- 4 Kasım 2014
- 1.606
- 358
- 29
anladım cnm saolBiz de devlet hastanesinde yaptırıyoruz canım
arkadaşlar bizde bugün yaptırdık ama bn pek bişe anlamadım mesala burada yazılanlar farklı bizdeki sonuç farklı atsam yorumlarmısnızsperm konsantrasyonu:42milyon
prograsif motilite(pm%):52
nonpregresif motilite(n-pm%):10
immotilite(IM&):38
SPERM MORFOLİJİSİ(%)(WHO2010)
NORMAL(%): 3
BAŞ ANAMOLİSİ:83
BOYUN ANAMOLİSİ:2
KUYRUK ANAMOLİSİ:15
YIKAMA SONRASI
SPERM KONSANTRASYONU:23
prograsif motilite(pm%) :90
nonpregresif motilite(n-pm%): -
immotilite(IM%):10
TPMSS(MİL):128
HACİM:6,2cc
vizkosite: anormal
likefaksiyon süresi 25 dk.
arkadaşlar yorumlayabilirmisiniz acaba
At cnm anlayabldgmz kdr artkarkadaşlar bizde bugün yaptırdık ama bn pek bişe anlamadım mesala burada yazılanlar farklı bizdeki sonuç farklı atsam yorumlarmısnız
tmm cnm yazıyım atımAt cnm anlayabldgmz kdr artk
Canım anladığım kadarıyla sizdeki sorun morfoloji. Çok düşük çıkmış. Bir de morgolojinin krugere göre bakılması lazım aslında daha güvenilir çünkü. Sizde who ya göre bakılmış. Bir de viskozite anormal diyor, enfeksiyon olabilir.sperm konsantrasyonu:42milyon
prograsif motilite(pm%):52
nonpregresif motilite(n-pm%):10
immotilite(IM&):38
SPERM MORFOLİJİSİ(%)(WHO2010)
NORMAL(%): 3
BAŞ ANAMOLİSİ:83
BOYUN ANAMOLİSİ:2
KUYRUK ANAMOLİSİ:15
YIKAMA SONRASI
SPERM KONSANTRASYONU:23
prograsif motilite(pm%) :90
nonpregresif motilite(n-pm%): -
immotilite(IM%):10
TPMSS(MİL):128
HACİM:6,2cc
vizkosite: anormal
likefaksiyon süresi 25 dk.
arkadaşlar yorumlayabilirmisiniz acaba
hacim = 3.0 ml
ph = 8.0
sperm kons. = 54,1 m/ml
toplam har. (pr+np)= 84 %
ileri har (pr ) = 68 %
yerinde har. ( np ) = 16 %
hareketsiz ( ım) = 16 %
morf. normal kruger formlar = 20 %
hareketli sperm kons. = 45.6 m/ml
ileri har. sperm kons. = 36.6 m/ml
fonksiyonel sperm = 14.5 m/ml
ortalama hız = 12 mic/sec
sperm hareket indeksi = 170
toplam sperm = 162.3 milyon (m)
hareketli sperm = 136.8 milyon (m)
ileri hareketli sperm = 109.8 milyon (m)
fonksiyonel sperm = 43.5 milyon (m)
morf.normal sperm = 32.9 milyon (m)
fotoda atıcm cnm ayy sevindim cnmCanım değerler çok iyi maşallah
cnm atılmıyo foto ama değerleri böyle olmasına çok sevindimCanım değerler çok iyi maşallah
Maşallah maşallah canımcnm atılmıyo foto ama değerleri böyle olmasına çok sevindim
inş cnm bnm cuma günüde rahim filmim var inş ondada bişi çıkmazMaşallah maşallah canım
İnşallah bebiş haberini de alırız :)
İnşallah çıkmaz canım içini ferah tut. Allah yardımcın olsun :)inş cnm bnm cuma günüde rahim filmim var inş ondada bişi çıkmaz
Canim saol.dr normal dedi bu sonuclara.dr sitesi diye bir yer var ya orda da sordum onlarda normal dedi.ama 16 aydr deniyoruz olmuyo bendede bi problem yok. Banada morfooji de biraz sikinti var gibi geliyo.napcam bilemedimCanım anladığım kadarıyla sizdeki sorun morfoloji. Çok düşük çıkmış. Bir de morgolojinin krugere göre bakılması lazım aslında daha güvenilir çünkü. Sizde who ya göre bakılmış. Bir de viskozite anormal diyor, enfeksiyon olabilir.
Morfoloji de gayet iyi canım. Morfoloji için % 14 ün üzeri normal kabul edilir. Sizinki 20 çıkmış çok iyi yani. Kaan hocaya kendi sitesinden mail at istersen cevap veriyor. Muhtemelen sperm dna hasar testi yaptırın der.Canim saol.dr normal dedi bu sonuclara.dr sitesi diye bir yer var ya orda da sordum onlarda normal dedi.ama 16 aydr deniyoruz olmuyo bendede bi problem yok. Banada morfooji de biraz sikinti var gibi geliyo.napcam bilemedim
Pardon canım ya deminki arkadaş sandım ben. Onla yazışıyorduk yanlışlık oldu.Morfoloji de gayet iyi canım. Morfoloji için % 14 ün üzeri normal kabul edilir. Sizinki 20 çıkmış çok iyi yani. Kaan hocaya kendi sitesinden mail at istersen cevap veriyor. Muhtemelen sperm dna hasar testi yaptırın der.
Ben % 10 morfoloji ile hamile kaldım, düşükle sonuçlandı malesef ama oldu en azından.
Sen de yaptırılabilecek tüm tetkiklerini yaptırırsın. Eşinin değerleri çok iyi çünkü.
Doktora sorarken morfolojinin whoya göre bakıldığını söyledin mi peki?Canim saol.dr normal dedi bu sonuclara.dr sitesi diye bir yer var ya orda da sordum onlarda normal dedi.ama 16 aydr deniyoruz olmuyo bendede bi problem yok. Banada morfooji de biraz sikinti var gibi geliyo.napcam bilemedim
Aynen buraya yazdigim sekilde test sonucunu gonderdim .normal dediDoktora sorarken morfolojinin whoya göre bakıldığını söyledin mi peki?
Valla bilemedim ki canım. Benim anladığım kadarıyla morfoloji düşük ama dr daha iyi bilir tabi.Aynen buraya yazdigim sekilde test sonucunu gonderdim .normal dedi
Evet canim bencede tekrarlamaliyiz.perhiz surrsi 3 gundu normaldi sanirimValla bilemedim ki canım. Benim anladığım kadarıyla morfoloji düşük ama dr daha iyi bilir tabi.
Bence testi tekrarlayın, krugere göre bakan bir yerde. Perhiz süresi uzun olursa da morfoloji düşük çıkıyor.