Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Cok teşekkür ederim. Evet yabancı dilim var. Bu konuda daha cok araştırma yapacagim ve dediğiniz gibi her seyi soracağım doktora. Onlara kaldiysak peh hakikaten. Bu hsg rahim filmi degil mi? Allahim ya cok zor diyorlar. Bi her seyi yapsam en son olarak onu dusunsem olmaz mi?

Aciliyeti yok zor demelerine aldanma zor diyen kadar hiçbişey hissetmedim diyen de var. Biraz nazlılara zor geliyordur tabiki. Mantık şu : tülerine sıvı veriyorlar o sıvı cihaz tarafından algılanabilen özellikte ve sıvının tüplerden geçtiği görülürse sorun yok diyorlar. Hatta bazen tam tıkanık olmayan tüplerdeki yapışkanlığıda aldığı için bunun hamileliğe faydası olduğunu söylüyorlar.

Sen bu aşamada homon testleri, yumurtalık sayımı ile amh ve en önemlisi çikolata kistine yoğunlarş. Yaşın çok genç :) Ben senin yaşında evli bile değildim.

Aslinda ben aciya dayanikliyimdir. Bakalim doktor ne derse mecbur onu yapacagiz. Bu dediklerinizin hepsini soyleyecegim ve butun testlerimi de yaptiracagim insallah. Simdi iyi bir doktor bulmam gerekiyor sadece. Erkek doktor istemiyorum, bayan doktor istiyorum ama burdaki bayanlarin nerdeyse hepsinin doktoru erkek.
Evet yaşım küçük sayilir hayirlisi artik ne diyelim. Rabbim isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar versin insallah. Sizden de razi olsun. Inşallah siz de yavrunuza tez vakitte kavusursunuz hayirlisiyla..

Amin. Kaderde ne varsa onu yaşıyoruz yaptıklarımız sadece vesile olacak. Bak İstanbuldasın maddi sıkıntında yoksa neden 1 doktora bağlısın ki ben bile herşey düzgünken 3 ayrı doktora gittim eşim de 2 ayrı doktor. Bunu da düşün derim.

Evet ya haklisiniz. Geçen mantardan dolayi cok sıkıntı yaşadım ve baska doktora gittik. O bile daha ozveriliydi. Bi iki yere daha gideceğim.
Gittiğimiz hastanenin valesine bile tonla para vermek zorundayiz. 1 dk bile kalsa hemen aliyorlar paralarini. Mecbur valeye veriyorsunuz çünkü siz park edemiyorsunuz..
Ama spermiogram testini bir laboratuvarda yaptirdik. Hastaneyle hicbir alakasi olmayan bir yer.
Sağolun ya gerçekten cok hossunuz. Bu arada sizin acmis oldugunuz bir konunuz varmis. Baktim ben. En son size mesaj yazanlar olmuş belki gormemissinizdir diye soyleyeyim dedim... ;-)

He bu arada bak eşin için de bazı öneriler vereyim biz de uyguluyoruz.

Keçi boynuzu özü (soğuk pres olcak): suyunu sevmedi ben de özünü aldım.
Arı sütü+bal+polen+propolis karışımı

bu ikisini saraçoğlunun sitesinden 100 liraya alabilirsin. Kesinlikle iyi geliyor iştahı da (anladın sen onu) açıyor.

Artı vitamin takviyesi bunlar biraz pahalı genelde 2 marka var solgar veya gnc. Biz gnc tercih ettik.

GNC Megamen Active
GNC Arginin (1000 mg)
GNC L-Cartinin (500 mg)
Co Enzyme + Balık Yağı Karışımı (50 mg)

günde 1 er tane bunlardan içsin.

Son olarak bir gün muz bir gün de havuç suyu içir.

1 ay bunu yapın. Farkı göreceksiniz eminim.

Biz bunlari yaptik ve bi de eşim surekli keçiboynuzu özü yer. Ari sütüyle falan filan hepsini karistirdim verdim ama yine olmadi. Meyvesini cerezini de duzenli veririm. Sagliksiz hicbir sey yemez. Ben su saglikliymis ye dersem hemen yer cok şükür. Keciboynuzu kurunu baya kullandi.
Yine de cok tesekkurler. Belki tekrar baslariz. Bakalim bi şu testlerimi yaptirayim bakalim ne olacak...

O zaman sen vitaminlere yoğunlaş.

Argininin spermin tüm özelliklerine fayda sağlayan ciddi bir madde
Lcarnitin hareket faktörünü hızı arttırıyor. Spermin enerji ihtiyacını karşılıyor.
Coenzyme q10 ise zaten mucize hücre yenilenmesi

Bunları dene ama güvenilir marka olsun ya solgar ya GNC. Tabi yurtdışında daha iyi markalar var ama ülkemizde bulabileceklerin bunlar.

Altını önemle çiziyorum. Girin solgar ve gncnin sitelerine hangisini beğendiyesen sipariş ver.

Arginin en az 1000 mg cartinin ise 500 mg olcak günlük kullanım.

Oturdugum yerdeki avmde gnc urunleri satılıyor ordan bulabilirim ama faydali olur mu? Dokunmasin sonra?

Valla ben denemediğim şeyi asla önermiyorum ama sen bilirsin yine de. İstersen googledan bir arat hikayeleri ve bilimsel makaleleri oku ona göre karar ver. Bunlar ilaç veya hormon değil sadece vitamin ve amino asit dolayısıyla vitamini ve amino asit sağlamsa bile ihtiyacı olmayan vücuttan atılacak. Yani zarar elde etmezsin ama kar elde etmen ihtimali var.

Spermlerdeki temel sorunlar şudur:

Az üretim, yeterli protein yoksa üretimde sıkıntı olabilir. Bunu arginin ile aşacaz.
Hız, spermin katetmesi gereken uzun bir yol var enerji lazım bunu varnitin ile aşacaz zaten prof. sporcular günlük 3000 mg civarı carnitin kullanırlar.
Morfoloji, DNA, Dayanıklılık yani hücresel özellikler bunu da conezyme q10 ile aşacaz.
Multivitamin içindeki diğer unsurlar ise antioksidan özelliği sağlıyor. Özellikle çinko. Yani sperm vücutta ölmüyor canlılık artıyor.

Bilimsel araştırmalar ve bazı haberler istersen bir göz at

Q10

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9266524
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19447425
http://www.endokrin.org/Tr/content3.asp?m1=1&m2=12&m3=227

ARGININ CARNITIN
http://eyeportal.blogspot.com.tr/2012/03/l-arginine-nedir-l-argininenin.html
http://menfertility.org/improve-sperm-quality-with-arginine/
http://pazarvatan.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hkat=1&hid=20917

Simdilik ilk makaleyi okudum ve 22 hasta astenospermmis ve kuluckadan sonra onemli bir artis etki gostermis. Q10nun sperm hareketliligini ve fonksiyonunu arttirdigini soyluyor..Güzel seyler yaziyor tabi ama sizce de bizim sperm sayimiz yeterli degil mi?. Hareketlilik falan yeterli degil mo?
Digerlerini de okuyayim simdi..

Fazla mal göz çıkarmaz değil mi :)
Şimdi bak bunlar ölçülen şeyler bir de DNA var demiştim hatırlarsan yani ayrıca ölçülen spermiogram ile çıkmayan. Şimdi şöyle düşün sperm ne kaar kaliteliyse o kadar kolay döller ve düşük riskinden tut çocucğun sağlıklı olmasına kadar fayda sağlar.

Daha da arastirip deneyecegim haklisin mesela benim eltim iki kere gebe kaldi. Ilki 1.ayinda 2.si de 3.ayinda düştü. Onun da yok. Ve onun da 10 ay olmadi. Diger kaynimin da 8 ay olmamis. En buyugunun de 1 yil. Demekki bizimkilerde bir kalite sorunu var. Ben deneyecegim inşallah. Siz denediniz mi?

Evet deniyoruz hatta 20 gün oldu 500 Tl'ye falan aldık hepsini hergün içiyor. Şimdi benim konumu okuduysan bize önce 5 milyon toplamda ise 25 milyon dediler. Morfoloji ve hareketlilik iyiydi. Yaptığımız araştırmalarda hem morfoloji hem hareketlilik iyi iken sayısı az olana nerdeyse hiç rastlamadık. Genelde sıkıntı hep morfoloji ve hareketlilikte olmuş. Bunlarda sıkıntısı olmayanın sayısı da iyi. Ama sayısı az iken diğer değerleri normal olan çok nadir. Şüphelendik bidaha yaptırdık bu sefer 25 milyona 165 milyon çıktı hareketlilik ve morfoloji çok iyi çıktı. Bu aralar 3. nüyü yaptırcaz ama ne olur ne olmaz diye bu takviyelere de başladık. Bu arada 2 ölçümde takviyelere başlamadan önce yapıldı.

İlki manuel sayım yöntemi yani uzman biri mikroskop ile sayıyor ve WHO standartlarına göre neticeye ulaşıyor. İkincisi ise SQV cihazı ile otomatik sayım. Bunlara ilişkin makalelerde okuduk. Son zamanlarda otomatik sayımın daha güvenli olduğu söyleniyor özellikle sayı ve hareket tespitinde. Morfolojide ise manuel sayım daha güvenli deniyor. Zaten otomatik sayımda en önemli ve doğru tespit de sayıda oluyormuş.

Peki senin bu yazdıklarımdan ne çıkarman gerekiyor?

Spermiogram yaptıracağın zaman şunları soracaksın:

1) Manuel sayım mı yapıyorsunuz yoksa cihaz mı sayım yapıyor. Mutlaka her ikisini de yaptır ayrıca WHO5 ve kruger kriterlerine göre yapıp yapmadıklarınıu sor. Bazıları o kadar eski standarları uyguluyor ki sonuçlar anlamsız oluyor.

Evet sizin konunuzu okudum ve aradaki farka cok sasirmistim. Aslinda ilk yapilan test bir deneme gibi bir sey oluyor. Ikinci testi de yapmamiz lazim.
Ve ne kadar saglikli sperm o kadar saglikli gebelik diyorum bende.. o zaman biz de kullanalim su vitaminleri. Bakalim bu sefer ne olacak.. hayirlisi artik insallah. Bakip göreceğiz aslinda...

teşekkurler canım
morfoloji degerı %8 bır bucuk yıldır evlıyız son 7-8 ay korunmasız deniyoruz ama olmuyor

Benim kine de bakarmisn
Normal morfoloji %5
Bas anomalisi 25
Boyun anamalisi 20
Kuyruk anomali 27
Akrozom anomali21
Hacim 4.0
Perhiz suresi 3 gün
Çözünme suresi 22dk
Ph 7.6
Konsantrasyon 75milyon
Motilite 50.67
Hizli hareket32.00%
Yavaş hareket 18.67%
Hareketsiz 49.33%
Sayi dagilimi
Hizli hareket24 milyon
Yavaş hareket 14 milyon
Hareketsiz37 milyon
Toplam 75 milyon
sonuç normospermi
Degerlendirirmisin

Aslında sonucu zaten yazmışlar sonuç: normospermi
yani herşey yolunda dert tasa edecek bişey yok kocanın moralini bozma demişler :)
Bütün değerlerin kabul edilen sınırın üstünde
sağlıcakla kal

[Çok tesekkur ederim cnm yaTE="duysal06, post: 37369569, member: 621761"]Aslında sonucu zaten yazmışlar sonuç: normospermi
yani herşey yolunda dert tasa edecek bişey yok kocanın moralini bozma demişler :)
Bütün değerlerin kabul edilen sınırın üstünde
sağlıcakla kal[/QUOTE]

Cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…