şimdi ben elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışayım ama test verileri ayrıntılı değil,sizde özel bir labaratuarda yaptırın ayrıntılı bi şekilde kruger morfolojisi yok bu bilgi önemli.bir de kaç günlük perhiz ve sperm sayınız ? bir de hızlı ileri hareket düşük varikosel dedimi doktorunuz bilmem ama başka bir test yaptırmanızda (daha ayrıntılı) fayda görüyorum ben naçizane ve ve doktorunuz güvendiğiniz biri olsun mümkünse iyi araştırın.allah yardımcınız olsun inşallah.merhabalar banada yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
miktar 0,8ml
ph 8
likefikasyon süresi 15dk
viskozite normal
görünüm gri-opak
1.saatte harektli sperm yüzdesi %45
hızlı ileri harektli %10
yavaş ileri hareketli %30
yerinde hareketli %5
hareketsiz %55
sperm yoğunluğu 70,000,000ml
gros anormal morfoloji yüzdesi %20
sizi bilmem ama eşinizde sorun var gibi görünüyor.eğer tüm gittiğiniz doktorlar aynı şeyi söylüyorsa yani aşılamada hemfikirlerse yaptırın ancak aşılamada da tutma ihtimali %20 bu testteki bilgilerde yetersiz üstelik morfoloji bilgisi yok.sayı düşük olunca şekil bozukluğu çok önem kazanıyor .allah inşallah çabalarınızın sonucunu bir bebekle nurlandırsın,hepimizin inşallah.şunuda eklemek isterim değerleriniz fena değil,olumsuz düşüncelere kapılmayın moral çok önemli bilirsiniz.sadece en kötü ihtimali değerlendiriyorum.hareketi düşük birazmerhabalar ben yeni üye oldum ve hemen sormak istedim :))
bende ve eşimde hiçbir sorun yok tüm tetkikleri olduk ..
eşimin sperm testi sonucu şöyle ..
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14
progresif yavaş : %28
yerinde : %5
hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22
kuyruk anomalisi : %18
akrozom anomalisi : %12
her sahada 1-2 lokosit görüldü ..
doktorlar değerlerin ii olduğunu ,hareketli sperm oranının düşük ama sayısı yüksek olduğu için bir sorun teşkil etmeyeceğini söylüyorlar ..beş altı doktora sordum hepsi de değerler ii dedi ama yine de kafam karışıyor ..
bu ay aşılamaya geçeceğiz..
aşılamada 5milyon yeterli oluyormuş ama bu rakam sadece hareketli sayısı mı yoksa hareketli ,yavaş ve yerinde nin toplamı mı ? bilen var mı acaba ?
şimdiden teşekkürler..
öncelikle başka bir doktora daha gitmenizi ve daha ayrıntılı sonuç verebilecek bir test yaptırmanızı bende tavsiye ediyorum.görünüşe göre varikosel ;ancak öyle korkacak bişey yok,benimde eşim varikosel ameliyatı oldu .biz henüz bebek sahibi olamadık ancak ameliyat sonrası hemen bebek sahibi olan tanıdıklarımda yok değil.erkeklerin neredeyse %40 ında varikosele rastlanmakta malesef ,fakat işinin ehli birine ameliyat olmanızda yarar var .birde daha ayrıntılı sonuç verecek labaratuarda test yaptırın çünkü kruger morfolojisi göremedim o çok önemli bir sonuçtur.allah yardımcınız olsun tez zamanda bebek sahibi olalım inşallah ,moraller yüksek :)
sizi bilmem ama eşinizde sorun var gibi görünüyor.eğer tüm gittiğiniz doktorlar aynı şeyi söylüyorsa yani aşılamada hemfikirlerse yaptırın ancak aşılamada da tutma ihtimali %20 bu testteki bilgilerde yetersiz üstelik morfoloji bilgisi yok.sayı düşük olunca şekil bozukluğu çok önem kazanıyor .allah inşallah çabalarınızın sonucunu bir bebekle nurlandırsın,hepimizin inşallah.şunuda eklemek isterim değerleriniz fena değil,olumsuz düşüncelere kapılmayın moral çok önemli bilirsiniz.sadece en kötü ihtimali değerlendiriyorum.hareketi düşük biraz
morfoloji yazıyorya :)) morfoloji % 8 morfoloji zaten baş boyun kuyruk ve akrozomun dışında kalan değerdir..yani bunların toplamı %92 geriye kalan ise normal yapılı olanlar ....ben de artık usta oldum bu konularda :)) morfoloji bana %4 yetiyor demişti doktor .bir de mesela sperm sayısı ml de 77 milyon olması hareketli sayısı düşük olsa bile sayıdan kazanıyor dediler ..şöyleki ..mesela bizde progresif hızlı yani ileri hızlı %14 ..
77 milyonu %14 i çarparsanız 10,78 milyon sperm yapıyorki bu da sadece ileri hızlısı ..benim duyumlarıma göre aşılama için 5 milyon yeterli imi ş 10 un üzeri de yet ii sayılıyormuş ..bir de yıkama sonrası yavaş hareketli ve yerinde hareketli spermlerin bir kısmı da hareket kazanıp sayıy arttırıyormuş ..ayy ordinaryus oldum :))
gösterdiğim 4 doktorun dördü de gayet normal dedi ama bilmiyorum(
kızlar bız azoluyuz esım dun sperm testı verdı sonuc 0 ama bıde soyle bı yazı var
sperm dışı hucre= 0.1 mılyon yazıyor testte acaba bu ne demek soylersenız sevınırım
arkadaşlar 15 gün arayla eşimin ilk tahlilinde 10 milyon, ikinci tahlilinde de 40 milyon sperm cıktı. Nasılda bu kadar değişiyor?
aynı yerdemi yaptırdınız testleri her ikiside aynı yerdemi yani .farklı yerlerde yaptırdıysanız ,her labaratuar farklı sayım yapıyor referans aralıkları farklı ondan öyle çıkmıştır.
valla bende anlamadım kafalarına göremi sayıyolar. bu kadar kısa sürede mucize olması lazım bencede.mesela 10 milyon sınırın altında 40 milyon sınırın üstünde kafamı buluyolar çok merak ediyorum doğrusu.benim bu labaratuarlarada güvenim tartışılır .canım aynı yerde yaptırdık. Sonuçlar bu kadar değişken olmamalı değil mi?
tecrübeli bayanlar buna da yorum yapar mısınız? perhiz süresi 2 gün
http://b1110.hizliresim.com/11/10/5/13107.jpg
benim de bilgim yok arkadaşım....kızlar bız azoluyuz esım dun sperm testı verdı sonuc 0 ama bıde soyle bı yazı var
sperm dışı hucre= 0.1 mılyon yazıyor testte acaba bu ne demek soylersenız sevınırım
arkadaşlar 15 gün arayla eşimin ilk tahlilinde 10 milyon, ikinci tahlilinde de 40 milyon sperm cıktı. Nasılda bu kadar değişiyor?
sayı ve morfoloji iyi...
ileri hareketli yok ama yavaş hareketlinin %48 olması iyi bence...
en azından hepsi harektsiz değil
Eğer spermiogram yaptırdıysanız , işin içinden çıkamadıysanız , meraktan kurtulmak istiyorsanız ; bütün değerleriyle beraber buraya yazın. Bilenler ve anlayanlar yorumlasınlar. kaydirigubbakcemile5
Eğer spermiogram yaptıracaksınız ve soracak sorularınız varsa , yine buradan sorun. Yardımcı olmaya çalışalım. :1hug:
Eşim 4 yıl önce varikosel ameliyatı geçirmişti.(toplam 3 kere) Sonuçlar kafamı karıştırdı yorumlarsanız sevinirim. daha önce sadece sayımı yazmıştım ama morfolojiyide ekledim.
SEMEN ANALIZI SONUC N O R M A L D E G E R L E R
(D.S.O Kriterlerine Gore)
Miktar : 2.0 ml
pH : 7.7
Likefikasyon Suresi(37C) : 15 dakika
Viskosite : Normal
Gorunum : Gri-Opak
1. Saatte Hareketli Sperm Yuzdesi : % 50
Hareketin Degerlendirilmesi (1.Saat)
(a) Hizli Ileri Hareketli : % 15
(b) Yavas Ileri Hareketli : % 30
(c) Yerinde Hareketli : % 5
(d) Hareketsiz : % 50
Sperm Yogunlugu : 7.000.000 / ml
Anormal Morfolojili Sperm Yuzdesi : -
Yuvarlak Hucre : <1,000,000/ml
Lokosit : <1,000,000/ml
SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRITERLERINE GORE)
I-NORMAL MORFOLOJILI SPERM YUZDESI : % 16
II-BAS ANOMALiSi : % 82
1-Akrozomal Defektler : % 7
2-Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk,
uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 75
III-BOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 2
IV- KUYRUK ANOMALISI : % 15
(Kuyruksuz, kuyruk aci, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi)
V-SITOPLAZMIK CIKINTI : % 2
VI-NORMAL BASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve
KUYRUK ANOMALISI : % 2
Normal Sperm Yuzdesine Gore Degerlendirme
> % 14 :Fertil
% 5 - 14 :Subfertil/Fertil
% 1 - 4 :Subfertil
ben mayis ayinda 8 haftalik bebegimi kaybettim yurt disinda yasiyorum bana hic bir sebep soylemediler sadce bebek beslenememis ve gelismemis bu nedenle dusuk yapmisim...turkiye de benim hormon degerlerime guatrima falan baktilar normal cikti esime sperm testi yapildi ve sperm sayisi az cikti...doktor sagliksiz bir spermin yumurtayi dollemis olabilecegini soyledi dusuk sebebi olarak testtin degerleri su sekilde
volum 3 normal
viskosite normal
ph 7.6
aggulutinasyon yok
lokosit 1.000.000
eritrosit 1.000.000
non gem hucresi 1.000.000
konsantrasyon 18.000.000 normal deg:20-100 milyon
motilite %54
prg hizli(+4)%10
prg(+3)%39
yerinde(+2)%5
hareketsiz %48
total progressif motil sperm sayisi 5.400.000
morfoloji
normal 3
bas anomalileri 69
boyun anomalileri 16
kuyruk anomalileri 10
stoplazmik droplet 2
değerleriniz çok kötü değil hatta iyi bile denilir...ben mayis ayinda 8 haftalik bebegimi kaybettim yurt disinda yasiyorum bana hic bir sebep soylemediler sadce bebek beslenememis ve gelismemis bu nedenle dusuk yapmisim...turkiye de benim hormon degerlerime guatrima falan baktilar normal cikti esime sperm testi yapildi ve sperm sayisi az cikti...doktor sagliksiz bir spermin yumurtayi dollemis olabilecegini soyledi dusuk sebebi olarak testtin degerleri su sekilde
volum 3 normal
viskosite normal
ph 7.6
aggulutinasyon yok
lokosit 1.000.000
eritrosit 1.000.000
non gem hucresi 1.000.000
konsantrasyon 18.000.000 normal deg:20-100 milyon
motilite %54
prg hizli(+4)%10
prg(+3)%39
yerinde(+2)%5