Spor hocaları yada spor tecrübesi olanlar bilginize ihtiyacım var

Beslenmenizle doğru orantılı bu aslında. Ben ilk spora başladığım dönemde, zaten normalde de iştahlı biri olarak spor sonrası da çok yiyordum, inanılmaz acıkıyordum

Sonra yememe içmeme dikkat etmeye, sağlıklı beslenmeye başladım, sporla beraber güzel kilo verip, incelemiştim. Ciddi bir rejim yapmadim,biraz protein ağırlıklı beslenip, karbonhidratı azalttım. Spora tek başına çok anlam yüklememek lazım.

Ama az yemekten kastim gun icinde dogru durust birsey yemeyip tek ogunle gecistirmek degil. Ben az ama sık sık yerim

Yahu ben ramazan ayında canavara dönüşüyorum. Ağzımdan yanlış bir cümle çıkacak da tuttuğum oruç ziyan olacak diye konuşmuyorum bile. Hani o kadar zor geliyor oruç Allah affetsin. Bu arada aşırı kilolu değilim. Yemek yemeyi de sevmem. Zevk alarak yemem en azından. Ama açlık hissinden nefret ediyorum. Aşırı rahatsız oluyorum.

Hatta spora başlarken kilom sabit kalsın çok değil zaten, bıngıl bıngıl etler sıkılaşsın inceleyim kafi diyordum. Kilo almaya başladım.

30dan önce çok çabuk kilo verip alırdım. Birkaç ayda 9 kilo verir sonra istersem alırdım. 30dan sonra sabitlendi kilo. Ne aldım ne de verdim. Yıllar sonra 2 kilo alınca sinirim bozuldu :)

Beni de mulayim ediyor ya..
Yalniz kisi o 16 saat icinde seker icermeyen seyler icebiliyor
Bak mesela oglen 14:30 da yemek yedim, benim icin yemek fasli kapandi, yarin saat 10 gibi kahvalti yaparim.
Bu da intermittent fasting oluyor
Tabi dayanamam dersen o ayri.

Çok uzunmuş ya. Meyve sebze de mi yasak. Mandalina emsem, havuç kemirsem mesela. Hepten mi aç kalıcaz.

Bu kadar aç dursam ayaga kalkamam ben yahu bir göbüş eritmek için bu eziyete ne gerek var

Spor ile zayiflama arasinda bir bağ yok aslinda. Ben de spora basladim. 52 kiloydum .10 gun oldu hala 52 kiloyum.
ama yag oranim 26'ydi 25.2 oldu bugun.
Bence boyle ölcen bir tarti bulun eş dosttan. Kilo ayni kalsa bile yag oraninin gittiğini gorur mutlu olursunuz

Bu kadar aç dursam ayaga kalkamam ben yahu bir göbüş eritmek için bu eziyete ne gerek var

Yani amac sadece gobek eritmek degil, organlari dinlendirip hucre yenilenmesine ortam saglamak.
Mesela dusunun koca bi tencere suyunuz var, koyuyorsunuz ocaga, her 2 saatte bir icine sebze baharat vs atiyorsunuz, o corba ozlesir mi? ozlessin diye bi sure dokunmamak karistirmamak kisik ateste pisirip kapagini bile acmamak gerekir ki tadi gelsin.
Vucutta oyle.
Organlar kendi dengesini bulmalari icin ac birakilmali, bu yontemle insanlar insilun direncini kiriyor.
Bu arada 2 dogum yaptim yasim 33, 1.68 boya 52 kiloyum, kilo derdinden degil vucudumu dinlendirmek icin bunu yapiyorum.

Benim hayatimda boyunca kilo sorunum. Veya gobek sorunim hic olmadi 50 kiloyu bile gormedim hayatimda ama boyle bir beslenme şekli yapmadim ve asla yapmam. Vucudum gayet saglikli ve degerlerim guzel cikiyor.
Herhangi bir saglik sorunu icin belki dediginiz uygulaniyordur bilemem ama saglikli insanin 20 saat kendini aç birakmasi gereksiz bana gore.
Cogu kişi zorlanir zaten

Tabi herkes yapamaz.
Suan amerika ve avrupa’da cogu insan bunu yapiyor,aralikli oruc adi altinda.
Ideali 16 saat,kis oldugu icin 20 saat bana dokunmuyor ama tabi herkesin vucudu farkli.
Obezlik sinirinda olan arkadasim bu yontemle igne iplige dondu, kimine yariyor.

Bide spordan sonra 2 gün sandalyeye oturamıyprım ,her yanım ağrıyor
Magnezyum takviyesi alın.
Öncesinde ve sonra esneme yapın,
Spordan önce, spor esnasında ve sonunda su için. Ve ihtiyacınız olan miktarda günlük protein almayı ihmal etmeyin. Protein özellikle egzersiz ve spordan sonra kas onarımında önemli. Ama takviye değil besin olarak.

Cezam ancak bitti siteye giriş yapabildim .
Gebelik sürecinde çok fazla kilo aldım sağlık problemleri nedeniyle ;sonrasında da verdim ancak vücudum çok güçsüzleşti .yani bunu kendim de hissediyorum ;yaptığım işler yorulma sürem vs .
Spora gidiyorum diye sonrasında oturup deliler gibi yemek de yemiyorum ;normal yememe devam ediyorum ki fazla kiloları vermek için diyetisyene de gittim yani ne yemem ne yememem gerektiğini biliyorum ;dikkat ediyorum .sadece işin moral bozucu Kısmı 2 hafta ;haftanın 4 günü 1 saat yada 1.30 saat gittim hani birazcık da olsa görseydim birşeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…