken leslie ile başladım 60 kadar geldim .Brazil buttt 60 day ,call 10 saatte 10 yaş gençleş 21 gün sonra kendimce programlar yapıp devam ettim cardio+bölgesel çalışmalar şimdide plates ve slim in 6 dönüşümlü olarak yapıyorum
Teşekkürler :) Tony Horton'a sardım bu aralar, adamın çok iyi karın egzersizleri var. Karın hareketlerinde ağırlık pek kullanılmıyor, genelde core bölgesi için vücut ağırlığı kullanılıyor; çok daha etkili.Leithia hoşgeldin:)
Tatile gitmeden önce de soruştum, müsait olduğunda ağırlıkla çalışılan alt ve üst karın videoları paylaşabilir misin?
Benim bir diğer sorumda bölgesel yağlanma ile ilgili.
Kilo problemim yok yaklaşık son 4 yıldır hep 36 beden giyiyorum ve düzenli olarak evde bir gün kol ve göbek bir gün bacak ve popo olmak üzere bölgesel videolarla çalışıyorum. 2 3 kilo alırsam hemen diyete ağırlık veriyorum ve toparlıyorum.
Fakat vücudumda uzun yıllar kilo alıp vermeye bağlı olarak etlerim çok yumuşak. Karnım hiç düz değil hep yumuşak bir bombe var. Bacak arkalarım popom da öyle şayet. 36 beden bir pantolunun içine sığıyorum ama oturunca bacaklar hemen kendini bırakıyor, sanki daha kiloluymuşum gibi yayılıyor.
Acaba bölgesel videolar yerine Jillian shred programı gibi interval egzersizler mi çalışmam gerekli?
Vücudum da belki de yağ oranım yüksek ve o yüzden mi sıkılaşamıyorum?
benim içinde temmuz çok önemli inşallah başarırızArkadaşlar hepinize selam...
Ben araniza yeni katıldım. Leithia motivasyon taktiklerin bende çok işe yaradı. Mesela ilk sayfaya koyduğun karikatürü okuyunca sabahları uyumak yerine yürümeye karar verdim..
Bu arada dogum kilolarini vermeye calisan bir çocuk annesiyim.. Sabahları 1 saat yürüyüş ardından 15 dakika ip atliyorum. Akşam da fırsat olursa 30 dak. birtakım hareketler..
Bugün ben de sizé katılıyorum. Çünkü haziran benim için çok önemli şehir değiştiricez eşimle, dolayısıyla yepyeni bir başlangıç yapmak istiyorum. Herkese kolay gelsin
Teşekkürler :) Tony Horton'a sardım bu aralar, adamın çok iyi karın egzersizleri var. Karın hareketlerinde ağırlık pek kullanılmıyor, genelde core bölgesi için vücut ağırlığı kullanılıyor; çok daha etkili.
Bölgesel sıkılaşma diye bir durum yok ne yazık ki, toptan sıkılaşma var :) Yağ oranınızı ben de yüksek diye düşünüyorum, çok çok yüksek değil ama sıkılaşma istiyor. Vücudu en hızlı sıkılaştıran, (benim üzerimde işe yarayan) koşu ve yüzme gibi kısa sürede terleten, kalp hızını arttıran çalışmalar. Shred bende oldukça işe yaramıştı, Jillian Michaels bu konuda oldukça başarılı bir koç.
Sizin durumunuz "skinny fat" diye geçiyor. Kilolu birine göre şanslısınız, çünkü 90 günde en iyi sonucu alabilecek vücuda sahipsiniz. Skinny fat vücut örneği paylaşayım:
Gördüğünüz üzere mankenlerde bile bu sorun var. Öncelikle diyette bunu çözmeniz lazım, bence kilo alma korkusuyla yağ almıyorsunuz. Ama yağı yağ çözer. Beslenme düzeninde doymamış yağları arttırın, aldığınız doymuş yağları hayatınızdan çıkarın. Ardından Jillian'ın Shred programı gibi kalp atımınızı yükseltecek ve aynı zamanda ağırlıkla şekillendirecek programlarına başlayın. Haftanın 1 gününe pilates ekleyin (esneme ve sıkılaşma için), 3 günü koşu yaparsanız çok daha hızlı sonuç alırsınız.
Bu da beni her yaptığımda karnıma ağrılar saplatan karın egzersizi. Tavsiye ederim.
2013 de başladım 2015 de gördüm 60 ama tabi sağlıklı beslenerek Ayça kaya'yı daha çok dikkate alıyordumNe kadar sürede Leslie ile 60 a düştün, yanında diyet vs yaptın mı acaba?
Hımm... Ben de doğumdan bir ay sonra başladım hemen, yememden kesmedim emziriyorum oğlumu sadece anne sütü alıyor, tatlı krizlerine çok giriyorum ellerim titriyor resmen... O yüzden ağır gidiyor kilolarım doğumdan sonra 9 spora başladığımdan beri 6 kilo verdim 4 ayda...ben ayda 5 kg gider diye beklerken veremedim o kadar malesef2013 de başladım 2015 de gördüm 60 ama tabi sağlıklı beslenerek Ayça kaya'yı daha çok dikkate alıyordum
Bugünlük kısa olacak, hala yol yorgunuyum :) Beslenme ile ilgili motivasyonum bir önceki sayfada, spor için motivasyonumu hemen yazıyorum.leithia hani motivasyonn haniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?