Canım morfoloji düşük, bir de enfeksiyon var sanırım. Sayı ve hareketlilik iyi gibi görünüyor. Bence aşılama deneyin önce.Merhaba yaklasık 1 seneden beri cocuk istiyoruz. Sprem sonuçları aşağıdaki gibidir. doktorum tup bebek tedavısı öneriyor sizce ne yapmalıyım (benım yasım 26 eşimin yası 28 )
Abstinans :4 gün
Hacim : 5 ml
Ph : 7,2
Görünüm : Normal
Viskozite+ )
Likefaksiyon : Normal
Aglütinasyon :Yok
Sprem kONSATRASYON (MİLYON /ML ) : 33 Milyon /ml
%Total Motilite %78
% a (İLERİ HIZLI HAREKETLİ ) %45
% B (Yavaş hareketli ) %30
% C (Yerinde Hareketli )%3
% D (Hareketsiz ) : % 22
TPMSS (totatl progressif motil sprem sayısı ) 25 milyom/ml
Yuvarlak Hücre : 500 bin / ml
KRUGER MORFOLOJİ : %2
MİXED BAŞ ANOMALİSİ
Canım doktorlar genelde hız için a+b en az %50 olmalı diyor, sizin doktor da o yüzden sınırda demiş olabilir. Benim görüştüğüm doktor % 35 bile yeter demişti. Benim eşimin % 40 tı ve iyi, doğal yoldan olması için yeterli dedi.Arkadaşlar bişey soracam yardımcı olurmusunuz eşimin toplam hareketli sperm sayısı%70 , a+b yani ileri hızlı ve ileri yavaş toplamı %45 yerinde hareketlide %25 bu duruna göre hız sınırda dediler.Ama hamile bırakamayacak kadar düşük değil sınırda dediler.Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun eşimin tedavi olmasını gerektirecek bi durum var mı şu anBende zaten çatlama sorunu ve çikolata kisti var.Bu arada başka bi yerde eşim sperm testi yaptırmıştı böle ayrıntılı değildi ordaki sonuçlar o zaman gayet iyi demişlerdi değerleri
Ne olur bilen yardımcı olsun.
Canım yaaa çok teşekkür ederim cevap verdiğin için .Evet banada gebe bırakmaya engel değil dedi ama şimdi bendede sorun çıktı ya artık herşeyi takar oldum kafama.Bu havuç suyu hergün mü yapılmalı ben 2,3 günde bir falan yapıyorum ve gerçekten iyi geliyomu ben okumuştum bi yerde yapıodum ölesine hem sağlıklı vitamin olsun die hızada iyi geliyomuş demekCanım doktorlar genelde hız için a+b en az %50 olmalı diyor, sizin doktor da o yüzden sınırda demiş olabilir. Benim görüştüğüm doktor % 35 bile yeter demişti. Benim eşimin % 40 tı ve iyi, doğal yoldan olması için yeterli dedi.
Yani doktorların yorumu farklı olabiliyor bu konuda. Tek sorun hızsa taze sıkılmış havuç suyu içirebilirsin eşine.
Allah yardımcınız olsun. :)
Kafana takacak bir şey yok canım rahat ol. İnşallah tez vakitte nasip eder Rabbim.Canım yaaa çok teşekkür ederim cevap verdiğin için .Evet banada gebe bırakmaya engel değil dedi ama şimdi bendede sorun çıktı ya artık herşeyi takar oldum kafama.Bu havuç suyu hergün mü yapılmalı ben 2,3 günde bir falan yapıyorum ve gerçekten iyi geliyomu ben okumuştum bi yerde yapıodum ölesine hem sağlıklı vitamin olsun die hızada iyi geliyomuş demek
Sizin hizdami sorun vardi kactan kaca cikardi ve su an hamilemisin cok soru sordum.Allah hepimize yardim etsin.Kafana takacak bir şey yok canım rahat ol. İnşallah tez vakitte nasip eder Rabbim.
Havuç her gün içiliyor. Gece uykuya yatmadan hemen önce içilmesi gerekiyor. Taze sıkılmış olarak, içine 1-2 damla da zeytinyağı ilave et; vitaminlerin daha iyi emilimi için.
Bizde işe yaratmıştı, inşallah size de şifa olur. :)
Canım bizim sayı, hareketlilik ve morfoloji hepsi sorunluydu. Doğal şeyler uygulayarak değerleri arttı Allahın izniyle. Hatta hamile kaldım ama malesef düşükle sonuçlandı.Sizin hizdami sorun vardi kactan kaca cikardi ve su an hamilemisin cok soru sordum.Allah hepimize yardim etsin.
İstediğini sor bu arada. Birbirimize yardımcı olabilmek için burdayız sonuçtaSizin hizdami sorun vardi kactan kaca cikardi ve su an hamilemisin cok soru sordum.Allah hepimize yardim etsin.
Canım anladığım kadarıyla sayınız iyi, hareketlilik düşük biraz. Ama morfoloji yazılmamış, o da çok önemli. Çünkü morfolojik olarak normal olanların dölleme yeteneği olduğu düşünülüyor.Bizim sonucumuzda bu bizede yardım lütfen
Canım morfoloji yazmamıslar tekrar yapcaz aynı mı çıkar ki yine normal mi herşey yaniCanım anladığım kadarıyla sayınız iyi, hareketlilik düşük biraz. Ama morfoloji yazılmamış, o da çok önemli. Çünkü morfolojik olarak normal olanların dölleme yeteneği olduğu düşünülüyor.
Canım nacizane tavsiyem: morfolojiye Kruger'e göre bakan bir yerde testi tekrar yaptırın. Morfoloji de normal çıkarsa ciddi bir sorun yok gibi görünüyor. Ama dediğim gibi hareketlilik biraz artsa daha iyi olur tabi.Canım morfoloji yazmamıslar tekrar yapcaz aynı mı çıkar ki yine normal mi herşey yani
nerde yaptıracağımızı bilmiyorum canım bu konuda da tavsiyede bulunabilir misinCanım nacizane tavsiyem: morfolojiye Kruger'e göre bakan bir yerde testi tekrar yaptırın. Morfoloji de normal çıkarsa ciddi bir sorun yok gibi görünüyor. Ama dediğim gibi hareketlilik biraz artsa daha iyi olur tabi.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum canım ama genelde Kruger'e göre bakıyorlar. Yaptırmadan önce sorabilirsin. Kadın doğum hastaneleri de yapıyor bu testi. Özel bir laboratuvarda da yaptırabilirsiniznerde yaptıracağımızı bilmiyorum canım bu konuda da tavsiyede bulunabilir misin
Arkadaskar yorumlayabilecek biri yokmu..Yorumlanabilir misiniz arkadaslar.en son yapilan test.
Canım değerler düşük malesefArkadaskar yorumlayabilecek biri yokmu..
Allah yardımcınız olsun canım, varikosel varsa eşinin vakit kaybetmeden ameliyat olması lazım. İnşallah en kısa zamanda doktor bulup halledersiniz.canım varikosel var esımde cıft taraflı.amelıyat olaya karar verdık.bundan oncekı testler daha kotuydu.l-carnitin cinko pharmaton kullanıyo esım.bu artmıs halı.amelıyat olmaya karar verdı.ama doktor arıyoruz bunun ıcın.