- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.471
- 548
- Konu Sahibi Yasamenerjisi
-
Idrak, spor kismina yorum yapmiyorum ama kilo vermek gobekten incelmek istiyorsan aralikli oruc tutmalisin.
Buna intermittent fasting deniyor, ben bunu dini usule gore tutuyorum
16 saat ac kalip vucudun “ otofaji” yapmasina izin veriyorsun, yani vucut kendini yemeye basliyor,,16 saat sonrasi ise recycle moduna giriyor yani vucutta birikmis bok supuru enerji niyetine tuketmeye basliyor metabolizma, anlayacagimiz dilde soyleyim, kanser yapma potansiyeli olan tum hucreleri tuketiyor vucut.
Bedenimiz 3 ogun 5 ogun yemek icin programlanmamis, ama biz cok yiyoruz, tarihte bizim kadar yiyen nesil yok..
Genlerimiz kitliga alisik.
Eger surekli mideye bisey gonderirsen mide karaciger safra kesesi bagirsak yani nerdeyse butun organlar sindirime odaklanip kendini yenilemiyor.
Aclik sifadir.
Oruc sifadir
Yahu ben ramazan ayında canavara dönüşüyorum. Ağzımdan yanlış bir cümle çıkacak da tuttuğum oruç ziyan olacak diye konuşmuyorum bile. Hani o kadar zor geliyor oruç Allah affetsin. Bu arada aşırı kilolu değilim. Yemek yemeyi de sevmem. Zevk alarak yemem en azından. Ama açlık hissinden nefret ediyorum. Aşırı rahatsız oluyorum.
Hatta spora başlarken kilom sabit kalsın çok değil zaten, bıngıl bıngıl etler sıkılaşsın inceleyim kafi diyordum. Kilo almaya başladım.
30dan önce çok çabuk kilo verip alırdım. Birkaç ayda 9 kilo verir sonra istersem alırdım. 30dan sonra sabitlendi kilo. Ne aldım ne de verdim. Yıllar sonra 2 kilo alınca sinirim bozuldu :)
Beni de mulayim ediyor ya..
Yalniz kisi o 16 saat icinde seker icermeyen seyler icebiliyor☺
Bak mesela oglen 14:30 da yemek yedim, benim icin yemek fasli kapandi, yarin saat 10 gibi kahvalti yaparim.
Bu da intermittent fasting oluyor
Tabi dayanamam dersen o ayri.
Çok uzunmuş ya. Meyve sebze de mi yasak. Mandalina emsem, havuç kemirsem mesela. Hepten mi aç kalıcaz.
Beni de mulayim ediyor ya..
Yalniz kisi o 16 saat icinde seker icermeyen seyler icebiliyor☺
Bak mesela oglen 14:30 da yemek yedim, benim icin yemek fasli kapandi, yarin saat 10 gibi kahvalti yaparim.
Bu da intermittent fasting oluyor
Tabi dayanamam dersen o ayri.
Bu kadar aç dursam ayaga kalkamam ben yahubir göbüş eritmek için bu eziyete ne gerek var
Yani amac sadece gobek eritmek degil, organlari dinlendirip hucre yenilenmesine ortam saglamak.
Mesela dusunun koca bi tencere suyunuz var, koyuyorsunuz ocaga, her 2 saatte bir icine sebze baharat vs atiyorsunuz, o corba ozlesir mi? ozlessin diye bi sure dokunmamak karistirmamak kisik ateste pisirip kapagini bile acmamak gerekir ki tadi gelsin.
Vucutta oyle.
Organlar kendi dengesini bulmalari icin ac birakilmali, bu yontemle insanlar insilun direncini kiriyor.
Bu arada 2 dogum yaptim yasim 33, 168 boya 52 kiloyum, kilo derdinden degil vucudumu dinlendirmek icin bunu yapiyorum.
Benim hayatimda boyunca kilo sorunum. Veya gobek sorunim hic olmadi 50 kiloyu bile gormedim hayatimda ama boyle bir beslenme şekli yapmadim ve asla yapmam. Vucudum gayet saglikli ve degerlerim guzel cikiyor.
Herhangi bir saglik sorunu icin belki dediginiz uygulaniyordur bilemem ama saglikli insanin 20 saat kendini aç birakmasi gereksiz bana gore.
Cogu kişi zorlanir zaten
Magnezyum takviyesi alın.Bide spordan sonra 2 gün sandalyeye oturamıyprım ,her yanım ağrıyor
Cezam ancak bitti siteye giriş yapabildim .Magnezyum takviyesi alın.
Öncesinde ve sonra esneme yapın,
Spordan önce, spor esnasında ve sonunda su için. Ve ihtiyacınız olan miktarda günlük protein almayı ihmal etmeyin. Protein özellikle egzersiz ve spordan sonra kas onarımında önemli. Ama takviye değil besin olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?