Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaslar 2009 daki bu degerlerden sonra normal yoldan tedavisiz hamile kaldımmm çok şükürrrr
çok sevindim canım...gözünüz aydın rabbim sağlıcakla size bağışlasın...

doktor who nun en az %4 olması gerek demiş. ve bu sonuca göre ilaç yazacakken vazgeçmiş. başka hastanede bi daha yaptır demiş. yazacağı ilaç ne olabilir. hızı artıran ilaç var mı?

who değil kruger kreterlerinde %4 sınır...
ilaçlar kesin sonuç değil ama denenebilir...
hareket için genelde e vitamini yazıyor dr lar...
ama bencede siz başka bir test daha yaptırın ondan sonra duruma göre davranın...

canim benim cok tesekkur ederim evet morfoloji kruger e gore degerlendirlidi..benim kafami karistitan bu anomoliler var ya aslinda o kisimdi ne anlama geldigini bulamadim bir turlu....ama beni cok sevindirdi yorumun cok ama cok tesekkur ederim...

canim benim cok tesekkur ederim evet morfoloji kruger e gore degerlendirlidi..benim kafami karistitan bu anomoliler var ya aslinda o kisimdi ne anlama geldigini bulamadim bir turlu....ama beni cok sevindirdi yorumun cok ama cok tesekkur ederim...

canım açıkcası o anomileirn açıklamalarını bend eçok iyi bilmiyorum...
rica ederim... rabbim yüzünüzü güldürsün...

Son düzenleme:
benim esimin sperm test sonucu bir onceki test sonucuna gore dusuk cikti morfoloji %3 halbuki onceki sonuclari iyiydi her 3 ayda bir kaliteleri degisirmis
hareketlilik de zayif dedi doktorumuz ve
sigarayi birakmalisin dedi birakti esim
simdi bir klinikte bir uzman inceleyecekmis sonra asilamaya yonlendirdi eger ozamana kadar
hamile kalamazsam asilama yaptiricam daha fazla beklemek istemiyorum

Son düzenleme:

canım açıkcası o anomileirn açıklamalarını bend eçok iyi bilmiyorum...
rica ederim... rabbim yüzünüzü güldürsün...

allah isteyen herkese versin....kimsenin kucagini bos birakmasin....tekrar deniycem insallah en kisa surede yeniden hamile kalabilirim....

arkadaslar bu morfoloji ve bas anomali kuyruk anomali boyun anomali bunlar sagliksiz sperm mi demek oluyor....hic bisey anlamadim....

%3 çok kötü bir rakam değil bence...
evet spermler 3 ayda bir yenilenir ...bu yüzden bazen az bazen çok çıkabilir...
hakkınzda hayırlısı olsun...

allah isteyen herkese versin....kimsenin kucagini bos birakmasin....tekrar deniycem insallah en kisa surede yeniden hamile kalabilirim....

aminn...
inş allah yardımcınız olsun...

amin canim insallah hepimizin ben nette doktorlarin yorumlarini okudum %5 in altinda olursa asilama ve tup bebege icin yeterli degil diyor yabir kac yorumda boyle ama ne bileyim hayirlisi.....!!!! doktor tekrar bir randevu verene kadar balli cevizler vs vs
takviyesi yapiyoruz ne bileyim belki yardimi olur...

her dr birşey söylüyor hatta bazı dr lar aşılama için morfolojiyi incelemiyor bile...
bence morfolojide çok önemli ama %3 gerçekten çok düşük değil sadece sınırın çok az altında...
ceviz falan iyi tabi hatta bitkisel birşeylerde olsa iyi olur...
bizde araştırma içerisindeyiz ama henüz ne kullansak diye karar veremedik...

evet haklisin her doktor birsey diyor..
insallah asilamaya gerek kalmadan hemencecik hamile kaliriz:)
booll booll bitkisel takviye yapalim:))

arkadaslar bu morfoloji ve bas anomali kuyruk anomali boyun anomali bunlar sagliksiz sperm mi demek oluyor....hic bisey anlamadim....

morfoloji spermin yapısı şekli demek.anomalide bozukluk. yani baş anomalisi varsa spermler ya çift baş yapışık ya baş kısmı normalden büyük veya küçük oluyo..işte böyle bozukluklar.bu spermlerin genelde dölleme yeteneği yok ama nadirde olsa dölleme olursa kimyasal gebelik düşük gibi sonuçlar oluşuyo..ama morf.si %0 olan lar bile doğal yoldan hamile kalabiliyolar sadece sağlıklı 1 sperm yeterli :)umutsuzluğa gerek yok eğer uzun zamandır hamile kalamıyosan veya düşük felan olduysa tüp öneriyo dr.lar...bazı bitkisel takviyelerle düzelmeler olabiliyo buda şansını arttırır.eşine boooool e vitemini içeren besinler yedir ayrıca e vitamini kapsül alsın fındık badem üzüm çekirdeği çok faydalı ayrıca keçiboynuzu pekmezi veya kendisi olabilir.arı sütü bal polen karışımları var onlardan yedir .sigara et abur cuburdan uzaklaştır .ayyy ne çok oldu:) bende bu dertten muzdariptim şimdi çok şükür iyi değerleri belki yardımcı olur .aklına takılan başka bişey olursa sor okadar araştırdım ki prof. oldum olucam:)

Son düzenleme:

esim haziran ayinda yaptirdi bu testi bu hafta icinde tekrar yaptircak ben mayis ayinda hamile kaldim bebek 8 haftalik oldu kalp atisi goruldu ama seninde soyledigin gibi sagliksiz spermden dolayi dusuk yaptim..sonuclarimiz pek parlak degil belki doktorda asilama olabilir dedi ama ben normal yolla tekrar denemk istiyorum eger hamile kalamazsam asilamaya basvurcam....bende burada okudum esim icin zeytin yagi icerisinde incir kurunu yapicam ceviz muz ben yurt disinda yasiyorum keciboynuzu falan yok burda((ama kuru uzum ve bademde alayim....hersey allahtan canim allah bize o gusel duyguyu nasip etsinde hangi yolla olacagi artik muhim degil((tekrar tesekkur ederimmm

benim eşimin sperm tahlili aşagıdaki gibi fikirlerinizi ve hertürlü önerilierinizi almak istiyorum sperm sayısı47milyon molilite%40(b+c) tmss56400000 morfoloji de normal sperm %4 baş anormalisi %91 boyun anormalisi%4 ve kuyruk anormalisi %1 evet arkadaşlar durum pek iyi diil sanki ama lütfen yorum ve önerilerinizi esirgemeyin

rice ederim cnm dediğim gibi en iyi gelen şey e vitamini .eğer orda solgarın ürünleri satılıyosa pycnogenol diye bitkisel bir ürün var öneririm .benim eşim kullandıktan 1 ay sonra değerleri şaşılacak derecede düzeldi inanmadık resmen.ama cnm benden sana tavsiye (ki başımdan geçmeyen şey kalmadı )aşılama yaptırma .çünkü aşılamanın doğal yoldan tek farkı sadece spermler yıkanıyo yani morf.si bozuk olanlar da seçilebiliyo.yani imkanın varsa tüp yaptır derim tabi kendiliğinden olmazsa .bol şanslar şimdiden:)

pek açık bir tahlil değil .sadece elde olanlar sayı 47 milyon normali %50 ve üzeridir yani gayet normal..morfoloji %4 krugere göre %4ve altında tüp bebek ve aşılama önerilir .tabi bu sperm sayısıyla orntılı olarak değişir .ileri hareket felan yazmamış ama tek sorun morfoloji şimdilik onuda önceki msjımda yazmıştım dediğim gibi sağlıklı bir sperm yetiyo hamile kalabilmek için:)eğer dr.unuz mutlaka bişeyler önerir.bitkisel olarak iki msj öncesine bakabilirsin

canim ben bir senedir buradayim yasadigim yer romanya dil problemim var ve burda cok iyi imkanlar yok....esim de cok sicak bakmiyor asilamaya ve dogal yolldan hamile kalacagima inaniyor....sper sayisi 18 miyon harket %10 morfoloji %3hamile kalmam icin sdce 1 tane saglikli sper....sayi az olsada bunun %10 nun hizli harketli olmasi ve morfoloji bu sayis icin cok da kotu sayilamz....esim kiziyor sanirim ben fazla ustune gittim bu nedenle ilac falan aldiramam ama dedim ya incir uzum muz domates findik badem ceviz ve en onemlisi inanmak sabirli olmak ben elimden geleni yapicam allahda yardim ederse insallah dogal yollardan olur....yas 30 benim gec evlendim:))o yuzden acele ediyorum daha genc olsaydim 2 ya da 3 sene doogla yolldan denerdimm...ilgin icin tesekkur edrim insanin ici rahatliyo...

getirten arkadaşa söyledim cnm satılan siteyi felan msj atıcak tabi tentürün adınıda yazınca bende sana yazarım..evet benimde pek dertleşeceğim kimse yok yani arkadaşlarıma anlatmadım böyle bi sorunum olduğunu ailemlede üzülmesinler diye pek konuşmuyorum ama burda benim halimden anlayan benim gibi sorunları olan insanlar var. birbirimizi çok iyi anlıyoruz .gerçekte tanışmadığımız içinde gayet rahat derdimi anlatabiliyorum mesela bi hamile gördüğümde onu kıskandığımı gerçek hayatta söyleyemem ama burda yazıyorum.güzel arkadaşlıklar edindim.sende dertleşmek istersen dinlerim :)

canm internet sitesi Dacia Plant ilacın adın branca ursulie 200 ml. canım siteden satış yapılıyo ama orda mutlaka satılan yerlerde vardır araştır mutlaka .dediğim gibi adresi aldığım arkadaş hamile şimdi(maşaallah diyeyim)oda birine önermiş ve hamile kalmış benim eşim içmem dediği için ben almadım ama diğer kızlar başladılar içmeye...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…