Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
2. haftaya girdik bakalım. Ne zaman yaptırdınız en son test ve nasıl çıktı??

Sitede bir sıkıntı var galiba ben mesaj yazarken son yazdığınızı gördüm. Bence siz doktorunuzu değiştirin size test sonuçlarını verip bunun üzerine yorum yapmaları gerekiyor orda bir sıkıntı olmuş galiba.

Arkadaşlar, eşimin değerlerini yolluyorum, lütfen yorumlar mısınız? Malum bayram tatili ve biz çok merak ediyoruz, endişeliyiz !!!

Abstinans Süresi : 4 gün ( C.İ )
Viskosity : Az Yapışkan
Volüm : 2.9 cc.
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.62
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
Fruktoz : ----
Yuvarlak Hücre : % 5 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri )
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: %52 Yavaş İleri Hareketli: % 5 Yerinde Hareketli: % 4
Hareketsiz : %39
İmmotilite : %39 ( HAREKET ETMEYEN )
Likefaksiyon : 30 dk.
1.cc deki Sperma : *21.724.000
Total Sperma : *63.000.000 (makler counting camber)
Sperm Mar (IgG) : -
Vitalite : %67
H.O.S Test :%61
Lökosit : 106.000 / ml
Eritrosit : Negatif
Aglütinasyon : Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -

KRUGER STRİCT CRİTERİA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :33
Normal Yapı : % 13
Anormal Yapı : % 87

YORUM : H.OLİGOSPERMİ
Mikroskopi : Her sahada nadir yuvarlak hücre, nadir lökosit görüldü.Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri sayı olarak anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
ve ölü sayısında artış gözlendi.

Son düzenleme:
tanıdığım bir hasta nın sperm ayısı 7 milyon ve hareketinde sorun vardı. 3 ay m-sure kapsul kullandı sayı 70 milyona çıktı ve %50 ileri hareketli. 3 gün sonra doğum yaptı. eşimde şu anda kullanmaya başladı. hayırlısı.

deniz13 eşin baya oldu bildiğim kadarıyla m-süreye başlayalı daha sperm testi yaptırmadınızmı durum ney diye 2-3 aydır kullanıyor olması lazım şu an da kullanmaya başladı demişinde ben enden haber bekliyorum faydaı inşallah olmuşmu diye.

Son düzenleme:

Yorumlayacak kimse yok mu?

kısmetse 12 gün sonra eşim tahlil yapıcak. halen devam ediyor. bizim umudumuz sadece 3-5 adet sperm çıkışıda olsa yeter. sadece tüp bebeğe yetecek kadar olsa yeter. ama sizin gibi hastaların durumu gerçekten çok iyi.bizlere göre çok çok iyisiniz.

haklısınız istiyorumbebeğimi, aslında kullanmaya devam ediyor yazacağıma, kullanma başladı diye biran şaşırdım. 12 gün sonra veya 15 gün sonra yaklaşık 3 ay olacak. test yaptıktan sonra sizlerle paylaşacam. ama bu bahsettiğim ilaç daha çok oligosperm hastalarına iyi geldiğini duydum. azospermlere biraz zor. artık hayırlısı diyelim.

cinsel perhiz:3 gün
likefaksiyon süresi:30 dk
hacim:4 ml
kıvam:normal
ph:7,5
konsantrasyon:40 mil/ml (+/_%5)
toplam konsantrasyon:160
hareketlilik:30 dk
hızlı ileri % A:27
yavaş ileri % B:30
yerinde hareketli % C:3
duran % D:40
MORFOLOJİ(+/-%3)
NORMAL%: < 5
ANORMAL BAŞLI %:90
ANORMAL BOYUNLU %:3
ANORMAL KUYRUKLU %:2
DİĞER HÜCRELER mil/ml 10 mil/ml

Slm arkadaşlar eşim bugün SPERMIYOGRAM yaptırdı değerleri aşşağıdadır. bizim kafamıza sayıda ve hareketsiz sperm sayısında çok takıldı bide anormal yapı %84 bu test ne kadar hamile kalmam için uygundur yorumlayack arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

MIKTAR 2 ml. 1.5 - 5.0
RENK KREM
VIZKOZITE NORMAL
pH 8
SAYI * 120 000 000 /ml. 20 - 40 milyon
TOTAL SAYI 240 000 000
TOTAL MOTIL SPERM SAYISI 108 000 000
SIVILASMA ZAMANI 30 dk. 15 - 60
SIVILASMA ZAMANI SONU HAREKET * 45 % 60 - 70
1/2 SAAT SONU HAREKET 45 %
1 SAAT SONU HAREKET 45 %
2 SAAT SONU HAREKET 35 %
4 SAAT SONU HAREKET - %
6 SAAT SONU HAREKET - %
HIZLI ILERI HAREKET 10 %
YAVAS ILERI HAREKETLI 15 %
YERINDE HAREKETLI 20 %
HAREKETSIZ 55 %
SPONTAN AGLÜTINASYON NEGATIF NEGATIF -
MIKROSKOBI .
1-2 LÖKOSIT , 2-3 SPERMIYOGENEZ HÜCRESI, HAREKETLI VE HAREKETSIZ SPERMATOZOIDLER
GÖRÜLDÜ.
MOTILITE INDEKSI GRADE 4 GRADE
FERTILITE INDEKSI FERTILE

NORMAL YAPI (WHO) 32 %
ANORMAL YAPI (WHO) 68 %
IGNE BASLI 5 %
KÜÇÜK BASLI 3 %
BÜYÜK BASLI - %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTI 2 %
SITOPLAZMIK DAMLACIK - %
YUVARLAK BASLI 4 %
BAS DEFEKTI 35 %
KUYRUK DEFEKTI 19 %

SPERM MORFOLOJISI KRUGER Örnek Türü: MENI
Test Sonuç Birim Referans Aralıgı
NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 16 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 84 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJI
% 5-14 G PATTERN-IYI PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ

sIm bende bişey payIaşmak istiyorum eşiminde sperm sonuçIarı düşük cıkmıştı hatta daha önceki sayfaIarda payIaşmıştım.. proxeed pIus kuIIandı 2 ay ve sayı oIarak 3 kat arttı ,morfoIıoji oIarakda 2 kat artış gösterdi. morfoIoji %2 den %4 e cıktı. doktorumuz sonuctan memnun bakaIım bizde bekIiyoruz...umarım hepimiz hamiş oIuruz ve sagIıkIa bebişIerimizi kucakIarızz...

arkadslar banada yardımcı olabılırmsınız dun yaptırdı eşım bende bazı kan testlerı yptırdım bunun hangılerıne bakıcaz kadında da erkektede doktora bugun gıtcektım aksılık oldu yarın artık ama catlıycam
renk normal
koku normal
görunum opak
lıquafaksıyon suresı 20 dk
vizkosite normal
ph 7,7
mıktar 2,5 ml sayım 67 mılyon>

yuvarlak hucre <1 mılyon
lokosıt <1milyon

mOTOILITE 1.SAAT 2.SAAT

İLERİ HIZLI HAREKETLİ 30 28
İLERİ YAVAS HAREKETLI 42 40

DAİRESEL YAVAS HAREKETLI 5 6
YERINDE HAREKETLI 13 14
HAREKETSIZ 10 12

MORFOLOJİ
NORMAL 85
ANORMAL 15

BAS ANOMOLISI %67
BOYUN ANAMOLISI %7
KUYRUK ANOMOLİSİ% 26

doktorumuz bızden 2 defa ıstedı cunku her 3 ayda bır sperm kalıtelerı degısıyormus
sukur kı sonuclar cok ıyı ama halen bebıs yok((68:

yorumlayacak arkadaş yokmu

merhabalar..
13 aydır evliyiz, ilk 4 ay korunduk ama sonra vazgeçtik ve 9 aydır korunmuyoruz. hiçbirşey olmadı doktora gittik bende herşey normal birde eşimden spermiogram istendi. oda gitmişken muayene olayım dedi ve bir urologa gittik ve sonuç olarak : Sol grade III varikosel teşhisi konuldu.
Doktor hemen ameliyat dedi biz kararımızı vermedik bile daha pazartesi başka bir doktora gideceğiz ondan sonra bilmiyorum. İnternet den araştırdık bizi biraz ürküttü çünkü ameliyat da kesin sonuç vermiyormuş..

Spermiogram değerlerimiz şöyle:

Hacim : 2.1
Likefaksiyon : 28 Dk.
Renk : Opelesan
Lokosit : Yok
Ml hücre sayısı : 53 milyon
Anomali : %12
İleri hareketli : %2
Yavaş hareketli : %40
Yerinde hareketli : %25
Hareketsiz : %33
Canlı hücre sayısı : %78
Toplam Hücre sayısı : 111.3 milyon
Spermatozoidlerin : %2 Iribaşlı, %2 kıvrıkkuyruklu diye belirtilmiş sonunda.

Yardımcı olursanız, bizi aydınlatırsanız çok seviniriz ne yapacağımızı bilemiyoruz; Allahım a dua etmek ve sabır dilemekten başka..

öncelikle başka bir doktora daha gitmenizi ve daha ayrıntılı sonuç verebilecek bir test yaptırmanızı bende tavsiye ediyorum.görünüşe göre varikosel ;ancak öyle korkacak bişey yok,benimde eşim varikosel ameliyatı oldu .biz henüz bebek sahibi olamadık ancak ameliyat sonrası hemen bebek sahibi olan tanıdıklarımda yok değil.erkeklerin neredeyse %40 ında varikosele rastlanmakta malesef ,fakat işinin ehli birine ameliyat olmanızda yarar var .birde daha ayrıntılı sonuç verecek labaratuarda test yaptırın çünkü kruger morfolojisi göremedim o çok önemli bir sonuçtur.allah yardımcınız olsun tez zamanda bebek sahibi olalım inşallah ,moraller yüksek :)

Çok teşekkürler yardımınız için, Allah inşallah isteyen herkese nasip etsin inşallah hayırlı sağlıklı bebekler..

merhabalar banada yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

miktar 0,8ml
ph 8
likefikasyon süresi 15dk
viskozite normal
görünüm gri-opak
1.saatte harektli sperm yüzdesi %45
hızlı ileri harektli %10
yavaş ileri hareketli %30
yerinde hareketli %5
hareketsiz %55
sperm yoğunluğu 70,000,000ml
gros anormal morfoloji yüzdesi %20

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…