- 2 Aralık 2014
- 89
- 6
- 35
Allahim herkesin gonlune gore versin.bakalim hic ameliyat olan yok herhalde kimse söylemiyor.onermiyor doktor..[/QUOTE]Allahi 38910716, member: 629036"]Allah yardımcınız olsun canım, varikosel varsa eşinin vakit kaybetmeden ameliyat olması lazım. İnşallah en kısa zamanda doktor bulup halledersiniz.
Allah gönlünüze göre versin :)
Yaz da bakalım canım anladığımız kadarıyla.Kızlar değerleri yazsam yardımcı olurmusunuz lütfennnn
Yaz da bakalım canım anladığımız kadarıyla.
Canım sayıda biraz düşüklük var. Konsantrasyon en az 20 milyon olmalı, sizde 13 milyon çıkmış.Abstinans süresi : 4 gün
Hacim (mL) : 6 mL
PH : 7.2
Görünüm : (X) Normal ( ) Anormal
Viskozite : (X) Normal ( ) Anormal
Likefaksiyon : (X) Normal ( ) Anormal
Aglütinasyon : (X) Yok ( ) Var
__________________________________________________________________________________
BAZAL ÖRNEK YIKAMA SONRASI
Sperm Konsatrasyonu(M/mL) 13 milyon/ml 20 milyon/ml
% Total motilite % 57 % 100
% A (ileri hizlı hareketli) % 21 % 50
% B (yavaş hareketli ) % 28 % 50
% C (yerinde hareketli ) % 8 % 0
% D (hareketsiz) % 43 % 0
TPSM(M)(Total Progressive Sperm) 38 milyon 20 milyon
KRUGER MORFOLOJİ % Normal % 5
Yuvarlak hücre (M/mL) <1 milyon/mL
__________________________________________________________________________________
EK TESTLER :
VİTALİTE % Eosin( ) Host( ) :
MAR :
LEUCOSCREEN :
SPERM MORFOLOJİK ANALİZ
Normal : (% 5 )
BAŞ ANOMALİLERİ
Hafif Amorf :39
Şiddetli Amorf :27
Büyük Baş Anomalisi :
Küçük Baş Anomalisi :
Uzun baş Anomalisi :6
Çift Baş Anomalisi :
Round Head Anomalisi :
Canım sayıda biraz düşüklük var. Konsantrasyon en az 20 milyon olmalı, sizde 13 milyon çıkmış.
Hareketlilik a+b en az % 50 olmalı, sizde % 49 çıkmış. Buna iyi denilebilir.
Morfoloji gebelik şansının yüksek olması için % 14 ten fazla olması lazım. Sizde % 5 çıkmış. Bu biraz düşük malesef. Şöyle ki: morfoloji % 14'ün üzerinde olursa doğal yoldan gebelik şansı %85-90 iken morfoloji % 4-14 arası olduğunda bu şans % 50 falan oluyor.
Bunların dışında bir sorun yok gibi canım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ooo çok iyi bir artış olmuş. Bence yaşınızın durumuna da bağlı tabi ama doğal yoldan olabilir bu değerlerle. Konsantrasyon 13 milyon, toplamda 78 milyon oluyor. Gayet iyi bir sayı bence. Biraz da morfoloji artsa süper olur.Canım bu sperm sayısı 1 ay önce 2 milyondu şimdi 13 milyon olmuş yani iyi bir sonuç gibime geliyor keçiboynuzu kürü meyve kuruyemış pekmez uygulamışdım işe yaramış gibi gözüküyor değil mi ? Üroloğa gitmede fayda vardır herhalde bu proxeed kullansak doktor demeden birşey olur mu ? Bilgin varmı ayrıca cevabın için çok teşekkürler
Ooo çok iyi bir artış olmuş. Bence yaşınızın durumuna da bağlı tabi ama doğal yoldan olabilir bu değerlerle. Konsantrasyon 13 milyon, toplamda 78 milyon oluyor. Gayet iyi bir sayı bence. Biraz da morfoloji artsa süper olur.
Benim eşimde de sayı çok düşüktü. Bizde hep doğal kürlerle arttı sayı tabi Rabbimin izniyle. İlaç hiç kullanmadık, o konuda bir fikrim yok malesef. Ama bildiğim kadarıyla o ilaçların içeriği de çeşitli vitamin ve mineraller. Doğal yoldan da alınabilir o vitaminler diye düşünüyorum ben. İlaçlar çok pahalı.
Canım benim Allah senden de razı olsun. Her şeyin başı moral, Rabbim ol derse olur. İnşallah sayınız da morfolojiniz de artar. Allah yardımcınız olsun.[
Valla canım biraz içimi ferahlattın Allah razı olsun senden ne muradın varsa versin tez zamanda inşAllah =) morfolojide sımdı sıra inşAllah o da iyi olcak
Cnm benin esimde a+b % 45 cikti dr gebe birakmaya engel degil dedi ama yinede ilaca falan gerek varmi bilgin var miCanım sayıda biraz düşüklük var. Konsantrasyon en az 20 milyon olmalı, sizde 13 milyon çıkmış.
Hareketlilik a+b en az % 50 olmalı, sizde % 49 çıkmış. Buna iyi denilebilir.
Morfoloji gebelik şansının yüksek olması için % 14 ten fazla olması lazım. Sizde % 5 çıkmış. Bu biraz düşük malesef. Şöyle ki: morfoloji % 14'ün üzerinde olursa doğal yoldan gebelik şansı %85-90 iken morfoloji % 4-14 arası olduğunda bu şans % 50 falan oluyor.
Bunların dışında bir sorun yok gibi canım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bence hareketlilik bu değerde iyi canım. Eğer sayı ve morfolojide sorun yoksa % 45 hareketlilik iyi. Ben düşükle sonuçlansa da % 40 hareketlilikle hamile kalmıştım.Cnm benin esimde a+b % 45 cikti dr gebe birakmaya engel degil dedi ama yinede ilaca falan gerek varmi bilgin var mi
Bende bi kimyasal gebelik geçirdim cnm.Kür falan uygulayıp mı hareketliliği yükselttiniz yoksa değeri bu muydu.Bende yeterince sorun var birde eşimde çıkmasın sağol bilgilerin içinBence hareketlilik bu değerde iyi canım. Eğer sayı ve morfolojide sorun yoksa % 45 hareketlilik iyi. Ben düşükle sonuçlansa da % 40 hareketlilikle hamile kalmıştım.
Biz hiç almadığımız için ilaçlar hakkında bilgim yok canım malesef.
Kimyasal gebelik geçirdiysen hamile kalabiliyorsun demektir canım endişe etme. Düşmesi % 80-90 ihtimalle sağlıksız bir gebelik olduğu anlamına gelir. Doktorum öyle söylemişti.Bende bi kimyasal gebelik geçirdim cnm.Kür falan uygulayıp mı hareketliliği yükselttiniz yoksa değeri bu muydu.Bende yeterince sorun var birde eşimde çıkmasın sağol bilgilerin için
Ahh cnm 10 ay önceydi kimyasal gebelik hiçbişeyim yoktu o zaman bebiş olmayınca 4 ay önce bi gittim dr a çikolata kisti ve çatlama sorunu şok oldum....Kimyasal gebelik geçirdiysen hamile kalabiliyorsun demektir canım endişe etme. Düşmesi % 80-90 ihtimalle sağlıksız bir gebelik olduğu anlamına gelir. Doktorum öyle söylemişti.
Benim eşimin sayı, hareketlilik ve morfoloji hepsi sorunluydu. Keçiboynuzu kürü ve havuç suyu uyguladık, Rabbimin izniyle arttı. İlaç almadık hiç.
Allah yardımcın olsun canım yaa. Sen gönlünü ferah tut. Nasip eden Rabbim, O ol derse olur. Rabbim nasip etmezse hiçbir sorun yokken bile olmayınca olmuyor işte.Ahh cnm 10 ay önceydi kimyasal gebelik hiçbişeyim yoktu o zaman bebiş olmayınca 4 ay önce bi gittim dr a çikolata kisti ve çatlama sorunu şok oldum....
Canım benim Allah senden de razı olsun. Her şeyin başı moral, Rabbim ol derse olur. İnşallah sayınız da morfolojiniz de artar. Allah yardımcınız olsun.
Dualar kabul olsun, kucaklar bebiş dolsun :)
Havuc suyu harekete iyi gelio cnm saracoglunun sitesine bi bak istetsen sizde sorun neinşallah zeynebim çok sağol morfoloji için havuç suyu diyorlar doğrumu